Premier League - preview 18. kola

21.12.2018, 08:41, aktualizováno 23.12.2018, 08:29
Previews
Tottenham se představí na půdě Evertonu a může využít zaváhání dvou konkurentů v tabulce. Jednak se může vzdálit čtvrté Chelsea, která překvapivě nestačila na Leicester. V případě úspěchu se navíc sníží manko na Manchester City...
Everton FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Fotbalisté Tottenhamu se v případě vítězství mohou přiblížit druhému Manchesteru City na rozdíl dvou bodů, čeká je ale těžká práce. Z Goodison Parku si v této sezoně odvezl tři body za vítězství jen jeden tým, navíc domácí mají za měsíc prosinec rozhodně co napravovat.

Everton totiž od prosince ani jednou nezvítězil a čtyřzápasovou sérii by v Goodison Parku rád konečně ukončil. Pravda, výjezdy na Anfiled Road potažmo Manchester City vyšly Toffees bodově naprázdno, na druhou stranu pouze remízy z domácích zápasů proti Newcastlu a Watfordu jsou prostě málo. "Vždy se připravujeme tak, abychom vyhráli, bez ohledu na to, jestli hrajeme venku. Doma chceme vyhrát o to víc, zvláště v atmosféře našeho stadionu. Bude to pro nás skvělá příležitost ukázat naše kvality, je to náš první domácí zápas proti takovému soupeři," poukázal na fakt, že Everton dosud hrál proti týmům z TOP6 jen na venkovním hřišti, trenér Marco Silva.

Tottenham bude v zápase favoritem. Už v minulé sezoně dokázal nad Toffees zvítězit poměrně jasně 3:0 a ještě suverénněji si vedl v domácím zápase, ve kterém vyhrál dokonce 4:0. Kohouti mají skvělou formu, po postupu v Lize mistrů si zajistili rovněž postup do semifinále Ligového poháru, když zvládli derby s Arsenalem (0:2) a v Premier League zvládli z posledních deseti zápasů vyhrát osmkrát!

"Všechny zápasy jsou pro nás a pro naše fanoušky důležité. Fotbal je tak dynamický - vždycky je nejdůležitější zápas ten, který nás zrovna čeká. Derby samozřejmě bylo důležité, ale teď je minulostí a my se musíme soustředit na to, abychom předvedli co nejlepší výkon a proti Evertonu zvítězili. Nejen pro nás, ale i pro naše fanoušky," nechal se slyšet na stránkách londýnského klubu manažer Mauricio Pochettino.

Manažer Marco Silva bude postrádat Jamese McCarthyho a chybět by mohl i Idrissa Gueye, zbytek kádru je pro utkání s Tottenhamem k dispozici. Co se týče marodky, má londýnský celek mnohem více starostí. Na trávník v Goodison Parku nevyběhnou zranění Vincent Janssen, Mousa Dembélé, Victor Wanyama, Eric Dier, Jan Vertonghen, Serge Aurier a Davinson Sánchez.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Gomes, Gueye - Walcott, Sigurdsson, Bernard - Richarlison.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Alderweireld, Foyth, Davies - Sissoko, Winks - Lamela, Alli, Son - Kane.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.54 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Burnley FC  (sobota 13:30)
Po dlouhé sérii bez porážky, která se táhla celých dvaadvacet zápasů, prodělal Arsenal hned dvě za sebou a veselá nálada v londýnském klubu pod vládou Unaie Emeryho nabírá na hořkosti. Dalším, kdo se pokusí vyšlápnout si na Kanonýry, je Burnley, které se navzdory zlepšeným výkonům v posledních kolech stále potácí v sestupovém pásmu.

Sean Dyche tak logicky na předzápasové tiskové konferenci kladl důraz na bodový zisk s tím, že pohlednost předvedeného výkonu je v této kritické situaci podružná. "Naše výkony se vrací na úroveň, jakou chceme mít. Pořád si rozhodně můžeme vést ještě lépe, ale hlavní je vybojovat bodovou odměnu, protože tak to v naší branži funguje."

Po porážce 1:0 proti Tottenhamu se Burnley bude muset kromě již dříve zraněných Defoura a Popea obejít také bez Aarona Lennona, jenž právě po zmíněném zápase ve Wembley podstoupit operaci kolene. Arsenal je na tom s marodkou ještě hůře, neboť zdravotní krize defenzivy čítá již Holdinga, Mustafiho, Mavropanose a Bellerína, jež doplňuje také dlouhodobě zraněný Danny Welbeck.

Záhadou je pak situace okolo Mesuta Özila, jenž si podle všeho s Emerym nerozumí, v posledních týdnech strávil utkání pouze na tribuně a médii již dokonce proběhla zpráva o jeho možném lednovém hostování. Sám Emery sice novinářům odpověděl, že Özil stále budoucnost v Arsenalu má, ale jen tím spekulace o budoucnosti německého špílmachra neutiší.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Koscielny, Sokratis, Monreal - Lichtsteiner, Torreira, Xhaka, Kolašinac - Iwobi, Aubameyang - Lacazette
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Bardsley, Long, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork, Brady - Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.37 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Jen málokdo by čekal, že po slibném vstupu do nové sezony se Bournemouth na závěr podzimu stane týmem s vůbec nejhorší formou z celé Premier League. Cherries totiž prohráli celých šest z posledních sedmi kol, k tomu v týdnu vypadli i z ligového poháru a ve zlepšení jim brání taktéž početná marodka. Využít nastalé situace na Vitality Stadium hodlá Brighton.

Přesto brightonský manažer Chris Hughton odmítl, že k tomuto duelu dochází v příznivý čas pro jeho tým, což dokládal svými dojmy ze zmíněného čtvrtfinálového utkání Carabao Cupu, jež Bournemouth prohrál 1:0 na půdě Chelsea. "Rozhodně nevypadali, že by byli z formy. Podle mě hráli parádně. Až do samého konce se zdálo, že jejich střetnutí dojde až k penaltám. Ať už za ně nastoupí kdokoli, přesně ví, jaká je jeho role v týmu."

Hughton dále ocenil práci svého protějška Eddieho Howea. "Naordinoval hráčům, ať hrají podle jeho představ, tedy ve vysokém tempu a velké rychlosti. Vyloženě mě bije do očí, jak v jejich týmu všichni přesně vědí, co mají dělat. Čeká nás velmi těžký zápas, obzvláště v Bournemouthu."

Zatímco domácí kromě dlouhodobě zraněných Lewise Cooka a Dana Goslinga musí počítat také s absenci Simona Francie, Brightonu stále schází zranění křídelníci Izquierdo a Jahanbakhsh.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Cook, Aké, Mings - Ibe, Lerma, Surman, Daniels - Brooks, Fraser - King
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Bruno, Balogun, Dunk, Bernardo - Knockaert, Pröpper, Stephens, March - Gross - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.51 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Leicester City  (sobota 16:00)
O další výhru bude v sobotu odpoledne na Stamford Bridge usilovat londýnská Chelsea, která přivítá hosty z Leicesteru. Ty zápas nezastihne ve zrovna nejlepším rozpoložení - hojně se totiž spekuluje o mnoha konfliktech mezi hráči a trenérem Puelem. Pro toho by tak tento duel mohl také být tím posledním na lavičce Leicesteru.

V podání Chelsea už to není taková paráda, jako na začátku sezóny. Sarriho svěřenci mají momentálně daleko větší problémy se sbíráním bodů, několik duelů si sami zbytečně zkomplikovali a ve dvou - konkrétně na hřištích Tottenhamu a Wolverhamptonu - přímo vyhořeli. Na vlastním stánku sice jako první tým v letošní sezóně dokázali porazit Manchester City, což byla jistě vítaná vzpruha, chybějící konzistence výkonů však rozhodně přidává vrásky na čele Maurizia Sarriho.

Leicester z posledních 10 ligových zápasů vyhrál jen 2, když vyloupil stánek Cardiffu a později si doma poradil s Watfordem. Šampion z roku 2016 bodoval ještě v utkáních s West Hamem, Burnley, Brightonem a Fulhamem, v ostatních čtyřech kláních ovšem skončil na straně poražených. Není proto divu, že se spekuluje o konci trenéra Puela. V týdnu jeho celek smolně vypadl z Ligového poháru, když v penaltovém rozstřelu nestačil na Manchester City. Vzhledem k nudnému hernímu projevu a údajným neshodám by však nebylo překvapením, kdyby na Boxing Day už Foxes vedl někdo jiný.

Chelsea se po zranění vrací Álvaro Morata, bylo by však velkým překvapením, kdyby naskočil hned v základní sestavě. Hrát naopak nebude Andreas Christensen, kterého trápí drobný svalový problém. Na straně hostí by již měl být připraven Jamie Vardy a Ben Chilwell, naopak nejistá je situace ohledně Wilfreda Ndidiho, které trápí potíže s kolenem.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso - Kante, Jorginho, Kovačič - Willian, Hazard, Pedeo
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Morgan, Maguire, Chilwell - Mendy, Iborra - Albrighton, Maddison, Gray - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.55 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Huddersfield Town - Southampton FC  (sobota 16:00)
Nefalšovaný šestibodový zápas v boji o záchranu bude k vidění v Huddersfieldu, kam zavítá Southampton. V lepším rozpoložení půjdou do utkání hosté, kteří po angažování nového manažera Ralpha Hasenhüttla zaznamenali prestižní triumf proti Arsenalu a poskočili na první nesestupovou pozici.

Terriers se nachází na předposledním místě s dvoubodovým odstupem, ale navzdory nepovedeným výsledkům kouč David Wagner věří, že se karta obrátí, pokud jeho svěřenci vydrží podávat tak kvalitní výkony, jako v posledních kolech. "Musíme se postarat, abychom předvedli kvalitní výkon a skórovali. Co se předváděné hry týče, jsme na tom víceméně vyrovnaně s ostatními, bohužel ale nedáváme dostatek gólů a nesbíráme body."

Právě ofenzivní stránka hry je jednoznačně Achillovou patou huddersfieldského týmu, jehož útočníci doteď nedali ani jeden jediný ligový gól a vůbec nikdo v celé historii anglického fotbalu nevsítil v prvních devíti domácích zápasech méně branek.

To, co Terriers stihli doma skórovat za celou sezonu, zvládl Southampton za jediné kolo proti Arsenalu. Výhra 3:2 znamenala první ligový triumf Saints před domácími fanoušky od dubna a Wagner své svěřence varoval, že je čeká o poznání těžší test, než jak se mohlo zdát ještě před pár týdny pod vedením Marka Hughese. "Jsou mnohem agresivnější než dřív, mají vytaženější obrannou linii a snaží se být neustále o krok napřed. Musíme najít způsob, jak na ně vyzrát."

Wagnerův protějšek Ralph Hasentüttl touží v tomto důležitém duelu navázat na nečekanou výhru proti Arsenalu. "Nikdo nemyslel, že bychom mohli něco proti Arsenalu uhrát, ale s Huddersfieldem to bude úplně jiná situace. Minule jsme nebyli favoritem, zatímco teď půjde dle mého o zápas, v němž jsou šance obou týmů padesát na padesát."

Domácí přivítají zpět v týmu Stephena Mouniého, jenž si odpykal třízápasový karetní trest, ale mimo hru zůstávají Williams, Sabiri a Smith. Na straně Saints visí otazník nad stavem Nathana Redmonda, Jacka Stehpense a Cédrica Soarese, přičemž kapitán Ryan Bertrand ještě zůstává mimo hru.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Jörgensen, Schindler, Kongolo - Hadergonaj, Bacuna, Hogg, Billing, Lowe - Pritchard - Mounié
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Bednarek, Yoshida, Vestergaard - Cédric, Hojbjerg, Lemina, Targett - Redmond, Armstrong - Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.08 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Na Etihad Stadium zamíří v poslední době venku se trápící Crystal Palace. Citizens se z první ligové porážky oklepali a zvládli zápas s Evertonem i Ligový pohár v Leicesteru. S Foxes hrál naposledy i Crystal Palace, to když je zásluhou Milivojeviće porazil 1:0.

Man City v tomto ročníku Premeir League ještě na svém stadionu neztratil ani bod a vstřelil 33 gólů. Dobrou zprávou je pro Guardiolovu družinu návrat Kevina De Bruyneho, který ho oslavil brankou v úterním zápase Ligového poháru na King Power Stadium. K tomu se před týdnem rozstřílel i Gabriel Jesus, který dvěma góly rozhodl zápas proti Evertonu. Negativem pro manchesterské je pouze jedno čisté konto v posledních sedmi ligových zápasech, na druhou stranu patnáctkrát v řadě vyhráli, když se utkání hrálo od sobotních šestnácti hodin. Důležitý bude pro Citizens hlavně vstup do utkání, v prvních patnácti minutách totiž vstřelili nejvyšší počet gólů v celé lize.

V předešlých letech si Pep Guardiola stěžoval na příliš nabitý program, letos vypadá spokojenější. "V předchozích letech jsme hráli 26. a 28, tentokrát máme tři nebo čtyři dny mezi zápasy. Pravděpodobně budeme trénovat odpoledne 25. před cestou do Leicesteru. Normálně trénujeme od tří nebo čtyř hodin, možná na Boží hod budeme trénovat až od pěti nebo šesti, abychom dali více času strávenému doma. Hráči vědí, jak hrát," nechal se slyšet španělský kormidelník.

Crystal Palace se na venkovních hřištích trápí. Vstup do sezóny se mu sice povedl, nyní ale nezvítězil v žádném z posledních sedmi utkáních mimo svůj stadion, jen jednou remizoval, v posledních čtyřech navíc třikrát obdržel tři a více gólů. Na domácí půdě se Eagles nicméně podařilo vyhrát dva poslední zápasy a drží se tak nad sestupovými vodami. Zajímavostí je také fakt, že z 37 branek, které padli v zápasech Palace, jich bylo jen dvanáct v první půli.

Manažer Roy Hodgson to před zápasem vidí takto: "Je tu další šance ukázat, že jsme dobrý ligový tým, další šance získat body. Tato hra se hrána na trávě a našich 11 mužů bude dělat vše, co umí, aby je porazili," prohlásil zkušený manažer.

Citizens se kromě tradičních marodů musí obejít bez Davida Silvy, pochybuje se i o startu Danila. Na druhé straně bude největším problémem absence jedničky Hennesseyho.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Delph - B. Silva, Fernandinho, Gündogan - Sterling, Jesus, Sané
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, van Aanholt - McArthur, Kouyaté, Milivojević, Meyer - Townsend, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.55 - 20.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Fulham FC  (sobota 16:00)
S Newcastlem to na začátku ročníku nevypadalo vůbec dobře - tým přes léto neposílil a v prvních deseti kolech uhrál jen tři remízy. S příchodem listopadu se však forma celku ze severu Anglie změnila jak mávnutím kouzelného proutku.

Magpies na startu listopadu vyhráli hned třikrát v řadě, když nejprve obstáli v souboji s Watfordem, s trochou štěstí si poradili i s Bournemouthem a nakonec o všechny tři body připravili také Burnley. Následně sice přišla porážka od West Hamu a Wolverhamptonu, další body však na konto Strak připluly po remízách s Evertonem a po výhře nad Huddersfieldem minulý víkend. Momentálně tak jsou svěřenci Rafaela Beniteze na solidním čtrnáctém místě se čtyřbodovým náskokem na první sestupovou pozici, kterou okupuje Burnley.

Naproti tomu Fulham sezónu odstartoval také příšerně, v jejich podání však zlom k lepšímu ještě nenastal. Přitom londýnský klub zkusil už skoro všechno možné - včetně změny manažera a herní strategie - výsledky však zůstávají stejně mizerné. Nováček soutěže zatím vyhrál jen dvakrát - ve třetím kole přehrál Burnley, ve třináctém si zase při premiéře Claudia Ranieriho poradil se Southamptonem. Pak už ale následovaly jen porážky. O týden později Cottagers nestačili v derby s Chelsea, poté si sice ještě připsali bod za remízu s Leicesterem, následně však nejhorší defenziva zcela vyhořela na hřišti Manchesteru United, kde schytala čtyřgólový debakl. A minulý týden zase nestačila na ofenzivní hráče West Hamu, kterému tak Fulham podlehl hladce 0:2. Před Claudiem Ranierim tak zůstává pořádná porce práce.

Newcastlu se vrací obránce DeAndre Yedlin, k dispozici bude také Federici Fernandez. Otazník se však vznáší nad stavem Jonja Shelveyho. Fulhamu nepomůže Frank Anguissa, počítat však již může s Ryanem Sessegnonem.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dubravka - Fernandez, Lascelles, Schar - Yedlin, Diame, Ki Subg-Yeung, Ritchie - Pérez, Atsu - Robdón
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Christie, Odoi, Mawson, Bryan - Cairney, Chambers, Seri, Schurrle - Mitrovic, Kamara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.32 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Watford FC  (sobota 16:00)
Hráči West Hamu už čtyři utkání neztratili ani bod a páté vítězství v řadě si mohou připsat doma proti Watfordu. Ten ovšem také nechce dát svou kůži lacino, po nepovedené šňůře se minulý týden zvedl vítězstvím proti Cardiffu.

Hammers se naposledy povedlo zvítězit pětkrát v kuse v roce 2006. Třetí domácí výhru v řadě si mohou připsat poprvé od svého přesunu na London Stadium. Pokud ale zamíříme dále do historie, zjistíme, že domácí forma West Hamu je nevyrovnaná. Z posledních osmi ligových utkání na domácím hřišti si čtyřikrát odnesl tři body a při každém vítězství se trefil alespoň třikrát. Ve druhé polovině těchto zápasů se mu ovšem nepovedlo skórovat vůbec. Na skvělých výsledcích z poslední doby má zásluhu především nejlepší střelec týmu Felipe Anderson, který už se v Premier League trefil šestkrát.

Velkou důležitost tohoto utkání si uvědomují i Hammers. "Vždycky říkám, že prosinec je klíčovým měsícem pro všechny týmy. Musíme hrát tolik zápasů, sedm, že tohle může být část roku, která rozhodne o budoucnosti týmu. Začali jsme v prosinci dobře, ale chybí nám hráči," prohlásil manažer Manuel Pellegrini.

Watford po šesti ztrátách zabral a zvítězil 3:2 nad Cardiffem. To ale nezměnilo jeho neschopnost uhrát čisté konto, v pěti z těchto utkání dokonce inkasoval vícekrát. Tragická je navíc i série na venkovních hřištích. Deset bodů za posledních dvacet utkání mimo své hřiště je bilancí opravdu tristní. Nejvíckrát rozvlnil sítě soupeřů v Premier League Pereyra, a to pětkrát. Tahounem týmu je ovšem i José Holebas, jehož bilance tří branek a čtyř asistencí je nejlepší ze všech ligových obránců.

Sílu soupeře si Hornets uvědomují. "Víme, že West Ham je plný sebevědomí a že jsou v dobrém rozpoložení, ale my se necítíme jinak. Obvykle si držíme stejný přístup ke všem utkáním a hrajeme tak, jak umíme. Budeme hrát pět zápasů během patnácti dnů a víme, že je důležité udržet si úroveň, hrát naším způsobem. Jsem si jistý, že na konci sezony splníme naše cíle," pravil manažer Javi Gracia.

Domácím bude chybět početná družina včetně Arnautoviće, Wilsherea nebo Jarmolenka, pochyby panují i nad startem Lucase Péreze. V hostujícím dresu nenastoupí Gray ani Hughes.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku - Snodgrass, Noble, Rice, Anderson - Antonio, Hernández
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Kabasele, Cathcart, Holebas - Sema, Doucouré, Quina, Pereyra - Deulofeu, Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.46 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cardiff City - Manchester United  (sobota 18:30)
Premiéra Oleho Gunnara Solskjaera se odehraje na pro něj důvěrně známé půdě - na hřišti Cardiffu City, který sám v roce 2014 na pár měsíců vedl. V Manchesteru United má za úkol stabilizovat špatně rozehranou sezónu a uvolnit napjatou atmosféru, která se uvnitř klubu za vlády trenéra Mourinha vytvořila. Cardiff ale určitě nedá kůži lacino, v boji o záchranu totiž nutně potřebuje každičký bod.

S Cardiffem to na začátku sezóny nevypadalo vůbec dobře, svěřenci Neila Warnocka totiž na první vítězství čekali až do devátého kola, kdy na vlastním hřišti přestříleli Fulham. Od té chvíle se situace přece jenom zlepšila, v následujících osmi kolech zvítězili hned třikrát, když si poradili s Brightonem, Wolverhamptonem a Southamptonem.

To v táboře Rudých ďáblů byla nálada po nedělní porážce s Liverpoolem snad i pod bodem mrazu. United na svého odvěkého rivala vůbec nestačili a zcela po zásluze odešli poraženi, na což v úterý bryskně zareagovalo vedení a odvolalo trenéra Mourinha. Tomu krom špatných výsledků vaz zlomil také neatraktivní herní styl a hlavně nepřeberné množství konfliktů s vlastními svěřenci. Podle nejrůznějších spekulací se atmosféra uvnitř týmu okamžitě zlepšila, otázkou tedy je, zda se tato změna projeví i na hřišti.

Domácím bude chybět levý obránce Joe Bennett, Manchester United zase nevyužije služeb Romela Lukaka a Alexise Sáncheze. Otazník se ještě vznáší nad stavem Chrise Smallinga.
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Manga, Morrison, Sol Bamba, Peltier - Mendez-Laing, Gunnarsson, Arter, Hoilett - Camarasa - Paterson
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Young, Bailly, Lindelof, Shaw - Herrera, Matič, Pogba - Lingard, Rashford, Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.57 - 4.27 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC  (pátek 21:00)
Po úspěchu v ostře sledovaném zápase proti Manchester United zamíří hráči Liverpoolu k duelu na půdu Wolves. Oba dva týmy jsou v posledních třech kolech stoprocentní, Liverpool v tomto ročníku Premier League stále čeká na přemožitele.

Domácí Wolves střídají dobrá období se špatnými. Poté, co v šesti zápasech nepoznali hořkost porážky, prohráli v pěti ze šesti utkáních. V prosinci už jsou ale opět nezastavitelní, dokázali zvítězit proti Chelsea, Newcastlu i Bournemouthu. Pomohl k tomu především do té doby mlčící Jota, který v těchto třech kláních dvakrát skóroval a jednou asistoval. To jsou pro fanoušky tohoto klubu určitě příjemnější starosti než při poslední účasti v nejvyšší soutěži. Tehdy získali Wolves 25 bodů - ano, stejně dokázali nasbírat ani ne v polovině probíhající sezóny. Zajímavostí také je, že z posledních dvaceti gólů Wolverhamptonu nebyl ani jeden vstřelený anglickým hráčem. Nejvíce zatím zatěžuje gólový účet soupeřů pětigólový Raúl Jiménez.

O střídání dobré a špatné formy promluvil i manažer Vlků: "Udělá vás to pyšnými, když máte špatné období a dostanete se z něj takovým způsobem, jako my. Zásluha připadá hráčům, povedlo se nám to vyřešit. Neznamená to, že se to znova nestane, ale jsme připraveni," řekl Nuno Espírito Santo a vyjádřil se i k soupeři: "Jsou v čele ligy, to znamená, že budeme čelit jednomu z nejlepších evropských klubů. Těšíme se," tvrdí portugalský kormidelník.

Ve formě je i Liverpool - šestkrát v řadě si připsal tři body, povedlo se mu vybojovat postup i v Lize mistrů. Před týdnem zásluhou gólu Maného a dvou branek střídajícího Shaqiriho jasně přehrál velkého rivala v podobě Manchesteru United. Díky této výhře hráči Liverpoolu překonali své předchůdce. Reds na tom po sedmnácti kolech nejvyšší soutěže ještě nikdy nebyli takto bodově dobře. Bezchybné výkony předvádí Liverpool i proti nováčkům v Premier League. Sedmkrát v řadě je dokázali porazit s celkovým skóre 23:2. Stejně jako v minulé sezóně táhne Kloppovu družinu desetigólový Salah, sedm branek přidal Mané a pět Shaqiri.

O stylu hry Wolves se rozhovořil Jürgen Klopp. "To, co se jim povedlo loni v Championshipu, nevím, jestli se to stává často. Často čelíte britskému fotbalu ze staré školy, je to těžká liga a dává smysl to tak dělat. Ale jediné dva týmy, které to v poslední době dělaly jinak, jsou Huddersfield a Wolves, to je neuvěřitelné," říká německý manažer.

Liverpoolu bude chybět Oxlade-Chamberlain spolu se stopery Gomezem a Matipem, nejisté jsou starty Milnera a Alexandra-Arnolda. Na druhé straně absentuje trio Batth, Enobakhare a Diogo Jota.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Ruben Neves, Jonny - Gibbs-White - Jiménez, Cavaleiro
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Clyne, Lovren, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Firmino, Salah, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.04 - 4.20 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC17143037:745
2.Manchester City17142148:1044
3.Tottenham Hotspur17130431:1639
4.Chelsea FC17114235:1437
5.Arsenal FC17104337:2334
6.Manchester United1775529:2926
7.Wolverhampton Wanderers1774619:1925
8.Everton FC1766524:2224
9.West Ham United1773725:2524
10.Watford FC1773723:2524
11.AFC Bournemouth1772825:2823
12.Leicester City1764721:2122
13.Brighton & Hove Albion1763820:2421
14.Newcastle United1744914:2216
15.Crystal Palace17431014:2315
16.Cardiff City17421117:3314
17.Southampton FC1726916:3212
18.Burnley FC17331115:3312
19.Huddersfield Town17241110:2810
20.Fulham FC17231216:429

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (972)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele