Premier League - preview 15. kola

04.12.2018, 08:37, aktualizováno 05.12.2018, 08:36
Previews
Anglická liga ve středu pokračuje dalšími zápasy, ve kterých do hry zasáhnou konkurenti Man City z čela tabulky. Průběžně druhý Liverpool se představí na hřišti předposledního Burnley, zatímco Chelsea pro změnu cestuje do Wolverhamptonu. Man Utd si to rozdá s Arsenalem. Jiný londýnský celek Tottenham si potom nepřipouští zaváhání se Southamptonem...
Burnley FC - Liverpool FC  (středa 20:45)
Liverpool bude na Turf Moor pod velkým tlakem, protože aby se udržel v těsném závěsu za vedoucím Manchesterem City, potřebuje zvítězit. Burnley čeká snad ještě náročnější úkol, porazit druhý Liverpool a konečně přerušit sedmizápasovou sérii bez vítězství

Burnley o víkendu nestačilo na Crystal Palace a po porážce 0:2 mu v tabulce Premier League patří předposlední místo. Na nesestupový Huddersfield sice ztrácí pouze jeden bod, ale jeho forma zatím nenasvědčuje výrazný pohyp tabulkou směrem kupředu. Tím spíš, že Clarets už nevyhráli sedm kol v řadě! Naposledy se jim podařilo zvítězit koncem měsíce září v Cardiffu!

Ve vloženém patnáctém kole čeká na Clarets velký favorit a aspirant na titul - FC Liverpool, který dosud nenašel přemožitele. "Nemůžeme lhát sami sobě. Bude to těžký zápas, ale Burnley v průběhu několika let prokázalo, že je schopno zvládat tyto druhy zápasů. Před vlastními fanoušky budeme tvrdě makat, pokusíme se rozpoutat bouřku a udělat to Liverpoolu co nejtěžší," nechal se slyšet golman domácích Joe Hart.

Liverpool o víkendu zvládl prestižní Merseyside derby a Everton porazil pozdní brankou Divocka Origiho, až v šesté minutě nastavení! Důležité je, že tři body zůstaly na Anfield Road a Liverpool tak dál pokračuje ve své letošní neporazitelnosti, tedy alespoň co se Premier League týče. Reds ztrácejí před tímto zápasem na Citizens pět bodů, ale utkání vloženého kola s Burnley mají ještě k dispozici, zatímco svěřenci Pepa Guardioly ho odehráli již včera. A jaké je Burnley soupeřem?

"Je to silný tým a jsem si jistý, že na konci sezony na tom budou dobře. V tomto okamžiku vypadají klidně i když nezískali výsledky, které by si za své výkony zasloužili. My teď musíme jejich stíhací jízdu posunout nejdříve na víkend a ne dříve," prohlásil na stránkách Liverpoolu německý kouč Jürgen Klopp.

Burnley bude postrádat Stephena Warda a nově i Stevena Defoura, oba do utkání nepustí zranění. Ještě horší situace panuje v Liverpoolu. Sadio Mané nebude moci pro zranění nohy nastoupit a mimo hru jsou rovněž Oxlade Chamberlain, Lallana, Solanke a Robertson.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Hart - Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton - Gudmundsson, Cork, Hendrick, Lennon - Barnes - Wood
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Dijk, Moreno - Wijnaldum, Henderson, Keita - Salah, Sturridge, Firmino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.90 - 5.73 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fulham FC - Leicester City  (středa 20:45)
Poslední celek tabulky potřebuje rychle získat body a dobrou příležitost k tomu bude mít ve středu, kdy na Craven Cottage přivítá Leicester City. Fulham po výměně trenéra zabral a v důležitém souboji porazil Southampton 3:2, v minulém klání na Chelsea sice podlehl 2:0, jenže s body ze Stamford Bridge počítal jen málokdo. Leicester naproti tomu už pět zápasů neprohrál.

Fulham se neprezentuje špatným herním projevem, v letošní sezóně jej však hrubě sráží laciné individuální chyby a špatná defenziva, která z celé ligy inkasovala jednoznačně nejvíce branek. Možná i kvůli tomu byl angažován Claudio Ranieri - ten svůj úspěch s Leicesterem vystavil na pevné defenzivě a ďábelsky rychlých protiútocích, Fulham od něj tedy bude potřebovat podobnou léčbu zadních řad. Poněvadž bez jistoty v obranných řadách se dá jen velmi těžko počítat s tím, že by se Chalupáři zachránili.

To Leicester má přesně opačné starosti, Lišky se nacházejí v horní polovině tabulky a případná výhra by je mohla katapultovat na šestou pozici. Od poloviny října, kdy Leicester padl na hřišti Arsenalu, navíc nepoznal dalšího přemožitele, od té doby si na své konto připsal remízy v zápasech s Leicesterem, Burnley a Brightonem a tři body za výhry s Cardiffem a Watfordem.

Domácí již mohou počítat s útočníkem Schürrlem, kterého drobné svalové zranění připravilo o duel na půdě Chelsea. Mimo zůstává Floyd Ayite. U hostů se vznáší otazníkm nad startem hlavní útočné hvězdy Jamieho Vardyho, do hry pak pravděpodobně nezasáhnou ani Harry Maguire a Wes Morgan.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Sergio Rico - Christie, Odoi, Mawson, Le Marchand - Schürrle, Chambers, Seri, Ryan Sessegnon - Cairney, Mitrovic
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Ricardo Pereira, Morgan, Evans, Chilwell - Mendy, Ndidi - Albrighton, Maddison, Gray - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.38 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC  (středa 20:45)
Londýnská Chelsea po první letošní porážce zabrala a o víkendu zdolala Fulham 2:0, rozhodně ale nemůže polevit v koncentraci, jelikož už ve středu vyjíždí na nepříjemnou půdu Wolverhamptonu. Londýnský celek se momentálně nachází na třetí pozici, jakákoliv bodová ztráta jej však může odsunout až na místo páté, svěřenci Maurizia Sarriho tak v boji o TOP 4 musí zůstat ve střehu.

To domácí se po solidním startu do sezóny nepříjemně zadrhli a momentálně už šest zápasů čekají na plný bodový zisk. Naposledy brali tři body po utkání s Crystal Palace na začátku října, od té doby své bodové konto rozšířili už jen o jeden bod za remízu na půdě Arsenalu (kde při troše štěstí mohli brát body hned 3), jinak však hned pětkrát odešli ze hřiště poraženi. Díky výbornému startu mohou být i nadále v klidu, však se nachází na třináctém místě se sedmibodovým náskokem na sestupové příčky, pravdou ale je, Wolves měli před sezónou ambice větší než normální obyčejný nováček.

To Chelsea před týdnem a půl doslova shořela v důležitém zápase proti Tottenhamu, když za 50 minut inkasovala hned třikrát a bylo tedy jasné, že poprvé v ligové sezóně domů odejde s prázdnou. Pro Blues se jednalo o potřebný budíček, v této sezóně měli už několikrát nůž na krku, vždy to ale se štěstím zvládli, což se jim ovšem ve Wembley stokrát vrátilo. Maurizio Sarri byl s výkonem svého týmu hrubě nespokojen, chuť mu jeho svěřenci zlepšili o víkendu, když na Stamford Bridge pohodlně porazili Fulham 2:0. Přichází však klíčové období sezóny, které na Stamford Bridge smetlo už spoustu trenérů - ustojí tedy Maurizio Sarri náročný vánoční program, nebo bude Chelsea pod jeho vedením po novém roce dotahovat ztrátu na první čtyři celky tabulky?

Domácím bude kvůli disciplinárnímu trestu chybět záložník Ruben Neves, žádné další trable by však Wolverhampton trápit neměly. Chelsea monitoruje stav dvojice Alonso, Kovačič, oba fotbalisty trápí drobný zdravotní problém a o jejich startu se rozhodne až těsně před utkáním.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Saiss, Coady, Boly - Doherty, Moutinho, Gibbs-White, Rúben Vinagre - Traoré, Raúl Jiménez, Diogo Jota
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Alonso - Kante, Jorginho, Barkley - Willian, Morata, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.24 - 3.74 - 1.76
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Newcastle United  (středa 20:45)
V posledních dnech toho bylo hodně napsáno o kuriózním závěru Merseyside derby. Na události z poslední minuty zápasu jistě nebude chtít zapomenout jen Jordan Pickford, ale i zbytek týmu.

Fanoušci Evertonu jsou i přes porážku s městským rivalem spokojeni a věří v zářivou budoucnost pod vedením Marca Silvy. Naděje snad ale konečně svitla i na druhé straně tábora. Majitel Newcastle Mike Ashley, kterého většina fanoušků Strak nenávidí, ohlásil nedávno, že se pokusí klub do několika týdnů týdnů. Záblesk naděje pro frustrované fanoušky i Rafaela Beníteze, který by konečně mohl dostat potřebné prostředky pro vybudování takového týmu, jaký by si představoval.

Ale než k samotným změnám ve vedení dojde, musí se španělský trenér soustředit na nadcházející zápas. Nečeká jej nic lehkého. Liverpool sice ukončil čtyřzápasovou neporazitelnost Evertonu, rozhodně však nebylo znát, že by tým sídlící v Goodison Parku ztrácel na čelo tabulky ze sedmého místa sedmnáct bodů. Benítez se navíc bude muset obejít bez jednoho ze svých klíčových hráčů, Matta Ritchieho. Ten nasbíral příliš mnoho žlutých karet, a tak ho čeká zápasová stopka.

Benítez ovšem bude mít pravděpodobně k dispozici japonského univerzála Muta a není vyloučen ani návrat obránce Floriana Lejeunea. Oba jmenovaní chyběli společně s dvojicí Dummett, Darlow na soupisce týmu při víkendové porážce s West Hamem 0:3.

To Marca Silvu žádné problémy se sestavou netrápí. Má možnost vybírat ze širokého spektra hráčů. Solidní výkon podal proti Reds Ademola Lookman, a tak je možné, že by se mohl objevit v základní sestavě modrých v zítřejším zápase. Pravděpodobně by nahradil Thea Walcotta. Ten není příliš produktivní a zaostává za očekáváními. Vyloučen není ani start dvou dalších útočníků Tosuna a Calvert-Lewina.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.28 - 7.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Arsenal FC  (středa 21:00)
Sotva v řadách Arsenalu dozněla euforie z masivního vítězství o víkendu, už je na pořadu dne další velký zápas. Vložené patnácté kolo Premier League totiž Kanonýry posílá na stadion Old Trafford, kde v ligových duelech s Manchesterem United naposledy dokázali triumfovat v roce 2006 a od té doby zde uhráli pouhé tři remízy. Rozdíl ve formě obou celků je však před zápasem propastný, a jestli má mít Arsenal šanci tuto tristní bilanci prolomit, je to právě nyní.

Zatímco svěřenci Unaie Emeryho si drží již devatenáctizápasovou šňůru bez porážky napříč všemi soutěžemi, podpořenou nedávnou výhrou proti úhlavnímu rivalovi z Tottenhamu v brilantním severolondýnském derby, United se trápí. Vzhledem k osmibodové momentální ztrátě Rudých ďáblů právě na čtvrtý Arsenal vyplavaly na povrch výroky manažera Josého Mourinha, jenž měl možný návrat v tabulce mezi první čtyřku označit za zázrak.

"Nevím, jestli jsem to skutečně řekl, anebo ne. Ale jestli jsem tohle slovo použil, myslel jsem to úplně jinak," vysvětloval portugalský manažer na předzápasové tiskové konferenci. "Myslím, že nám na čtvrté místo schází osm nebo devět bodů. Nevěřím, že je zapotřebí zázraku, jen potřebujeme dobrou šňůru výsledků a nesmíme ztrácet další body v zápasech, které bychom ztrácet neměli." Právě v předešlých dvou ligových duelech se tak naneštěstí pro United stalo, neboť jak doma s Crystal Palace, tak na půdě trápícího se Southamptonu uhrál Manchester pouze remízu, přičemž manažer Southamptonu Mark Hughes byl dokonce po víkendovém výsledku 2:2 proti United odvolán.

Největším rozdílem ve hře United je oproti loňské sezoně v defenzivní hře. Za vše hovoří statistika, podle níž se Mourinhova družina dostala na aktuálních třiadvacet inkasovaných branek až v třicátém kole minulého ligového ročníku, což před patnáctým kolem činilo z Manchesteru jednu v těch vůbec nejpropustnějších obran v celé Premier League. A jako by to samo o sobě nestačilo, musí se portugalský kouč navíc vyrovnat s početnou marodkou právě především v obranných řadách.

Vinou karetního trestu bude ve středu scházet Ashley Young, přičemž otazníky visí také nad startem Shawa, Smallinga, Valencii, Darmiana a najisto je vyřazen ze hry dlouhodobě zraněný Victor Lindelof. Čerstvé svalové zranění utržené na tréninku znemožní Alexisi Sánchezovi nastoupit proti svému bývalému klubu a v boji s časem je také Romelu Lukaku či Marcus Rashford, kteří v posledním kole museli absolvovat vynucené střídání.

Také na straně Arsenalu lze najít hned několik citelných absencí. Kapitán ve víkendovém derby Granit Xhaka uviděl pátou žlutou kartu sezony a na Old Trafford tak nesmí nastoupit, přičemž Nacho Monreal se teprve čerstvě po několikatýdenní absenci vrátil do tréninkového procesu a do utkání ještě rovněž nezasáhne.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Rojo, Jones, Dalot - Herrera, Matić, Pogba - Lingard, Rashford, Martial
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Mustafi, Sokratis, Holding - Bellerín, Torreira, Guendouzi, Kolašinac - Mchitarjan, Lacazette, Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.50 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Southampton FC  (středa 21:00)
Jen stěží si mohli v Tottenhamu Hotspur přát vhodnějšího soupeře k odrazu zpět na vítěznou vlnu a nápravu pošramoceného sebevědomí. Po kruté porážce 4:2 na půdě ústředního rivala Arsenalu totiž Spurs čeká domácí duel proti Southamptonu, který letos patří k vůbec nejhorším účastníkům Premier League a na vítězství čeká již dlouhých dvanáct zápasů napříč všemi soutěžemi.

Není tak divu, že manažer Mark Hughes se po Slavišovi Jokanovićovi stal druhým manažerem, který v letošní sezoně opouští svou funkci. Saints při hledání náhrady ve snaze zachránit zpackanou sezonu nelenili a již nyní je jisté, že se týmu ujme Ralph Hasenhuttl, někdejší úspěšný kouč německého Lipska, který dle informací anglických médií uzavřel s klubem na St. Mary’s smlouvu na dva a půl roku a týmu se ujme právě po středečním duelu s Tottenhamem, který ještě zhlédne pouze z tribuny. Ve vedení bude pro tento duel na lavičce dosavadní asistenc a bývalý klubový brankář Kelvin Davis.

Prohra v severolondýnském derby je sice vždy bolestnou záležitostí, ovšem Tottenham před tímto neúspěchem držel šňůru šesti výher v řadě a stále se v ligové tabulce nachází na pátém místě, a to pouze o skóre za čtvrtým Arsenalem, který v souběžně hraném utkání čeká podstatně náročnější střetnutí na půdě Manchesteru United. Zatímco do utkání najisto nezasáhne vyloučený Jan Vertonghen, stejně jako dlouhodobě zranění Dembélé, Lamela, Wanyama a Sánchez, vítaným posílením kádru Spurs je uzdravení pravého beka Kierana Trippiera, který by dle slova Mauricia Pochettina měl být po třízápasové absenci plně připraven do utkání zasáhnout.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Trippier, Foyth, Alderweireld, Rose - Dier, Winks - Son, Eriksen, Moura - Kane
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Stephens, Yoshida, Vestergaard - Valery, Ward-Prowse, Hojbjerg, Cedric - Armstrong - Gabbiadini, Redmond
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.18 - 9.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Huddersfield Town  (úterý 20:45)
Přetěžký listopadový los Bournemouth zasáhl opravdu výrazně. Cherries zezačátku sezóny patřili k tomu nejatraktivnějšímu v Premier League - a to se možná nezměnilo ani teď. Parádní sérii, která partu Eddieho Howea vystřelila až na šesté místo, však vystřídala čtyřzápasová šňůra porážek. A Bournemouth teď nutně potřebuje porazit Huddersfield.

Začalo to smolnou porážkou s Manchesterem United. Pokračovalo další smolnou porážkou v Newcastlu a další smolnou... no, ani proti Arsenalu Wilson a spol. nezahráli zrovna mizerně. Tři prohry 1:2 za sebou každopádně nejsou úplně ideální vstupenko do zápasu na půdě Man City.

Huddersfield naproti tomu minulé týdny konečně začal sbírat body a vymanil se ze sestupových vod. Porazili Fulham, Wolverhampton a uhráli cenný bod i s West Hamem. Dost důležité úspěchy a z části i s týmy, jež budou Terriers provázet v bojích o záchranu. Sobotní porážka doma s Brightonem totiž ukázala, kde je skutečné místo Huddersfieldu v tabulce.

To by se mělo ukázat i ve vzájemném duelu s Bournemouthem, který je v každém případě favoritem. I proto, že už šestkrát v řadě doma Huddersfieldu nepodlehl. Naposled se Terriers na Goldsands radovali v srpnu roku 2008.

Pro úterní duel navíc tým Davida Wagnera přišel o jedničku do útoku Steva Mounie, který zahajuje svou třízápasovou stopku za červenou kartu. Mimo hru je taky Chris Lowe. I Bournemouth má jednoho vykartovaného borce a tím je Jefferson Lerma. Dan Gosling nestihne duel kvůli zranění kolene.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, S. Cook, Aké, Daniels - Brooks, Lerma, L. Cook, Fraser - King, Wilson
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Zanka, Schindler, Kongolo - Hadergnonaj, Mooy, Hogg, Billing, Durm - Pritchard - Depoitre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.74 - 5.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Crystal Palace  (úterý 20:45)
I po nabité neděli se fanoušci anglické kopané mohou těšit na další souboj rivalů. Domácí Brighton v M23 derby přivítá Crystal Palace. Oba celky v minulém kole po delší době vyválčily tři body a rozhodně budou chtít uspět i nyní.

Po hodně dlouhé době se v minulém kole povedlo zvítězit Brightonu. Ani zápas v Huddersfieldu nerozehráli Seagulls nijak extra, když prohrávali již v první minutě. Terriers však uškodilo brzké vyloučení Mouniého, čehož hosté zásluhou Duffyho a Andoneho využili k obrátce ve skóre. Racci tak zvítězili poprvé od konce října a po listopadovém půstu se v tabulce posunuli na jedenácté místo, když přeskočili v poslední době trápícího se nováčka z Wolverhamptonu.

Nyní se Brighton pokusí uspět také na domácí půdě. Minulé utkání v Huddersfieldu ukázalo, že branky umí střílet i jiní hráči než kanonýr Glenn Murray, který v letošním ročníku Premier League skóroval již sedmkrát. K dalšímu úspěchu bude chtít pomoci též veterán Bruno, jenž je fit poté, co nedohrál střetnutí s Terriers. Kvůli třízápasovému trestu bude naopak stále chybět záložník Dále Stephens a mimo hru zůstává kvůli problémům se stehenním svalem také Alireza Jahanbakhsh.

Také Crystal Palace v posledním zápase prolomili nepříznivou sérii bez vítězství. Na zisk tří bodů čekali ještě déle, konkrétně od patnáctého září, a proti Burnley, jemuž se letos také zrovna dvakrát nedaří, si připsali teprve třetí výhru v sezóně. Eagles se tak bodově odtrhli od týmů, jež zůstávají v sestupových vodách a se ziskem dvanácti bodů vyskočili až na čtrnáctou pozici.

Další důležité body se pokusí Orli vyválčit proti rivalovi z jižního pobřeží Anglie. "Jsme před derby velmi vzrušení. Jsme vzrušení před každým zápasem, ale tento je speciální především pro naše fanoušky. To si moc dobře uvědomujeme. Jediný způsob, jak je uspokojit je ten, že budeme hrát dobře a zvítězíme," řekl před zápasem manažer Eagles Roy Hodgson, jemuž bude chybět pouze Christian Benteke. Belgického útočníka již delší dobu trápí koleno.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 2.99 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Cardiff City  (úterý 20:45)
Kdy jindy než teď. West Ham před sezónou hodně utrácel. Hodně a poměrně zajímavě - především, co se týče ofenzivy. Proto bylo velké překvapení, že se Kladiváři pod novým trenérem Pellegrinim, který už ví, jaké to je vyhrát anglickou ligu, zkraje sezóny tak trápili. A možná ještě víc překvapuje to, že se krize až na drobné výjimky protáhla až do začátku prosince...

Abychom však byli k West Hamu fér, los k němu úplně přívětiví nebyl. Během prvních třinácti kol se mu coby soupeři vystřídaly všechny celky z TOP 6 a k tomu i Everton. Naopak příští týdny vyzve papírově horší mančafty A tím se dostáváme k úvodní větě. O víkendu totiž Hammers vyhráli hladce na hřišti Newcastlu a možná začali novou kapitolu doposud frustrujícího ročníku.

Při pohledu na příští zápasy už totiž není kam uhýbat. West Ham musí začít pravidelně vyhrávat - a vzhledem k tomu, že teď doma přivítá relativně slabý Cardiff, je nejvyšší čas vyhrát druhý zápas v řadě. To se totiž londýnskému celku povedlo naposled v lednu roku 2017. A to je skutečně alarmující.

Kdy jindy než teď. West Ham navíc ještě k tomu proti Cardiffu mimořádně umí - porazil ho v posledních šesti případech a pětkrát udržel čisté konto. Naposled se celky každopádně střetly téměř pět roků zpátky.

Tehdy Cardiff zažíval premiérovou sezónu v Premier League. I kvůli dvěma prohrám 0:2 (včetně absolutního debutu v prvním kole) s West Hamem se však za deset měsíců zase poroučel. Letos to vypadá na podobnou bitvu, byť momentálně jsou Velšané mimo sestupové pozice. Vděčí za to hlavně zisku bodů na domácím hřišti - tři z posledních čtyř protivníků odjíždělo bez odměny.

Venku je to ale hrůza, a proto je dnes jasným favoritem West Ham. Cardiff uhrál bod jen v Huddersfieldu a je druhým nejslabším celkem na hřištích soupeře. A to ještě kvůli tomu, že Fulham hrál mimo svůj domov častěji a stihl nasbírat negativnější skóre...

Neil Warnock bude v zápase postrádat Jazze Richardse a Kennetha Zohoreho. Otazník visí i nad levým bekem Gregem Cunninghamem. West Hamu chybí klasicky Manuel Lanzini, Winston Reid, Carlos Sánchez a Andrij Jarmolenko. Nejistý je start Cresswella s Balbuenou.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku - Snodgrass, Noble, Rice, Felipe Anderson - Chicharito, Arnautović
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Manga, Morrison, Bamba, Bennett - Arter, Gunnarsson, Ralls, Hoilett - Camarasa - Paterson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.00 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Manchester City  (úterý 21:00)
Jestliže někdo v nové sezoně anglické Premier League očekával u Manchesteru City známky mistrovské kocoviny, musí být po čtrnácti odehraných kolech řádně zklamán. Obhájci titulu totiž pokračují v loňské krasojízdě, doposud ztratili z možného maxima pouhé čtyři body, a přestože se jejich pronásledovatelé těší rovněž excelentní formě, na zběsilé tempo týmu Pepa Guardioly stále nestačí. Potvrdit mimořádnou fazonu a navýšit svůj náskok na čele hodlá Manchester v úterý na hřišti Watfordu, kam v posledních letech cestuje s chutí...

Předešlé dva vzájemné duely těchto celků na Vicarage Road totiž dopadly masivními debakly 5:0 a 6:0, přičemž Citizens ovládli proti Watfordu osm nedávných střetnutí, a to s celkovým skóre 27:4. Není tak divu, že hosté budou jednoznačnými favority i tentokráte, byť domácí klub se může utěšovat alespoň bilancí zápasů s aktuálními ligovými mistry. Jak proti Leicesteru, tak Chelsea totiž Hornets v předešlých dvou sezonách dokázali doma naplno bodovat.

Aktuální forma Watfordu ale překvapení příliš nenasvědčuje. Svěřenci Javiho Gracii po mimořádném vstupu do soutěže v podobě čtyř výher za sebou dokázali v dalších deseti kolech bodovat naplno jen dvakrát a postupně se propadají ligovou tabulkou na aktuální desáté místo. Přesto Pep Guardiola vyjádřil svému španělskému trenérskému souputníkovi, jenž čerstvě podepsal novou smlouvu na čtyři a půl roku, slova vřelé podpory: "Watford se těší plynulému pokračování téhož projektu s týmiž myšlenkami a totožným manažerem, to klubu přidává na stabilitě. Snad se mu bude dařit a vydrží ještě dlouho ve funkci."

Zatímco hráči City v minulém kole přehráli Bournemouth 3:1, Watford kromě prohry s Leicesterem 0:2 prodělal také oslabení ve středu pole, neboť Etienne Capoue uviděl v samém závěru červenou kartu a bude tak v úterý svému týmu chybět. U hostí lze jako obvykle jen těžko předvídat, s jakou sestavou Guardiola vyrukuje tentokrát, obzvláště při pochybách ohledně zdravotního stavu Sergia Agüera a blížícího se víkendového zápasu na Stamford Bridge proti Chelsea.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Mariappa, Cathcart, Holebas - Hughes, Doucouré, Chalobah, Pereyra - Deeney, Gray
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Delph - B. Silva, Fernandinho, D. Silva - Mahrez, Jesús, Sané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.39 - 5.48 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City14122043:638
2.Liverpool FC14113027:536
3.Chelsea FC1494130:1131
4.Arsenal FC1493232:1830
5.Tottenham Hotspur14100425:1530
6.Everton FC1464420:1622
7.Manchester United1464422:2322
8.Leicester City1463520:1721
9.AFC Bournemouth1462623:2120
10.Watford FC1462617:1920
11.Brighton & Hove Albion1453616:2018
12.Wolverhampton Wanderers1444613:1716
13.West Ham United1443717:2215
14.Crystal Palace1433810:1712
15.Newcastle United1433811:1912
16.Cardiff City1432913:2711
17.Huddersfield Town142489:2410
18.Southampton FC1416712:269
19.Burnley FC1423913:299
20.Fulham FC14221014:358

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1118)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele