15. kolo
04.12.2018 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Watford nebyl daleko od bodu, nakonec však na Man City nestačil

Manchesteru City se po výhře nad Watfordem povedlo upevnit postavení na čele tabulky. Poklidně rozehraný zápas si sice Citizens v závěru zkomplikovali, Hornets se však vyrovnat nepodařilo.

Manažer Sršňů Javi Gracia udělal oproti prohře na hřišti Leicesteru tři změny v základní jedenátce, do které se pro tentokrát dostali obránce Kabasele, záložník Chalobah a útočník Deeney. Graciův protějšek Guardiola kompletně obměnil složení defenzívy a do sestavy vrátil též špílmachra Davida Silvu a křídelníka Mahreze.

Dle očekávání drželi míč častěji na svých kopačkách hosté, přesto si první vážnější šanci vytvořili Hornets. Deeney v deváté minutě předložil míč Pereyrovi, který těsně obstřelil bránu. Za dvě minuty na druhé straně uloupil kulatý nesmysl Sané a samostatný únik chtěl vyřešit kličkou brankáři Fosterovi, který však výborně zasáhl. Gólman domácích se zaskvěl i o osm minut později, kdy při velkém závaru Citizens vychytal Mahreze a oba jmenovce Silvovi.

Po půlhodině zahrozil zničehonic Watford, kdy se Deeney objevil za obranou soupeře a skvělým jej zastavil až strážce svatyně Manchesteru City Ederson. Pět minut před přestávkou ocentroval Mahrez na Davida Silvu, jehož ve stoprocentní šanci vychytal Foster. Balón se však vrátil k Mahrezovi, na jehož další nadýchaný pas si tentokrát naběhl Sané, který se nemýlil a poslal hosty do vedení.

Citizens zvýšili svůj náskok šest minut po změně stran. Po kombinaci na levé straně převzal míč na hraně ofsajdu Jesus a křižnou přihrávkou našel Mahreze, jenž překonal Fostera. Brankář domácích neměl zcela čisté svědomí, po střele se mohl natáhnout. Po další brance pokračovali hosté v aktivní hře. Hodně vidět byl především Mahrez, jehož přihrávku 69. minutě nežutitkoval v další gól Jesus.

Sedm minut před koncem se do akce opět dostal Mahrez, střelu alžírského šikuly tentokrát vyrazil Foster. V 85. minutě se hostům podařilo zdramatizovat závěr utkání. Deplh lacině přišel o míč, který následně Deulofeu poslal do pokutového území, kde se Doucourému nakonec podařilo procpat kulatý nesmysl za brankovou čáru. Záhy mohl dokonce vyrovnat Deeney, jenže jeho hlavičku lapil Ederson. Tři body si tak přece jen odvezli Citizens.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
frederik

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele