Premier League - souhrn 21. kola

01.01.2019, 15:25, aktualizováno 03.01.2019, 22:56
Komentáře a souhrny
Man City přehrál Liverpool a svému konkurentovi na čele pelotonu se přiblížil na rozdíl čtyř bodů. Novému manažerovi Man United Solskjaerovi vychází, na co sáhne. V Newcastlu poslal na hřiště Lukakua a ten za minutu zápas rozhodl. Chelsea doma nedokázala překonat obranu Southamptonu a pouze s ním remizovala 0:0. West Ham díky slepeným brankám Marka Arnautoviče dotáhl dvougólové manko na Brighton a vydřel bod...

Manchester City - Liverpool FC 2:1

03.01.2019 21:00

Góly: 40. Sergio Agüero, 72. Leroy Sané - 64. Roberto Firmino

Manchester City zvládl dohrávku 21. kola a proti hlavnímu konkurentovi v boji o titul, Liverpoolu, zvítězil 2:1. Skóre otevřel Agüero, za hosty srovnával Firmino a vítěznou trefu vstřelil Leroy Sané.

Úvodní branka mohla padnout po necelých dvaceti minutách, a to vlastní. Po úchvatné kombinaci Reds ve středu hřiště se k míči dostal Salah, který vyslal Maného. Senegalský křídelník zkusil překonat Edersona po zemi, což se mu také povedlo, jenže gólu zabránila branková konstrukce. K následnému odrazu se dostal jako první Stones, ovšem jeho odkop trefil pouze vlastního gólmana Edersona. Stones musel situaci zachraňovat až z brankové čáry, od pohromy dělily Citizens milimetry.

Domácí mohli udeřit o deset minut později. Sterling z pravé strany na centroval na Davida Silvu, ten si ale místo střely z první míč zpracovával. Liverpoolská defenziva mu mezitím zmenšila úhel a španělský záložník tak dokázal trefit jen Van Dijka. Nadšením Etihad vybouchl až chvíli před koncem poločasu. Bernardo Silva sebral odražený míč a z levého křídla jej poslal na Agüera, jenž si skvělým první dotykem balón sklepl a z úhlu dělovkou překonal Alissona. Pro argentinského kanonýra to byla jubilejní desátá branka v probíhajícím ročníku Premier League.

Na začátku druhé půle nějaký čas Citizens hru kontrolovali, Reds se však osmělili a v 64. minutě srovnali stav utkání. Velmi dobrý přetažený centr poslal Alexander-Arnolda na parťáka z druhé strany obrany, Robertsona, který vracel na malé vápno. Tam stál nehlídaný Firmino a hlavou uklidil míč do zcela prázdné brány. Pro liverpoolské to byla velmi důležitá trefa, jelikož remíza by znamenala udržení sedmibodového náskoku na čele.

Jenže Guardiolovi svěřenci byli proti. Ani desetiminutovka neuběhla od vyrovnávací branky a vedení se zase překlopilo na stranu bleděmodrých. Sterling si ze své pravé strany navedl míč do středu a nalevo nalezl v otevřeném prostoru Saného. Mladý Němec vypálil podobně jako v první půli Mané, tentokrát se ale štěstí přiklonilo na stranu útočícího a Saného pokus se od tyče odrazil do brány.

Posledních několik minut důležitého zápasu proběhlo v hodně rušném tempu. Nejprve Sterling milimetrovou přihrávkou našel Agüera, který se snažil obejít Alissona, jenže brazilský gólman se obelstít nenechal a šanci zlikvidoval. Po souboji ve středu hřiště, který hodně rozlítil Pepa Guardiolu, se do příležitosti dostal i Salah, konečky prstů ovšem vytáhl na roh Ederson. Na konci základní hrací doby nezpracoval Lovren přihrávku a do šance se dostal Bernardo Silva. Pozorný Alisson zabránil dalšímu gólu, načež Lovren opět nalil protihráči, tentokrát Sterlingovi. Ten se prosadit nedokázal, i tak ale Citizens vybojovali důležitou výhru, která znamená jejich návrat na druhé místo a snížení ztráty na hlavního konkurenta na čtyři body.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Manchester United 0:2

02.01.2019 21:00

Góly: 64. Romelu Lukaku, 80. Marcus Rashford

I ve čtvrtém zápase pod vedením manažera Solskjaera Manchester United nezaváhal a opět si připsal do tabulky tři body. Na půdě Newcastlu se sice hosté dlouho trápili, ale v druhém poločase díky zásahům Lukakua a Rashforda přece jen zlomili odpor soupeře.

Domácí nastoupili s pětičlennou obrannou řadou, do které se dostal Schär a ze zálohy se zatáhl Ritchie. V sestavě Rudých ďáblů chyběli Young s distancovaným Baillym, které v defenzivě nahradili Valencia a Jones. Lingarda v záloze zase zastoupil Mata.

Poprvé se gólman Strak Dúbravka musel ukázat po devíti minutích hry, kdy vyškrábl prudkou ránu Rashforda z přímého kopu. Za další čtyři minuty se do slibné šance dostal Atsu, avšak brankář De Gea jeho střelu po zemi zpacifikoval. Stejný muž pálil i v devatenácté minutě, ovšem tentokrát nepřesně. O pět minut později se za obranou Newcastlu zjevil Rasford, ale zakončení ve skluzu se mu nepovedlo.

Po půlhodině hry se střeleckým pokusem prezentoval i Pogba, útočník Rudých ďáblů však nemířil mezi tři tyče. Za další čtyři minuty se po delší době ukázaly též Magpies, konkrétně Rondón, který po vyhraném souboji s Lindelöfem hlavičkoval nad břevno. V nepříliš zajímavém prvním poločase byli aktivnější hosté, ale ani jednou se jim Dúbravku nepovedlo překonat.

Po změně stran pokračoval ve střelecké aktivitě Rashford, ale v 51. minutě se pouze zastřeloval. Střílelo to též Atsuovi, žel nadále nepřesně. V 60. minutě se k ráně dostal též Shelvey, pálil však pouze doprostřed brány. O čtyři minuty později Dúbravka neudržel Rashfordovu ránu z přímého kopu, k dorážce se dostal střídající Lukaku a zblízka poslal Manchester do vedení.

Snahu Newcastlu vyrovnat táhli především Atsu se Shelveym. Druhý jmenovaný v 69. minutě jen o fous minul horní roh De Geovy svatyně. Red Devils definitivně rozhodli deset minut před koncem. Rychlý protiútok táhl Lukaku, po němž Sánchez prostrčil na volného Rashforda, který s ledovým klidem překonal Dúbravku a určil konečný výsledek. V nastavení se ještě mohl prosadil Pogba, ale po překonání Dúbravky minul odkrytou bránu.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Watford FC 3:3

02.01.2019 20:45

Góly: 34. Nathan Aké, 37. Callum Wilson, 40. Ryan Fraser - 14. Troy Deeney, 27. Troy Deeney, 38. Ken Sema

Bláznivou přestřelku fanouškům nabídly týmy Bournemouthu a Watfordu. Zatímco první půle přinesla nespočet šancí, šest branek a některé obzvlášť vypečené chyby v defenzivě, druhé dějství už bylo z obou stran daleko obezřetnější, kvůli čemu v něm další branka již nepadla. Bournemouth tak zastavil sérii porážek, Watford si připisuje druhou remízu v řadě.

V první příležitosti se objevil Brooks, který pěknou technickou střelou z hranice pokutového území jen těsně přestřelil hostující svatyni. Skóre se však poprvé měnilo na druhé straně, když se po parádní kombinaci mezi Doucourem a Semou k hlavičce dostal Deeney a trefil se přesně k bližší tyči. Po šestadvaceti minutách navíc v rozehrávce chyboval Brooks a smolně do rychlého brejku vyslal Deulofeua. Toho sice na hranici pokutového území dokázal zastavit vracející se Cook, k jeho smůle ovšem svým zákrokem jen připravil míč pro Deeneyho, který z hranice vápna rozvlnil síť podruhé.

Bournemouthu se však během tří minut podařilo srovnat krok. Nejprve přetažený centr Brookse před bránu vrátil Daniels, kde se k prudké hlavičce dostal Cook - jeho zakončení ještě brankář Foster senzačně vyrazil, balón však odpravil pouze k osamocenému Akému, který tak snížil na 1:2. A po další standardní situaci bylo srovnáno - Fraser našel volným přímým kopem hlavu Wilsona, jenž se trefil skutečně náramně.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho - jen o minutku později se totiž ke střele na hranici vápna protlačil Sema a balón nasměroval přesně k tyči, Begovič neměl sebemenší šanci zasáhnout. Watford ale vedení neudržel ani do poločasu, ještě před poločasovým hvizdem přihrávku Stanislase pustil mezi nohama nejprve Wilson, následně i King, a tak se dostala až k osamocenému Fraserovi, který přízemní střelou srovnal na 3:3.

V druhé půli mohl obrat dokonat Cook, svou hlavičkou však mezi tři tyče nasměrovat nedokázal, po další hlavičce Wilsona se zase senzačním zákrokem vyznamenal Foster. A když v další šanci brankáře hostí neprostřelil pro změnu King, dospělo utkání k remíze 3:3.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Southampton FC 0:0

02.01.2019 20:45

Góly: -

Chelsea se na Stamford Bridge v poslední době nedaří. Po porážce od Leicesteru zaznamenali Sarriho hoši další ztrátu, když tentokráte nedokázali vstřelit gól Southamptonu a po remíze 0:0 tak odchází pouze s bodem, což je pro Blues samozřejmě nepříjemná ztráta. Naopak hosté mohou být nadšení - od začátku bylo patrné, že si přijeli pro bod, který si nakonec také odvážejí.

V Londýně se nehrál příliš atraktivní zápas, Southampton se po většinu času bránil na vlastním vápně, zatímco domácí tento obranný val velmi stereotypně a pomalu obehrávali. Do první příležitosti se po čtvrthodině hry dostal Morata, který si naběhl na pas Azpilicuety, neškodnou hlavičkou však hostujícího brankáře nevyplašil. Toho protáhl až po půlhodině hry Eden Hazard, když si ideálně zpracoval oblouk Rüdigera a z druhého doteku levačkou prudce vypálil, brankář Gunn však tuto ránu vyrazil. Do poločasu ještě zahrozil Barkley a Jorginho dalekonosnými střelami, ty však byly velmi nepřesné.

Druhá půle probíhala vesměs v totožném duchu - k vidění tedy byla optická převaha Chelsea, která však k šancím až na výjimky nevedla. Z letargie mohl domácí celek vytrhnout Hazard, který se z levé strany probil do pokutového území, jeho střelu na bližší tyč ovšem Gunn vytěsnil na roh. Po hodině hry se Maurizio Sarri rozhodl oživit ofenzivní snažení svého týmu a na hřiště vyslal Cesca Fabregase, který přinesl tolik kýženou kreativitu. Už po pěti minutách na hřišti naservíroval senzační míč k nohám Alvara Moraty, který sám před brankářem nezaváhal a míč dopravil do sítě - branka však nebyla uznána kvůli velmi těsnému ofsajdu.

Tentýž hráč se po přihrávce Loftus-Cheeka dostal deset minut před koncem do další šance, tentokráte však hostujícího brankáře překonat nedokázal. V nastaveném čase v pokutovém území Southamptonu ještě upadl Alonso, píšťalka hlavního rozhodčího však zůstala správně němá, a tak Chelsea jen remizovala se Southamptonem 0:0.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Burnley FC 1:2

02.01.2019 20:45

Góly: 33. Steve Mounié - 40. Chris Wood, 74. Ashley Barnes

Fotbalisté Huddersfieldu nezvládli dobře rozehraný zápas s Burnley a porážka 1:2 pro ně byla osmá v řadě. Svěřencům Davida Wagner se tak vzdaluje záchrana v Premier League, která je už nyní vzdálena osm bodů.

Začátek utkání byl hodně pozvolný a na větší příležitosti jsme museli čekat přes půl hodiny. To když si Mee naskočil na solidní centr McNeila, připravený Lössl si ovšem poradil s jeho hlavičkou i Corkovou dorážkou. Radost tak přišla na straně Terriers. Na levé straně se k centru dostal Mbenza, poslal míč přesně na hlavu Steva Mouniého a ten neměl se vstřelením první branky v letošním ročníku Premier League žádný problém.

Chvíli před poločasem však přišla pro domácí dvouminutovka hrůzy. Nejprve si McNeil nalevo náramně poradil s Hadergjonajem, načež předložil balón Woodovi, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a vyrovnal stav utkání. Aby toho nebylo málo, prakticky z další akce se rodil nebezpečný protiútok Clarets. Schindler tak zatáhl za záchrannou brzdu a stáhnul Wooda, jenže žlutá karta, kterou za tento zákrok dostal, byla jeho druhou a musel předčasně do sprch.

Ve druhé půli měli hosté i díky početní převaze téměř neustálý tlak a vedení z něj vytěžili zhruba čtvrthodinu před koncem. Wood s Gudmundssonem odvedli dobrou práci na pravé straně, díky čemuž mohl Westwood najít zcela volného Ashleyho Barnese. Anglický útočník se nemýlil a střelou na zadní tyč překonal bezmocného Lössla.

Už to pro Burnley vypadalo na pohotový zbytek zápasu, když v devadesáté minutě Robbie Brady nepochopitelně zezadu sestřelil Mbenzu. Rozhodčí mu za to udělil červenou kartu a dal tak Huddersfieldu ještě šanci něco s výsledkem udělat. Terriers jí ale pohrdli a znovu potvrdili pověst nejhoršího domácího celku.

Pro celek ze severní Anglie je tato porážka další ranou, naopak Clarets díky tříbodovému zisku alespoň dočasně opustili sestupové pozice.

Více informací k zápasu

West Ham United - Brighton & Hove Albion 2:2

02.01.2019 20:45

Góly: 66. Marko Arnautović, 68. Marko Arnautović - 56. Dale Stephens, 58. Shane Duffy

Hráči Brightonu vedli v rámci 21. kola Premier League nad West Hamem už 2:0, během chvíle ale o tento náskok přišli. Zásluhu na tom měl zejména střelec dvou branek Marko Arnautović, na straně Seagulls se předtím prosadili Stephens a Duffy.

První poločas byl až na výjimky nudný. Na šanci se čekalo přes pětadvacet minut, kdy Montoya ve vlastním vápně příšerně odehrál míč a ten skočil na kopačkách Andersona, jenž ovšem svým pokusem trefil připraveného gólmana Buttona. Tentýž hráč se po individuální akci dostal i do úvodní šance v druhé půli, tentokráte bylo jeho zakončení vedle levé tyče nebezpečnější, radost Kladivářům však nepřineslo.

Udeřit tedy mohli hosté. Groß rozehrál rohový kop jenom na Fabianského, jenže polský brankář vyboxoval míč pouze na hranici velkého vápna k Dalemu Stephensovi. Tomu rána z první sedla a ukončil svůj sezonu a půl trvající gólový půst.

Hammers se nepoučili a ani ne dvě minuty nato darovali Brightonu další roh. Opět se jeho exekuce ujal Groß, narozdíl od předchozího pokusu našel na zadní tyči přesně Shanea Duffyho. Irský stoper si hrudí zpracoval míč a poslal ho pod břevno Fabianského brány. Domácí sice reklamovali hru rukou, ale marně.

Londýnské fotbalisty to zřejmě zdravě naštvalo a po zhruba osmi minutách vstřelili kontaktní gól. Noble poslal za obranu hostí vysoký a dlouhý míč, na nějž si naběhl Arnautović. Skvělým způsobem udržel na zádech Duffyho a střelou mezi Buttonovy nohy rozjásal London Stadium. Po čtyřzápasové pauze způsobené zraněním se tak prosadil hned ve svém druhém utkání.

A tentýž hráč dokázal asi devadesát vteřin poté skóre i srovnat. Antonio po pravé straně famózně pronikl do vápna a po zemi předložil míč právě Arnautovićovi. Rakouský kanonýr se nemýlil a o břevno si připsal sedmý gól v sezoně, díky čemuž mu už jen čtyři přesné zásahy chybí na vyrovnání své nejlepší sezóny v Premier League.

West Ham se díky tomuto bodu posunul před Everton do první desítky, Seagulls udrželi svoji třináctou příčku s komfortním náskokem deseti bodů na sestupové pozice.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace 0:2

02.01.2019 20:45

Góly: 83. Jordan Ayew, 90+5. Luka Milivojević (pen.)

Wolverhampton po vyloupení Tottenhamu nečekaně ztratil doma s Crystal Palace, kteří bojují o záchranu. Na branky si diváci museli počkat až do poslední desetiminutovky, kdy hosté zasadili dvě smrtící rány.

Do základní jedenáctky Wolves se po jednozápasové pauze vrátili záložníci Saiss s Moutinhem. V útoku zase Jiméneze tentokrát doplnil Traoré. V sestavě Eagles chyběl Schlupp, kterého nahradil Ayew.

Opatrný začátek utkání narušil až ve dvanácté minutě domácí Jiménez, který vypálil vysoko nad břevno. Za dalších osm minut se do zajímavé šance tlačili též Orli. Po rychlém protiútoku zakončoval Milivojević a brankář Patrício musel ránu vytáhnout nad svou svatyni. Z následujícího rohového kopu zakončoval nepřesně Tomkins.

Aktivněji se v první půli prezentovali hráči Palace, nicméně v 37. minutě se po standardní situace od rohového praporku dostal k zakončení obránce Vlků Doherty, jenže v záklonu nenasměroval svůj pokus mezi tři tyče. Za hosty odpověděl o tři minuty později střelou mimo Van Aanholt.

I po změně stran obě mužstva pokračovala v opatrném kurzu. Až po hodině hry přivodil menší vzrušení záložník Wolverhamptonu Castro, jenž pálil vysoko nad bránu. Podobně neúspěšně si v 66. minutě počínal na druhé straně Ayew. V závěru opět přebrali iniciativu hráči Crystal Palace a sedm minut před koncem byli odměněni. Po několika odrazech se míč v pokutovém území dostal k zapomenutému Ayewovi, jenž zblízka prostřelil Patrícia - 0:1.

Domácí se v závěru nezmohli na větší odpor a naopak ještě jednou inkasovali. V nastaveném čase fauloval Bennett v pokutovém území pronikajícího Zahu a z nařízené penalty přidal pojistku na výhru Eagles Milivojević.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Tottenham Hotspur 0:3

01.01.2019 18:30

Góly: 3. Harry Kane, 12. Christian Eriksen, 26. Heung-min Son

Fotbalisté Tottenhamu se vrátili na vítěznou a gólovou vlnu a z hlavního velšského města si odvezli hladkou výhru. Prosadili se v poslední době tradiční střelci - Kane, Eriksen a Son.

Spurs vlétli na soupeře jako uragán. Již po dvou minutách z pravé strany letěl do vápna Cardiffu zdánlivě neškodný centr, ten se ale odrazil k Harrymu Kanovi, který potvrdil svůj status zabijáka a čtrnáctým gólem v sezoně se dotáhl na nejlepšího kanonýra Premier League Aubameyanga.

Ani ne o deset minut později předvedli Pochettinovi svěřenci parádní kombinaci. Kane se stáhl až do středu pole, odkud parádním pasem našel Sissoka. Francouzský záložník sklepl na Sona, který poslal míč na vápno Eriksenovi. Ten si pohrál s obránci a přízemní ranou k tyči překonal stojícího Etheridge.

A pro Bluebirds bylo ještě hůř. Sissoko se u středové čáry vymotal ze sevření, jeho přihrávku Kane posunul na Sona. Korejský útočník si zpracoval balón patou, otočil se a po pohledné individuální akci a střele na vzdálenější tyč rozvlnil potřetí síť za Etheridgem. Potvrdil tak svoji úžasnou formu a prosadil se posedmé v posledních sedmi ligových utkáních.

Chvíli po poločase se mohli radovat i hráči Cardiffu. Dlouhý balón z pravé strany byl tečován defenzivou Kohoutů. K míči, který se odrazil od země, se dokázal dostat přes Trippiera dostat Hoilett, Lloris byl ovšem připraven.

Asi pětadvacet minut před koncem zápasu vyrazil Tottenham dopředu ve čtyřech proti jedinému obránci. Kane poslal přihrávku Sonovi, ten však chybně volil střelu namísto posunutí volnému Allimu. Netrvalo dlouho a po rohovém kopu se k hlavičce dostal domácí Gunnarsson, jenže stejně jako předchozí pokus jeho spoluhráč poslal míč jen do náručí gólmana Spurs.

Potěšen vítězným vstupem do roku 2019 byl i manažer Mauricio Pochettino. "Jsem velmi šťastný, že jsme v novém roce začali takovým výkonem, po porážce od Wolves bylo důležité začít další pozitivní šňůru," řekl lodivod hostujícího mužstva. Pro Spurs tento tříbodový zisk znamená dočasný posun na druhé místo tabulky a zároveň udržení náskoku před čtvrtou Chelsea, zato Bluebirds stále balancují jen těsně nad sestupovými vodami.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Fulham FC 4:1

01.01.2019 16:00

Góly: 25. Granit Xhaka, 55. Alexandre Lacazette, 79. Aaron Ramsey, 83. Pierre-Emerick Aubameyang - 69. Aboubakar Kamara

Na vkročení do nového roku ve snaze zvrátit špatné výsledky z posledních týdnů rozhodně neuškodí, když je vaším soupeřem vůbec nejhorší obrana Premier League. Arsenal sice do malého derby s Fulhamem nevstoupil správnou nohou a také v druhé půli si neodpustil výrazný výpadek v koncentraci, přesto však jeho ofenzivní síla bohatě stačila na vytvoření plejády šancí a také pohodlné vítězství 4:1.

Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří si také připravili první velkou šanti odpoledne. Do samostatného úniku se dostal Ryan Sessegnon, jenže jeho snaha obstřelit vyběhnuvšího Lena na zadní tyč se nesetkala s úspěchem a míč neškodně proletěl mimo tři tyče. To Arsenal byl na úvod v zakončení efektivnější. Obrana Fulhamu zcela selhala při pokrývání náběhu Granita Xhaky a švýcarský reprezentant tak měl dostatek času, aby si v hloubi šestnáctky zpracoval Iwobiho pas a s přehledem jej umístil mimo dosah Sergia Rica.

S postupem času Kanonýři přece jen začali získávat očekávanou převahu a využívat četných okének v děravé defenzivě soupeře, jenže pojištění náskoku se do přestávky nedočkali. Aubameyangova hlavička po dalším kvalitním pasu Iwobiho skončila těsně vedle a Lacazettovu ránu zblízka výtečně zablokoval Rico.

Po změně stran domácí sáhli k čím dál více obvyklému poločasovému střídání a s tím spojené změně formace, když Mustafiho nahradil Torreira a Arsenal přešel do rozestavení se čtyřmi obránci. Možná i proto měli zprvu opět navrch fulhamští, jejichž velkou šanci po standardní situaci zastavil až zdvižený praporek čárového rozhodčího.

I tentokráte se ovšem záhy opakoval scénář z první půle, kdy Arsenal přečkal nervózní chvilky před Lenem a nedlouho nato nekompromisně udeřil na druhé straně. Kanonýři po levé straně projeli fulhamskou obranou jako nůž máslem a perfektní přímočará kombinace Iwobiho, Aubameyanga a Kolašinace dovolila Alexandru Lacazettovi uprostřed šestnáctky v poklidu zpracovat míč a napálit jej do sítě.

Druhý inkasovaný gól hosty viditelně otřásl, a nebýt výtečného Rica, připsal by si aktivní Lacazette i další gól po samostatném úniku. Francouzský útočník se pak marně dožadoval odpískání pokutového kopu po nešikovném zákroku Seriho, který po tomto kontroverzním momentu zazářil před brankou Arsenalu. Jeho parádní centr ještě Mitrović nasměroval jen do náruče Lena, ale sotva minutu nato Seri vybojoval míč na Torreirovi, posunul jej do strany Sessegnonovi a střídající Kamara jeho přízemní pas nasměroval z bezprostřední blízkosti do prázdné branky.

Zdánlivě rozhodnuté utkání tak najednou nabralo na obrátkách a hráči v červeném zoufale odvraceli jeden útok oživeného soupeře za druhým, aniž by sami byli schopni získat nad zápasem dřívější kontrolu. Rozladěnému publiku na Emirates Stadium se nelíbilo ani následné stažení aktivního Lacazetta za Aarona Ramseyho, ovšem byl to právě velšský záložník, jenž pouhých pár minut po nástupu na hřiště obnovil dvoubrankový náskok domácích. Ramsey v 79. minutě prokázal, že umí být ve správný čas na správném místě, když se k němu odrazil míč od tyče, již zblízka z Kolašinacova přízemního centru nastřelil Aubameyang, a osmadvacetiletý záložník chladnokrevně zamířil do horního růžku branky.

Ramseyho trefa definitivně zlomila poslední zbytky fulhamského odporu a domácí si tak v závěru utkání ještě mohli vylepšit skóre. Piérre-Emerick Aubameyang sice v úniku tváří v tvář Ricovi neuspěl, ale z následného rohového kopu, který hostující defenziva trestuhodně nezvládla odvrátit, se již gabonský forvard dočkal, byť s pomocí Tima Reama, jenž jeho ránu tečoval mimo Ricův dosah. Arsenal tak potvrdil roli favorita a připsal si vysokou výhru 4:1, ale do dalších kol po týdenní přestávce má Unai Emery stále hodně co zlepšovat.

Více informací k zápasu

Everton FC - Leicester City 0:1

01.01.2019 13:30

Góly: 58. Jamie Vardy

Everton podruhé v řadě vyšel bodově naprázdno, tentokrát nestačil na Leicesteru, který se svým fanouškům revanšoval po domácí ztrátě v minulém kole. Jedinou branku utkání vstřelil ve druhém poločase Vardy.

Do sestavy Toffees se po jednozápasové pauze dostali Sigurdsson s Calvert-Lewinem, šanci dostal též mladý obránce Kenny. Základní jedenáctku Foxes po prohře s Cardiffem posílili Simpson, Evans, Chodhury a Ghezzal.

Zezačátku převzaly roli aktivnějšího celku Karamelky. Do první velké šance se ale dostali až ve 21. minutě, kdy Digneho pobídka proputovala napříč pokutovým územím ke Kennymu, jenž napálil spojnici břevna a tyče. Po půlhodině hry se do dvou zakončení dostal obránce domácích Zouma, ale ani jednou vážněji neohrozil brankáře Lišek Schmeichela.

Po změně stran se dopředu osmělil též Leicester a v 58. minutě se hosté dočkali jediné trefy v zápase. Chybu obránce Toffees Keana při zpracování využil Pereira okamžitou přihrávkou na rozběhnutého Vardyho, který samostatný únik na gólmana Pickforda zakončil přesnou střelou po zemi ke vzdálenější tyči.

Za Everton se jako první pokusil vyrovnat Sigurdsson, jenž však pět minut po Vardyho zásahu pálil vysoko nad břevno. Islandskému záložníkovy se Schmeichela povedlo prověřit v 77. minutě, jenže strážce svatyně Foxes neměl se střelou doprostřed svatyně větší starosti. Ojedinělou akci Leicesteru táhl devět minut před koncem Chilwell, ale ani Pickford se příliš nezapotil.

Lišky v závěru po jedné ze standardních situací v závěru reklamovaly soupeřovu hru rukou v pokutovém území, jenže píšťalka sudího Atkinsona zůstala němá. V 85. minutě mohl o výhře hostů definitivně rozhodnout Maguire, avšak zblízka trestuhodně přestřelil. V nastaveném čase vychytal Schmeichel Richarlisona, a tak si Foxes přece jen připsaly na své konto tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC21173149:1054
2.Manchester City21162356:1750
3.Tottenham Hotspur21160546:2148
4.Chelsea FC21135338:1644
5.Arsenal FC21125446:3141
6.Manchester United21115543:3238
7.Leicester City2194825:2331
8.Watford FC2185830:3129
9.Wolverhampton Wanderers2185823:2529
10.West Ham United2184929:3228
11.Everton FC2176831:3127
12.AFC Bournemouth21831031:4027
13.Brighton & Hove Albion2175924:2926
14.Crystal Palace21641119:2622
15.Newcastle United21461115:2918
16.Burnley FC21531321:4218
17.Cardiff City21531319:4118
18.Southampton FC21371121:3816
19.Fulham FC21351319:4714
20.Huddersfield Town21241513:3710

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1567)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele