22. kolo
12.01.2020 17:30 CET
1 : 6
(0:4)

Reportáž

Aston Villa bez šance, Citizens ji potupili šesti góly

Ještě jednoznačnější, než se čekalo, byl poslední duel dvaadvacátého kola anglické Premier League. Manchester City v něm spláchl Aston Villu 6:1, k čemuž hodně dopomohl Agüerův. Hattrick. Další dvě branky přidal Mahrez, jednu Jesus. Za domácí korigoval El-Ghazi.

Bleděmodří se do vedení dostali už v osmnácté minutě. Agüero ve středu hřiště posunul míč na Riyada Mahreze, který naprosto hladce prošel domácí obranou a přízemní ranou na bližší tyč překonal i gólmana. Za chvíli Alžířan skóroval podruhé. Drinkwaterův odkop zblokoval Jesus právě k Mahrezovi, jemuž volej sedl náramně a síť se vlnila podruhé.

Ani ne o pět minut později bylo o výsledku utkání prakticky rozhodnuto. De Bruyne předal míč na osu hřiště Sergiu Agüerovi, jenž se odhodlal ke střele zpoza vápna. Ta mu sedla náramně a Nyland neměl šanci. Ještě před poločasem musel domácí brankář kapitulovat počtvrté. Opět v tom měl prsty De Bruyne, který bravurním křizným pasem nalezl na zadní tyči Gabriela Jesuse, jenž snadno skóroval.

Po pauze Citizens zahrozili z rohu, Agüerovu střelu naštěstí pro Villans zblokoval obránce. Argentinec ale přece jen slavil, jen o pár desítek sekund později. David Silva dlouhým balónem našel právě Sergia Agüera, který si navedl míč na penaltu a nechytatelnou přízemní umístěnou ranou navýšil rozdíl.

Guardiolova družina hrozila nadále, nejprve Nyland horko těžko spolu s obranou zažehnal nebezpečí, aby následně zneškodnil tečovanou Cancelovu ránu. Na norského strážce svatyně si nepřišel ani Jesus. Protrhnout střelecký útlum se povedlo až Sergiu Agüerovi, kterého našel na vápně Mahrez. Zkušenému kanonýrovi už nedělalo problém tváří v tvář gólmanovi uspět a završit tak svůj dvanáctý hattrick v Premier League.

V nastavení se Aston Villa dočkala alespoň pokutového kopu, jehož exekuce se ujal Anwar El-Ghazi a s přehledem zavěsil. Na výsledku utkání to ale zdaleka nic nezměnilo. Domácí se v tabulce propadli na sestupovou osmnáctou příčku, Manchesterští naopak přeskočili Leicester a jsou druzí.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Chce to čisté konto a více jak 4 branky.

Reagovat
frederik

1:1

Reagovat
Pharrell

1:5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele