21. kolo
02.01.2019 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Arnautović dvěma góly vystřílel West Hamu bod

Hráči Brightonu vedli v rámci 21. kola Premier League nad West Hamem už 2:0, během chvíle ale o tento náskok přišli. Zásluhu na tom měl zejména střelec dvou branek Marko Arnautović, na straně Seagulls se předtím prosadili Stephens a Duffy.

První poločas byl až na výjimky nudný. Na šanci se čekalo přes pětadvacet minut, kdy Montoya ve vlastním vápně příšerně odehrál míč a ten skočil na kopačkách Andersona, jenž ovšem svým pokusem trefil připraveného gólmana Buttona. Tentýž hráč se po individuální akci dostal i do úvodní šance v druhé půli, tentokráte bylo jeho zakončení vedle levé tyče nebezpečnější, radost Kladivářům však nepřineslo.

Udeřit tedy mohli hosté. Groß rozehrál rohový kop jenom na Fabianského, jenže polský brankář vyboxoval míč pouze na hranici velkého vápna k Dalemu Stephensovi. Tomu rána z první sedla a ukončil svůj sezonu a půl trvající gólový půst.

Hammers se nepoučili a ani ne dvě minuty nato darovali Brightonu další roh. Opět se jeho exekuce ujal Groß, narozdíl od předchozího pokusu našel na zadní tyči přesně Shanea Duffyho. Irský stoper si hrudí zpracoval míč a poslal ho pod břevno Fabianského brány. Domácí sice reklamovali hru rukou, ale marně.

Londýnské fotbalisty to zřejmě zdravě naštvalo a po zhruba osmi minutách vstřelili kontaktní gól. Noble poslal za obranu hostí vysoký a dlouhý míč, na nějž si naběhl Arnautović. Skvělým způsobem udržel na zádech Duffyho a střelou mezi Buttonovy nohy rozjásal London Stadium. Po čtyřzápasové pauze způsobené zraněním se tak prosadil hned ve svém druhém utkání.

A tentýž hráč dokázal asi devadesát vteřin poté skóre i srovnat. Antonio po pravé straně famózně pronikl do vápna a po zemi předložil míč právě Arnautovićovi. Rakouský kanonýr se nemýlil a o břevno si připsal sedmý gól v sezoně, díky čemuž mu už jen čtyři přesné zásahy chybí na vyrovnání své nejlepší sezóny v Premier League.

West Ham se díky tomuto bodu posunul před Everton do první desítky, Seagulls udrželi svoji třináctou příčku s komfortním náskokem deseti bodů na sestupové pozice.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
OnlyWHU

Tři body! COYI!!!!

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
Etika

těžké pro WHU 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 COYFI "><"

Reagovat
smazaný uživatel

Vydrena remiza.Brighton hral hodne dobre.Dostat 2 goly z rohu za 2 minuty,to jsem jeste nevidel Nerad to pisu,ale Nasri bude do zalohy asi hodne platnej,pac Obiang to je hroznej traged Jo a jeste Perez,ten neudelal vubec nic,motal se tam jak tele.Dobre Arny,Felipe dneska dopredu horsi,ale poctive se vracel.Jedem dal.COYI

Reagovat
OnlyWHU

Souhlas. Nerad to píšu, ale budu se opakovat. Obiang jen na lavičku (stejně jako Masuaku). Chybí jim technika a hlavně hra 1na1..

Reagovat
OnlyWHU

Opět nevýhra doma, tentokrát s abnormálně nesympatickým a neoblíbeným soupeřem. Škoda, že nehrála od začátku sestava z druhýho poločasu. V tom prvním museli při totální pasivitě zálohy tvořit hru obránci. Jinak famózní Zabaleta a výborný Antonio. No a samozřejmě spasitel Arnie. Kdyby nám to tam po vyrovnání alespoň jednou spadlo. kdyby... A samostatná kapitola rozhodčí . Teď Arsenál.... COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele