21. kolo
01.01.2019 18:30 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Tottenham odčinil porážku, proti Cardiffu rozhodnul už na začátku

Fotbalisté Tottenhamu se vrátili na vítěznou a gólovou vlnu a z hlavního velšského města si odvezli hladkou výhru. Prosadili se v poslední době tradiční střelci - Kane, Eriksen a Son.

Spurs vlétli na soupeře jako uragán. Již po dvou minutách z pravé strany letěl do vápna Cardiffu zdánlivě neškodný centr, ten se ale odrazil k Harrymu Kanovi, který potvrdil svůj status zabijáka a čtrnáctým gólem v sezoně se dotáhl na nejlepšího kanonýra Premier League Aubameyanga.

Ani ne o deset minut později předvedli Pochettinovi svěřenci parádní kombinaci. Kane se stáhl až do středu pole, odkud parádním pasem našel Sissoka. Francouzský záložník sklepl na Sona, který poslal míč na vápno Eriksenovi. Ten si pohrál s obránci a přízemní ranou k tyči překonal stojícího Etheridge.

A pro Bluebirds bylo ještě hůř. Sissoko se u středové čáry vymotal ze sevření, jeho přihrávku Kane posunul na Sona. Korejský útočník si zpracoval balón patou, otočil se a po pohledné individuální akci a střele na vzdálenější tyč rozvlnil potřetí síť za Etheridgem. Potvrdil tak svoji úžasnou formu a prosadil se posedmé v posledních sedmi ligových utkáních.

Chvíli po poločase se mohli radovat i hráči Cardiffu. Dlouhý balón z pravé strany byl tečován defenzivou Kohoutů. K míči, který se odrazil od země, se dokázal dostat přes Trippiera dostat Hoilett, Lloris byl ovšem připraven.

Asi pětadvacet minut před koncem zápasu vyrazil Tottenham dopředu ve čtyřech proti jedinému obránci. Kane poslal přihrávku Sonovi, ten však chybně volil střelu namísto posunutí volnému Allimu. Netrvalo dlouho a po rohovém kopu se k hlavičce dostal domácí Gunnarsson, jenže stejně jako předchozí pokus jeho spoluhráč poslal míč jen do náručí gólmana Spurs.

Potěšen vítězným vstupem do roku 2019 byl i manažer Mauricio Pochettino. "Jsem velmi šťastný, že jsme v novém roce začali takovým výkonem, po porážce od Wolves bylo důležité začít další pozitivní šňůru," řekl lodivod hostujícího mužstva. Pro Spurs tento tříbodový zisk znamená dočasný posun na druhé místo tabulky a zároveň udržení náskoku před čtvrtou Chelsea, zato Bluebirds stále balancují jen těsně nad sestupovými vodami.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com, tottenhamhotspur.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Musíme za tři body před těžkým zápasem s utd.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba napraviť zaváhanie s Wolves... Zostavu by som dal tu najlepšiu možnú keďže v ďalšom zápase proti Tranmere môžme postaviť Bčko a opôr, budu mat týždeň na odpočinok pred FA Cupom s Chelsea.

Lloris - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Rose - Winks/Skipp - Eriksen, Sissoko - Dele - Son, Kane.... Dúfajme vo vysokú výhru ako v predposledných 2 zápasoch na pozdvihnutie sebavedomia ale beriem akékoľvek 3 body COYS

Reagovat
Kixi Syhimour

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Az na Auriera, tak ako som predpokladal COYS

Lloris (C), Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Winks, Sissoko, Eriksen, Dele, Son, Kane.

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele