15. kolo
05.12.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fulham neudržel vedení a s Leicesterem nakonec remizoval

Strůjce zázraku z Leicesteru Claudio Ranieri obral bývalé svěřence o dva body. Fulham, jenž italský stratég vede v současnosti, sice neudržel vedení, alespoň se však v tabulce bodově dotáhl na nejbližší protivníky.

Domácí o víkendu prohráli v derby na hřišti Chelsea, na což Ranieri zareagoval dvěma změnami v sestavě. Záložníky Johansena s Cairneym nahradili Kamara a Vietto, který navlékl kapitánskou pásku. Lodivod hostů Claude Puel po vítězství nad Watfordem pozměnil sestavu na čtyřech postech, když šanci tentokrát dostali také Simpson, Söyüncü, Diabaté a Iheanacho.

Do vedení se mohly dostat již ve třetí minutě Lišky. Iheanacho chtěl po úprku obraně Chalupářů přehodit brankáře Rica, ten však úmysl nigerijského útočníka přečetl. Ve 21. minutě se zase vyznamenal gólman Foxes Schmeichel, který bravurně zlikvidoval střelu Chamberse. O osm minut později se do šance dostal zase Leicester. Chilwell našel centrem Morgana, jenž hlavičkoval těsně nad břevno.

Ve 35. minutě si na rohový kop Cottagers naskočil zcela volný Mitrović, ke své smůle ale těsně netrefil bránu. Za čtyři minuty zahrávali akci od rohového praporku též hosté, Albrighton nacentroval na Morgana, jenž tentokrát nechal vyniknout Rica. Tři minuty před koncem prvního poločasu poslal Mitrović na zteč Kamaru, který obalamutil Söyüncüa a střelou z úhlu mezi Schmeichelovy nohy poslal Fulham do vedení.

Po změně stran se oba týmy dopředu moc nehnaly. O to více bylo překvapivé vyrovnání Lišek v 74. minutě. Gray uvolnil Okazakiho, jenž nahrál v pokutovém území volnému Maddisonovi, který střelou k tyči překonal Rica. Vrátit vedení zpět domácím mohl pět minut před koncem Cairney, který se po pasu od Mitroviće dostal za obranu, avšak Schmeichel si s jeho ránou poradil, byť s obtížemi.

Zajímavou podívanou přinesl nastavený čas druhé půle. Nejprve musel Rico likvidovat střelu Graye a následnou dorážku Maddisona. Záhy se mohl na druhé straně prosadit Mitrović, avšak jeho nebezpečný pokus zblokoval na poslední chvíli Söyüncü. Po následném rohovém kopu se snažil skórovat stoper Cottagers Odoi, ani on však nic nezměnil na dělbě bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele