15. kolo
05.12.2018 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Southampton FC 3:1

Splín z prohraného derby si Tottenham vynahradil hned o pár dní později. Proti Southamptonu se totiž tým Mauricia Pochettina dostal do brzkého vedení, které krátce po změně stran rozmnožil o další dvě branky, a přestože v závěrečné půlhodině zcela přepustil iniciativu soupeři, bere všechny body za výhru 3:1 a posouvá se díky zaváhání rivalů na čele tabulky dokonce na třetí místo.

Sotva se začalo hrát, už měl průlom skóre na kopačce Heung-Min Son, ale jeho rána po pasu Trippiera skončila pouze na brankové konstrukci. Přesto se prořídlé tribuny Wembley na první gól večera načekaly jen necelých devět minut. Nakrátko rozehraný rohový kop nachytal hráče Southamptonu v nedbalkách a prudký přízemní centr Eriksena mohl snadno uklidit zblízka do sítě Harry Kane.

Hosté pokračovali v herním trápení, jako by jejich nyní již bývalý manažer Mark Hughes byl stála na lavičce, a za celou první půli pořádně zahrozili pouze dalekonosnou dělovkou Hojbjerga, kterou Hugo Lloris dokázal vytěsnit. Náskok Spurs mohl být vyšší již do přestávky či bezprostředně po změně stran, neboť aktivní Son i Dier měli další góly na dosah, avšak v obou případech stihl na poslední chvíli zasáhnout brankář McCarthy.

Poklidné nabobtnání vedení domácích však na sebe nenechalo dlouho čekat. V jednapadesáté minutě procpal po dalším rohovém kopu míč do sítě Lucas Moura, jenž pohotově dorazil vlastní sraženou střelu, a pouhé čtyři minuty nato se přece jen dočkal i nezastavitelný Son, jemuž po dobré práci napadajícího Trippiera předložil míč před odkrytou branku Harry Kane.

Za rozhodnutého stavu 3:0 ovšem Spurs nebývale polevili a hostům se povedlo hru nejen vyrovnat, ale vytvořit si celou řadu slibných šancí k dodatečnému zdramatizování zápasu. Na rozdíl od svého favorizovaného soupeře však Saints trestuhodně nabídnuté příležitosti neproměňovali. Redmond pouze orazítkoval břevno, Ward-Prowse nepropálil z bezprostřední blízkosti blokujícího protihráče a Hugo Lloris posléze lapil i šance Hojbjerga, Warda-Prowse či střídajícího Austina.

Tottenham tak měl velmi blízko k bizarnímu titulu jediného celku Premier League, který ve vloženém patnáctém kole uhájil čisté konto, ale nakonec se udržení nuly nekonalo ani ve Wembley. V třetí minutě nastavení totiž Charlie Austin si umně zpracoval Davisovu pobídku a pohotovou ranou alespoň zkorigoval výsledek na konečných 1:3. Spurs díky ztrátě Arsenalu v souběžně hraném utkání na Old Trafford i prohře Chelsea s Wolverhamptonem poskočil v tabulce dokonce na třetí příčku.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Foyth, Alderweireld, Rose - Dier, Winks - Lucas, Son, Eriksen - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

ali nic ?

Reagovat
Franck

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele