Premier League - souhrn 18. kola

21.12.2018, 22:54, aktualizováno 23.12.2018, 18:55
Komentáře a souhrny
Liverpool proplouvá ligovou částí sezony bez porážky a platí to i po osmnáctém kole. Reds tentokráte vyhráli ve Wolverhamptonu a pojistili si vedení, jelikož Manchester City senzačně prohrál s Crystal Palace. Další překvapení se zrodilo v Londýně, kde Chelsea podlehla Leicesteru, což hraje do karet v tomto kole tříbodovému Tottenhamu. Arsenal přehrál Burnley, uvolněný Man Utd rozstřílel Cardiff...

Everton FC - Tottenham Hotspur 2:6

23.12.2018 17:00

Góly: 21. Theo Walcott, 51. Gylfi Sigurdsson - 27. Heung-min Son, 35. Dele Alli, 42. Harry Kane, 48. Christian Eriksen, 61. Heung-min Son, 74. Harry Kane

Gólové hody viděli fanoušci na Goodison Parku. Everton nejprve otevřel brankový účet zápasu, poté ovšem Spurs čtyřmi trefami otočili. Sigurdsson ještě vykřesal jiskřičku naděje, na více už se domácí nezmohli a Kohouti je dalšími dvěma góly dorazili.

První obrovskou šanci měl Tottenham zhruba po deseti minutách. Harry Kane si naběhl za obranu na Trippierův nákop a pokoušel se Pickforda přehodit, jenže jeho lob trefil síť pouze zvenčí. Další pěknou akci musel zneškodňovat anglický reprezentační brankář, to když Son našel na vápně Trippiera, jenž vyslal hodně nebezpečnou ránu. A tak přišel čas pro Toffees. Sigurdsson skvělou přihrávkou po křídle vyslal Calvert-Lewina, mladý útočník nacentroval na malé vápno, odkud Theo Walcott přízemní střelou překonal Llorise.

Netrvalo dlouho a na tabuli opět svítil vyrovnaný stav. Hodně blízko tomu byl nejprve Harry Kane, jehož technická střela těsně přeletěla břevno. Povedlo se to však až Sonovi poté, co neuvěřitelnou hrubku předvedla domácí defenziva. Po dlouhém balónu za obranu se Pickford srazil se Zoumou a korejský útočník už si s odkrytou klecí poradil.

O pět minut později znovu zkoušel Kane překonat gólmana obstřelem, výška byla tentokráte dobrá, jenže míč zamířil mimo prostor mezi třemi tyčemi. Pár okamžiků na to se už Spurs dostali do vedení. Sonovu ránu z křídla ještě Pickford vyrazil, nicméně na Alliho dorážku byl krátký.

Už se pomalu blížil poločasový hvizd, když šťastný odraz opět pomohl Tottenhamu k brance. Přecházel tomu parádní Trippierův přímý kop do tyče, před zcela prázdnou bránou Evertonu se pak s míčem ocitl Kane, který se při svých kvalitách nemohl mýlit a vstřelil jubilejní desátou branku v tomto ročníku Premier League.

Po přestávce se v rychlém sledu prosadily oba celky. Kaneův centr obrana domácích ještě odvrátila, k voleji se ovšem tentokrát dostal pro změnu Christian Eriksen, který fantastickou ránou k tyči navýšil vedení Kohoutů.

Z tříbrankového náskoku se však hráči hostí netěšili dlouho. Sigurdsson se zdravě naštval, za hranicí pokutového území ho marně naháněli postupně čtyři obránci. Islandský záložník si navedl míč a přízemní střelou na zadní tyč překonal Llorise, který si sice na balón sáhl, zastavit ho v cestě za čáru ale nedokázal.

Celku ze severního Londýna se zřejmě zdálo vedení o dva góly malé, tudíž se rozhodl ho ještě navýšit. Lamela za děravou obranou Toffees nalezl Sona, který střelou mezi Pickfordovy nohy potvrdil svou střeleckou formu a prosadil se počtvrté za poslední čtyři zápasy.

Korejec asistencí pomohl i svému spoluhráči Kanovi k druhé trefě v tomto utkání. Davies po křídle poslal právě Sonovi, který předal míč do vápna na zcela nehlídaného anglického kanonýra, který potvrdil svou pověst a zpečetil výsledek tohoto atraktivního zápasu.

Zatímco Londýňané se nadále přibližují samotnému čelu tabulky a na druhé Citizens ztrácejí už jen dva body, Everton nedokázal zvítězit v pátém utkání v řadě a propadl se už mimo první desítku.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Manchester United 1:5

22.12.2018 18:30

Góly: 38. Víctor Camarasa (pen.) - 3. Marcus Rashford, 29. Ander Herrera, 41. Anthony Martial, 57. Jesse Lingard (pen.), 90. Jesse Lingard

Tak tomu se říká premiéra! Ole Gunnar Solskjaer si takový začátek nepředstavoval zřejmě ani v těch nejrůžovějších snech. Pod jeho vedením Rudí ďáblové ožili a domácí Cardiff vyprovodili hned pěti brankami. Mimochodem tolikrát se v utkání Premier League hráči Manchesteru United naposledy prosadili v květnu roku 2013.

Utkání odstartovalo pěkně zhurta a hned ve třetí minutě se zrodila první branka - Marcus Rashford napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a prudkou ranou k tyči notně zaskočil brankáře Etheridge. O pětadvacet minut později zase ze střední vzdálenosti napřáhl Herrera a jeho tečovaný pokus zapadl přesně k tyči - 2:0. Cardiff se poté se štěstím dostal zpět do hry - Rashford ve vápně zahrál rukou a nařízenou penaltu chladnokrevně proměnil Camarasa. Ještě do poločasu však dvoubrankové vedení Rudým ďáblům vrátil Martial, který stál na konci překrásné kombinace mezi ním, Pogbou a Rashfordem.

Jakoukoliv šanci na případný zvrat uťal v druhé půli hostující Lingard, který vnikl do pokutového území a po faulu Bamby si vykoledoval pokutový kop, který posléze sám s přehledem proměnil. Tentýž hráč pak v nastaveném čase završil vítězství svého celku a upravil na konečných 5:1.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion 2:0

22.12.2018 16:00

Góly: 21. David Brooks, 77. David Brooks

Před blížícím se náročným vánočním harmonogramem si Bournemouth zvednul náladu i bodový zisk, když na domácí půdě porazil Brighton 2:0. O oba góly se postaral jediný hráč, a to David Brooks, který si připsal po jednom zásahu v každém poločase a výrazně tak přispěl k posunu Cherries zpět do horní poloviny tabulky. Brighton naopak třetí prohrou v řadě začíná za klidným středem pole zaostávat a blíží se mu na dostřel i poslední sedmička trápících se týmů, byť na sestup mají Seagulls stále komfortní náskok.

První půle byla vyrovnanou záležitostí a první šance odpoledne připadla hostům, když se v pokutovém území uvolnil Bissouma a nebezpečně vypálil. Asmir Begović však jeho přízemní ránu dokázal zneškodnit a do ofenzivy přešel Bournemouth. Wilsonova hlavička ještě postrádala potřebnou razanci, ale po jednadvaceti minutách hry nechala brightonská obrana Davida Brookse nerušeně vniknout do šestnáctky a ranou do levého dolního rohu branky otevřít skóre.

Brighton se pokoušel o brzké srovnání ještě do přestávky, což vyústilo v šance Bissoumy, Andoneho a také Lewise Dunka, jehož gólovou hlavičku na samém sklonku první půle brilantně lapil Begović. Po změně stran už ale na tento drtivý tlak Seagulls navázat nedokázali a hra se opět vyrovnala. Závěrečné minuty navíc hosté dohrávali bez vyloučeného Dunka, jenž v rychlém sledu uviděl dvě žluté karty za zákroky na Brookse se Stanislasem.

Nabyté početní převahy Cherries brzy využili a zbytek utkání tak měli bezpečně pod kontrolou. Střídající Ryan Fraser poslal do šestnáctky ideální vzdušný pas, který dosedl přesně na hlavu nabíhajícího Brookse a brankář Ryan musel vytahovat míč ze sítě podruhé. Pro tým Eddieho Howea jde teprve o druhou výhru z posledních osmi kol.

Oba týmy v příštím kole čekají nelehcí soupeři z popředí tabulky, navíc shodně ze severního Londýna. Zatímco Bournemouth na druhý svátek vánoční zamíří do Wembley k zápasu proti Tottenhamu, Brighton na domácí půdě přivítá Arsenal.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Leicester City 0:1

22.12.2018 16:00

Góly: 51. Jamie Vardy

Chelsea si na svém stadiónu připsala šokující porážku a díky brance Vardyho podlehla hostujícímu Leicesteru 1:0. Pro Maurizia Sarriho to je velká komplikace v honbě za čtvrtým místem, naopak Claude Puel si alespoň na chvíli může vychutnat chvíli klidu a bude doufat, že spekulace o jeho odvolání v nejbližších dnech utichnou.

Do první příležitosti se po dvou minutách dostal Willian, ten ale sám před brankářem nezpracoval těžký míč z kopačky Davida Luize. Leicester odpověděl průnikem Chilwella, toho ale na poslední chvíli zastavil David Luiz. Na druhé straně se po rohu Williana dostal do zakončení Pedro a jen těsně minul vzdálenější tyč. V polovině prvního poločasu zakončoval z výhodné pozice Azpilicueta, branku však přestřelil. Jednoznačně největší příležitost prvního dějství měl po půlhodině hry Hazard, který využil chyby stopera Maguira, ovšem tváří tvář Schmeichelovi míč poslal pouze do břevna. Poslední slovo měl ale Leicester - těsně před poločasovým hvizdem napřáhl ze střední vzdálenosti Ndidi a Kepu donutil ke skutečně brilantnímu zákroku.

Jestliže první poločas patřil Chelsea, ta druhá byla daleko spíše v režii hostů. Ti se po padesáti minutách hry také dostali překvapivě do vedení - kolmice Maddisona si našla cestu až ke kopačkám Vardyho, který nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Odpovědět mohl po hodince hrací doby Hazard, kterého za obranu vyslal precizní kolmicí Kovačič, Belgičana však opět vychytal skvělý Schmeichel. A když vyrovnání nepřinesla ani hlavička Rüdigera, ani samostatný nájezd Alonsa, který svou střelu poslal pouze do tyče, mohl Leicester oslavovat senzační vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Southampton FC 1:3

22.12.2018 16:00

Góly: 58. Philip Billing - 15. Nathan Redmond, 41. Danny Ings (pen.), 71. Michael Obafemi

Fotbalisté Southamptonu dokázali navázat na galapředstavení s Arsenalem a rovněž Huddersfieldu nasázeli tři branky, nutno podotknout, že krásné branky. Southampton vyhrál na John Smith's Stadium vůbec poprvé v historii a i díky tomu se prozatím vyhoupl mimo sestupové pozice.

Na John Smith's Stadium přišla první vážnější akce po čtvrthodině hry a ihned z toho byla vedoucí branka Southamptonu. Höjbjerg naservíroval dlouhou kolmici za obranu, která prošla se štěstím a Nathan Redmond si s povyběhnutým Lösslem nekompromisně poradil - 0:1. Hosté následně kontrolovali hru, ale k ničemu vážnějšímu, vyjma Redmondovy nepřesné střely, se nedostali.

Až pět minut před přestávkou došlo k dalšímu gólovému okamžiku. Southampton si vytvořil tlak a Jörgensen dost nešťastně podrazil Ingse, načež hlavní sudí zápasu odpískal pokutový kop. Sám postižený Danny Ings si s penaltou hravě poradil a zařídil hostům už dvoubrankové vedení. Ještě do šaten mohl snížit Mounié, ale z dobré pozice poslal balón těsně nad břevno.

Huddersfield poslal do druhého poločasu čerstvou sílu Erika Durma a v 56. minutě byl blízko kontaktní brance. Mathias Jörgensen se na malém vápně natlačil k hlavičce a McCarthy předvedl vynikající zákrok. Bohužel pro něho i Southampton si vybral slabší chvíli o tři minuty později, kdy z opravdu velké vzdálenosti napřáhl Philip Biling a McCarthy tento dalekonosný pokus za svá záda propustil.

Huddersfield měl ještě spoustu času na případné vyrovnání, ovšem do další příležitosti už se nedostal. Naopak čtvrthodinu před koncem chyboval Schindler, takže Redmond mohl přihrávat do tutové šance Michaelu Obafemimu, který zvýšil na konečných 3:1. Závěr zápasu ještě mohl přinést změnu skóre, protože Obafemi postupoval sám na Lössla, jenže domácí brankář dobře zasáhl.

Více informací k zápasu

Manchester City - Crystal Palace 2:3

22.12.2018 16:00

Góly: 27. Ilkay Gündogan, 85. Kevin De Bruyne - 33. Jeffrey Schlupp, 35. Andros Townsend, 51. Luka Milivojević (pen.)

Pořádné překvapení se v sobotu odpoledne událo na Etihadu, kde si Manchester City připsal první domácí porážku letošního ročníku, když nestačil na hostující Crystal Palace.

Zpočátku přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo udát něco výjimečného. Po šestadvaceti minutách si na centr Delpha naběhl Gündogan a hlavičkou zblízka poslal domácí tým do vedení. O sedm minut později však bylo vyrovnáno, když z úhlu nečekaně napřáhl Schlupp a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. A o další dvě minuty domácí fanoušci oněměli úžasem. Po standardní situaci totiž odražený míč napálil z dobrých třiceti metrů Townsend a trefil se přesně do šibenice, Ederson byl naprosto bez šance.

Citizens chtěli s výsledkem v druhé půli rychle něco udělat, k jejich smůle se však stal přesný opak. V 51. minutě totiž nejprve hlavou orazítkoval tyč Townsend, k odraženému míči se jako první dostal Schlupp, který byl podražen Walkerem, a tak hosté dostali výhodu pokutového kopu. K tomu se postavil Milivojevič a nezaváhal. V závěru ještě nevydařeným centrem překvapil všechny včetně hostujícího brankáře De Bruyne a snížil tak na 2:3, na vyrovnání však již domácímu celku nezbyl čas.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Fulham FC 0:0

22.12.2018 16:00

Góly: -

Vychytaná nula exsparťanského brankáře Martina Dúbravku jistě těší, ovšem konečná dělba bodů za remízu 0:0 je pro Newcastle zklamáním. Straky chtěly v souboji s posledním Fulhamem víc, na druhou stranu londýnský celek mohl v závěru utkání urvat tři body, ale Dúbravka kritické momenty ustál.

A opravdu nechybělo moc, aby se skóre změnilo už v prvních minutách zápasu. Nejprve pálil do náruče připraveného Dúbravky Mitrović a po čtvrthodině měl Newcastle prostřednictvím Atsua obrovskou šanci, jeho přihrávku totiž mohl uklízet do branky Rondón, nebýt obranného zákroku Reama. Atsu se pak divákům v St. James Parku představil ještě jednou a tentokrát byla jeho střela zablokována. Při celé akci navíc došlo k nepříjemnému střetu Rica s Mawsonem, po kterém zůstal brankář Fulhamu na chvíli otřesený.

Poté, co se hra zase rozeběhla, pálil hodně nepřesně Ki a z volného přímého kopu mířil opět do náruče Dúbravky Seri. V nastavení prvního poločasu pak Straky svého soupeře přišpendlily k jeho vápnu, ale Rico nic za svá záda nepropustil.

Newcastle byl lepší i po změně stran a Fulham několikrát výrazně zmáčkl, ovšem bez efektivního zakončení. Na Kiho pas si naběhl Manquillo a Rico proti jeho nepřesné střele vůbec nemusel zasahovat. V 74. minutě hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad Dummett, takže ani v tomto momentu se neměnilo skóre.

Největší šance zápasu však teprve přišly a to na straně Fulhamu. Dvě minuty před koncem Dúbravka hrozivě zahazardoval a proti dotírajícímu Mitrovićovi se pokusil o kličku, která málem nevyšla. Slovenský brankář měl velké štěstí a situaci nakonec zvládl. Vzápětí bylo ve vápně Newcastlu znovu velké horko a Mitrović tentokrát zakončoval ve vápně jen do bránícího hráče, přičemž marně reklamoval jeho ruku.

Více informací k zápasu

West Ham United - Watford FC 0:2

22.12.2018 16:00

Góly: 30. Troy Deeney (pen.), 87. Gerard Deulofeu

Výhru 2:0 zaznamenal na Olympijském stadionu v Londýně Watford. Kladivářům dal lekci z produktivity, protože celkově vzato rozhodně nebyl lepším týmem. West Ham měl více ze hry, ale skvělý Ben Foster popřípadě i štěstěna nedovolili domácím skórovat, zatímco na druhé straně přesně mířili Deeney a Deulofeu.

West Ham přitom nezačal utkání špatně, v úvodních minutách se snažil udávat tempo, ovšem do zakončení se nedostával. Výjimkou byl okamžik z dvaadvacáté minuty, kdy vypálil Michail Antonio a brankář Foster musel vyrážet. O chvíli později, přesně ve 28. minutě, přišel první gólový okamžik utkání. Watford dobře zakombinoval, načež Balbuena už ve vápně zatahal za záchranou brzdu a faulem povalil Pereyuru. Následoval pokutový kop, který Troy Deeney bez sebemenších problémů proměnil. Pro Balbuenu bylo utkání hodně nešťastné, protože jen o pár minut později musel opustit hrací plochu a na trávník vyběhl Angelo Ogbonna.

Kladiváři sahali po vyrovnání těsně před koncem poločasu. Antonio dobře sklepl balón pro Javiera Hernándeze a byl to znovu Ben Foster, který jeho volej dokázal zlikvidovat.

West Ham se snažil dohnat manko i ve druhém poločase a po hlavičce Michaila Antonia byl znovu velmi blízko. Watfordu tentokrát nepomohl Foster, nýbrž branková konstrukce. Domácí pak posílili ofenzívu příchodem Carrolla, ale zároveň si museli dávat pozor na zadní vrátka. Po Deulofeuově přihrávce zakončoval Doucouré a nebýt skvělého Fabianskiho zákroku, bylo by rozhodnuto. Takhle měl West Ham ještě naději. Tu ale zazdil v závěrečné pětiminutovce, nejprve Antonio selhal v další tutovce, když netrefil prázdnou branku a balón napálil jen do břevna a krátce na to Watford definitivně rozhodl. Další pěknou kombinaci předvedli Pereyra a Deulofeu, načež druhý jmenovaný ve vápně uklízel balón k tyči. Watford zvítězil na půdě Kladivářů 2:0 a v tabulce Premier League mu patří sedmé místo o dva body za Manchesterem United. West Ham je dvanáctý.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Burnley FC 3:1

22.12.2018 13:30

Góly: 14. Pierre-Emerick Aubameyang, 48. Pierre-Emerick Aubameyang, 90+1. Alex Iwobi - 63. Ashley Barnes

Porážky od Southamptonu s Tottenhamem si od Arsenalu žádaly patřičnou reakci, a ta se dostavila. Londýnský celek dokázal na domácí půdě přehrát Burnley, vůbec poprvé v sezoně dohrál první poločas s vedením na své straně a výhrou 3:1 se přiblížil konkurentům v boji o umístění v nejlepší čtyřce. Velkou zásluhu na sobotním triumfu má Piérre-Emerick Aubameyang, jenž se dvěma góly osamostatnil na čele tabulky střelců.

Oba týmy se v poslední době nenacházejí v ideálním rozpoložení, a tak jen málokdo čekal tak hektický a dramatický vstup do zápasu. Hned v druhé minutě měl průlom skóre na kopačce Ainsley Maitland-Niles, který se ocitl na konci bleskové týmové akce, ale Joe Hart jeho křižnou přízemní ránu stačil zastavit a před dorážejícím Aubameyangem stihla zasáhnout hostující defenziva. Burnley vzápětí podniklo rovněž rychlý protiútok, na jehož konci se ocitl Ashley Westwood v samostatném úniku. Tváří v tvář Berndu Lenovi ale neuspěl, neboť vyběhnuvší německý gólman dokázal špičkou kopačky tečovat míč mimo tři tyče.

Přesto se diváci na Emirates Stadium dlouho na gól nenačekali. Klíčovou roli zde zastal Mesut Özil, jehož po řadě absencí a spekulacích o možném odchodu nasadil Unai Emery do základní sestavy a k tomu mu nasadil i kapitánskou pásku. Německý záložník ukázal v plné kráse svou extratřídu, když lahůdkovou kolmicí na nabíhajícího Kolašinace šokoval všechny přihlížející v čele s obranou Burnley a Piérre-Emerick Aubameyang celou akci chladnokrevně zakončil.

Po brzkém zisku vedení ale Kanonýři ustrnuli a zbytek první půle se proměnil v nezáživný boj bez větších šancí. Arsenal navíc v 37. minutě zaznamenal další defenzivní ztrátu v podobě Nacha Monreala, jenž se tak přidává na početnou marodku ke svým defenzivním kolegům jako Mustafi, Holding či Bellerín.

Druhá půle nabídla podobný příběh jako ta první. Domácí na soupeře vlétli a hned tři minuty po změně stran své hubené vedení dokázali navýšit. Jako v mnoha dalších případech gólová akce vyšla z levé strany skrze aktivního Seada Kolašinace, míč se po Lacazettově přistrčení přesunul až na druhou stranu k volnému Aubameyangovi a gabonský forvard nekompromisní ranou zblízka pod břevno propálil vše, co mu stálo v cestě. Pak ale opět následoval herní útlum a Arsenal si ještě zdánlivě vyhraný zápas zkomplikoval.

V 63. minutě se totiž hráči v červeném nedokázali vypořádat s chaotickou skrumáží před vlastní brankou a po sérii nepřehledných odrazů míče se k zakončení z bezprostřední blízkosti dostal Ashley Barnes, který nedal Lenovi šanci zasáhnout. Víc toho už ale domácí defenziva nepovolila a čím dál otevřenější obrana Burnley navíc Arsenalu umožnila v samém závěru náskok opětovně navýšit. K míči po zablokované ráně Özila se totiž dostal střídající Alex Iwobi, pohotově přehodil padajícího Harta a stanovil konečné skóre 3:1.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC 0:2

21.12.2018 21:00

Góly: 18. Mohamed Salah, 68. Virgil van Dijk

Hráči Liverpoolu v zajímavém utkání vyhráli na půdě Wolverhamptonu 2:0 zásluhou Salaha a van Dijka a udrželi si tak vedení v Premier League.

První velká šance se Wolves naskytla už ve čtvrté minutě. Neskutečnou minelu v rozehrávce předvedl Fabinho. Domácí vystihli jeho přihrávku a Traoré zamířil těsně vedle tyče. Tentýž hráč se dostal do zakončení i o pět minut později. Tentokráte bránu netrefil z druhé strany.

Vlci spálili i další příležitost, konkrétně Rúbena Nevese vychytal Alisson. A tak udeřili Reds. Mané po straně vysunul Fabinha, který odčinil svou hrubku a parádním přízemním centrem připravil gólovou pozici pro Salaha, který příležitostí nepohrdnul.

Ve čtvrtině utkání napřáhl levačkou zpoza vápna Milner, Patrício byl ovšem pozorný a jeho ránu pokryl. O chvíli později poslal Mané dobrým křižným balónem Salaha, tomu ale obránce Wolves na poslední chvíli vypíchl míč a zneškodnil velkou šanci.

Krátce před poločasem se málem povedlo srovnat Jonnymu, z nadějné pozice na hranici vápna ovšem trefil pouze připraveného Alissona. Po chvíli musel brazilský brankář opět zasahovat, a sice po další hrubce defenzivy Liverpoolu. Do kabin se i přes několik šancí Wolverhamptonu šlo za stavu 1:0.

Brzy po přestávce mohl egyptský střelec Salah přidat svou druhou trefu. Po signálu z rohového kopu se dostal ke střele na hranici velkého vápna, jenže bránu o kousek přestřelil. Po dalším centru na Salaha málem Wolves sami rozvlnili svou vlastní síť. Patrício vyboxoval jen do Bennetta, situaci se ale naštěstí pro Vlky podařilo zachránit.

Další pohledná kombinace, jejíž součástí byl opět Salah, se zrodila asi pětadvacet minut před koncem. Egypťan si narazil o Firmina, poté obešel dva obránce, posunul na Maného, ten na Lallanu, nicméně anglický záložník nedokázal tváří v tvář Patríciovi uspět. Ani ne o minutu později už však Reds udeřili. Salah jemným nákopem za obranu našel van Dijka, proti jehož střele byl domácí gólman bezmocný.

Dvě velké šance na korekci skóre měli ještě do konce utkání Wolves, jmenovitě Saiss. Nejprve k němu po skrumáži ve vápně propadl míč, jenže z úrovně penalty, stejně jako předtím několikrát jeho spoluhráči, trefil jen náruč Alissona. Trestuhodné bylo spálení šance v samém závěru. Robertson si nerozuměl s balónem, který se odrazil právě k Saissovi, jenže marocký záložník z malého vápna napálil jen boční síť.

Liverpool si tedy pod stromeček sedmou ligovou výhru v řadě a první místo, Wolves po třech vítězstvích prohráli a zcela jistě spadnou ze sedmé příčky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC18153039:748
2.Manchester City18142250:1344
3.Tottenham Hotspur18140437:1842
4.Chelsea FC18114335:1537
5.Arsenal FC18114340:2437
6.Manchester United1885534:3029
7.Watford FC1883725:2527
8.AFC Bournemouth1882827:2826
9.Leicester City1874722:2125
10.Wolverhampton Wanderers1874719:2125
11.Everton FC1866626:2824
12.West Ham United1873825:2724
13.Brighton & Hove Albion1863920:2621
14.Crystal Palace18531017:2518
15.Newcastle United1845914:2217
16.Southampton FC1836919:3315
17.Cardiff City18421218:3814
18.Burnley FC18331216:3612
19.Huddersfield Town18241211:3110
20.Fulham FC18241216:4210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1542)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele