Premier League - souhrn 15. kola

04.12.2018, 22:43, aktualizováno 05.12.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
Man City veze body ze hřiště Watfordu a drží si svůj náskok před Liverpoolem, který uspěl v Burnley. Chelsea ve Wolverhamptonu ztratila jednobrankový náskok a padla 1:2. Manchester United se rozešel smírně s Arsenalem, Tottenham neměl problémy se Southamptonem...

Manchester United - Arsenal FC 2:2

05.12.2018 21:00

Góly: 30. Anthony Martial, 69. Jesse Lingard - 26. Shkodran Mustafi, 68. Alexandre Lacazette

Prestižní střetnutí Manchesteru United s Arsenalem nabídlo skutečně nevšední podívanou plnou událostí, jež si tak trochu navzájem odporují. Přestože v zápase na Old Trafford padly čtyři góly, předváděná ofenzivní kvalita obou mužstev zůstala výrazně za očekáváním, neboť se skóre měnilo především po výrazných chybách v defenzivní činnosti, a to dokonce i v případě takřka vždy excelentního Davida de Gey. Atraktivní výsledek 2:2 tak umožňuje každému z týmů odejít ze zápasu se vztyčenou bradou, ale stejně tak zanechává pachuť z další bodové ztráty a propadu ligovou tabulkou.

Větší míru frustrace může po středečním duelu cítit Arsenal. Kanonýři totiž v utkání dvakrát vedli, jenže pokaždé o náskok takřka okamžitě přišli, a navíc zaznamenali hned dvě zranění. Zatímco v případě Aarona Ramseyho by se nemělo jednat o nic vážného, Rob Holding opustil trávník na nosítkách a zranění kolene potenciálně ohrožuje celý zbytek jeho doposud skvěle rozjeté sezony. Ani United se ovšem vynuceného střídání nevyvarovali, neboť Anthony Martial musel po hodině hry zamířit rovnou do útrob stadionu.

První půle mnoho fotbalové nádhery nepřinesla, ale nezaujatí diváci si i tak jistě přišli na své. V šestadvacáté minutě totiž obrana United zcela propadla při bránění rohového kopu a kritickou situaci nezachránil proti hlavičkujícímu Mustafimu ani David de Gea, jemuž míč nečekaně propadl mezi rukama a doplachtil až za brankovou čáru navzdory Herrerově snaze ještě jej na poslední chvíli odkopnout.

Radost hostům ale vydržela sotva čtyři minuty. Po kontroverzním udělení přímého kopu se ke střele před zeď hráčů odhodlal Marcos Rojo, a i když Bernd Leno jeho nebezpečnou ránu zvládl vytěsnit do strany, jako první se k míči dostal Ander Herrera a jeho pohotovým navrácením do ohně umožnil Anthonymu Martialovi snadno zblízka vyrovnat na 1:1. Nic na tom již nezměnily ani opakované záběry gólové situace, dle nichž se Herrera v době Rojovy střely nacházel ve velmi těsném postavení mimo hru. Zbytek první půle pak nabídl pouze plejádu žlutých karet na obou stranách a zmíněné zranění Roba Holdinga.

Po změně stran pak do hry nevyběhl zpět ani Aaron Ramsey, jehož nahradil bývalý hráč United Henrik Mchitarjan, a byl to právě arménský reprezentant, kdo se nachomýtl k třetímu gólu večera. Po Rojově hrubém zaváhání v rozehrávce si Mchitarjan narazil s Lacazettem, a i když argentinský obránce United stačil dosprintovat zpět do pokutového území, aby špičkou kopačky znemožnil Lacazettovi nabídnutou šanci patřičně zakončit, tečoval míč spolu s francouzským forvardem tak nešikovně, že David de Gea musel stejně lovit míč ze sítě.

Jestliže v případě prvního gólu Arsenalu přišla odpověď domácích do tří minut, tentokráte přišla od rozehrávky ze středového kruhu snad jen za pouhých pár vteřin. Dlouhý nákop na střídajícího Lukakua sice zdánlivě zneškodnil navrátivší Kolašinac, jenže jeho posunutí míče před vlastní branku znamenalo nenadálý chaos v defenzivě Arsenalu, kterého beze zbytku využil Jesse Lingard a propálil zaskočeného Lena.

Hosté se sice touto dvojí lacinou ztrátou vedení nenechali rozhodit a vypracovali si v závěrečných minutách ještě několik slibných šancí, ale David de Gea napravil pošramocenou pověst u prvního gólu brilantními zákroky proti střelám Aubameyanga, a když se neujala ani ofajdová trefa Mchitarjana či pokus Torreiry, rozešly se oba anglické velkokluby smírně 2:2. Arsenal tak i nadále čeká na první ligové vítězství z Old Trafford od roku 2006, zatímco United si připisují již třetí ligovou remízu v řadě a zůstávají se záporným skóre a osmibodovým odstupem od Arsenalu na osmé příčce.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Southampton FC 3:1

05.12.2018 21:00

Góly: 9. Harry Kane, 51. Lucas Moura, 55. Heung-min Son - 90+3. Charlie Austin

Splín z prohraného derby si Tottenham vynahradil hned o pár dní později. Proti Southamptonu se totiž tým Mauricia Pochettina dostal do brzkého vedení, které krátce po změně stran rozmnožil o další dvě branky, a přestože v závěrečné půlhodině zcela přepustil iniciativu soupeři, bere všechny body za výhru 3:1 a posouvá se díky zaváhání rivalů na čele tabulky dokonce na třetí místo.

Sotva se začalo hrát, už měl průlom skóre na kopačce Heung-Min Son, ale jeho rána po pasu Trippiera skončila pouze na brankové konstrukci. Přesto se prořídlé tribuny Wembley na první gól večera načekaly jen necelých devět minut. Nakrátko rozehraný rohový kop nachytal hráče Southamptonu v nedbalkách a prudký přízemní centr Eriksena mohl snadno uklidit zblízka do sítě Harry Kane.

Hosté pokračovali v herním trápení, jako by jejich nyní již bývalý manažer Mark Hughes byl stála na lavičce, a za celou první půli pořádně zahrozili pouze dalekonosnou dělovkou Hojbjerga, kterou Hugo Lloris dokázal vytěsnit. Náskok Spurs mohl být vyšší již do přestávky či bezprostředně po změně stran, neboť aktivní Son i Dier měli další góly na dosah, avšak v obou případech stihl na poslední chvíli zasáhnout brankář McCarthy.

Poklidné nabobtnání vedení domácích však na sebe nenechalo dlouho čekat. V jednapadesáté minutě procpal po dalším rohovém kopu míč do sítě Lucas Moura, jenž pohotově dorazil vlastní sraženou střelu, a pouhé čtyři minuty nato se přece jen dočkal i nezastavitelný Son, jemuž po dobré práci napadajícího Trippiera předložil míč před odkrytou branku Harry Kane.

Za rozhodnutého stavu 3:0 ovšem Spurs nebývale polevili a hostům se povedlo hru nejen vyrovnat, ale vytvořit si celou řadu slibných šancí k dodatečnému zdramatizování zápasu. Na rozdíl od svého favorizovaného soupeře však Saints trestuhodně nabídnuté příležitosti neproměňovali. Redmond pouze orazítkoval břevno, Ward-Prowse nepropálil z bezprostřední blízkosti blokujícího protihráče a Hugo Lloris posléze lapil i šance Hojbjerga, Warda-Prowse či střídajícího Austina.

Tottenham tak měl velmi blízko k bizarnímu titulu jediného celku Premier League, který ve vloženém patnáctém kole uhájil čisté konto, ale nakonec se udržení nuly nekonalo ani ve Wembley. V třetí minutě nastavení totiž Charlie Austin si umně zpracoval Davisovu pobídku a pohotovou ranou alespoň zkorigoval výsledek na konečných 1:3. Spurs díky ztrátě Arsenalu v souběžně hraném utkání na Old Trafford i prohře Chelsea s Wolverhamptonem poskočil v tabulce dokonce na třetí příčku.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Liverpool FC 1:3

05.12.2018 20:45

Góly: 54. Jack Cork - 62. James Milner, 69. Roberto Firmino, 90. Xherdan Shaqiri

Liverpool nakonec zvládl duel na hřišti Burnley a i nadále pronásleduje vedoucí Manchester City. Vítězství se však pro svěřence Jürgena Kloppa nerodilo vůbec lehce, po 60 minut bylo Burnley více než vyrovnaným soupeřem a dokonce se dostalo i do vedení, ovšem na to favorit odpověděl tím nejlepším možný způsobem.

Domácí do zápasu vlétli s elánem a hned po pár minutách hrozil střelou z hranice vápna Westwood, ta však mezi tři tyče nezamířila. Na druhé straně se k nebezpečné hlavičce prodral Van Dijk, nasměroval ji však pouze do rukavic Joa Harta. Po více než půlhodině vystrašil hosty parádní střelou Bardsley, ta však mířila o pár desítek centimetrů vedle pravé tyče hostující branky. Těsně před půlí nakonec Barnes dostal míč poprvé do sítě, asistent rozhodčího však měl správně zdvižený praporek kvůli ofsajdu.

Na startu druhé části si nejprve zachytal Joe Hart - parádními dalekonosnými pokusy jej protáhli nejprve Sturridge, posléze také Keita. Skóre se ale poprvé měnilo na druhé straně - přetažený rohový kop vrátil před branku Tarkowski, před Alissonem jej jemně tečoval Westwood, brankář ve službách Liverpool míč proto jen vyrazil a opodál stojící Cork jej trochu neohrabaně dopravil do sítě.

O sedm minut později však bylo vyrovnáno - z hranice vápna napřáhl Milner a parádním přízemním projektilem srovnal skóre. A o dalších deset minut později už byl favorit ve vedení. Z volného přímého kopu nacentroval Alexander-Arnold, na zadní tyči našel Van Dijka, který míč vrátil před branku, kde našel zcela opuštěného Firmina, který měl již velmi snadnou úlohu.

V nastaveném čase mohl Reds zmrazit Ben Mee, jeho hlavičku však bravurním skokem zlikvidoval Alisson. A z následného brejku přidali hosté pojistku, když Salah parádní přihrávkou vyslal Shaqiriho, který se ve vyložené šanci nemýlil. Liverpool tak vybojoval důležitou výhru 3:1.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Leicester City 1:1

05.12.2018 20:45

Góly: 42. Aboubakar Kamara - 74. James Maddison

Strůjce zázraku z Leicesteru Claudio Ranieri obral bývalé svěřence o dva body. Fulham, jenž italský stratég vede v současnosti, sice neudržel vedení, alespoň se však v tabulce bodově dotáhl na nejbližší protivníky.

Domácí o víkendu prohráli v derby na hřišti Chelsea, na což Ranieri zareagoval dvěma změnami v sestavě. Záložníky Johansena s Cairneym nahradili Kamara a Vietto, který navlékl kapitánskou pásku. Lodivod hostů Claude Puel po vítězství nad Watfordem pozměnil sestavu na čtyřech postech, když šanci tentokrát dostali také Simpson, Söyüncü, Diabaté a Iheanacho.

Do vedení se mohly dostat již ve třetí minutě Lišky. Iheanacho chtěl po úprku obraně Chalupářů přehodit brankáře Rica, ten však úmysl nigerijského útočníka přečetl. Ve 21. minutě se zase vyznamenal gólman Foxes Schmeichel, který bravurně zlikvidoval střelu Chamberse. O osm minut později se do šance dostal zase Leicester. Chilwell našel centrem Morgana, jenž hlavičkoval těsně nad břevno.

Ve 35. minutě si na rohový kop Cottagers naskočil zcela volný Mitrović, ke své smůle ale těsně netrefil bránu. Za čtyři minuty zahrávali akci od rohového praporku též hosté, Albrighton nacentroval na Morgana, jenž tentokrát nechal vyniknout Rica. Tři minuty před koncem prvního poločasu poslal Mitrović na zteč Kamaru, který obalamutil Söyüncüa a střelou z úhlu mezi Schmeichelovy nohy poslal Fulham do vedení.

Po změně stran se oba týmy dopředu moc nehnaly. O to více bylo překvapivé vyrovnání Lišek v 74. minutě. Gray uvolnil Okazakiho, jenž nahrál v pokutovém území volnému Maddisonovi, který střelou k tyči překonal Rica. Vrátit vedení zpět domácím mohl pět minut před koncem Cairney, který se po pasu od Mitroviće dostal za obranu, avšak Schmeichel si s jeho ránou poradil, byť s obtížemi.

Zajímavou podívanou přinesl nastavený čas druhé půle. Nejprve musel Rico likvidovat střelu Graye a následnou dorážku Maddisona. Záhy se mohl na druhé straně prosadit Mitrović, avšak jeho nebezpečný pokus zblokoval na poslední chvíli Söyüncü. Po následném rohovém kopu se snažil skórovat stoper Cottagers Odoi, ani on však nic nezměnil na dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC 2:1

05.12.2018 20:45

Góly: 59. Raúl Jiménez, 63. Diogo Jota - 18. Ruben Loftus-Cheek

Téměř po dvou měsících se Wolverhampton dočkal ligového vítězství. Proti Chelsea sice nezačal nejlépe, avšak dvěma zásahy v druhém poločase otočili domácí skóre. Blues letos prohráli v Premier League teprve podruhé.

Wolves chyběl kvůli disciplinárnímu trestu záložník Neves, jehož zastoupil Saiss. Jiméneze na hrotu měli podporovat nové tváře v sestavě Gibbs-White a Diogo Jota. Ze základní jedenáctky hostů vypadl stoper Luiz, kterého nahradil Christensen. Ve středu zálohy operovali vedle stálice Kantého také Fábregas s Loftus-Cheekem, post pravého křídelníka obsadil Willian a do útoku se vrátil Morata.

Zajímavou akci Chelsea rozjel v 7. minutě na pravé straně Azpilicueta, po němž našel Kanté Hazarda, jehož pokus zpacifikoval brankář domácích Patrício. Za jedenáct minut se ke gólové střele uvolnil Loftus-Cheek a míč v cestě na bránu ještě nešťastně tečoval obránce Coady za záda bezmocného Patrícia - 0:1. O pět minut později se zase portugalský gólman zaskvěl, když Willianův přímý kop vyškrábl nad břevno.

Domácí se však po inkasované brance nesesypali a zůstali favoritovi vyrovnaným soupeřem. Ve 39. minutě si ale nepohlídali Willianův náběh za obranu, kterého naštěstí pro Vlky na poslední chvíli zastavil čistě Bennett. Krátce po změně stran mohli Blues udeřit podruhé, jenž Morata nedokázal do prázdné brány uklidit pobídku od Loftus-Cheeka.

V 57. minutě natáhl k nebezpečné dalekonosné střele Kanté a nechybělo mnoho, aby zaskočil Patrícia. Na druhé straně se za dvě minuty uvolnil Gibbs-White, který přihrávkou vyslal dopředu Jiméneze, jehož střelu z úhlu nečekaně propustil Kepa za svá záda - 1:1. Další pohroma se na Chelsea snesla v 63. minutě. Willian se na vlastní polovině nechal snadno odzbrojit Moutinhem, který založil akci posunutím na Dohertyho, jehož prudký centr zužitkoval na zadní tyči Jota a Wolves se rázem dostali do vedení.

Hosté se rozhodně nechtěli smířit s porážkou. Jedenáct minut před koncem napřáhl Hazard a mnoho nechybělo, aby vymetl horní roh domácí brány. V 87. minutě se zase k nadějné střele dostal Fábregas, ale ani on nezamířil mezi tři tyče. Wolverhampton nakonec těsné vedení udržel a připsal si nečekané tři body.

Více informací k zápasu

Everton FC - Newcastle United 1:1

05.12.2018 20:45

Góly: 38. Richarlison - 19. Salomón Rondón

Svěřenci Rafaela Beniteze odčinili porážku s West Hamem a z těžkého utkání s Evertonem si odnášejí cenný bod. Hosty poslal do vedení Rondón, na jeho trefu ještě do poločasu odpověděl Richarlison, ovšem na víc se domácí celek nezmohl.

Hned první vážnější moment utkání skončil brankou. Defenzivní odkop Newcastle si našel cestu k Murphymu, ten potáhl rychlý brejk, podařilo se mu prudce odcentrovat a na zadní tyči našel nestráženého Rondóna, který upravil míč do sítě. Tentýž hráč měl o pár minut později po přihrávce Atsua další dobrou příležitost ke skórování, tentokrát však míč poslal o několik metrů vedle.

Na druhé straně se ve vyložené pozici ocitl Sigurdsson, jeho gólovou střelu na poslední chvíli zblokoval jeden ze stoperů. O chvíli později se ve vápně protlačil k zakončení Richarlison, jeho tečovaný pokus skončil jen těsně vedle vzdálenější branky. Mrzet jej to však dlouho nemrzelo, jelikož z následného rohového k němu na zadní tyč propadl míč a brazilský forward jej nekompromisně uklidil do sítě.

Obrat mohl těsně před pauzou dokonat Tosun, výtečně jej však vychytal brankář Dúbravka. V druhém poločase už bylo k vidění o dost méně šancí, za domácí zahrozil Richarlison, ovšem jeho střela ze střední vzdálenosti si cestu do sítě nenašla, na druhé straně se pět minut před koncem prodral do vyložené šance Atsu, jeho přízemní ránu z hranice pokutového území však brilantním zákrokem lapil Pickford a rozhodl tak o dělbě bodů za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Watford FC - Manchester City 1:2

04.12.2018 21:00

Góly: 85. Abdoulaye Doucouré - 40. Leroy Sané, 51. Riyad Mahrez

Manchesteru City se po výhře nad Watfordem povedlo upevnit postavení na čele tabulky. Poklidně rozehraný zápas si sice Citizens v závěru zkomplikovali, Hornets se však vyrovnat nepodařilo.

Manažer Sršňů Javi Gracia udělal oproti prohře na hřišti Leicesteru tři změny v základní jedenátce, do které se pro tentokrát dostali obránce Kabasele, záložník Chalobah a útočník Deeney. Graciův protějšek Guardiola kompletně obměnil složení defenzívy a do sestavy vrátil též špílmachra Davida Silvu a křídelníka Mahreze.

Dle očekávání drželi míč častěji na svých kopačkách hosté, přesto si první vážnější šanci vytvořili Hornets. Deeney v deváté minutě předložil míč Pereyrovi, který těsně obstřelil bránu. Za dvě minuty na druhé straně uloupil kulatý nesmysl Sané a samostatný únik chtěl vyřešit kličkou brankáři Fosterovi, který však výborně zasáhl. Gólman domácích se zaskvěl i o osm minut později, kdy při velkém závaru Citizens vychytal Mahreze a oba jmenovce Silvovi.

Po půlhodině zahrozil zničehonic Watford, kdy se Deeney objevil za obranou soupeře a skvělým jej zastavil až strážce svatyně Manchesteru City Ederson. Pět minut před přestávkou ocentroval Mahrez na Davida Silvu, jehož ve stoprocentní šanci vychytal Foster. Balón se však vrátil k Mahrezovi, na jehož další nadýchaný pas si tentokrát naběhl Sané, který se nemýlil a poslal hosty do vedení.

Citizens zvýšili svůj náskok šest minut po změně stran. Po kombinaci na levé straně převzal míč na hraně ofsajdu Jesus a křižnou přihrávkou našel Mahreze, jenž překonal Fostera. Brankář domácích neměl zcela čisté svědomí, po střele se mohl natáhnout. Po další brance pokračovali hosté v aktivní hře. Hodně vidět byl především Mahrez, jehož přihrávku 69. minutě nežutitkoval v další gól Jesus.

Sedm minut před koncem se do akce opět dostal Mahrez, střelu alžírského šikuly tentokrát vyrazil Foster. V 85. minutě se hostům podařilo zdramatizovat závěr utkání. Deplh lacině přišel o míč, který následně Deulofeu poslal do pokutového území, kde se Doucourému nakonec podařilo procpat kulatý nesmysl za brankovou čáru. Záhy mohl dokonce vyrovnat Deeney, jenže jeho hlavičku lapil Ederson. Tři body si tak přece jen odvezli Citizens.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Huddersfield Town 2:1

04.12.2018 20:45

Góly: 5. Callum Wilson, 22. Ryan Fraser - 38. Terence Kongolo

Bournemouth na své konto připisuje další cenné tři body a minimálně do středy se posouvá na šesté místo tabulky. K výhře nad Huddersfieldem mu pomohl především brilantní start, v úvodních dvaceti minutách totiž Cherries svého soupeře totálně přehráli, a i když ve zbylém průběhu utkání museli své vedení hájit zuby nehty, nakonec jej dotáhli do vítězného konce.

Domácí do utkání vlétli jako uragán a už po pár minutách mohli slavit vedení - centr Frasera našel hlavu Wilsona, který balón neomylně nasměroval do sítě. V dalších šancích se objevil King - nejprve jej z úhlu vychytal brankář hosti, o chvíli později zase svou hlavičku nasměroval těsně vedle vzdálenější tyče. Huddersfield však byl nepoučitelný a po dvaceti minutách svého soka vyslal do dalšího brejku, při kterém tváří tvář hostujícímu brankáři stanul Fraser a tentokráte nezaváhal.

Až za stavu 0:2 se k životu probrala i hostující strana. Nejprve musel Begovič zasahovat proti střele Pritcharda, o chvíli později jej zase tvrdou hlavičkou vystrašil Depoitre, i tentokrát byl však brankář domácího celku pozorný. Gól tak přišel až chvíli před přestávkou, když se po skrumáži v pokutovém území prosadil Terence Kongolo.

Druhý půle přinesla o dost méně vzruchu, Huddersfield se sice hnal za vyrovnáním, šance ale ne a ne přijít. Naopak to byl domácí celek, který hrozil z rychlých brejků. Jenže vedení nenavýšil ani King, který z hranice vápna mířil mimo, ani Wilson. A když se v největší šanci hostí neprosadil Mooy, dospěl zápas k výhře domácích 2:1.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 3:1

04.12.2018 20:45

Góly: 24. Glenn Murray (pen.), 31. Leon Balogun, 45+4. Florin Andone - 81. Luka Milivojević (pen.)

Především strhující závěr první půle rozhodl o osudu M23 derby mezi Brightonem a Crystal Palace. Domácí šli brzy do vedení, následně sice přišli o vyloučeného Duffyho, přesto dalšími dvěma brankami položili základ k vítězství. Hosté kontrovali ve druhém poločase pouze jednou z pokutového kopu.

V sestavě Racků nahradil zraněného obránce Bruna pravý bek Montoya a v útoku dostal šanci kanonýr Murray. Orli nastoupili ve stejném složení jako při posledním domácím vítězství nad Burnley.

Po opatrných dvaceti minutách se na jihu Anglie začaly dít velké věci. Ve 23. minutě byl v pokutovém území hostů nedovoleně zastaven hráč domácích a s přehledem proměněnou penaltou poslal Brighton do vedení Murray. Jenže za dalších pět minut se domácí stoper Duffy nechal zbytečně vyloučit za oplácení a Seagulls museli zápas dohrávat pouze v deseti hráčích.

I v oslabení však dokázali Racci přidat do přestávky ještě dva góly. Nejprve se v 31. minutě do rohového kopu Marche opřel z voleje střídající Balogun. Hráč, který měl po vyloučení Duffyho znovu zpevnit defenzívu domácích, tak místo obranných povinností zvýšil povedenou střelou vedení svého týmu. Poté, co Milivojevićovu šanci na snížení vykopl na poslední chvíli Bernardo, utekl v nastavení první půle obraně hostů Andone a po drzém průniku přidal třetí branku Brightonu.

Z nečekaného průběhu se chtěli Eagles oklepat po změně stran, kdy drželi míč častěji na svých kopačkách než oslabený soupeř, avšak do šancí se dlouho nedostávali. Když už se hráči Crystal Palace dostali do střelecké pozice, většinou zamířili nepřesně. Důkazem budiž rány vedle svatyně brankáře Ryana od Milivojeviće či Meyera.

Gólu se však Orli přece jen dočkali. Devět minut před koncem si pro penaltový faul došel Zaha a nařízený pokutový kop bez potíží přetavil v branku Milivojević. To však bylo pohříchu vše, na co se hosté zmohli. Seagulls si tak i přes početní nevýhodu došli k pohodlné výhře.

Více informací k zápasu

West Ham United - Cardiff City 3:1

04.12.2018 20:45

Góly: 49. Lucas, 54. Lucas, 61. Michail Antonio - 90+5. Josh Murphy

West Ham si v atraktivním zápase poradil s Cardiffem 3:1, když o své výhře rozhodl třemi brankami v úvodních 15 minutách druhé půle. Cardiff v nastaveném čase už jen korigoval na konečných 3:1.

Domácí byli od začátku tím lepším celkem a záhy si vypracovali dobré příležitosti ke skórování. Nejprve se za obranou zjevil Arnautovič, brankáře hostí však nepřehodil, o chvíli později se k hlavičce po rohovém kopu prodral Ogbonna, vynikající zákrok však vytáhl Etheridge. A když už Arnautovič po sólové akci překonal brankáře Cardiffu, zastoupil jej na brankové čáře stoper Morrison.

Cardiff se v úvodních třiceti minutách prakticky nedostal na dostřel domácí branky, po půlhodině hry však dostal dárek v podobě pokutového kopu. Arnautovič zcela zbytečně přistrčil Hoiletta a hlavní sudí neváhal ani minutu. Míč si postavil Joe Ralls, který penaltu ale nekopl dobře a nechal tak vyniknout Fabianskiho, který jeho pokus lapil.

Druhá polovina odstartovala skutečně bleskově, než se fanoušci stihli znovu usadit, už se měnilo skóre. Obrana hostí nedokázala nadvakrát odvrátit rutinní míč na hranici vlastní šestnáctky a toho využil Lucas Perez, který domácí tým poslal do vedení. O pět minut později utekl po levé straně Masuaku, ve vápně míč nabídl opět Perezovi, který znovu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Třetí zářez na pažbě přidal po hodině hry Antonio, který si naskočil na rohový kop a hlavičkou na bližší tyč definitivně rozhodl o vítězi. Hosté se zmohli už jen na snížení, které měl v nastaveném čase na svědomí Josh Murphy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City15132045:741
2.Liverpool FC15123030:639
3.Tottenham Hotspur15110428:1633
4.Chelsea FC1594231:1331
5.Arsenal FC1594234:2031
6.Everton FC1565421:1723
7.AFC Bournemouth1572625:2223
8.Manchester United1565424:2523
9.Leicester City1564521:1822
10.Brighton & Hove Albion1563619:2121
11.Watford FC1562718:2120
12.Wolverhampton Wanderers1554615:1819
13.West Ham United1553720:2318
14.Newcastle United1534812:2013
15.Crystal Palace1533911:2012
16.Cardiff City15321014:3011
17.Huddersfield Town1524910:2610
18.Southampton FC1516813:299
19.Burnley FC15231014:329
20.Fulham FC15231015:369

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (774)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele