15. kolo
05.12.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Wolves otočili zápas s Chelsea a po dlouhé době zvítězili

Téměř po dvou měsících se Wolverhampton dočkal ligového vítězství. Proti Chelsea sice nezačal nejlépe, avšak dvěma zásahy v druhém poločase otočili domácí skóre. Blues letos prohráli v Premier League teprve podruhé.

Wolves chyběl kvůli disciplinárnímu trestu záložník Neves, jehož zastoupil Saiss. Jiméneze na hrotu měli podporovat nové tváře v sestavě Gibbs-White a Diogo Jota. Ze základní jedenáctky hostů vypadl stoper Luiz, kterého nahradil Christensen. Ve středu zálohy operovali vedle stálice Kantého také Fábregas s Loftus-Cheekem, post pravého křídelníka obsadil Willian a do útoku se vrátil Morata.

Zajímavou akci Chelsea rozjel v 7. minutě na pravé straně Azpilicueta, po němž našel Kanté Hazarda, jehož pokus zpacifikoval brankář domácích Patrício. Za jedenáct minut se ke gólové střele uvolnil Loftus-Cheek a míč v cestě na bránu ještě nešťastně tečoval obránce Coady za záda bezmocného Patrícia - 0:1. O pět minut později se zase portugalský gólman zaskvěl, když Willianův přímý kop vyškrábl nad břevno.

Domácí se však po inkasované brance nesesypali a zůstali favoritovi vyrovnaným soupeřem. Ve 39. minutě si ale nepohlídali Willianův náběh za obranu, kterého naštěstí pro Vlky na poslední chvíli zastavil čistě Bennett. Krátce po změně stran mohli Blues udeřit podruhé, jenž Morata nedokázal do prázdné brány uklidit pobídku od Loftus-Cheeka.

V 57. minutě natáhl k nebezpečné dalekonosné střele Kanté a nechybělo mnoho, aby zaskočil Patrícia. Na druhé straně se za dvě minuty uvolnil Gibbs-White, který přihrávkou vyslal dopředu Jiméneze, jehož střelu z úhlu nečekaně propustil Kepa za svá záda - 1:1. Další pohroma se na Chelsea snesla v 63. minutě. Willian se na vlastní polovině nechal snadno odzbrojit Moutinhem, který založil akci posunutím na Dohertyho, jehož prudký centr zužitkoval na zadní tyči Jota a Wolves se rázem dostali do vedení.

Hosté se rozhodně nechtěli smířit s porážkou. Jedenáct minut před koncem napřáhl Hazard a mnoho nechybělo, aby vymetl horní roh domácí brány. V 87. minutě se zase k nadějné střele dostal Fábregas, ale ani on nezamířil mezi tři tyče. Wolverhampton nakonec těsné vedení udržel a připsal si nečekané tři body.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Franck

0:2 Hazard, Morata

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele