21. kolo
02.01.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Rudí ďáblové porazili Newcastle a pokračují v tažení vzhůru

I ve čtvrtém zápase pod vedením manažera Solskjaera Manchester United nezaváhal a opět si připsal do tabulky tři body. Na půdě Newcastlu se sice hosté dlouho trápili, ale v druhém poločase díky zásahům Lukakua a Rashforda přece jen zlomili odpor soupeře.

Domácí nastoupili s pětičlennou obrannou řadou, do které se dostal Schär a ze zálohy se zatáhl Ritchie. V sestavě Rudých ďáblů chyběli Young s distancovaným Baillym, které v defenzivě nahradili Valencia a Jones. Lingarda v záloze zase zastoupil Mata.

Poprvé se gólman Strak Dúbravka musel ukázat po devíti minutích hry, kdy vyškrábl prudkou ránu Rashforda z přímého kopu. Za další čtyři minuty se do slibné šance dostal Atsu, avšak brankář De Gea jeho střelu po zemi zpacifikoval. Stejný muž pálil i v devatenácté minutě, ovšem tentokrát nepřesně. O pět minut později se za obranou Newcastlu zjevil Rasford, ale zakončení ve skluzu se mu nepovedlo.

Po půlhodině hry se střeleckým pokusem prezentoval i Pogba, útočník Rudých ďáblů však nemířil mezi tři tyče. Za další čtyři minuty se po delší době ukázaly též Magpies, konkrétně Rondón, který po vyhraném souboji s Lindelöfem hlavičkoval nad břevno. V nepříliš zajímavém prvním poločase byli aktivnější hosté, ale ani jednou se jim Dúbravku nepovedlo překonat.

Po změně stran pokračoval ve střelecké aktivitě Rashford, ale v 51. minutě se pouze zastřeloval. Střílelo to též Atsuovi, žel nadále nepřesně. V 60. minutě se k ráně dostal též Shelvey, pálil však pouze doprostřed brány. O čtyři minuty později Dúbravka neudržel Rashfordovu ránu z přímého kopu, k dorážce se dostal střídající Lukaku a zblízka poslal Manchester do vedení.

Snahu Newcastlu vyrovnat táhli především Atsu se Shelveym. Druhý jmenovaný v 69. minutě jen o fous minul horní roh De Geovy svatyně. Red Devils definitivně rozhodli deset minut před koncem. Rychlý protiútok táhl Lukaku, po němž Sánchez prostrčil na volného Rashforda, který s ledovým klidem překonal Dúbravku a určil konečný výsledek. V nastavení se ještě mohl prosadil Pogba, ale po překonání Dúbravky minul odkrytou bránu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
PePiG7

0-2 Pogba, Martial

Reagovat
Beros

Při naší formě domácích zápasů a celkové formě MU musím napsat 0:3...

Reagovat
NuFc23

2:1

Reagovat
Vsadim gule

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

MU se rozjíždí a myslím že ani tady nebude proti strakám problém takže bych to viděl opět handicap na MU 0:3

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele