15. kolo
05.12.2018 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Arsenal FC 2:2

Prestižní střetnutí Manchesteru United s Arsenalem nabídlo skutečně nevšední podívanou plnou událostí, jež si tak trochu navzájem odporují. Přestože v zápase na Old Trafford padly čtyři góly, předváděná ofenzivní kvalita obou mužstev zůstala výrazně za očekáváním, neboť se skóre měnilo především po výrazných chybách v defenzivní činnosti, a to dokonce i v případě takřka vždy excelentního Davida de Gey. Atraktivní výsledek 2:2 tak umožňuje každému z týmů odejít ze zápasu se vztyčenou bradou, ale stejně tak zanechává pachuť z další bodové ztráty a propadu ligovou tabulkou.

Větší míru frustrace může po středečním duelu cítit Arsenal. Kanonýři totiž v utkání dvakrát vedli, jenže pokaždé o náskok takřka okamžitě přišli, a navíc zaznamenali hned dvě zranění. Zatímco v případě Aarona Ramseyho by se nemělo jednat o nic vážného, Rob Holding opustil trávník na nosítkách a zranění kolene potenciálně ohrožuje celý zbytek jeho doposud skvěle rozjeté sezony. Ani United se ovšem vynuceného střídání nevyvarovali, neboť Anthony Martial musel po hodině hry zamířit rovnou do útrob stadionu.

První půle mnoho fotbalové nádhery nepřinesla, ale nezaujatí diváci si i tak jistě přišli na své. V šestadvacáté minutě totiž obrana United zcela propadla při bránění rohového kopu a kritickou situaci nezachránil proti hlavičkujícímu Mustafimu ani David de Gea, jemuž míč nečekaně propadl mezi rukama a doplachtil až za brankovou čáru navzdory Herrerově snaze ještě jej na poslední chvíli odkopnout.

Radost hostům ale vydržela sotva čtyři minuty. Po kontroverzním udělení přímého kopu se ke střele před zeď hráčů odhodlal Marcos Rojo, a i když Bernd Leno jeho nebezpečnou ránu zvládl vytěsnit do strany, jako první se k míči dostal Ander Herrera a jeho pohotovým navrácením do ohně umožnil Anthonymu Martialovi snadno zblízka vyrovnat na 1:1. Nic na tom již nezměnily ani opakované záběry gólové situace, dle nichž se Herrera v době Rojovy střely nacházel ve velmi těsném postavení mimo hru. Zbytek první půle pak nabídl pouze plejádu žlutých karet na obou stranách a zmíněné zranění Roba Holdinga.

Po změně stran pak do hry nevyběhl zpět ani Aaron Ramsey, jehož nahradil bývalý hráč United Henrik Mchitarjan, a byl to právě arménský reprezentant, kdo se nachomýtl k třetímu gólu večera. Po Rojově hrubém zaváhání v rozehrávce si Mchitarjan narazil s Lacazettem, a i když argentinský obránce United stačil dosprintovat zpět do pokutového území, aby špičkou kopačky znemožnil Lacazettovi nabídnutou šanci patřičně zakončit, tečoval míč spolu s francouzským forvardem tak nešikovně, že David de Gea musel stejně lovit míč ze sítě.

Jestliže v případě prvního gólu Arsenalu přišla odpověď domácích do tří minut, tentokráte přišla od rozehrávky ze středového kruhu snad jen za pouhých pár vteřin. Dlouhý nákop na střídajícího Lukakua sice zdánlivě zneškodnil navrátivší Kolašinac, jenže jeho posunutí míče před vlastní branku znamenalo nenadálý chaos v defenzivě Arsenalu, kterého beze zbytku využil Jesse Lingard a propálil zaskočeného Lena.

Hosté se sice touto dvojí lacinou ztrátou vedení nenechali rozhodit a vypracovali si v závěrečných minutách ještě několik slibných šancí, ale David de Gea napravil pošramocenou pověst u prvního gólu brilantními zákroky proti střelám Aubameyanga, a když se neujala ani ofajdová trefa Mchitarjana či pokus Torreiry, rozešly se oba anglické velkokluby smírně 2:2. Arsenal tak i nadále čeká na první ligové vítězství z Old Trafford od roku 2006, zatímco United si připisují již třetí ligovou remízu v řadě a zůstávají se záporným skóre a osmibodovým odstupem od Arsenalu na osmé příčce.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
Infernoqt

Arsenal bude mírným favoritem, ale i tak očekávám, že to skončí plichtou. 1:1

Reagovat
Franck

1:0, jen ať José vydrží co nejdéle

Reagovat
noustres

Tváří se to na X i když proti Arsenalu by ta "motivace" mohla být vyšší. Pokud MU prohraje, válka proti Jožkovi získá již rozměr nepředvídané selhané roznětky.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (87.Lacazette)

Reagovat
smazaný uživatel

MU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele