15. kolo
05.12.2018 20:45 CET
1 : 3
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Liverpool FC 1:3

Liverpool nakonec zvládl duel na hřišti Burnley a i nadále pronásleduje vedoucí Manchester City. Vítězství se však pro svěřence Jürgena Kloppa nerodilo vůbec lehce, po 60 minut bylo Burnley více než vyrovnaným soupeřem a dokonce se dostalo i do vedení, ovšem na to favorit odpověděl tím nejlepším možný způsobem.

Domácí do zápasu vlétli s elánem a hned po pár minutách hrozil střelou z hranice vápna Westwood, ta však mezi tři tyče nezamířila. Na druhé straně se k nebezpečné hlavičce prodral Van Dijk, nasměroval ji však pouze do rukavic Joa Harta. Po více než půlhodině vystrašil hosty parádní střelou Bardsley, ta však mířila o pár desítek centimetrů vedle pravé tyče hostující branky. Těsně před půlí nakonec Barnes dostal míč poprvé do sítě, asistent rozhodčího však měl správně zdvižený praporek kvůli ofsajdu.

Na startu druhé části si nejprve zachytal Joe Hart - parádními dalekonosnými pokusy jej protáhli nejprve Sturridge, posléze také Keita. Skóre se ale poprvé měnilo na druhé straně - přetažený rohový kop vrátil před branku Tarkowski, před Alissonem jej jemně tečoval Westwood, brankář ve službách Liverpool míč proto jen vyrazil a opodál stojící Cork jej trochu neohrabaně dopravil do sítě.

O sedm minut později však bylo vyrovnáno - z hranice vápna napřáhl Milner a parádním přízemním projektilem srovnal skóre. A o dalších deset minut později už byl favorit ve vedení. Z volného přímého kopu nacentroval Alexander-Arnold, na zadní tyči našel Van Dijka, který míč vrátil před branku, kde našel zcela opuštěného Firmina, který měl již velmi snadnou úlohu.

V nastaveném čase mohl Reds zmrazit Ben Mee, jeho hlavičku však bravurním skokem zlikvidoval Alisson. A z následného brejku přidali hosté pojistku, když Salah parádní přihrávkou vyslal Shaqiriho, který se ve vyložené šanci nemýlil. Liverpool tak vybojoval důležitou výhru 3:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
LokoLFC

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Stíhací jízda musí pokračovat 1:2 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

0:3, snad dostane nejakou minutku zas Origi

Reagovat
Franck

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele