18. kolo
22.12.2018 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bournemouth díky dvěma gólům Brookse porazil Brighton

Před blížícím se náročným vánočním harmonogramem si Bournemouth zvednul náladu i bodový zisk, když na domácí půdě porazil Brighton 2:0. O oba góly se postaral jediný hráč, a to David Brooks, který si připsal po jednom zásahu v každém poločase a výrazně tak přispěl k posunu Cherries zpět do horní poloviny tabulky. Brighton naopak třetí prohrou v řadě začíná za klidným středem pole zaostávat a blíží se mu na dostřel i poslední sedmička trápících se týmů, byť na sestup mají Seagulls stále komfortní náskok.

První půle byla vyrovnanou záležitostí a první šance odpoledne připadla hostům, když se v pokutovém území uvolnil Bissouma a nebezpečně vypálil. Asmir Begović však jeho přízemní ránu dokázal zneškodnit a do ofenzivy přešel Bournemouth. Wilsonova hlavička ještě postrádala potřebnou razanci, ale po jednadvaceti minutách hry nechala brightonská obrana Davida Brookse nerušeně vniknout do šestnáctky a ranou do levého dolního rohu branky otevřít skóre.

Brighton se pokoušel o brzké srovnání ještě do přestávky, což vyústilo v šance Bissoumy, Andoneho a také Lewise Dunka, jehož gólovou hlavičku na samém sklonku první půle brilantně lapil Begović. Po změně stran už ale na tento drtivý tlak Seagulls navázat nedokázali a hra se opět vyrovnala. Závěrečné minuty navíc hosté dohrávali bez vyloučeného Dunka, jenž v rychlém sledu uviděl dvě žluté karty za zákroky na Brookse se Stanislasem.

Nabyté početní převahy Cherries brzy využili a zbytek utkání tak měli bezpečně pod kontrolou. Střídající Ryan Fraser poslal do šestnáctky ideální vzdušný pas, který dosedl přesně na hlavu nabíhajícího Brookse a brankář Ryan musel vytahovat míč ze sítě podruhé. Pro tým Eddieho Howea jde teprve o druhou výhru z posledních osmi kol.

Oba týmy v příštím kole čekají nelehcí soupeři z popředí tabulky, navíc shodně ze severního Londýna. Zatímco Bournemouth na druhý svátek vánoční zamíří do Wembley k zápasu proti Tottenhamu, Brighton na domácí půdě přivítá Arsenal.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele