22. kolo
12.01.2020 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Watford potvrdil formu a veze tři body ze hřiště Bournemouthu

Kouzlo Nigela Pearsona nadále funguje. Někdejší manažer Leicesteru pozvedl skomírající Watford úctyhodným způsobem, když z posledních čtyř ligových klání ani jednou neprohrál a připsal si na své konto 13 bodů. Naposledy Hornets úřadovali na půdě trápícího se Bournemouthu a po výhře 3:0 poprvé od začátku sezóny vystoupali mimo sestupové pozice.

Na ty naopak spadl právě Bournemouth. Cherries se poslední dobou vůbec nedaří a po třetí porážce v řadě klesli až na předposlední pozici v tabulce. Svěřenci Eddieho Howea navíc v Premier League neskórovali již přes 320 minut.

Bournemouth chtěl po sérii neúspěchů pookřát za pomoci změny na brankářském postu, a tak se mezi tři tyče ke svému prvnímu startu v Premier League postavil mladý Mark Travers. Na straně Watfordu nově vyztužili kraje obrany Mariappa s Masinou, jinak hosté nastoupili beze změny oproti poslednímu ligovému vystoupení.

Jako první musel do akce gólman Hornets Foster. V desáté minutě jej totiž prověřil Harry Wilson, jenž to z přímého kopu překvapivě nezkoušel přes zeď, okolo hráčů v chumlu, i tak si lehce zaskočený Foster poradil. Hosté odpověděli útočnou akcí devět minut nato. Capoue po narážečce s Doucourém vysunul Deulofeua, jehož pokus na přední tyč z úhlu zneškodnil Travers.

Hra se poté uklidnila a až na nepřesnou hlavičku Deeneyho, zblokovanou střelu Harryho Wilsona a nepovedenou střelu Lermy se nic moc zajímavého neudálo. Ve 42. minutě ale bylo všechno jinak. Francis zaváhal při rozehrávce domácích, jeho nepřesný pas vystihl Sarr, který následně našel v pokutovém území volného Doucourého, jenž již neměl problém zblízka poslat Watford do vedení.

Po změně stran byla k vidění atraktivní podívaná, kdy se oba celky tlačily do útoku. Nebezpečný byl zejména pokus Chalobaha, který se před šestnáctkou šikovně otočil a technickým pokusem jen těsně minul Traversovu svatyni. V 65. minutě už ale hosté vedli o dvě branky. Sarr po průniku po pravé straně hledal Doucourého. Přihrávku Cherries neodvrátily dostatečně daleko, a tak dorážející Deeney napálil míč do sítě.

Domácí se už v závěru nezmohli na odpor a sami ještě jednou inkasovali. Grayovu střelu po rychlém protiútoku Watfordu ještě vykopl před brankovou čárou obětavým zásahem jeden z obránců, jenže Pereyra se již z následné dorážky nemýlil a uzavřel skóre na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nenápadný, no z hľadiska ambícií udržania sa v PL dôležitý zápas. Watford hrá v posledných kolách v dobrej forme a perie nepustia ani na Vicarage Road - 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele