21. kolo
02.01.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Trápení Huddersfieldu nekončí, v souboji o záchranu podlehl Burnley

Fotbalisté Huddersfieldu nezvládli dobře rozehraný zápas s Burnley a porážka 1:2 pro ně byla osmá v řadě. Svěřencům Davida Wagner se tak vzdaluje záchrana v Premier League, která je už nyní vzdálena osm bodů.

Začátek utkání byl hodně pozvolný a na větší příležitosti jsme museli čekat přes půl hodiny. To když si Mee naskočil na solidní centr McNeila, připravený Lössl si ovšem poradil s jeho hlavičkou i Corkovou dorážkou. Radost tak přišla na straně Terriers. Na levé straně se k centru dostal Mbenza, poslal míč přesně na hlavu Steva Mouniého a ten neměl se vstřelením první branky v letošním ročníku Premier League žádný problém.

Chvíli před poločasem však přišla pro domácí dvouminutovka hrůzy. Nejprve si McNeil nalevo náramně poradil s Hadergjonajem, načež předložil balón Woodovi, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a vyrovnal stav utkání. Aby toho nebylo málo, prakticky z další akce se rodil nebezpečný protiútok Clarets. Schindler tak zatáhl za záchrannou brzdu a stáhnul Wooda, jenže žlutá karta, kterou za tento zákrok dostal, byla jeho druhou a musel předčasně do sprch.

Ve druhé půli měli hosté i díky početní převaze téměř neustálý tlak a vedení z něj vytěžili zhruba čtvrthodinu před koncem. Wood s Gudmundssonem odvedli dobrou práci na pravé straně, díky čemuž mohl Westwood najít zcela volného Ashleyho Barnese. Anglický útočník se nemýlil a střelou na zadní tyč překonal bezmocného Lössla.

Už to pro Burnley vypadalo na pohotový zbytek zápasu, když v devadesáté minutě Robbie Brady nepochopitelně zezadu sestřelil Mbenzu. Rozhodčí mu za to udělil červenou kartu a dal tak Huddersfieldu ještě šanci něco s výsledkem udělat. Terriers jí ale pohrdli a znovu potvrdili pověst nejhoršího domácího celku.

Pro celek ze severní Anglie je tato porážka další ranou, naopak Clarets díky tříbodovému zisku alespoň dočasně opustili sestupové pozice.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
waynemarkrooney

0:1

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele