18. kolo
23.12.2018 17:00 CET
2 : 6
(1:3)

Reportáž

Tottenham nadělil Evertonu šest branek

Gólové hody viděli fanoušci na Goodison Parku. Everton nejprve otevřel brankový účet zápasu, poté ovšem Spurs čtyřmi trefami otočili. Sigurdsson ještě vykřesal jiskřičku naděje, na více už se domácí nezmohli a Kohouti je dalšími dvěma góly dorazili.

První obrovskou šanci měl Tottenham zhruba po deseti minutách. Harry Kane si naběhl za obranu na Trippierův nákop a pokoušel se Pickforda přehodit, jenže jeho lob trefil síť pouze zvenčí. Další pěknou akci musel zneškodňovat anglický reprezentační brankář, to když Son našel na vápně Trippiera, jenž vyslal hodně nebezpečnou ránu. A tak přišel čas pro Toffees. Sigurdsson skvělou přihrávkou po křídle vyslal Calvert-Lewina, mladý útočník nacentroval na malé vápno, odkud Theo Walcott přízemní střelou překonal Llorise.

Netrvalo dlouho a na tabuli opět svítil vyrovnaný stav. Hodně blízko tomu byl nejprve Harry Kane, jehož technická střela těsně přeletěla břevno. Povedlo se to však až Sonovi poté, co neuvěřitelnou hrubku předvedla domácí defenziva. Po dlouhém balónu za obranu se Pickford srazil se Zoumou a korejský útočník už si s odkrytou klecí poradil.

O pět minut později znovu zkoušel Kane překonat gólmana obstřelem, výška byla tentokráte dobrá, jenže míč zamířil mimo prostor mezi třemi tyčemi. Pár okamžiků na to se už Spurs dostali do vedení. Sonovu ránu z křídla ještě Pickford vyrazil, nicméně na Alliho dorážku byl krátký.

Už se pomalu blížil poločasový hvizd, když šťastný odraz opět pomohl Tottenhamu k brance. Přecházel tomu parádní Trippierův přímý kop do tyče, před zcela prázdnou bránou Evertonu se pak s míčem ocitl Kane, který se při svých kvalitách nemohl mýlit a vstřelil jubilejní desátou branku v tomto ročníku Premier League.

Po přestávce se v rychlém sledu prosadily oba celky. Kaneův centr obrana domácích ještě odvrátila, k voleji se ovšem tentokrát dostal pro změnu Christian Eriksen, který fantastickou ránou k tyči navýšil vedení Kohoutů.

Z tříbrankového náskoku se však hráči hostí netěšili dlouho. Sigurdsson se zdravě naštval, za hranicí pokutového území ho marně naháněli postupně čtyři obránci. Islandský záložník si navedl míč a přízemní střelou na zadní tyč překonal Llorise, který si sice na balón sáhl, zastavit ho v cestě za čáru ale nedokázal.

Celku ze severního Londýna se zřejmě zdálo vedení o dva góly malé, tudíž se rozhodl ho ještě navýšit. Lamela za děravou obranou Toffees nalezl Sona, který střelou mezi Pickfordovy nohy potvrdil svou střeleckou formu a prosadil se počtvrté za poslední čtyři zápasy.

Korejec asistencí pomohl i svému spoluhráči Kanovi k druhé trefě v tomto utkání. Davies po křídle poslal právě Sonovi, který předal míč do vápna na zcela nehlídaného anglického kanonýra, který potvrdil svou pověst a zpečetil výsledek tohoto atraktivního zápasu.

Zatímco Londýňané se nadále přibližují samotnému čelu tabulky a na druhé Citizens ztrácejí už jen dva body, Everton nedokázal zvítězit v pátém utkání v řadě a propadl se už mimo první desítku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Treba využiť zaváhania Chelsea a City a dotiahnuť sa bližšie k 2, miestu!! Davinson už bude snáď ok...Zostavu by som rád videl asi takto:

Lloris - Rose, Davinson, Toby, Trippi - Sissoko, Eriksen, Winks - Dele - Kane, Son

Snáď výhra s čistým kontom...0-1 alebo 0-2 COYS

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo meniť obranu, keď v posledných dvoch zápasoch tak dobre fungovala, 2 čisté kontá proti Burnley a Arsenalu? Trippier, Alderweireld, Davies, Rose.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele