18. kolo
22.12.2018 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Duel Newcastlu s Fulhamem branku nenabídl

Vychytaná nula exsparťanského brankáře Martina Dúbravku jistě těší, ovšem konečná dělba bodů za remízu 0:0 je pro Newcastle zklamáním. Straky chtěly v souboji s posledním Fulhamem víc, na druhou stranu londýnský celek mohl v závěru utkání urvat tři body, ale Dúbravka kritické momenty ustál.

A opravdu nechybělo moc, aby se skóre změnilo už v prvních minutách zápasu. Nejprve pálil do náruče připraveného Dúbravky Mitrović a po čtvrthodině měl Newcastle prostřednictvím Atsua obrovskou šanci, jeho přihrávku totiž mohl uklízet do branky Rondón, nebýt obranného zákroku Reama. Atsu se pak divákům v St. James Parku představil ještě jednou a tentokrát byla jeho střela zablokována. Při celé akci navíc došlo k nepříjemnému střetu Rica s Mawsonem, po kterém zůstal brankář Fulhamu na chvíli otřesený.

Poté, co se hra zase rozeběhla, pálil hodně nepřesně Ki a z volného přímého kopu mířil opět do náruče Dúbravky Seri. V nastavení prvního poločasu pak Straky svého soupeře přišpendlily k jeho vápnu, ale Rico nic za svá záda nepropustil.

Newcastle byl lepší i po změně stran a Fulham několikrát výrazně zmáčkl, ovšem bez efektivního zakončení. Na Kiho pas si naběhl Manquillo a Rico proti jeho nepřesné střele vůbec nemusel zasahovat. V 74. minutě hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad Dummett, takže ani v tomto momentu se neměnilo skóre.

Největší šance zápasu však teprve přišly a to na straně Fulhamu. Dvě minuty před koncem Dúbravka hrozivě zahazardoval a proti dotírajícímu Mitrovićovi se pokusil o kličku, která málem nevyšla. Slovenský brankář měl velké štěstí a situaci nakonec zvládl. Vzápětí bylo ve vápně Newcastlu znovu velké horko a Mitrović tentokrát zakončoval ve vápně jen do bránícího hráče, přičemž marně reklamoval jeho ruku.

Autor: Ondřej Linhart / highlightsfootball.com, soccernet.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

Treba uz konecne vyhrat aj doma. 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele