Premier League v kostce (22. kolo)

25.01.2017, 12:47
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Rok 2017 není přelomový jen co do počtu exkluzivních gólů (nejen v Premier League). Nezapomene se na něj i proto, že se v něm píše historie. Nejúspěšnější klub Anglie Manchester United má totiž nového nejlepšího střelce a není jím nikdo menší než Wayne Rooney. Stále teprve jednatřicetiletý, přesto už legendární útočník posunul Sira Bobbyho Charltona na druhé místo svou brankou č. 250.

Navíc to nebyl gól jen tak ledajaký, Rooney se trefil překrásně z přímého kopu, a to navíc v nastaveném čase. Mrzet může jen skutečnost, že United i přesto na hřišti Stoke jen remizovali a čelo Premier League jim dál uniká. Avšak pouze úplné čelo, protože kromě Chelsea, která vede ligu už o osm bodů, vyhrál z první šestky pouze Arsenal.

Velký šlágr mezi Manchesterem City a Tottenhamem ovlivnil rozhodčí André Marriner, který odpustil Spurs penaltu za Walkerův faul na Sterlinga, aby o minutu později Spurs vyrovnali na konečných 2:2. O všechny tři body pak senzačně přišel Liverpool, jenž doma nestačil na tehdy poslední Swansea.

Velšané se díky šokujícímu vítězství posunuli ze dna tabulky na sedmnáctou, tedy nesestupovou, příčku a pod Paulem Clementem míří ještě výš. Nemusel by to být takový problém, protože Middlesbrough i Leicester - okupující místa nad Swansea - hrají mizerně a brzy se mohou připojit k záchranářským bojům ke Crystal Palace, Hullu a Sunderlandu.
Zápas 22. kola: Swansea vs. Liverpool

První poločas stál za starou belu, ale v tom druhém se teda děly věci! Fanoušci Liverpoolu, tuhle rubriku přeskočte plynule ke gólu kola, vy ostatní si můžete opět připomenout pohádku o Labutí popelce, která šokujícím způsobem vypálila rybník favoritovi z Anfield Road. Dva góly Llorenteho ještě zvládnul smazat Firmino, ale namísto definitivního obratu Reds se opět ke slovu přihlásili hosté. A kdo jiný než Gylfi Sigurdsson, který v závěru vystřelil nesmírně důležité tři body v boji o záchranu.



Video v lepší kvalitě si můžete prohlédnout zde.
Gól 22. kola: Wayne Rooney

Legendární útočník Manchesteru United by patrně svůj jubilejní 250. gól vyměnil za tři body. Wayne Rooney zachránil z hřiště Stoke City alespoň bod, a to způsobem, na který historie nezapomene. Ano, jeho přímý kop byl nádherný, nechytatelný a hodný zapamatování. Punc velkoleposti mu však dodává především to, že se díky němu stal Wazza nejlepším střelcem Red Devils v celé historii.



Zákrok 22. kola: Wayne Hennessey

K vítězství, ba ani k bodu sice nepomohl, Wayne Hennessey však alespoň ukázal, že kritika na jeho jméno není v letošní sezóně zas až tak oprávněná. Proti Evertonu předvedl dobrý výkon a kapituloval jedinkrát. Proti ráně Funese Moriho navíc vytáhl parádní reflexivní zákrok.


Hráč 22. kola: Kevin De Bruyne

Byl u všeho. Tohle není žádná klišovitá fráze, Kevin De Bruyne byl v zápase s Tottenhamem skutečně u všeho, co ze strany Man City zavánělo nebezpečím. Belgický záložník je v letošní sezóně suverénně nejlepším hráčem Citizens a v sobotu to potvrdil na plné čáře. Dal gól, u druhého asistoval a vrchem k tomu připravil snad každičkou šanci, do níž se jeho kolegové dostali. A pokud ne, pracoval alespoň na přípravě finální přihrávky. Excelentní výkon.


Břídil 22. kola: Hugo Lloris

Jindy patří k oporám, v sobotu ale Tottenham potopil. Nepamatuju si, že by Hugo Lloris v Premier League udělal dvě tak hrozivé minely, napříč celou ligou takhle naposled vyhořel Artur Boruc právě proti Spurs. Francouzský gólman ovšem nepatří ke zmatkařům, o to překvapivější jeho výkon byl. Sanému i De Bruynemu totiž branky doslova daroval. Nejdřív špatným vyběhnutím, pak bídným polapením centru ze strany.


Hvězdy 22. kola dle WhoScored.com

1. Roberto Firmino (Liverpool) - 9.88
- 2 góly, 6 střel, 6 úspěšných průniků, 3 obranné zákroky

2. Harry Maguire (Hull) - 9.64
- 4 střely, z toho 2 na bránu, 5 úspěšných průniků, 9 vyhraných vzdušných soubojů, 8 obranných zákroků, 7 přerušených útoků soupeře, 7 odklizených balonů, 101 doteků s míčem (nejvíc v utkání)

3. Andy Carroll (West Ham) - 8.80
- 2 góly, 6 vyhraných vzdušných soubojů, 5 odklizených balonů
Ideální sestava 22. kola

obrázek

Autor: Víťa Horák

Na kartě každého hráče je vpravo nahoře umístěn počet nominací v sestavě kola.


Letošní Chelsea se trošku podobá té z let 2004 až 2006. Velký náskok na čele totiž živí i díky minimu obdržených branek. Zatímco za Mourinhovy éry se Blues pyšnili v první řadě skálopevnou obranou, Conte musí o něco více spoléhat na brankáře. Thibaut Courtois proti Hullu vytáhl tři velmi důležité zákroky a oproti největšímu konkurentovi Hennesseymu vychytal svému týmu čisté konto.

Jeho spoluhráč Gary Cahill ani Shkodran Mustafi se do ideální jedenáctky nedostali, byť se prosadili gólově a britské portály je oba dva v svých sestavách hojně využívali. Výkon Harryho Maguirea ovšem nešlo přehlédnout, stoper Hullu byl absolutní zvíře, a to směrem dopředu i dozadu. Na jeho adresu padala dokonce smělá označení typu "nejlepší výkon středního obránce v sezóně". Za všechno mluví jeho neuvěřitelné statistiky (viz výše). Doplňuje ho Gareth McAuley, který hraje v dobré formě a vedle defenzivní práce nahrál i na jeden gól WBA.

Jeho výkony korespondují s celkovým umístěním Baggies v tabulce, tentokrát se na výhře proti Sunderlandu výrazně podílel levý bek Chris Brunt, který dokonce skóroval. Totéž se podařilo i Seamusu Colemanovi. Irský křídelní obránce hrál naprosto stěžejní roli při vítězství Evertonu na půdě Crystal Palace, když celý duel piloval pravou lajnu a v závěru vstřelil vítězný gól.

Jakým způsobem se nejlépe zapisuj v novém klubu, ukázala nová akvizice Swansea Tom Carroll. Jeho asistence na Llorenteho branku brala dech, záložník navíc na hřišti Liverpoolu napomohl i k vítěznému gólu. V sestavě kola mu dělá garde další "střízlík" James Ward-Prowse, hvězda Southamptonu v zápase s Leicesterem. Jeho vizitkou je především vítězný gól a parádní centr před další brankou.

Ještě o něco lepší představení divákům nachystal Kevin De Bruyne, nezastavitelný Belgičan si za svůj výkon proti Tottenhamu vysloužil označení Hráč kola a dočtete se o něm výše. S výsledkem však úplně spokojený být nemůže, podobně jako Roberto Firmino, jehož dva góly Liverpoolu nestačily dokonce ani na bod. Brazilec každopádně zahrál skvěle, o čemž hovoří i jeho výtečné statistiky.

V útoku se vedle něj vztyčily dva stožáry. Fernando Llorente dotáhl v zmíněném duelu Swansea k vítězství, taktéž totiž dvakrát skóroval a na listině střelců jej navíc doplnil Sigurdsson. Na vlas stejný zápis pak eviduje i Andy Carroll. Anglický forvard má reprezentační formu, v posledních dvou zápasech skóroval třikrát - na nůžky z minulého týdne asi není třeba ani odkazovat.
Statistické okénko 22. kola

- Leicester prohrál v Southamptonu a po 22 kolech má na kontě 21 bodů; obhájce titulu na tom v této fázi soutěže ještě nikdy v historii anglické nejvyšší soutěže nebyl hůř (Ipswich stejně špatný v sezóně 1962/63)

- Thibaut Courtois zažívá parádní sezónu, v Premier League udržel už 13 čistých kont; to je o tři víc než kdokoli v 5 elitních evropských soutěžích a o pět víc než druhý nejlepší v PL

- naopak Claudio Bravo inkasoval z obou střel Tottenhamu a potvrdil, že nemá dobrou formu; z posledních 24 ran inkasoval astronomických 16 gólů

- Wayne Rooney vstřelil 250. gól v dresu Manchesteru United a stal se historicky nejlepším střelcem klubu; o jednu branku překonal Sira Bobbyho Charltona

- anglický forvard se navíc posunul na čelo historických tabulek v počtu gólů vstřelených na hřištích soupeře; v Premier League už jich nasázel 88 (o jeden víc než Alan Shearer)
Nejvtipnější momenty 22. kola

1. Matt Lowton vs. řidič autobusu


2. Naštvaný Wenger

3. Arsenal neutrácí ani za tašky na dresy

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1010)

Přidat komentář
forrest

250ONEY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kiko12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

250kPerWeekONEY

Reagovat
nani92

Tottenham má svoje zastúpenie

Reagovat
wesleyborland
Reagovat
smazaný uživatel

Zvlastni, ja to tu vidim akorat od tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se ze ho tam usty dal ))))

Reagovat
smazaný uživatel

Proč musí být to prase na fotce jako první

Jinak Arsenal velkoklub

Reagovat
H.N.T.

Protoze se stal nej strelcem v historii klubu?

Reagovat
smazaný uživatel

na to není nikdo zvědavej

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
H.N.T.

Je to sice pako ale asi ho jen tak nekdo neprekona

Reagovat
Cipinho

Co řádek, to sračka...

Reagovat
tnt03

Reagovat
tnt03

Reagovat
Swarley

Wazzenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Nic moc..

Reagovat
Atlético de Madrid

Using an historical database built using information such as the build-up, distance, angle and placement of more than 250,000 shots, Opta can evaluate 'Expected Goals' - the quality of any chance a player has, and how likely it is to be saved.

Of those 22 shots, we get an 'Expected Goals' figure of 7.33 - so he has conceded nearly double than expected in that time," added Worville. "It's a huge deficit, and the figures are pretty damning.

http://www.bbc.com/sport/football/38684434

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou někde vidět tyhle statistiky u všech brankářů?

Reagovat
Atlético de Madrid

To nevím, ale hádám, že ne, protože Opta s těmi daty pracuje komerčně a prodává je například některým fotbalovým klubům

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, chtěl bych vidět DDG

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, je to v tom článku.

Reagovat
Hokaido

Dá se to najít. Konkrétně brankáře jsem sem asi měsíc zpátky házel.

Reagovat
Sergi Samper

neskutečné

Reagovat
Counter

Reagovat
Arbiter

Petr Čech Absolutní brankářská legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Wazza

Reagovat
risk je zisk

Snad jsou to famy s tim Griezmannem, prestup do United by byla vrazda. Navic uz to neni ten klub, co byval, dalo by se rict, ze zaziva stejne hrozne casy, jako Liverpool pred 3-4 lety a ne a ne se z toho dostat, tak se snazi narychlo kupovat hrace za premrstene ceny. Nevim no, United mi byli vzdy k smichu, ale ted jsou regulerne nejvic trapny tym v lize.

Reagovat
mesyas

píše fanoušek chelsea, zní to divně

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Chelsea je z formy?

Reagovat
pantondavo

Možná proto, že Chelsea je klub posledních pár let po příchodu inestora? Možná, jen možná.

Reagovat
tony223

Mít tvůj optimizmus a mít 13 let za pár...

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Griezmann by si tim uplně zazdil kariéru, místo útoku na titul v Champions League by se plácal někde v boji o Evropskou ligu. To chceš, když už se stěhuješ z Madridu do Manchesteru. Museli by hodně zacinkat penězma. Pro jeho garáž dobrý, pro fotbalovou kariéru špatný.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Uplně se těšim na ty diskuze až doopravdy přestoupí Ale když může bojovat o top4 ve Španělsku, tak proč by nemoh v Anglii ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Haha to se vsichni testili i po prestupu De Gey do Realu Madrid a jak to dopadlo

Reagovat
r.mrazik

pristi rok bude hral EL i v atletiku...

Reagovat
CubONE

Reagovat
Busby babes

hlasky zas budou az za rok, nemusi tak tlacit na pilu uz v lednu.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
wild

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvladajko..?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Přesně. Radši do Chelsea.

Reagovat
risk je zisk

To nepisu. Jen se bavim na ucet Ucek, jak se snazi na rychlo a hlavne za velke penize poskladat tym, ikdyz jim to ovoce opravdu neprinasi. Jsou k smichu. Hlavne teda fans MU, kteri se radi posmivali (ano posmivali), prave Liverpoolu za jejich nakupy, kdezto ted jsou pro smich oni a to nejen v Anglii.

Reagovat
r.mrazik

srovnavat to s liverpoolem muze akorat blazen

Reagovat
risk je zisk

Honem kupte Griezmanna za £ 100M a Aubu za £150M.

Reagovat
r.mrazik

koupime..neboj...vsechno bude

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se vysmíváš sousedovi, co si kupuje každej druhej rok nového bavoráka, když si na něj poctivě vydělává?

Reagovat
risk je zisk

Ja se nevysmivam, jen at fandove United poznaji vlastni medicinku. Nejen, ze se smeji, ale nedokazou si ani otevrit oci a rict si na rovinu, ze je neco spatne.

Reagovat
Baronne

Když by si každej rok koupil auto za 5 mega, který by se mu do půlroka posralo, tak bych se trochu pousmál..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dřív nebo později to úspěch přinést musí A je docela rozdíl mezi nakupováním předražených anglických průměráků a nakupováním sice taky předražených, ale aspoň pořádných hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Nám by do současného rozestavení sedl neskutečně. Dvojka Hazard-Griezmann Škoda, že je to celkem nereálné.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Kiež by si prečítal tvoj komentár a prestúpil radšej do Tottenhamu.

Reagovat
mithro

tak snad si to tu precita

Reagovat
r.mrazik

tyvoe...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ManUnited

fanoušek Chelsea píše, že United byli vždy k smíchu

Reagovat
risk je zisk

Pro me samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro tebe sice ano, ale objektivně je to nesmysl. Stejně jako že by dnes ještě Chelsea byla směšná. Jeden klub má obrovskou historii a nejlepší sportovní značku a druhý se ustálil mezi světovou fotbalovou špičkou a konečně nežije z dotací svého majitele.

Reagovat
smazaný uživatel

Stadion bude platit kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje máma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechci se Brava zastávat, ale obrana city pouští soupeře do absolutních tutovek častěji, než ke střelám z horších pozic, což tu bilanci dost ovlivní...

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana na úrovni podprůměru PL

Reagovat
Sergi Samper

ten článek od atletica nahoře říká něco jiného

Reagovat
smazaný uživatel

dostal o 7 gólů víc, než Opta očekávala, ale nemyslím, že by do statistiky zanášeli, že šance za stavu 3:0 proti Hullu je pro útočníka jiná výzva, než za stavu 0:0 proti City např.

Reagovat
Sergi Samper

tak ale očekávali to podle obtížnosti těch střel né? tam je snad jedno jaká je to výzva pro útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

nestudoval jsem jejich systém vyhodnocování podrobně, ale myslim, že berou v potaz pozici, počet obránců mezi útočníkem a gólmanem apod...

Já osobně ze stejný pozice zakončuju rozdílným způsobem, podle stavu zápasu a podle soupeře, věřim, že v tom nejsem sám...

Reagovat
Sergi Samper

tak se na to ale dívej s pohledu golmana, tam je úplně jedno jestli zakončuje Lokvenc do šibenice proti Hullu za stavu 6:0, nebo Zlatan do šibenice proti Chelsea za stavu 0:0, obě střely se počítají jako nechytatelné

Reagovat
Sergi Samper

z pohledu

Reagovat
smazaný uživatel

snaha golmana o zastavení střely bude v tomhle příkladu asi dost rozdílná...

Točíme se pořád v kruhu, pokud Opta bere v potaz pouze razanci a trajektorii střely vzhledem k brankáři, pak máš pravdu. Pokud ale nejsou úplně blbí, tak zohledňují i další faktory a já jsem napsal nahoře jeden, který jistě nezohledňují, přesto není nepodstatný...Kdo má uši k slyšení, slyš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Problém je jak v Bravovi, tak celé defenzivě Citizens.

Reagovat
Arbiter

a v komunikaci mezi Bravem a celou defenzivou Citizens

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, ale největší podíl má ještě někdo jiný

Reagovat
Counter

Tak jasně že to celé padá na Guardiolovu hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tom Carroll veľmi mu prajem chlapcovi ušatému.

Reagovat
smazaný uživatel

Podat takovej výkon jeste u nas tak by ho tam usty nedal )))

Reagovat
MySch017

Nech už je Rooney aký je, nech už postváral kadejaké koko*tiny, 250 gólov nedá len tak hocikto a zaslúži si uznanie Wayne Rooney, legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Free_player

to rozhodně

Reagovat
FUnk

Reagovat
livefan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
pingla

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Koho byste dali tohle kolo jako kapitána ve fantě ? Rozhoduju se mezi Ibrou, Allim a Costou ... ale Costu se mi moc dávat nechce zápas proti Liverpoolu bude asi těžký ..... ???

Reagovat
Usty

Určitě Ibru z těchhle možností. Ale nech si poradit od někoho, kdo není na dně Chazy League

Reagovat
Free_player

nad ním přemýšlím asi nejvíc + fakt ten, že Hull má nejhorší obranu

Reagovat
Usty

Ale třeba proti Chelsea je Silva připravil výtečně. Pokud zachytá Jakupović a zase zazáří Maguire, mohl by to být i zajímavej zápas

Reagovat
salami

proč Phelan Jakupoviče nestavěl je pro mě doted záhada

Reagovat
Usty

Řek bych, že to od začátku nebyl jeho kůň a hledal náhradu, navíc Marshall je sestupovymi boji ostřílený mazák

Reagovat
Free_player

To je pravda no ... Sunderlandu taky teče do bot a to ještě víc tak by mohl taky pěkně kousat

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland se zase zachrání.. Doufám

Reagovat
Free_player

Ani bych se tomu nedivil ... Defoe jim to udržení zase vystřílí

Reagovat
smazaný uživatel

Hráme proti Sunderlandu. Ja by som skúsil Kanea, aj keď fantu nehrám.

Reagovat
Free_player

Harryho bohužel nemám ... ale Alli by taky mohl něco dát

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra minulé kolo nulový, takže proti Hullu dva fíky aspoň

Reagovat
Busby babes

tak mas jeste pres tyden na rozmysleni, ne?

Reagovat
Counter

Ibra je z těchto tří jasná volba.

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Firmina

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris Ještě že to tak dojebal, jsem tak trochu čekal, že břídil bude Mata.

Reagovat
scheeza

De Gea neudělal za posledních 5 let tolik chyb jako Lloris v jednom zápase ale pořád se najdou chytráci kteří budou Llorise stavět před De Geu

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal jen letos, lol.

Reagovat
scheeza

Z letošní sezóny si vybavuji jen jednu menší chybku která by se mu dala přičíst ale takovou krpu si vážně nepamatuju od dob konce SaFa a ještě možná dýl

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Chelsea menší chybka?

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris mi príde lepší brankár. Jeden zápas pravidlo nerobí. A s tými chybami pŕŕŕ, brzdi chlape, potom ako padol prestup DDG do Realu, tak pôsobil v bráne neisto.

Reagovat
scheeza

Nejistě možná působil ale že by udělal takovou chybu? To vážně ne natož 2 v jednom zápase

Reagovat
mithro

Reagovat
Mariano13

to je pravda, ale po lacných góloch v príprave chytával zo začiatku Romero, potom sa už DDG do toho dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to i dost tím, že Lloris hraje roli sweepera o dost víc než De Gea, což s sebou nese riziko a chyby. I Neuer, který je v tom považovaný za nejlepšího na světě, ty chyby dělá.

Reagovat
kiwwi

Neuer je najvacsi sasek na svete akurat tak...takze ked sa chce Lloris vydat touto cestou...

Reagovat
andrew96

Lol

Reagovat
Counter

Oba dva jsou to excelentní brankáři, je zbytečné je porovnávat. Ale jako kdybych musel, tak De Gea je lepší

Reagovat
smazaný uživatel

No tak proto united vedou ligu o parník a my uz na ne ztrácíme dvacet bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Lloris fakt zaslúžene bridil kola. Aj keď tá prvá chyba nebola o zlom výbehu, tam vybehol si myslím správne a aj bol pri lopte ako prvý, len to hlavičkou namieril priamo do Saného. Asi pri tom zavrel oči, čo bola chyba.

Na druhej strane predovšetkým v 1. polčase predviedol skvelý výkon, kedy chytil pár šancí City. Odpustíme mu. Koľko bodov nám už zachránil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělá to často a holt mu to jednou nevyšlo... Naštěstí už nejsme ten tým, co by po dvou gólech na City vytekl 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Našťastie sme sa do zápasu vrátili, aj keď sme celý čas ťahali za kratší koniec.

Reagovat
livefan

Mně přišlo, že s tím výběhem chvilku váhal a když se rozhodl pro vyběhnutí, tak už Sané byl blízko a stalo se to, co se stalo.

Reagovat
Usty

Rozhodně váhal, viz video

Reagovat
smazaný uživatel

Bol blízko ale faktom je, že Lloris bol pri lopte ako prvý a ju zasiahol ako prvý, pri čom trafil priamo Saneho. Ak by to odhlavičkoval hocikde inde, gól by z toho pravdepodobne nebol no.

Reagovat
FUnk

podepisuju v plnem rozsahu....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Ono by to bylo i proti ,,zákonitostem", kdyby si světový brankář občas nevybral zápas blbec...

Reagovat
Gareth Bale 11

Doslova.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší hráč Tottenhamu: Marriner

Reagovat
smazaný uživatel

Dean, Marriner,... len tak ďalej

Reagovat
Frantszek

Jednou se nepripiskavalo rope...no boze. Stejne ty goly co dali, za ty si nic nezaslouzili. Slepice toho ukazala vic a zaslouzene aspon bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lenckoj

wtf

Reagovat
tunkic

To jo

Reagovat
smazaný uživatel

Zakomplexovanec kola: Jameson

Reagovat
smazaný uživatel

Od teba to znie naozaj ponížene, hlupáčik.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nemáte tip na nějakou detektivku? Nějakou pořádnou rozsekávku ve stlu Seven nebo Zodiac, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

The Usual Suspects

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kniha nebo seriál/film?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlíp film, ale nepohrdnu ničím

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně zkus severský krimi. Žena v kleci, Muži kteří nemávidí ženy.. Seveřani ty krimi fakt uměj, jsou takový studený, syrový, mají opravdu hodně dobrou atmosféru. Mohu jen doporučit.

Reagovat
Hokaido

Btw letos půjde do kin Sněhulák s Fassbenderem v hlavní roli. Něco mi říká, že to bude strašná pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, Alfredson není úplně můj šálek čaje

Reagovat
Hokaido

On něj jsem teda nic neviděl, takže nemůžu soudit. Stojí něco za zhlédnutí?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě právě ani moc ne.. ale jako jestli vyloženě ceníš skandinávskou filmografii tak by se ti mohly líbit ty jeho dva neholywoodský filmy.. je to subjektivní ))

Reagovat
Usty

Totálně

Reagovat
salami

jak to vůbec uchopěj, bude jenom Sněhulák nebo chystaj i dalšího Holea? a má to bejt jenom Sněhulák nebo nějaká slepenina, nevíš?

Reagovat
Hokaido

Určitě jenom Sněhulák. Dál nevím, tohle je myslím 6. díl Holea, takže pokud bude úspech, tak další díly budou určitě.

A možná naschvál začínají snad největší peckou, aby kolem tý série utvořili takovou pozitivní diváckou auru a připravili si půdu pro další, třeba slabší, díly.

Reagovat
smazaný uživatel

seriál True Detective, je špička

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Zmizení

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Gone Baby Gone

Reagovat
smazaný uživatel

výbornej film

Reagovat
r.mrazik

Trapped...islandsky serial...super

Reagovat
niflheim

Lovci hlav / Norsko Hodejegerne

Reagovat
niflheim

Jinak teď slyším hodně chválu na http://www.csfd.cz/film/343181-jedna-noc/prehled/

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to moc nechytlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to okej, ale na začátku to nastaví dost vysokou laťku a pak to celkem vyšumí.

Reagovat
salami

Bron

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Spasitel

Ale dalo sa to

Reagovat
nani92

Kauza Bašternák

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Whitemedia

L. A. Confidential, The Negotiator, Insomnia, Mystic River..

Reagovat
TopinB

LA Confidential

Reagovat
minoLFC

klasa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LA Confiendtial

Reagovat
Ligter

Dotek Medúzy

Reagovat
smazaný uživatel

Povidky z jedne a druhe kapsy.

Reagovat
Free_player

Zmizelá, Dárek, Mezi náhrobními kameny, Slídil, Zmizení, Nejvyšší nabídka ... a nebo pokud máš rád i trochu mysteryozní/horor tak doporučuju tento seroš Stranger Things - pro mě nejlepší seriál roku 2016!

Reagovat
smazaný uživatel

Stranger things jsou výborný. Těšim se na druhou sérku díky za tipy.

Reagovat
Herry31

Hon - ale není to přímo detektivka

Reagovat
smazaný uživatel

brutálny film

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Primal Fear, jeden s nějúžasnějších krimi filmových endů

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem viděl. Pecka, dík za tip předpokládám, že Klub Rváčů jsi viděl

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenom 4x taky miluju takove zvraty na konci. Pokud si pamatuju dobre, tak i LA confidential co jsme psali nahore mel taky super konec, tak to zkoukni dalsi

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se chystám na Usual suspects, L.A. Confidential bude následovat

Reagovat
pingla

Podivný případ doktora Jekylla

Reagovat
smazaný uživatel

Třicet případů majora Zemana

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

díky všem

Reagovat
Spasitel

Odporúčam Homeland i ked je to trošku iné ako hľadáš

Reagovat
TopinB

Smrtonosná zbraň

Chinatown je prý hodně dobrý a pokud nevadí černobílé filmy tak třeba The Maltese Falcon

Reagovat
Čenda

Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Jose nový účes

Reagovat
Hokaido

Bruntinator

Reagovat
Taiger

Taková deep otázka. Je podle vás Rooney nejlepší anglický hráč historie? Po tom rekordu se to solidně nabízí. Nebo spíš třeba takovej Bobby Moore, kterej dovedl Anglii k vítězství WC, či dokonce někdo jinej? Share your thoughts, dík.

Za mě teda Wayne určitě nejlepším hráčem historie je, udržet si takovej standard kolik, 16 let? To je obdivuhodný. A je taky nutno dodat, že někdy neměl kolem sebe zrovna špičkový hráče či trenéry.

Reagovat
Frantszek

Alan Shearer, George Best...

Reagovat
EXoRcIsT

george best nieje anglican

Reagovat
Frantszek

To je jedno. Je Best

Reagovat
Frantszek

Porad mam lepsi uspesnost nez Bravo

Reagovat
kris_kros

george best bol severny ir

Reagovat
Frantszek

Dekuji. Ujelo mi to. Pardon. Uz se nikdy nic takoveho nestane. Jeste nekdo me, prosim, opravte

Reagovat
Mrvinho

Za "opravte" ti chybí tečka

Reagovat
Frantszek

Nemuzu za to, ze dosel na EF inkoust zrovna v tu chvili.

Reagovat
r.mrazik

wayne mel kolem sebe spickoveho trenera temer celou karieru...

velka postava anglicky kopany to je urcite je...akorat bych nerekl,ze nejlepsi...

strelec byl lepsi Shearer...znamejsi na svete David...s repre mel uspechy CHARLTON...

zalezi jak se na to chces koukat...

Reagovat
Swarley

on jako třeba Shearer byl lepší střelec, ale ten rekord nemá v repre on, ale Wazza...je to strašně těžký posuzovat...hodně dělá právě to, že nemá nějaký ten úspěch v repre, protože na klubové úrovni dokázal všechno...ale na druhou stranu, to nemají poslední dvě generace anglických reprezentantů...

Reagovat
r.mrazik

to je fakt...tech pohledu muze byt nekolik a treba pro nekoho opravdu wayne nejlepsi byt muze...

osobne to tak moc nemam,ale chapu toho,kdo to tak ma

Reagovat
Swarley

je to fakt těžký na posouzení, kdo by měl být nejlepší a ani neříkám, že to má být Wazza...ale určitě patří mezi největší legendy anglickýho fotbalu, tam není co řešit...

Reagovat
r.mrazik

to rozhodne ano

Reagovat
Swarley

a si vezmi, jak to mohlo dopadnout, kdybychom ho nezachránili a on se chytl špatné party v Liverpoolu...takový Gerrard to štěstí neměl...

Reagovat
r.mrazik

to teda...takovou karieru by tedy rozhodne nemel...

mozna jsme ho meli prodat do chelsea,kdyz si podruhy postavil hlavu,ale budiz...jako talisman u nas nejak dojede

Reagovat
smazaný uživatel

Je náročné vybrať jedného z mnoha a veľmi subjektívne. Pre mňa osobne by to bol asi Gary Lineker. Ale Beckham, Rooney, Gerrard, Lampard, Gazza a Shearer tiež parádny hráči. Na starších si ale nepamätám, ťažko sa mi hodnotí.

Reagovat
kiwwi

zase ten Gerrard a Lampard a Scholes opomenuty...nechcel by si ist robit trenera ku anglickej repre? Zaklady by si uz mal

Reagovat
Hokaido

Attention whore!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně Boby Charlton

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduchá odpověď - ne.

Reagovat
Swarley

sleduj, na první pokus...Tom Carroll?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba tohle kolo Tom Carroll > Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

*Andy

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačně Boby Charlton

Reagovat
Hokaido

Lampard > Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, Lampard hrál mnohem lépe starší a bez kktin, Rooney zase byl top už v 18ti a podle mě skill-ceiling měl vyšší v top formě

Reagovat
smazaný uživatel

Který Rooney byl lepší než Lampard z 2005?

Reagovat
r.mrazik

07/08...09/10...11/12

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
spider_8

No, Lamps na konci působení u Chelsea taky slušně odešel. Ale je pravda, že mu bylo 33-34, kdežto Rooneymu je teď 31 a už je jasně viditelný pokles.

Reagovat
r.mrazik

achjo

Reagovat
Spasitel

Neni o čom

Reagovat
Svatej

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Za těch 12-13 let, co sleduju PL si nejvíc vážím Lamparda, který si tu světovou výkonnost držel celou kariéru, zatímco Rooney je už dlouhou dobou jenom stínem world class hráče. Respekt si zaslouží obrovský, ale nejlepší v historii určitě není.

Reagovat
r.mrazik

jakou celou karieru?

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, jak moc dokáže jeden úžasný gól udělat pro hráče. Kdybys tohle napsal před týdnem, tak se ti tu každý vysměje ..

Reagovat
r.mrazik

jojo...protoze zacal hrat pred tydnem

Reagovat
andrew96

Když nad tím přemýšlím, tak bych řekl, že je kopa skvělých hráčů, kteří v něčem vynikají, ale něco jim vždy chybí k suverénnímu postavení, jaké má Zidane ve Francii, Beckenbauer v Německu, Maradona, Pelé,...za mě nejlepší anglický hráč historie neexistuje.

Reagovat
kiwwi

a ma Zidane suverenne postavenie vo Francuzsku? alebo Beckenbauer v Nemecku? Maradona v Argentine?

Reagovat
r.mrazik

Maradona do Messiho ho mel...jinak souhlas

Reagovat
valloire

a má

Reagovat
Swarley

a v čem má být jakože o tolik lepší než Messi?

Reagovat
valloire

Jako vážně? Mluvíme o Maradonovi.

Reagovat
Swarley

ano, a o Messim

Reagovat
valloire

No, Messi má sice 5 GB a spoustu úspěchů v Barceloně, ale nedokáže nic vyhrát s repre. Maradona to dokázal v podstatě sám a předvedl s Pelém nejlepší individuální výkon na největší akci ve fotbale. Těch 5 GB by měl asi taky. A dokázal vyhrát s průměrnou Neapolí tu nejtěžší ligu. Takže za mě jasně Maradona a i za Argentince. A podotýkám, že jsem ho nesnášel.

Reagovat
kiwwi

to su uz davno vyvratene myty...Maradona mal aj v repre aj v Neapole solidnych spoluhracov a vobec to nebolo len o nom aj ked on samozrejme vycnieval

Reagovat
valloire

O vyvrácených mýtech teda nevím nic a navíc jsem to sledoval tehdy. V Neapoli byl Careca a to je tak všechno. Potenciál týmu vyhrát Serii A bez Maradony - 0. V repre měl skvělý hráče k ruce v 1982, potom už ne. Možná Valdano a pak Caniggia. Toť vše. Bylo to vždycky jen o něm, jak se vyspí. V 1986 si to dával jak nikdo nikdy. Tam platilo nahraj Maradonovi - jediná taktika Argentiny.

Reagovat
patas92

*sledoval v novinách

Reagovat
kiwwi

a aj to teraz nedavno

Reagovat
valloire

no...jasně, když mi bylo 20, tak jsem to vůbec nesledoval

Reagovat
valloire

Taky samozřejmě, ale pokud jsi tu dobu zažil, tak to máš úplně jinak, než když si o tom přečteš nebo vidíš na internetu. Viděl jsem všechny jeho důležitý zápasy live plus sestřihy na Němcích z ligy. To stačí. To jenom dneska čučíte na každej bezvýznamnej zápas a přikládáte tomu hroznou důležitost.

Reagovat
patas92

Což samozřejmě děláš i ty, když přikládáš hroznou důležitost reprezentaci, protože to jsou jediné zápasy, které si z té doby viděl.

Reagovat
valloire

Tenkrát ta repre měla větší váhu. Nejlepší hráči nebyli tak koncentrovaní do pár klubů jako teď. Co se týče třeba pohárů, sledoval jsem německý kluby a ve Sportschau a Sportstudiu byli klidně 20 minutový sestřihy z jinejch lig a vybraný zápasy. Jasně, že jsem neviděl každej ligovej zápas, ale to spousta lidí nevidí ani dneska. Hodně lidí max svýho klubu plus nějakej tahák jiný ligy. Takže je to podobný, páč se koukneš na sestřih, vidíš zprávy...

Reagovat
patas92

Že jsou teď hráči koncentrování do pár klubů, to dnešním hráčům situaci nijak nezjednodušuje, spíš naopak. A váhu má reprezentace furt stejnou, jako měla kdysi. To jde krásně vidět na příkladu Ronalda a jeho úlevy po Euru, nebo Messiho a jeho zklamání, když se mu s repre furt nedaří.

Reagovat
valloire

Tak jinak. V LM dneska hraje víc klubů než tenkrát a dostane se tam i ten, kterej by dřív neměl šanci, třeba Arsenal atd. a tudíž je to sledovaný víc a trochu to tu repre upozadí u fandů. Hráči to maj asi pořád stejný. Plus celosvětová sledovanost týmů, to dřív vůbec nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

jako vždy, totálně mimo

Reagovat
valloire

Já to tenkrát viděl a moc dobře si to pamatuju. Co ty?

Reagovat
masly008

Reagovat
Hokaido

Ale v Argentině to tak lidi opravdu mají. Maradona > Messi jednoznačně.

To jenom ukazuje, jak vyjímečnej hráč Diego musel být.

Reagovat
smazaný uživatel

což souvisí i s horkokrevným/chladným pojetím fotbalu

Reagovat
valloire

což souvisí s titulem MS

Reagovat
smazaný uživatel

neprokazatelné, ale nechci nikoho přesvědčovat, ani být přesvědčován...je mi to u prdele

Reagovat
valloire

Někde v nějaký reportáži o Argentině to bylo, celkem se na tom shodli. Sice je to malej vzorek, ale nemyslím i podle současných reakcí Maradonu a Messiho, že to je jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

mně vyplynulo z tvého příspěvku, že horko/chladnokrevné pojetí fotbalu souvisí s titulem MS, nikoli skutečnost, že ho mají radši, protože jim vyhrál MS, to by asi bylo prokazatelné, kdyby to člověk prokazovat chtěl...

Reagovat
valloire

Maj ho radši, protože jim vyhrál titul, ponížil Angličany a nějaká Messiho Barcelona je jim vcelku u riti. Asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

s tim 1. souhlas, s tim 2. mam jinou zkušenost...

Reagovat
valloire

Nesledujou víc svý kluby? River, Boca....

Reagovat
smazaný uživatel

tak to samozřejmě, nicméně jsou i dost hrdí na Messiho a často ho používají v žabomyších válkach mezi státy jižní meriky

Reagovat
valloire

to může být, dovedu si představit, že se smějou Brazilcům, že maj lepšího hráče

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak...

Reagovat
andrew96

A taky o Messim

Reagovat
r.mrazik

to bych nerekl...ale tohle bude mit kazdy asi jinak

Reagovat
andrew96

Suverénní není asi nejlepší slovo, ale tito jmenovaní jsou k braní za nejlepší fotbalisty své země blíž než angličtí fotbalisté. Když někdo řekne: "Zidane/Beckenbauer!Maradona je nejlepší fotbalista v historii FRA/GER/ARG," tak se s tím dá spíš souhlasit a zní to jednoznačněji než když řekne: "Shearer/Charlton je nejlepší fotbalista v historii ENG."

Reagovat
kiwwi

ja suhlasim s tym, ze najlepsi v Nemecku/Francuzsku/Brazilii/Argentine su lepsi ako najlepsi v Anglicku, ale vsade je ta uzka spicka celkom dobre oddelitelna

a Rooney do tej najuzsej spicky v Anglicku patri nepochybne

Reagovat
andrew96

V Anglii je ta špička podle mě širší no. Není tam někdo, kdo by ostatní vyloženě převyšoval.

Reagovat
r.mrazik

jenze pak si vzpomenes na hrace jako Platini, Henry....Gerd Muller, Kahn...a je to u toho,ze vybirat toho nejlepsiho je nemozny

Reagovat
andrew96

Pravda, je to subjektivní. A čím je ta špička širší, tak je to horší. A v Anglii je to špička fakt široká, víc než v Německu a Francii. To není jak u nás, nejlepší je Masopust. Teda Nedvěd. Chci říct Čech...sakra.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Counter

Henry nikdy tak populární jako Zidane nebyl.

Reagovat
r.mrazik

Asi ne...ale nějak daleko od sebe bych je asi nedal

Reagovat
Counter

Z našeho pohledu ne (z mého tím tuplem ), ale z toho francouzského je to jednoznačné.

Reagovat
r.mrazik

Ja to nedokazu z jejich pohledu moc posoudit prave

Reagovat
Counter

Základ položilo MS'98, které ze Zidana udělalo modlu. Henry na tom sice měl taky podíl, ale naopak se stal symbolem toho fiaska o čtyři roky později (nechal se tam vyloučit). A navíc jim to dohromady v repre neklapalo (perlička - Zidane nikdy Henrymu nenahrál ani na jeden gól, a to spolu hráli v 51 zápasech ), přičemž Zidane předváděl své nejlepší výkony právě za Francii, zatímco Thierry zářil víc v Arsenalu a v kuse se řešilo, proč za repre nehraje tak dobře jako v klubu.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Tommy the Gunner

Mam takovej pocit, ze Zidane asistoval Henrymu na MS 2006 ve ctvrtfinale proti Brazilii. Na ten Henryho gol z voleje na 0:1

Reagovat
Counter

Jo, omlouvám se, máš pravdu Já tohle všecko beru z Henryho biografie a výslovně se tam píše, že Titimu neasistoval ani v jednom z 51 zápasů před MS'06.

Reagovat
valloire

to je zajímavý

Reagovat
Counter

https://s27.postimg.org/8lnnggtoz/Henry_Zidane.jpg

Jako jediná výjimka je tam zmíněné tohle (https://youtu.be/eesCWFh_jMQ?t=40s), kdy od Zidana přebral míč na půlce hřiště a zbytek si už zařídil sám. Já bych to jako asistenci i klidně počítal, ale tak jako tak je to nepochopitelně málo (Henry dal za to období 32 gólů).

Reagovat
valloire

Tomu bych nikdy nevěřil....Takovej špílmachr a neasistuje nejlepšímu útočníkovi. To je jako kdyby Platini nikdy nenahrál na gol Lacombemu. Je to divný, takový geniální hráči....

Reagovat
Counter

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
C-M@ster

Tak vzhledem k tomu, že Scholes je angličan, tak nemůže být Rooney nejlepší angličan historie.

Ale kdo byl nejlepší, to ti neřeknu.

Reagovat
hefy

Tak třeba Kevin Keegan jedinej vyhrál dvakrát Zlatej míč. Koneckonců i Owen jeden má, Rooney nebyl nikdy ani třetí. Jen takovej další argument proč není.

Reagovat
r.mrazik

1. Owen (Ang./FC Liverpool) 176 bodů, 2. Raúl (Šp./Real Madrid) 140, 3. Kahn (Něm./Bayern Mnichov) 114, 4. Beckham (Ang./Manchester United) 102, 5. Totti (It./AS Řím) 57, 6. Figo (Port./Real Madrid) 56, 7. Rivaldo (Braz./FC Barcelona) 20, 8. Ševčenko (Ukr./AC Milán) 18, 9. Henry (Fr./Arsenal Londýn) a Zidane (Fr./Real Madrid) oba 14, 11. Lizarazu (Fr./Bayern

Mnichov) 10.

dobry rocnik

Reagovat
hefy

Prdel je, že Liverpool vyhrál ''jen'' Pohár UEFA, FA Cup a Ligovej pohár.. jako jo, je to treble, ale takovej z druhý kategorie a Owen dal jen 24 golu. V dnešních číslech směšný.

Reagovat
r.mrazik

tojo...Owen mel tenkrat dobrou formu,ale i tak ten zlaty mic byl takovy...no divny

asi mel i stesti,ze tenkrat nebyl zadny sampionat...

Reagovat
hefy

Reagovat
valloire

měl to brát Raúl

Reagovat
smazaný uživatel

měl štěstí, že to dostávají jen ofenzivní hráči.

Ve finále LM byly Valencia a Bayern a dvě největší hvězdy a nejlepší hráči obou klubů byli Khan s Canizaresem, s tím, že jedinej gólman, co to kdy dostal je Jašin někdy v 60. letech.

Reagovat
r.mrazik

to jo...Kahn byl tenkrat zvire

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney nebyl nikdy ani nejlepší střelec PL v jedné sezoně, jen pro doplnění.

Reagovat
Swarley

protože většinu kariéry nehrál čistého hrota

v repre už ano a hned je nejlepší střelec Albionu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Carrick

Reagovat
valloire

Jasně Charlton. Matthews nebo Keegan taky dobrá volba, ale nic s repre, takže Charlton.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší hráč byl samozřejmě Gazza, možná ještě je, jestli se neufetoval někde

Reagovat
smazaný uživatel

S tím jde ruku v ruce nejlepší koment o Gazzovi - Nowadays we produce Sterling's and Walcott's. Fuck my life.

Reagovat
r.mrazik

toho si pamatuju z ME96...matne...

fotbalove skvely...by me zajimalo,jestli by takhle dopadl,kdyby ho tenkrat Alex koupil do MU

Reagovat
kiwwi

ale bude to natesno s Bartonom nie?

Reagovat
smazaný uživatel

to se musíš zeptat Linekera

Reagovat
kiwwi

ale len v pripade, ze do zrovnania nepridame aj Shelveyho, to by boli vsetky dohady zbytocne

Reagovat
smazaný uživatel

někdy píšeš fakt jak kus kokota

Reagovat
Counter

*většinou

Reagovat
valloire

...mimochodem poválečná all star : Jašin - D.Santos, Beckenbauer, Moore, Facchetti - Di Stefano, Charlton - Garrincha, Pelé, Puskás, Gento. Nemyslím, že by pak měla Anglie hráče, kterej by se tam dal zařadit.

Reagovat
Detective

Eusebio?

Reagovat
valloire

nedostal tolik hlasů, byla to anketa

Reagovat
QooBo

Snodgrass do Burnley Má na viac ...

Reagovat
smazaný uživatel

Práve že dobrý výber. Sympatický klub, ktorý sa už pravdepodobne zachráni. Lepšie ako WHU.

Reagovat
QooBo

No, sympatický ako pre koho ale to je teraz vedľajšie Áno pravdepodobne zachráni ale neverím tomu, že budú ďalšiu sezónu takto vysoko .. stačí aby im odišiel jeden-dvaja kvalitnejší hráči (Heaton, Gray, Keane) a myslím si, že budú hrať o záchranu .. Avšak ak si udržia káder a Snodgrass bude pokračovať vo výkonoch z Hullu tak kľudne sa môžu šplhať ešte vyššie

Reagovat
frank

Reagovat
smazaný uživatel

No dyť právě. Sympatický klub a jde tam tak nesympatický hráč

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Brunt je levý bek? Já ho mám pořád za záložníka se skvělou levasou ...

Reagovat
Usty

Občas hraje tam, občas v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to univerzál, který je schopný zahrát i ve středu zálohy.

Reagovat
niflheim

BREAKING NEWS

Sky Sources understand Chinese club Tianjin are interested in signing Leicester City striker Islam Slimani, and they're prepared to pay big money to get him.

There has so far been no formal bid for the striker, and no direct contact between the two clubs.

But Leicester's club record signing cost £29m in the summer, and so Tianjin would have to offer significantly more than that, for Leicester to be interested.

Reagovat
Swarley

by mě fakt zajímalo, na jakým základě si ty hráče vybírají...to musí být slušná losovačka...

Reagovat
smazaný uživatel

Maj na to programy jak Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

jako zdejší "experti" - football manager

Reagovat
smazaný uživatel

Väčšinou sú to hráči čo sú/boli z časti vlastnení Mendesovými firmami. Prípadne je sám ich agentom.

Reagovat
Counter

Především na tom základě, zda mají agenta Mendese nebo Joorabchiana.

Reagovat
Infernoqt

Ví se, kdo bude do finále EFL Cupu nasazen jako ,,domácí" ?

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom záleží kromě toho, že si budou moci vybrat barvu dresů?

Reagovat
Infernoqt

právě to mě zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Sotonu je nejspíš fu, zda ten pohár převezmou v červených nebo bílých dresech

Reagovat
Infernoqt

Podle mě postoupí Live

Reagovat
smazaný uživatel

Kam si koupit lístek?

Reagovat
Coutinho10

ja si myslim, ze to budou ve ctvrtek teprve losovat, protoze o tom pri losu semifinale nepadla rec

Reagovat
vitasrp

Informace pro fandy Arsenalu

Plánuju uspořádat výlet na odvetu Champions League mezi Arsenalem a Bayernem Mnichov. Harmonogram by byl následující - do Londýna by se odlétalo v úterý 7. března v 7 hodin ráno, naopak návrat by byl ve středu 8. března s odletem ve 20:55 a návratem ve 23:55.

Celková cena by byla 8500 Kč a zahrnovala by vstupenku na utkání, dopravu z letiště do centra a zpátky, ubytování v hotelu a vstupenku na utkání. V případě zájmu nás mě kontaktujte buď do zpráv nebo na mailu vitasrp@centrum.cz

Reagovat
smazaný uživatel

za 8500 se jet podívat na vyjebání z LM again, priceless

Reagovat
smazaný uživatel

kolik ti to kápne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si myslíš, že mu z toho nic někápne

Reagovat
smazaný uživatel

"nekápne

Reagovat
Hokaido

Si to spočítej, ty genie.

Letenka, bus z/na letiště, hotel, lupen... Vyjde ti to, že Víťa z toho něco málo má, ale za ten servis - máš to všechno úplně bez starostí - nemůžeš říct ani půl slova.

Nebo můžeš si jet s cestovkou. 15k by ti snad mělo stačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele já to nemyslel zle Zrovna jsem koukal na lístky, dopravu atd. a vešel bych se do toho za méně. ale bez hotelu, jedu na zápas, ne na dovolenou

Reagovat
Hokaido

Tak hlavně nezapomeň paštiku, jedeš na zápas, ne na oběd.

Reagovat
smazaný uživatel

To nepotřebuji ty trubko, ani to nejím.

Mě je to víš kde... chtěl jsem se jen zeptat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Kokot, až to mlátí dveřma

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelnej hlupák

Reagovat
kvasha16

Reagovat
FUnk

Reagovat
Diego2

Ty vole ty ses tak tupej

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám tady je to hloupý vedle hloupého To, že jsem nezapočítal hotel je moje věc! Mimochodem i s hotelem, (necelé 3 km od stadiónu) mi to vyšlo i tak o něco méně, max. 7400,- Kč a to mám rezervy. (letenky, veškerá doprava, hotel)

Bože, vy jste komedianti, tupý jak bambus

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt škoda, že ty časy, kdy si hloupí lidi byli hloupí ve svý tichosti doma bez internetu, jsou nenávratně pryč, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si opravdu vůl? Nebo to jen děláš? Si to spočítej ty šašku

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Jen do nich. Fandím ti.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Neutron

ja by som to nechal na cetta, ale teraz k teme, ked si si to dokazal spocitat sam tak naco sa pytas kolko to hodi vitovi? Navyse ta jeho ponuka je podla mna bezkonkurencna nemusis sa o nic starat iba cvaknes v podstate smiesne peniaze a ides na LM, pre ludi pohodlnych ako ja, ktori nemaju cas, nervy ani chut hladat po internete co najlacnejsiu moznost pre tych par drobnych to je uplna parada

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvůj názor Ptal jsem se ho čistě ze zvědavosti, ale je to jedno, když chce člověk platit kvůli "pohodě" neberu mu to (myslím to normálně)

Pár drobných Úspora přes 1.000,- Kč (to tam jsou menší rezervy)

Tak to v tom případě je pro tebe 8.500,- Kč jako nic.

Ve finále (teď) je mi to fuk a tvůj názor ohledně toho, že nemáš starosti beru.

Reagovat
Neutron

tak tisic korun vzhladom na takyto vylet nie je nejaky zavratny peniaz si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

No za 1.000,- Kč si tam můžeš koupit co já vím - jídlo, pivo, suvenýr nebo něco na památku a když nic, šlo o princip. Mě osobně 1.000,- Kč na výletě do Londýna, přijde jako dobrý začátek pro kapesné atd. (když už tam budu, tak to využiji)

Jak píši, mě šlo jen o princip

Nechme to plavat, všichni jsou dospělí a svéprávný, takže je to skutečně volba každého.

Reagovat
smazaný uživatel

O tvé nedospělosti se nás pořád snažíš přesvědčit ty. No o svéprvánosti taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nepiš, když tomu nerozumíš

Reagovat
tuny

Tak a teď si k tomu připočítej, kolik času ztratíš hledáním informací, objednáváním vstupenek, letenek, hotelu, atd. Pokud by mi trvalo víc než 30 minut kompletně zařídit celý zájezd, tak už je pro mě ztrátové vyřizovat si to sám a takové nabídky bych bez váhání využil.

PS: pro srovnání ty odborníku

http://www.czechsporttravel.cz/zajezd-na-champions-league-arsenal-bayern-mnichov-6464.html

Reagovat
smazaný uživatel

30min. Vše jsem si dohledal, (mohl i zařídit) během 10-15min. Dnes je doba internetu a je 21. století

Pro mě je zase ztrátové prodělat 1.000,- Kč (které se dají využít lépe než výhozem z okna) a nerozumím, proč mi posíláš odkaz, kde je absolutně nesmyslná částka. (tohle kupují jen hloupý lidé)

navíc lze to jednoduše vyhledat postupně a ne tyhle "balíčky" (to dáš někomu pěkně vydělat) každého věc i rozhodnutí, ale hloupost a neznalost nemá mezí, koukám (není to mířené na tebe)

Reagovat
Hokaido

Ahoj Kubajs. Můžeš mi prosím říct, jak za 10-15 minut koupíš lístek na Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj Hokaido, Co je to za hloupý dotaz? Musíš ho logicky kupovat v čas, mimochodem pro méně chápavé je to online...

Reagovat
Hokaido

Ano, a musíš k tomu mít membership, né? Ty ho máš? Víš, kolik stojí?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady zkoušíš? Nemusím ti psát ani půl slova, zase jen shazování, (co jiného čekat) jdi opravdu někam

Reagovat
Hokaido

Kde tě tady shazuju? Vůbec nikde, akorát jsi prostě zase napsal debilitu a neumíš si jí obhájit.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech mě být, debilita to není ! Nemám co obhajovat ! Zdar

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

promiň, druhý odkaz je bez hotelu, ale ten asi nebude stát 7.991,- Kč (neber to zle, ale je to tak)

Reagovat
Pospovič

Reagovat
alcantara

Hlaska roku

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

15k

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi dement.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná ty si ......

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
r.mrazik

dal by se sehnat listek na arsenal v berline?

Reagovat
r.mrazik

*v Mnichove

Reagovat
vitasrp

Tyhle lístky bohužel prakticky nemám šanci sehnat.

Reagovat
r.mrazik

aj,skoda...i tak diky

Reagovat
Busby babes

pres ofiko Bayern si to zkousel? To nejde?

Reagovat
r.mrazik

diky

Reagovat
Diego2

Perfektni cena Do Anglie se planuju vydat na PL ,jen by jsem letel z Bratislavy , vito mozna nekdy vyuziju tvoje sluzby

Reagovat
vitasrp

Jasan, tak pak se ozvi a nějak se domluvíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney jako fotbalista v Anglii

za modré dresy Utd

Reagovat
smazaný uživatel

"Palace manager Allardyce is closing in on a deal to sign Patrick van Aanholt from his former club Sunderland and still hopes Palace can agree personal terms with Carl Jenkinson on a £7 million switch from Arsenal." (Telegraph)

Ještě také je v jednání M'Villa. Pamatuji si Van Aanholta letmo z CFC a byl to docela talent, takže to by nemusela být zlá posila. Jenkinson je lepší než Ward a Kelly z formy. Ten M'Villa, můžete mi k tomu říci něco? Nemám absolutně o něm přehled, vím jen to, že byl považován kdysi za top DM.

Reagovat
gocii

7 m liber za jenka? To mě poser

Reagovat
Counter

Strašně málo, ale co se dá dělat.

Reagovat
Mastný Chobot

o 6-7 viac než treba

Reagovat
smazaný uživatel

Jenkinson věřím, že to zvládne Mám spíš strach případně o M'Villu, to může být zase flop a ještě když v kuloárech se proslýchá něco jako Cabaye -> Marseille

Reagovat
Taiger

Update! Fakt mě to zajímá, většina se tu rozchází, asi se všichni neshodnem, ale tak pro zajímavost jsem vytvořil strawpoll. Možná jsem na někoho zapomněl, ale tak pro zajímavost by mělo stačit.

http://www.strawpoll.me/12194370

Reagovat
Taiger

(Nejlepší anglický hráč v historii)

Reagovat
smazaný uživatel

není tam Gazza => nehlasuju.... urcite nebyl nejuspesnejsi, ale nejtalentovanejsi dost mozna a nejzabavnejsi rozhodne

Reagovat
r.mrazik

podle vysledku tam hlasujou stejne jenom modry deti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

mistri sveta, vitezove zlatych micu... kdo to je?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
masly008

Reagovat
Mariano13

tak v tvojich kritériách je u mňa Best jednoznačná jendotka

Reagovat
smazaný uživatel

Joey Barton?

Reagovat
Rarášek

Wilshere.

Reagovat
andrew96

Super Frank

Reagovat
kiwwi

este by tam mohol byt Jimmy Greaves, Peter Shilton, nedavno spominany Dixie Dean ale to uz je hlboka historia a aj tak je to nerealne porovnat hracov ktorych deli pomaly 100 rokov

Reagovat
andrew96

Ale že Stanley Matthews má nulu jsem nečekal.

Reagovat
C-M@ster

Kolik % uživatelů EF podle tebe vidělo nějaký zápas s Bobby Charltonem od začátku do konce, že se ptáš na nejlepšího v historii.

Reagovat
smazaný uživatel

Mrzet může jen skutečnost, že United i přesto na hřišti Stoke jen remizovali a čelo Premier League jim dál uniká.

nazorna ukazka toho,ako sa nadrziava aj autormi clanku United...hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Usty starý Mufánek

Reagovat
Counter

njn, Ustymu se to jako fandovi CFC říká snadno, hajzl jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido
Reagovat
smazaný uživatel

takto nejako si predstavujem zakrok kola a mozno aj mesiaca....nie tie akoze zakroky toho smejda z United

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Tom_Brady_je_Bůh

Pal do pice a vrac sa v decembri...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně před dvaadvaceti roky fotbalista Eric Cantona knockoutoval kung-fu kopem neonacistu v hledišti.

Cantonovou „obětí“ byl Matthew Simmons. Aktivní příznivec radikálně pravicové Britské národní strany a xenofobní Národní fronty byl v minulosti souzen za přepadení benzínové stanice, při kterém agresivně zaútočil na původem srílanského prodavače Lewise Rajanayagama. Ten měl při útoku štěstí – Simmons se mu snažil několikrát dupnout na hlavu, namísto toho ale vždy zasáhl rameno. V roce 2011 se dostal před soud znovu, tentokrát kvůli napadení fotbalového kouče. Trenér týmu, v němž hrál Simmonsův syn, ho nazval „nacistickou špínou“. Reagoval tak na Simmonsovy agresivní nadávky během zápasu juniorů.

Cantona během incidentu před dvaadvaceti roky nemohl tušit, co je Simmons zač. Pouze reagoval v danou chvíli na jeho xenofobní výkřiky. Dodnes se tento moment označuje za chvíli, kdy byl rasismus „vykopnut“ z fotbalových stadionů.

Reagovat
Atlético de Madrid

Cantona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez sa tam hodi

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
minoLFC

ako keby to Cantona vedel

Reagovat
smazaný uživatel

"Cantona během incidentu před dvaadvaceti roky nemohl tušit, co je Simmons zač."

Reagovat
Kucka

"ako keby"

Reagovat
niflheim

Král

Reagovat
vodka

v tomto případě ho měl kopnout do xichtu.

Reagovat
Rišty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
matZz

When the seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea

Reagovat
mithro

Reagovat
Mada

Reagovat
Ligter

jinak ale nejsem schopnej A2larm číst, fakt je nezvládám absolutně

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych tak 1 ze 3 článků jo. Ale máš recht. Nadpoloviční většina je feministicky ukřičený obviňování. Tim radikálním způsobem, který nějaký genderový rovnosti akorát ubližuje.

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92
Reagovat
Counter

Theo zas něco plácnul a teď si měsíc nezahraje

Reagovat
Busby babes

Reagovat
patas92

Takže po sezóně Wenger končí a Alexise si bere s sebou

Reagovat
Busby babes

premyslim, kdo asi muze bejt Cherubini...

Reagovat
C-M@ster

lol

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Hachim Mastour

Ale možno bola nechutné bledá a nepoznal slovo pale.

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Usty

Owen

Reagovat
r.mrazik

23 gólů v 18 letech je slušný

A 29 gólů ve 20 ještě lepší

Reagovat
kiwwi

Oooh Teddy Teddy...

Reagovat
Busby babes

zajimavy, Teddy se tam drzel dlouho.

Reagovat
Counter

Defoe mu to beztak ještě všechno sebere

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží, jak dlouho bude v MU Ibra. Ale teď, v 34, má slušnou šanci. Zatím má od narozenin v říjnu 8/16 potřebných.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je uděláno podle toho kolik měl na konci sezony, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

An early goal feast was followed by one in 11 games, but now, following his 35th birthday in October, Ibrahimovic has been in brilliant form - scoring 10 league goals.

Reagovat
Busby babes

to spis Ibra. Ale u nej je otazka jak dlouho u nas zustane no.

Reagovat
smazaný uživatel

Shearer, wow.

Reagovat
blade115

Další důkaz, že odpověď na toho nejlepšího Angličana je Shearer.

Reagovat
Nikikrew

a Lampard

Reagovat
kiwwi

je to akurat tak dokaz o najproduktivnejsom anglicanovi, co sme vedeli aj bez toho

Reagovat
blade115

Ne.

Reagovat
kiwwi

ok, tak ty si sa to dozvedel az teraz no

Reagovat
blade115

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Shearer byl strašný zvíře

Reagovat
Coutinho10

#LFC team v @SouthamptonFC: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Matip, Milner, Henderson, Can, Lallana, Coutinho, Firmino, Sturridge #LIVSOU

#LFC substitutes v @SouthamptonFC: Mignolet, Moreno, Lucas, Origi, Klavan, Woodburn, Wijnaldum #LIVSOU

tak snad to zvladnem

Reagovat
Maresma

Uf, Coutinho.. sem se bál, že mu něco je. Asi bych raději viděl Giniho místo Cana momentálně, ale jinak dobrá sestava.

Reagovat
Coutinho10

nastesti ne

Reagovat
Busby babes

tak jdete prakticky v plne sestave, ne?

Reagovat
Maresma

Jojo. O víkendu hrajem FA Cup doma s Wolves, tam se dá očekávat úplně odlišná jedenáctka.

Reagovat
Coutinho10

no vesmes jo...neni se na co setrit Arnold hral uz proti vam v lize, takze by nemel mit problem a Karius chyta pohary, takze Migno jenom na lavce a Klavan celkem zklamal minule

Reagovat
Bayern +

Tá taška

Reagovat
Busby babes

Tak Evra pry na rok a pul do Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

432. proti konfidentom a oikofobom...

Reagovat
nani92

za sebareflexiu

Reagovat
smazaný uživatel

vtipek

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den. Proč není ve Vaší sestavě více hráčů negroidního typu?

Reagovat
smazaný uživatel

Owny, miláčik, prosím...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

KArius

Reagovat
Cobra

Spíš Tadič

Reagovat
Coutinho10

Karius fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

Adam to tento zapas brzdi...zatial

Reagovat
smazaný uživatel

Redmond hra vzdy dobre, ked sledujem Saints...

Reagovat
avicii

mozno by nebol zla alternativa za Maneho ked uz tam tolko nakupujeme + Virgil

Reagovat
nani92

a Bertranda

Reagovat
Coutinho10

bral bych ho hned....uz v Norwichi byl skvelej

Reagovat
smazaný uživatel

mozno

Reagovat
Maresma

co vám jebe

Reagovat
vladis271

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Na Maného se vůbec nechytá. Je často vidět, je aktivní, ale ne vždy to nese ovoce. Taky je to dobrý palič.

Reagovat
Coutinho10

Redmond zase servis...dela problemy

Reagovat
fenixLFC

sere ma sturridge s emrem. jednak emre je proste divne vysoko a najma sa kvôli tomu nevracia. sance sotonu su proste z nasej tradicnej slabiny- prihravky do druhej vlny, kde sa proste ta zaloha nevracia. emrem tam furt len vyklusava a potom to tak vyzera. jasne, kridla saints to hraju vyborne vyuzivaju zbytocne vystupenia dopredu (alexander) alebo abseniu rychlosti ( milner). A sturridge ma sere s tym, ze ako baran proste pojde do tych dvoch-troch hracov. sere ma tym jeho solovanim, prejde cez dvoch hracov ale miesto aby to nahral ide do dalsich...

Reagovat
smazaný uživatel

Teba stale nieco sere, Milan.

Reagovat
fenixLFC

yup. a nieco k zapasu/ zmysluplného k prispevku nemas?

Reagovat
smazaný uživatel

Bud rad, ze nie si konfident.

Reagovat
cristiano.K.

Sturridge dnes hraje lépe než Firmino.

Reagovat
fenixLFC

firmino nemoze hrat zo strany. sturridge hra na svojej pozicii a je k nicomu

Reagovat
smazaný uživatel

to neni nic složitýho, Firminho dneska nezpracuje ani přihrávku po zemi

Reagovat
cristiano.K.

to nepopírám

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

*Firmino

Reagovat
cristiano.K.

krájníci obránci jsou moc vytažení a vzníká tam strašidelná díra,které využívá Redmond. Redmond vs Matip 2:0, tam ho 2x udělal díky rychlosti. Lovren je tragéd zápasu, to normální není možný kolik posere rozehrávek, navíc pozdě dostupuje.

Reagovat
Usty

Jay hrál tak špatně, nebo proč šel o půli dolů?

Reagovat
Coutinho10

skoda Adam...to bylo provahany

Reagovat
Maresma

Jaká bomba

Reagovat
Maresma

Ale hroznej zákrok teda, velký štěstí pro Soton.

Reagovat
Coutinho10

twl Can aaaah on to vytahnul

Reagovat
Coutinho10

Danny

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Coutinho10

mega luck no

Reagovat
bbbauch

Mega luck by byl, kdybyste z toho dali gol

Reagovat
Counter

Forstera letos nepoznávám.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
nani92

"Fanúšikovia Liverpoolu by sa nejakú trofej zaslúžili.." objektívnosť českých komentátorov nemá konca kraja..hnus

Reagovat
Busby babes

cesti komentatori ted komentuji slovensky?

Reagovat
nani92

kvôli Kotlebovcom na fore to prekladam do slovenčiny, aby dokázali porozumieť

Reagovat
Counter

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vodka

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

mate stream? padol mi

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
Coutinho10

nemas zac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Matip a Danny dnes uplne hrozni

Reagovat
Mastný Chobot

Soton hrá v podstate s tým najsilnejším, čo má k dispozícii, že?

Reagovat
Counter

Dobře vědí, že na nás jim bude stačit i béčko

Reagovat
Mastný Chobot

ty alibista

Reagovat
Counter

Teď koukám na tu naši bilanci a my tam normálně od jejich návratu do PL ještě ani jednou nevyhráli Z posledních sedmi vzájemných máme bilanci 2-1-4, přičemž první výhru jsme urvali v 89. minutě a druhou v 90. minutě z penalty

Reagovat
Mastný Chobot

ja tie zápasy s nimi najviac neznášam (okrem zápasov s Chelsea a tými, čo máme sami so sebou), prvý rok, keď prišli do PL, tak to bolo super, lebo hrali ofenzívne a mali piči, sme im vtedy tuším na Emirates dali šestku, ale jak tam prišiel Poche, tak to išlo do sračiek

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Ale chybí jim van Dijk, takže je Giroud sestřelí ze vzduchu

Reagovat
Counter

To si asi v Liverpoolu říkali dneska taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool má v útoku tak dominantního hlavičkáře jako Giroud?

Reagovat
Counter

nebyl to zrovna neprůstřelný argument no. Ale stejně, není radno Saints podceňovat i s pozměněnou stoperskou dvojkou!

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale bez bláhové naděje bych nemohl vydržet jako dlouholetý Gunner

Reagovat
Counter

Ještě bys mohl být alibista jako já!

Reagovat
smazaný uživatel

rok víc s AW a budu

Reagovat
Coutinho10

aaaah twl co chybelo by byl absolutne bez sance

Reagovat
smazaný uživatel

Lallana vsetko do ebe

Reagovat
smazaný uživatel

Mi přijde, že LFC nemá vůbec žádný systém. Hráči se pletou navzájem, pak jsou místa, kde zase není nikdo.. jdou po míči jak vosy po pivu, ale hlavou u toho moc nepřemýšlí.

Reagovat
cristiano.K.

poprvé co jsme hráli diamant ve 442, i když Firmino se dost vracel jako pravý záložník, bylo to znát.

Reagovat
Coutinho10

neee na co Wijnaldum

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne sme z toho pohára von.

Reagovat
Hai

Skoda ale ze az v semifinale

Reagovat
Swarley

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Looong

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Coutinho10

neeeee

Reagovat
R.Meireles

a je to...

Reagovat
kiwwi

Gaala ak Vladovi sa splnilo želanie... Nebude sa predsa Liverpool zhadzovať nejakým zapasom vo finále.

BTW Kloppove prvé prehrane semifinále v kariére

Reagovat
kiwwi

*Tak a Vladovi

Reagovat
Mastný Chobot

dobrý autocorrect. Keď ti frajerka napíše, či môže prísť, tak jej odpíšeš Moyes, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tuny

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
GORANGA

Reagovat
pa3ce

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
andrew96

Reagovat
Pigeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ondiis

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Neutron

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
SunFells

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pingla

Tisic a jeden flow pro Kloppa, takto se nechat zesmesnit od Saints

Reagovat
iamek

Sympatak Klopp nejak neunasel. Liverpool forma. Vydrzet! A ten pohar uz musime dotahnout a pokid ne, tak jsme ho stejne nechteli vyhrat. A ostuda, ze jsme tohle doma nevyklepli

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Miguel19

Talisman Steve zase úřaduje..

Reagovat
REPLIKATOR

Piče naučte se kopat rohy! Každej zápas 15 rohů a hovno z toho a teď ještě dostaneme gól z brejku

Reagovat
iamek

My to same. Za zapas 20 standartek a na nic.

Reagovat
mickey mouse

rohy jsou děs běs

Reagovat
smazaný uživatel

neúspešna dobývačka jak za čias BR a sezony v ktorej sme dostali od stoke šestku

Reagovat
Infernoqt

No a o víkendu to bude třetí domácí prohra v řadě pro Liverpool

Reagovat
nani92

tak a prvá trofej v sezone doma

Reagovat
Coutinho10

na vas taky dojde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Druha

Reagovat
nani92

vlastne áno

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz neviem, ci mam dakovat majitelom alebo Kloppovi za tak uzky kader... Lavicku nemame, hraci su vystaveni, bez formy, zmena nepride, lebo nie su hraci, sede, velmi sede vyhliadky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ved tak vraj netreba.

Reagovat
avicii

Reagovat
nani92

Reagovat
Swarley

tak musíš dát šanci mladíkům, to je přece jasné...na těch hodnotách musí Liverpool stavět, že jo...

Reagovat
Counter

To je ta výhoda, když máš nejlepší akademii v zemi - máš kam sáhnout

Reagovat
Swarley

ještěže rodiče mají tolik rozumu, že tam vozí své děti úplně z celé Anglie...

Reagovat
Counter

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
iamek

Reagovat
avicii

skoda skoda, proste sme sa tento mesiac zasekli...

Reagovat
Counter

Pěkně Saints, snad už to dotáhnou do konce

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

alebo Hull

Reagovat
Counter

Já nechci Hull v Evropě. Ne že by tam Saints udělali v posledních letech díru do světa, ale pořád budou důstojnějšími zástupci.

Reagovat
Busby babes

jde tam pripadne i porazenej finalista? Oni to nejak menili, ne?

Reagovat
Counter

Z League Cupu myslím nešel nikdy, jen z FA Cupu. A teď už to platí tak, že ani z FA Cupu už nepůjde.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
hona.kub

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Snad MU.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
J0EL

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Euphael

Reagovat
Busby babes

tohle bude spektakularni fail od nas.

Reagovat
Counter

Alibista.

Reagovat
Busby babes

proc? vsak rikam, ze pokud to nevyhrajem, tak to bude fail.

Reagovat
Counter

No to jsi teda nenapsal

Reagovat
Busby babes

reverse psychologie, chapes...

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp hype opadáva Ale tak Euroligu ukope

Reagovat
Counter

Liverpool currently have as many or more points than 60 of the 117 English top-flight winners did after 22 games (based on 3pts/win)

Reagovat
smazaný uživatel

Á, už je to tady. FC History stats.

Reagovat
smazaný uživatel

možno aj Euromiliony, ked Couts podpisal

Reagovat
fenixLFC

ta nasa forma v tomto roku je hrozna btw seriozne- kedy naposledy (ked vôbec) sme dali gol z milnerovho rohu? ja uz sa ani nepozeram ked to kope, vzdy to najde protihraca, ale fakt vzdy

Reagovat
minoLFC

Puel si povodil Kloppa

Reagovat
Busby babes

Pro Kloppa to ma jedno pozitivum, dalsi finale neprohraje.

Reagovat
cristiano.K.

gratulace Sotonu byli v tom dvojzápase lepším týmem. Když nedáš v dvojzápase gol, tak nemůžeš postoupit. Šance jsme měli, Sturridge tu svojí první šanci měl dát, tu druhou mu nevyčítám. Měli i jsme i trochu smůla viz Emreho střela.

Mám několik výtek ke Kloppovi. Proč nemůže hrát Moreno, když Milner má sice fajn sezonu,ale poslední měsíce se mu nedaří. Proč nestáhne Lallanu, kterému obvážou koleno. To tam Coutinha nemohl nechat na těch posledních pět minut, furt se dala ještě jedna šance vymyslet.

Reagovat
cristiano.K.

* smuly

* měsíc

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je podla mna diskutabilne, ze to bola smola, lebo keby z toho padol gol, tak by som povedal, ze ste mali stastie. (Emre).

Reagovat
bbbauch

tohle brat jako smulu

Reagovat
cristiano.K.

je to neštěstí (tragédie)

Reagovat
minoLFC

Milner to má predsa v zmluve, že musí hrať. Ale že by nás zachranil moreno tomu pochybujem.

Reagovat
fenixLFC

preco nemoze hrat moreno? pretoze je to totalny traged...to radsej totalne z formy milnera nez toho kripla spanielskeho

Reagovat
cristiano.K.

vole, tohle je micky mouse cup, prostě na Milnerovi je vidět znatelná únava

Reagovat
smazaný uživatel

Milner momentalne nehraje ani nahodou lip nez Moreno za jeho karieru u nas.

Reagovat
vladis271

ok tak sme si zaprehánali.

Reagovat
smazaný uživatel

To není přehánění.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to snad nemyslis vazne, take kixy, kt. robil Moreno v obrane nerobil ani Dossena...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, fakt to myslím vážně.

Reagovat
cristiano.K.

o to je to smutnější no

Reagovat
smazaný uživatel

Takže finále Sranda Cupu proto Sotonu Nemyslím si, že by to byl o tolik jednodušší zápas než protu L'poolu, ale aspoň to nebude tak blbý pokud prohrajem

Reagovat
r.mrazik

7/4 kurz že do konce ledna Martial odejde pryč

Reagovat
Counter

Proč by ho pouštěli...

Reagovat
r.mrazik

Ono se to vyrojilo po tom,kdy nebyl nominovany k zapasu se stoke a navic jozko rekl,ze martial propasl velkou sanci v zapase proti liverpoolu

Reagovat
Counter

Tak jasně že se o tom bude spekulovat a Martial může i chtít odejít (i když o tom dost pochybuju), ale já si nedovedu představit, že by ho Mourinho byl ochotný pustit.

Reagovat
r.mrazik

Taky to tak vidim...i kdyz on rika,ze i po depayovi ma tech alternativ mraky

Ale anad nikdo neni tak hloupy aby ho MU prodalo pryc

Reagovat
Busby babes

vsak jen normalne vysvetlil, ze hral tuzku, tak dostali sanci jini. A trochu ho popichl aby zacal vic makat.

Reagovat
r.mrazik

Jj...je otázka co na to hráč,když nesmí mít jeden průměrný zápas aby pak hned nevypadl z nominace

Reagovat
Busby babes

tak Martial jich letos nema malo, tech prumernych. Celej rok se spis trapi. Naopak, mel snad jen dva dobry zapasy. A kdyz pak nastoupi nekdo jinej a hraje tam lepe, tak je to tezky no.

Reagovat
r.mrazik

Zčásti pravda...ale pořád si myslím,že sezením na lavici formu nechytneš a psychicky ti nepomůže když nesmíš udělat chybu...

Ale máš recht že těch hráčů je tam dost a i ten hráč musí něco ukázat...

Každopádně já jsem dost proti tomuhle rychlému vyhazování že sestavy u kohokoli

Reagovat
Busby babes

ale zrovna u nej to treba Mou i rikal, ze ma druhou sezonu, hrajou jinej fotbal nez loni, tak je to pro mladeho hrace obcas tezsi. takze nemyslim, ze by ho odepisoval, ale musi taky neco ukazat na hristi. A kdyz jini hrajou lip, tak je taky nemuze ignorovat.

Celkem ho ale dneska cekam v zakladu. uvidime.

Reagovat
r.mrazik

ja to na jednu stranu beru,ale na druhou se mi takova prace s mladym klukem moc nelibi...nemyslim,ze mu tim nejak pomaha...

jak rikas...bud dneska,nebo o vikendu by mel byt v zakladu

Reagovat
Busby babes

i kdyz letos jsem takhle tipoval nekolikrat, ze nekdo uz konecne nastoupi a nikdy se to nestalo. Sorry Anthony.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

jsem to rikal, dopice.

Reagovat
Busby babes

to je zas co za blabol?:

Reagovat
r.mrazik

Prisel s tim MEN ze ma ladbrokes takovy kurz

Reagovat
Busby babes

to jako ted budou takove spekulace kdykoliv jedno z nasich kridel nebude v nominaci? Tak to nam pristi tyden odchazi Mata, dalsi tyden Miky, dalsi Wazza...

Reagovat
r.mrazik

Tak víš jak to bývá...každopádně mě jen překvapilo,jak je ten kurz nízký...nic víc za tím nehledejte

Reagovat
nani92

nechceš na to staviť svoj EF účet?

Reagovat
r.mrazik

Jsi cigan?

Reagovat
iamek

https://www.devilpage.cz/2017/01/26/shaw-je-pripraven-na-navrat/

Tady Jose vysvetluje Martiala i Shawa u Shawa to vypada, ze jeste nebyl na 100% pripraveny .

Reagovat
Busby babes

celkem bych chtel aby dneska byli oba v zakladu.

Reagovat
r.mrazik

zajimave...jindy rikal neco jineho...

Reagovat
kiwwi

kde

Reagovat
smazaný uživatel

kdy?

Reagovat
r.mrazik

pro oba:

But Mourinho said: “I don’t think he lost his focus. I think he just didn’t catch with both hands a big opportunity he had.

“When we spoke about Memphis Depay, we spoke about it being the only position where we have overbooking.“We have still five players for these positions. I cannot give to one player chances to play and kill the others. To kill the others, I think I did with Memphis by considering him the last option and by not giving him any option.

“With the other guys, I think even you would be here now asking me why Mata is not playing or Marcus Rashford doesn’t have a chance or why Jesse Lingard, a national team player, is not playing.

“So this is a reality. We have Rashford, Lingard, Mata, Mkhitaryan, Martial, and I cannot give to the same player chance after chance after chance and not considering the effort of the others.

“Anthony played against Liverpool, a big match for us and for him too, and then the next game I went to Mata and Mkhitaryan. This is the situation.

“When I have five players for two positions, I have to praise the good performance and for that I have to take people out of the team. That’s simple.”

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Counter

Southampton in the EFL Cup final means our league game against them on Feb 25th will have to be rescheduled.

Po fiasku na Bayernu budeme mít prázdniny

Reagovat
nani92

Alexisova nová ženská teraz bude precitlivený a Wenger ho ukecá

Reagovat
smazaný uživatel

omg to sem nemůžeš rovnou hodit odkaz ?

Reagovat
nani92

hanbím sa za zdroj

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

nevadí

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mastný Chobot

nevyzerá tak tuctovo ako iné modelky/herečky, rýchlo založiť rodinu v Londýne

Reagovat
M0rb1D4S

To jo no, aby se pak nemusel stěhovat moc daleko až přestoupí k nám Jinak teda mi přijde právě jako úplně tuctová žena, kterých vidíš na netu plno, nebo kolem sebe plno.

Reagovat
Mastný Chobot

však áno, vyzerá normálne, nie jak typická frajerečka moderných futbalistov so štvorkami kozami, 3 kilami makeupu a light porn instagramom.

Reagovat
SunFells

Nebo ho donutí jít po prachách

Reagovat
Hachim Mastour

Konečne ! rip lonely Alexis

Reagovat
Swarley

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

darkest timeline

Reagovat
Counter

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
icemike

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

Community

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
stiflerovamama

Momentalne fakt nemame formu. Superovi staci postavit sa s 10 hracmi do bloku a potom vyrazat do protiutokov scim sme mali problemy aj dnes. Stale si to tam prihravame do okolo ako na hadzanej. Tu sa jasne ukazuje obsencia Maneho na kridle, ktory tam dokaze prejst 1 na 1 a aj rezervy nasich krajnych obrancov. Milner sa mi zda, ze posledne zapasy nema paru, a tiez si to zvycajne musi prehadzovat na pravu nohu cim sa to spomalí. Na druhej strane Clyne alebo teraz Arnold, ktori tiez nevynikaju v hre 1 na 1. A v takychto zapasoch bohuzial vacsinou treba takychto hracov, ktori to dokazu otvorit zo strany. Tiez moc nechapem to stiahnutia Coutinha 5 min pred koncom, ci uz by to nevydral a potom v pripadnom predlzeni mohol ist dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Pundit Ian Wright has told BBC Radio Five Live's 606 podcast that Arsenal's Granit Xhaka needs to be looking at how Tottenham's Victor Wanyama plays in holding midfield.

A to taky Wanyama nehraje dobře každý zápas, ale inu, laťka je nastavená nízko.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím má kazety jenom z minulé sezóny, tak sbírá redky (Wanyama měl vloni 3)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

pomalu mu muzeme zacit posilat DVD s letoska

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý žebříček týmů z TOP 5 lig podle toho kolik utrácí za nákupy hráčů versus jaká je je skutečná hodnota týmu. Zvýhodňuje rozumně hospodařící kluby, kteří si vychovávají vlastní hráče nebo nakupují levně hráče, jejichž hodnota do budoucna stoupne. A znevýhodňuje týmy kupující přeceňované hráče.

http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2016/173/en/

Reagovat
Zaschrona

Nasi hraci maji vetsi hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle toho žebříčku jsou v hodnotě kádru nad námi už jenom 2 týmy. Což by znamenalo, že máme 3. nejhodnotnější kádr na světě. Věřím, že existují lidé, kteří by tento fakt rádi zpochybnili.

Reagovat
Zaschrona

U vas to, myslim, celkem sedi, temer cely tym mate mlady, temer kazdy post mate kvalitne zdvojeny. Delate prikladnou praci.

Reagovat
smazaný uživatel

MU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
J0EL

najzdravsia politika

Reagovat
kiwwi

to by si si najprv musel nastudovat tu ich metodiku...Kane s Allim su v top 5 najdrahsich hracov na svete

Reagovat
smazaný uživatel

*nejhodnotnějších. Nejdražší vyrábíte vy.

Reagovat
kiwwi

tak zrovna tam je Pogba hodnotnejsi ako to co stal...tak si to preber

Reagovat
smazaný uživatel

což dává smysl, jeho reálnou nižší cenu jste napumpovali přestupovou částkou a velkými očekáváními, tak nějakou dobu bude trvat, než se jeho hodnota zase dostane níže

Reagovat
Busby babes

jeho realna cena je 105 mega eur. To ze si ty nebo nekdo mysli, ze by mela byt nizsi je tak nejak nepodstatne. Jeho trzni cena je 105 milionu. Coz je cena, za kterou bylo Juve ochotne prodat a my ochotni zaplatit.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze tento relativizmus je nadherny. Co by sa muselo stat, aby bol nejaky nakup predrazeny vo svete?

Vies ono aj u nas sa stavia meter dialnice za trojnasobnu cenu ako v civilizovanom svete. Je to trzna cena? Nie, stat je otrasny hospodar.

Reagovat
Busby babes

ano, protoze fotbalista je stejnej jako ta dalnice.

Reagovat
smazaný uživatel

Tieto argumentacie mi pripominaju, ze Slovaci nie su dvojbodka.

Reagovat
Busby babes

a jde o to, ze oni tam argumentuji trzni cenou. no a trzni cena je ta, na ktere se dva kluby dohodnou.

Reagovat
kiwwi

lenze Manchester United je vyborny hospodar

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj tak.

Reagovat
kiwwi

ked chces spochybnit toto, tak sa nemame o com bavit

Reagovat
smazaný uživatel

No a na co si přesně stěžujete, že je tam teď ta odhadovaná cena dalšího prodeje vyšší? Vždyť to dává smysl, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Leicester tam

United

Reagovat
Busby babes

zajimavy jen je to v zasade nesmysl.

Value of the squad... podle ceho to urcujou? Protoze treba jen ten priklad Messiho. Oni tvrdi, ze jeho cena je 170 mega eur. No a to je prave ta kravina, na ktere to maji cele postavene.

Nikdo realne nevi, jaka je Messiho cena. To se zjisti az ve chvili, kdy ho Barca proda. Do te doby, kdyz reknu, ze jeho cena je 400 mega eur nebo klidne 70 mega eur, tak je to stejne relevantni odhad.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, oni na ten výpočet mají nějaký systém, který bys i našel, kdybys hledal. A celkově je jejich odhad založený na reálných datech podle mě mnohem přesnější než odhad, který si na fotbalovém webu někdo vytáhne z prdele.

Reagovat
kiwwi

Messi 170m a Kane 140m

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

A na tom je špatně přesně co?

Reagovat
kiwwi

ti musi hrabat nie?

Reagovat
cristiano.K.

Pogba za 120

Reagovat
vladis271

Reagovat
oddy

Že je Kane tak levnej.

Reagovat
Busby babes

muzou mit system jakej chtej, ja jen rikam, ze trzni hodnota hrace je takova, jaka se dohodne v momente prestupu. Tudiz trzni hodnota Pogby je tech 105 mega kolik jsme za nej zaplatili a ne treba 80 mega, co vyjde nejakym vypoctem, jakkoliv sofistikovanym.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, a tržní hodnota Zlatana je rovných £0.

Reagovat
Busby babes

dokud ho neprodame, tak ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si přesedni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím chci říct, že cena přestupu nerovná se hodnota hráče. Byla hodnota Pogby v posledním roce v Juve £500k (nebo dva balíčky brambůrek, nebo co vám za něj Juve tehdy dalo)? Asi ne, viď.

Reagovat
Busby babes

takze jaka je hodnot a Pogby ted?

to je to, co rikam, ze cokoliv co placnes o hraci, ze je jeho cena, je jen placnuti, nic vic. Jeho trzni cena se ukaze v dobe prestupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, až bude jako pětatřicetiletej odcházet zadarmo do Číny.

Tady máš nějaké vysvětlení, co je to tržní cena (radši česky): http://ekonomikaonline.cz/210/co-je-to-trzni-cena/

Když se tedy vrátíme ke tvému příspěvku Busby babes26.01.2017 11:21#, kde píšeš:

"ja jen rikam, ze trzni hodnota hrace je takova, jaka se dohodne v momente prestupu."

...což vysvětlení pojmu tržní cena/hodnota (víme, že value se dá přeložit oběma způsoby) vyvrací, dojdeme k tomu, že plácáš sračky.

Reagovat
Busby babes

Zkráceně řečeno tržní cena je pojem z ekonomie, který určuje hranici, kdy se setkává nabídka s poptávkou.

tohle si prosim te precti tak 100x, treba ti to pak dojde.

tak znova: jaka je teda hodnota Pogby v tenhle moment?

Reagovat
smazaný uživatel

"Dalo by se říct, že tržní cena je pouze informačního charakteru a nemusí neodrážet tu skutečnou. Zvláště u omezeného množství či specifického zboží, jako je tomu například majetek se může velice lišit od té konečné."

Reagovat
Busby babes

tak znova, kolik je teda Pogbova cena?

Reagovat
smazaný uživatel

Trzni cena? Jeden z odhadu udelala CIES, celkem zajimavy pocteni, chces odkaz?

Ses nejzabednenejsi mufan ve vlakne, kde se vyjadrili r.mrazik (kterej kupodivu mel i dobrou pripominku o nastaveni parametru, ale ne, my skoncime u toho, ze budem Busbymu vysvetlovat, co je to trzni cena) a kiwwi, good job

Reagovat
r.mrazik

jaky kupodivu..ty...slepice....

Reagovat
Busby babes

ale ja vim, co je trzni cena. stejne tak treba co je ucetni cena, a podobny srandy, vzhledem k tomu, ze se v tom denne pohybuju. Jen rikam, ze u fotbalistu je to pomerne nesmyslne tak jak to uvadi ten odkaz vejs.

A asi petkrat jsem ti polozil uplne jednoduchou otazku a porad cekam na nejake cislo. A porad nic. Pritom bych cekal, ze to je tak snadne a jasne...

Btw. priklad srovnani s obrazy nebo pozemky ti prijde dobrej? Myslis, ze jsme Pogbu kupovali spekulativne s tim, ze jeho cena poroste?

Reagovat
smazaný uživatel

No evidentne v tom mas bordel, kdyz to zamenujes za realnou prestupovou cenu.

Chces znat aktualni cenu Pogby? Koukni se do tabulky, tam najdes udaj, blizko kteremu by pravdepodobne skoncilo vyjednavani s MU, kdyby ho nekdo prave ted chtel koupit a skutecne dosahl dohody. Stejne jako u ostatnich hracu tam. Od toho ta tabulka je.

Reagovat
Busby babes

kdzbzch tam videl castku za jednotlive hrace, tak se te asi neptam. takze kolik je ta cena Pogby? je tak tezky napsat jedno cislo?

A ne, nezamenuju nic. To jen ty tady nejake imaginarni cislo vydavas za trzni hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze trzni hodnota JE imaginarni cislo a slouzi mimo jine k odhadu realne ceny. Trzni cena Pogby je tech 140 mega, nebo kolik je v te tabulce.

Reagovat
Busby babes

ok, 140, konecne mame cislo. Takze to je podle tebe cena za kterou bychom ho byli ochotni prodat? Ok, muze byt. myslim si, ze ne, ale to je jedno. A ted ta klicova otazka: kdo je ochotnej to nabidnout?

A druha vec, takze koupili jsme za 105, ale jeho cena je 140? Super, jak dobre obchody delame... btw. neprijde ti, ze to tak trochu vyvraci teorii o tom preplaceni Juve?

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě asi dělá problém kauzalita.

Reagovat
Busby babes

premejslim s cim maj problem fans Tottenhamu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo to nenabizi. Proto taky nikam neprestupuje. To ti to vazne musim az takhle vysvetlovat?

Reagovat
Busby babes

coz je muj point. Ta cena je nesmysl. My ho za tu cenu neprodame a nikdo ho za tu cenu koupit nechce. Takze je to proste jen placnuti.

Stejne tak muzu rict ze jeho cena je 160 mega nebo 80 mega... a vypovedni hodnota bude stejna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

tak o jake trzni hodnote se tu bavime? Trzni hodnota, za kterou nikdo neprodava ani nikdo nenakupuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Trzni hodnota se vyviji i bez toho, aby musel byt dany statek nějak prodavan.

Mi kurva netvrď, že s tím pracuješ denně. Vždyť o tom víš úplnou piču.

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Busby babes

to neni trzni hodnota ale ucetni hodnota. Neco poskodis, tak to ztrati na cene, udelas revaluaci. Stejne tak opacnym smerem, pokud se to najednou stane treba vzacnejsi a cena roste... ale to je uprava ucetnich cen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tuplovej bordel. Už s tebou končim, ty to prostě nepochopíš.

Ty si furt myslíš, že tržní hodnota se dá stanovit pouze diskrétně v okamžiku prodeje, ale tak to není. Tržní hodnota se dá stanovit v jakémkoliv čase, a tedy se může vyvíjet v závislosti na okolnostech.

Reagovat
r.mrazik

Tržní hodnota (anglicky Market Value) je hodnota stanovená na základě obchodu mezi ochotným prodávajícím a nestranným kupujícím na volném trhu.

Tržní hodnota v praxi: Tržní hodnota je založena na volné tržní ceně, volném trhu a ochotě obou stran. Je to taková hodnota, kterou prodávající dosáhne na volném trhu. Tržní hodnota se v praxi liší od účetní hodnoty.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.investopedia.com/terms/m/marketvalue.asp

The price an asset ->would<- fetch in the marketplace.

Market value can fluctuate a great deal over periods of time, and is substantially influenced by the business cycle.

Reagovat
Busby babes

a to je ten kamen urazu, to would... oni tvrdi, ze by to byla ta cena treba tech 140 mega. No a ja rikam, ze to je vycucane z prstu a blbost a ze stejne tak tam muzu napsat jakoukoliv jinou castu a rikat, ze tohle by za hrace dostali ted na trhu...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

To už si žvatlej, co chceš. Nedivím se, že jako mufani máte problém akceptovat kritéria nastavená tak, že z toho MU vychází špatně.... Nevěřím průzkumům, které si sám nezfalšuju, tak nějak to bylo, ne? Může být jiný průzkum, který k tomu přistoupí úplně jinak a remcat budem třeba my, ale to je o nastavení kritérií.

Tvůj problém krom tohoho ovšem je, že nevíš, co je to tržní hodnota a že když tvrdí, že odhadujou tržní hodnotu, tak skutečně odhadují tržní hodnotu a problém je v tvých dojmech a představách o tom, co tržní hodnota znamená, ne v těch lidech, co to dělají.

Reagovat
Busby babes

to ani ne. vsak utracime hodne a vysledky tomu neodpovidaj. je hodne duvodu proc kritizovat United, tak mi prijde divny k tomu pouzivat takhle haluzackej zpusob. Nic vic.

Uz jen ten priklad s Messim co tam uvadi prave ukazuje, jakej nesmysl to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom haluzácké?

Nakoupili jste předražené hráče -> ANO

Klesla jejich cena vinou věku nebo výkonů -> ANO

Jste právem na chvostu takové tabulky -> ANO

Reagovat
Busby babes

kdo byl predrazeny?

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba

Martial

Schneiderlin

Depay

Shaw

Herrera

Fellaini

např.

Reagovat
kiwwi

teraz sa ti tvoja tabulka do kramu nehodi?

Reagovat
smazaný uživatel

o čem zase mluvíš? jestli nechápeš, jak funguje akce a reakce v tomhle případě, tak radši mlč

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Pogba? Juve ho bylo ochotne prodat za mene nez je 105 milionu Eur? Vazne? za kolik?

Shaw mohl prijit taky levneji? jak to?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tohle za zvrácenou logiku? To, že něco stojí určitou sumu peněz, znamená, že to není předražené?

Reagovat
kiwwi

ja by som to prirovnal k iphonu...je predrazeny? Za mensie peniaze kupis vykonovo porovnatelne android zariadenie (mozno aj za polovicu) ale koniec koncov je iphone o stupienok stale vyssie a ti co si to mozu v pohode dovolit, si radsej kupia ten iphone

je to predrazene? z pohladu cloveka co na to nema ano, clovek, ktory na to v pohode ma si za tu premiovu kvalitu a sluzby rad priplati

Reagovat
Busby babes

super a ted tu zacne valka jablickari vs android.

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak tohle přirovnání bylo dost mimo

Reagovat
kiwwi

ty patris medzi zarytych apple haterov?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, jen mi Android přijde lepší

Reagovat
smazaný uživatel

i když ani ne, protože android ti většinou za méně peněz udělá lepší službu než iphone, který ti akorát tak v derby udělá penaltu

Reagovat
Busby babes

a co jineho je definice preplaceni? muzu neco mit za 20 korun, ale koupim to same za 50 = preplatil jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

ty argumentuješ tím, že levněji koupit nešli a přitom řešení by bylo, koupit radši někoho levnějšího a důkladně proscoutovaného

Reagovat
Busby babes

ja uz na to nemam. kdo byl stejne kvalitni a levnejsi?

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi nechce hledat, ale podívej se, jaké hráče v posledních letech podepisujete - samá velká jména, samý velký hype, očividně nemáte žádnou koncepci a nikdo se nezamýšlí, jak si ti hráči sednou

Martial - tomu seděl LVG, pod Mourinhem je jeho budoucnost nejistá

Schneiderlin - neprosadil se, už je fuč

Depay - neprosadil se, už je fuč

Shaw - velká částka na vyhypovaného hráče, tudíž velký risk, který se vinou zranění moc nevyplatil

Schweinsteiger - kde je mu konec?

Di Maria - heh

Falcao - hostování, které se nemohlo vyplatit

ty lepší a levnější hráče bych hledal u týmů, které končí nad vámi

Reagovat
kiwwi

a teraz to zasadme do celkoveho kontextu

Martial - stale v klube, stale velka nadej a riesi sa prehanka z medii

Schneiderlin - predany s minimalnou stratou

Depay - predany s minimalnou stratou

Shaw - WTF? Keby ti to uslo, ma 21 rokov, jak mozes hodnotit ci sa nieco vyplatilo u takeho hraca

Di Maria - najhorsi prestup v historii klubu ale aj tak nakoniec solidne spenazeny a ta strata nebola horibilna

Basti - vzhladom na prestupovu sumu a jeho status legendy to ani moc nema cenu rozoberat

suma sumarum otocilo sa u nas par hracov ktori su bud stale tu a su velka nadej alebo odisli bez toho aby klubu vyprodukovali stratu

Reagovat
Busby babes

coz je ale na jinou debatu. to je dane spis tim, ze se menil trener. Takhle muzu shodit kazdej tym. Se podivaj jak jste promrdali prachy za Balea.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

ano, ja mam ty pojmy pomotane... jeste, ze ty v nich mas jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

odhadujou tržní hodnotu!!!

mozna si meli usetrit praci v excelu a koukat rovnou do nejaky kristalovy koule...

Reagovat
smazaný uživatel

aneb "nelíbí se mi to, tak je to podle mě blbost"

Reagovat
r.mrazik

aneb libi se mi to,tak to musi byt pravda

Reagovat
r.mrazik

mozna je lepsi pouzivat cesky definice,kdyz si ty anglicky upravis podle sebe...

Reagovat
smazaný uživatel

Mm co třeba podle českých zákonů? Cesku skutečná = (mj.) tržní - to znamená určená dle cenové mapy, která se vytváří na základě reálně uskutečněných transakcí.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Což je přesně to, co CIES dělala.

http://www.football-observatory.com/IMG/sites/mr/mr16/en/

We are also capable of estimating the transfer value of big-5 league players taking into account the amounts previously paid for footballers with similar characteristics.

Our estimations are based on statistical models developed from a detailed analysis of deals concluded over the last six years.

Reagovat
Busby babes

no a to je to, co ja zpochybnuju. Ukaz mi hrace, kterej ma similar charasteristics u Messiho? Nenajdes takoveho. Podobne to bude i u jinych hracu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám výš, to si zpochybňuj, jak chceš. Oni si nějak vybrali a nastavili kritéria a podle toho jim vyšla nějaká čísla. Chápu, že ty jsi to schopen bez tužky a papíru stanovit se svým rudým mozkem daleko líp.

Teď se ještě douč, co to znamená tržní hodnota a můžem se přesunout do nějaké méně vysilující diskuze. Pro změnu třeba o fotbale.

Reagovat
Busby babes

klasika. hele, to ze rikam, ze ten model je nesmyslnej, jeste neznamena, ze mam nejakej lepsi. Ja rikam, ze je to prakticky nemozny a nesmyslny odhadovat a ze cena hrace se stanovuje v momente jeho prestupu, pripadne pokud ma ve smlouve vykupku.

Takze svoje: ty to asi umis lip, si muzes strcit za klobouk. Argument nula.

Reagovat
smazaný uživatel

A já říká, že to nemožný není. Kluby kupující hráče ty částky taky nenabízí náhodně, ale na základě nějakého modelu. A druhá strana má vypočítané jestli se jim to vyplatí nebo ne zase na základě nějakého modelu. Finální částku sice stanovíš v okamžik přestupu, ale tu magii před tím nevidíš.

Reagovat
Busby babes

no ja prave vidim. ano, klub chce koupit treba toho pogbu, tak si udela nejakou obdobnou analyzu a vyjde jim treba castka 80-90 mega. Kouknou na rozpocet a zjisti, ze maj treba 150 mega a ze to jsou ochotni za hrace utratit. Pak prijdou za Juve a treba nabidnou tech 80, Juve rekne ne. Tak nabidnou 90, Juve rekne ne, tak nabidnou 105 a Juve rekne ok. Trzni cena je 105 mega. A ne 80, jak klubu vyslo v prvni chvili.

Chapes ten rozdil mezi trzni cenou skutecnou a vypoctenou nejakym modelem? ta modelova proste NENI trzni cenou.

Reagovat
smazaný uživatel

to já netvrdím, jen to, že je jí podobná a není vycucaná z prstu

Reagovat
Busby babes

to ne, to tvrdi oni no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš vážně úplně vylíznutej.

International Valuation Standards defines market value as "the ->estimated<- amount for which a property ->should<- exchange on the date of valuation between a willing buyer and a ->willing<- seller in an arm's-length transaction after proper marketing wherein the parties had each acted knowledgeably, prudently, and without compulsion. "

Source: Boundless. “Market Value vs. Book Value.” Boundless Finance Boundless, 26 May. 2016. Retrieved 26 Jan. 2017 from https://www.boundless.com/finance/textbooks/boundless-finance-textbook/financial-statements-taxes-and-cash-flow-2/the-balance-sheet-33/market-value-vs-book-value-188-7555/

Reagovat
Busby babes

no ne, hlupak ses ty. v tom pripade fotbalistu ti tam jaksi chybi ti willing buyeri a willing selleri a to je to, co rikam celou dobu. ale nenech se takovou drobnosti rozhodit. sice to je zaklad tveho argumentu, ale to ti asi vadit nebude no...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to marný, je to marný, je to marný.

Banda odborníků řekne, že stanovuje tržní cenu, my si tu definujeme, co je to tržní cena a nějakej vylízanej mufan furt bude tvrdit, že to není tržní cena, ale účetní cena.

Na Pogbově případě právě to, že tam nebyl moc willing seller, mohlo zvýšit tu PRODEJNÍ cenu nad tu TRŽNÍ cenu.

Reagovat
Busby babes

chapes, ze trzni cena je to, kde se stretava poptavka s nabidkou, ze jo? Ekonomie 101. Teda abych ti to prelozil, je to cena, kterou je kupec ochoten zaplatit a zaroven je to cena, za kterou je prodejce ochoten prodat. U pogby to bylo 105 mega a to JE jeho TRZNI cena protoze k te cene trh dosel.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak přesně do té tvé sračky zapadají fráze z definice marketing value "ESTIMATED value" a "property SHOULD exchange"?

Takže abych upravil tu tvou sračku:

je to ODHADOVANÁ cena, kterou BY MĚL BÝT kupec ochoten zaplatit a zaroven je to cena, za kterou BY prodejce MĚL BÝT OCHOTEN prodat. ...+ TY VĚCI O ČASE ATD.

Reagovat
Busby babes

lol. mel by byt ochoten zaplatit... a vazne myslis, ze takhle to v realnem svete funguje?

Prodavam auto, chci za nej 30K, prijde typek a rekne, ze da jen 20. ja reknu ze ne a on prijde se zdrcujicim arguentem: ale ja si precetl, ze to je cena, kterou byste mel akceptovat, to jsem si spocital...

Ty jsi fakt uplne mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo International Valuation Standards jsou mimo.

Market value != price

A když už jsi byl u té book value (účetní)...

An asset's initial book value is its its acquisition cost or the sum of allowable costs expended to put it into use.

Source: Boundless. “Market Value vs. Book Value.” Boundless Finance Boundless, 26 May. 2016. Retrieved 26 Jan. 2017 from https://www.boundless.com/finance/textbooks/boundless-finance-textbook/financial-statements-taxes-and-cash-flow-2/the-balance-sheet-33/market-value-vs-book-value-188-7555/

Takže v tvé situaci: šel s ním nějaký mechanik a stanovil market value na 20k. Ty chceš 30. Takže nemáme willing sellera. Ale týpek si řekne no co, 10k mě nezabije, a dá ti 30k. A hopla, má auto s book value 30k.

Reagovat
Busby babes

no on by mel auto s trzni hodnotou 30 k. a ucetni hodnotu taky 30K.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně té své sračce, kvůli které jsem se progooglil až k nějakým mezinárodním standartům, pořád věříš, nebo už jenom trollíš a nedokážeš si přiznat, že se nevyznáš ani v tom, s čím údajně každý den operuješ?

Reagovat
Busby babes

hele uz to vzdavam, ty porad mas velkej problem pochopit samou podstatu. davas sem odkazy an standardy, ktere davaji za pravdu me a jeste se divis...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně to je docela zlomovej bod, že jo. Ty vlastnosti toho oceňovanýho subjektu musí být téměř shodný. Proto je v podstatě nesmysl požít takhle hodně obecný vzorec na tak velký souhrn proměnných jako je fotbalista.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive... Třeba v případě toho Messiho je ta metodu nepoužitelná, jelikož nemáš dost historických vzorků. Pak samozřejmě tuhle metodu použít nesmíš a musíš použít jinou (teď teda výjdu z mý omezenosti a použiju zase pojem stanovený) a to cenu zjištěnou.. V tom případě pak hodnotíš všechny specifický vlastnosti danýho objektu - marketingovou sílu, možnost zhodnocení ve formě úspěchů, atd.

Nemůže hodnotit prodej ručně vyrobenýho ferrari, který je jedno na světě na základě historických prodejů fakt kvalitních oktávek. A to ještě v tý situaci, že si automotive trh projde každej půlrok totálním otřesem, respektive ceny na něm můžou růst v podstatě do nekonečna (v tomhle časovým horizontu samozřejmě)

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě můžeš Messiho hodnotit podle jeho marketingové značky, statistik, věku, ligy, pravděpodobnosti přestupu, motivace, vyjádření do médií, finančního stavu Barcelony apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, musíš. Což právě není to, co se dělo v tomhle případě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto? Jeho hodnota je i tak s přehledem největší, přestože má rok a půl do konce smlouvy a 29 let, což jsou po aktuálních schopnostech 2 nejdůležitější parametry. A je to pořád jenom jeden hráč a člověk, na to nezapomínejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože lacob nahoře psal, že to zjišťovali cenou tržní ne skutečnou. To je ten kvalitativní rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

slovíčkařit nechci, prostě stanovili cenu, která má dost blízko k té, kdyby se někdo rozhodl v tento moment koupit daného hráče

Reagovat
kiwwi

neni najvacsia a neni to len hrac a clovek...je to najlepsi hrac v historii celej hry a vekom sa nijak nezhorsuje

Reagovat
smazaný uživatel

díky za předpověď z tvé křišťálové koule

Reagovat
kiwwi

nemusis dakovat, pretoze ziadnu predpoved som nenapisal, len konstatujem fakty

Reagovat
smazaný uživatel

no, ale nikoho nezajímá, jak to měl doteď, ale jestli to bude tak i v následujících kritických letech

Reagovat
smazaný uživatel

U Messiho nezapomínejte, že má smlouvu už jenom do konce příští sezóny.

Reagovat
Busby babes

ja na to nezapominam. a ted mi uakz tym, kterej za nej zitra tech 170 mega polozi na stul?

Reagovat
Busby babes

sorry, ale to si asi pletes veci jako burza, kde tu trzni cenu muzes stanovit v jakemkoliv case. (btw prave proto, ze se tam neustale obchoduje a tak se stretava poptavka s nabidkou prakticky nonstop.) Nebo treba u aut, kde se teda neochoduje kazdou vterinu ale treba kazdej tyden. coz je porad nejakej kontiualni stret poptavky s nabidkou.

U jedinecnych veci jako je fotbalista to jde dost tezko takhle simulovat. I u tech umeleckych del mas nejakou odhadni hodnotu a pak se to v aukcich proda za uplne jinou cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by to těžko šlo nějak simulovat? Hráči přestupují prakticky neustále.

Reagovat
Busby babes

fajn, mas tu par prikladu. Pogba za 140, Messi za 170, Kane za 140. Podle me jsou vsechny castky nesmyslne, protoze za ty ceny bud nebudou kluby ochotne prodat nebo se nenajde kupec, kterej to da. V tuhle chvili. Tudiz, co to je za trzni cenu, kdyz plati na neexistujicim trhu?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by tito 3 hráči za ty ceny šli. Pogba - kolik? 40 milionů čistý zisk pro MU za půl roku?, Messi - jeho cena i výkony už půjdou jenom dolů, poslední šance na něm vydělat balík, Kane - za 140 bychom ho pustili.

Nikdo je nechce prodávat, ale každý má svou cenu. Za Messiho a Kanea by ty částky už někdo dal, kdyby oni sami chtěli odejít, což je klíčové k uskutečnění takových přestupů. Kluby s prodejem za tyto ceny nemají problém.

A ta předpokládaná cena se dá celkem dobře odhadnout na základě podobných přestupů které se už udály. Analyzovat udělané přestupy, proč daný přestup stál tolik a tolik a stejná pravidla aplikovat na současnou situaci.

Úplně normální analýza, kterou si pak i samy kluby dělají, aby zvolili správnou první nabídku k vyjednávání. A pak přijde nějaký jouda na eurofotbalu a řekne, že to je úplně nahovno, že to tak nejde odhadnout a začne motat páte přes deváte a ani nechápe, jak současnou hodnotu Pogby ovlivnil rekordní přestup Pogby před půl rokem a začne si pochvalovat, jak výborně nakoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

je proste prdel,hrat si na nejakou trzni cenu,kdyz ti hraci na trhu nejsou...

kdo by pred rokem rekl,ze pogba pujde za 120 mega euro...nikdo...

nebo oscar za takovy prachy od modraku...zas nikdo

ne,predpokladana cena se odhadnout v dnesni dobe casto neda...

kazdopadne diky za vysvetleni joudo z eurofotbalu...

Reagovat
r.mrazik

martial dva roky zpatky...predpokladam,ze toho bys v ty tabulce asi za 60 mega liber nenasel pred tim prestupem...a dalsi a dalsi hraci...

proste nekdo si hral s excelem,nahazel tam par cisel a takhle mu to vysli...s realitou to nema temer nic spolecnyho...

Reagovat
smazaný uživatel

no, možná bys ho tam za tolik našel, kdyby se ty seznamy hodnot hráčů vydávaly aktualizované každý týden, ono to bylo tak, že jsme to samé léto měli možnost podepsat Martiala za zhruba poloviční částku, to jsme nedali, on podepsal mezitím novou smlouvu, načež jste vy museli vytáhnout mnohem víc peněz

http://www.skysports.com/football/news/11095/9895951/tottenham-target-anthony-martial-signs-new-monaco-contract

Reagovat
r.mrazik

uz jen tomhle pripade jsou ty seznamy kravina...chapes,ze jo?

Reagovat
smazaný uživatel

v čem prosímtě, že ti podepsání nové smlouvy zvýší hodnotu hráče? ty to vážně nechápeš, že ne?

Reagovat
r.mrazik

no ja to chapu...ale pochybuju,ze by v ty posrany tabulce hodnota hrace vyskocila dvojnasobne...

ostatne verim,ze v ty dobe nebyl martial ani ohodnoceny na 30 mega liber

ale koncim...ono bojovat se slepicima mozkama je tezky

Reagovat
smazaný uživatel

věřím, že ti stačí bojovat se svým vlastním mozkem, z pohledu Monaca - hráč ti koncem června podepíše novou smlouvu, logicky s ním počítáš, jakou hodnotu má asi tak mít, když ti ho chce na poslední chvíli někdo koupit a ty nemáš čas hledat náhradu?

Reagovat
r.mrazik

ma mit hodnotu podle tabulky!!!

neptej se tak debilne

Reagovat
smazaný uživatel

a jak ty víš, že v tu chvíli neměl?

Reagovat
r.mrazik

achjo

Reagovat
kiwwi

takze my sme ho kupili za 36m libier + bonusy a vy ste ho mohli kupit za 20m ale nechceli ste hej? A on potom jak ste ho odmietli podpisal novu zmluvu s tym ze jeho hodnota raketovo narastla

My sme ho nasledne preplatili ale teraz ma omnoho vyssiu hodnotu len vdaka tomu, ze sme ho vlastne my preplatili...ale stale sa vlastne povazuje za preplateneho aj ked ma vyssiu hodnotu ako sme zanho zaplatili

Jani nebuc chuj uz si sa kus do toho zamotal

Reagovat
smazaný uživatel

ano, shrnul jsi to docela dobře, přeplacený je z toho důvodu, že to byla blbost ho panicky kupovat na konci přestupového okna, když jste ho mohli mít dřív levněji

ale pořád si pleteš příčinu s následkem a odmítáš to pochopit

Reagovat
kiwwi

tak mne z toho vyplyva len jedine...vsetci hraci United su preplateni (aj ti co maju v tabulke CIES vyssiu hodnotu ako prestupovali) a vsetci hraci Spurs maju hodnotu nastavenu spravne asi 3x vyssiu pretoze vam to tak pasuje

Reagovat
smazaný uživatel

pořád nechápeš, že vyšší hodnota po přestupu si nijak neprotiřečí s tím, že hráči byli přeplaceni, akorát jejich hodnota časem klesne a vidíme ten negativní rozdíl v té tabulce nahoře, jinak pro všechny hráče a týmy platí stejný metr, tak nechápu tvoji vztahovačnost

Reagovat
kiwwi

pozri, ja som sa kukol na tu povodnu tabulku s hodnotami hracov a vyprskol som smiechom a myslim ze niesom sam...vztahovacny ani niesom, len z vasej strany citim prehnany zaujem o ich metodiku pretoze z toho Tottenham vychadza dobre

CIES ma dobre studie ale nie take, kde oni nieco akoze vytvaraju a spekuluju...robia super studie kde zbieraju realne data ohladom poctu startov, veku, odchovancov, odohranych minut a pod.

odoberam ich a kazdy tyzden si pozriem ich studiu a raz mesacne tu mesacnu a su to zaujimave veci, ale stymito hodnotami hracov je to proste ultra kravina uz odvtedy ked to urobili prvykrat

Reagovat
smazaný uživatel

ok, chápu ten názor

Reagovat
Busby babes

mas link na tu tabulku s jednotlivyma hracema?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Busby babes

diky obema. rikam, me to jak to vypocitavaj, ta podstata prijde proste mimo.

Reagovat
Busby babes

no tohle by treba znamenalo, ze hodnota Ria Ferdinanda na konci jeho kariery by byla treba 2 mega, jelikoz jsme za nej zaplatili 40, tak by vychazelo, ze jsme za nej hrozne preplatili?

Reagovat
kiwwi

vsak ono to tak v podstate je u Rooneyho alebo Carricka a pritom su to uplne fantasticke prestupy

Reagovat
smazaný uživatel

ta tabulka o přeplacenosti nic neříká, ale logicky se dá odůvodnit, že takové typy přestupů pomáhají k výsledku, jaký tam má Manchester United, pomáhají k takovému výsledku i případy jako jsi napsal, kde se o přeplácení nejedná

Reagovat
kiwwi

jezis to su bludy

po prve my sme Pogbu nekupili za 110m aby sme ho za 140 predali a po druhe ziaden klub by to asi aj tak nezaplatil

Messiho by Barca nepredala ani za 300m a nikto by ani tolko nedal

naopak, Kane by siel pod 100m, stale nedosahuje kvalit Balea ktory siel za menej a to do vtedy najbohatsieho klubu sveta...preber si to jak chces, ale toto su naproste nezmysly

Reagovat
smazaný uživatel

co odstavec, to blbost

Reagovat
smazaný uživatel

To je vážně marný.

Our estimations are based on statistical models developed from a detailed analysis of deals concluded over the last six years. No subjective data is taken into account.

vs vymatlaný mufani, kteří nejen že se nesnažej odprostit od vlastní subjektivity, oni dokonce odmítaj připustit, že něco jinýho než jejich subjektivní pohled vůbec existuje

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

my jsme vymatlany mufani a ty si myslis, ze lze nahazet data do excelu a vypadne ti realne fungovani sveta... uz jen to: no subjective data is taken into account... no a v realnem svete to ale tak nefunguje, uplatnuji se ruzne dobre vztahy, protisluzby etc etc... na vyslednou castku ma vliv tolik veci, ktera nejsou jen ciste objektivni.

Coz je zas neco, co nechces pochopit ty. Ja mam statistiku rad, sportovni obzvlast, takze me podobne modely celkem zajimaji. I jsem na neco takoveho psal diplomku, ale tady mi to proste prijde jen vesteni z nejakeho modelu, jehoz vypovedni hodnota je hrozne pochybna ve chvili, kdy se tam ohaneji nejakou market value, kterou vesti z excelu... teda on to nejspis nebude excel, ale nejakej special statistickej program, ale i tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano jste. Protože ohad přestupového trhu založený na excelové tabulce bude obecně přesnější, než odhad vytažený z rudé prdele, které říkáte hlava.

Reagovat
Busby babes

v cem presne bude presnejsi? to mi rekni?

Podle nich je Griezmann ohodnocen na 155 mega eur, tak uvidime za kolik pujde v lete... ukaz mi klub, kterej da za Mahreze 80 mega... a podobny veci.

Reagovat
Busby babes

jo, je sice pekny, ze vy nebo my bychom je za ty prachy pustili, ale nejak nevidim klub, ochotnej dat 140 mega za Kane. Ty o nejakem vis?

A u Pogby taky pochybuju. Ano, kazdej ma svoji cenu, ale my ho nekupovali proto, abychom na nem vydelali 40 mega liber. Ale aby nam pomohl vyhrat nejake ty trofeje. A balik penez do zalohy proste nedas. Proto porad rikam: o jakem srovnani se tu vubec bavime, kdyz ten imaginarni trh na kterem ti hraci prestupuji proste neexistuje.

Kdyz ten model vezmu a upravim mirne par atributu tak mi vyjde u Pogby klidne 200 mega. Nebo treba 50.

Reagovat
smazaný uživatel

A co je na tom, že je nikdo nekoupí, adekvátní odhadovanou cenovku mají a hotovo.

Reagovat
Busby babes

jenze to pak neni trzni cena. a neni to ani ucetni cena, za kterou je kluby maji v aktivech.

Reagovat
smazaný uživatel

jak už jsem řekl, slovíčkaření mě nezajímá, sám se v tom nevyznám

Reagovat
kiwwi

takze keby niekto chcel Messiho, tak by pravdepodobne Barca prijala ponuku 170m eur?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedaval jsi tu sem nedavno ty link na Fergieho, jak rika, ze cena (ted nevim jestli za Wazzu nebo za Ferdinanda) nebyla prestrelena, protoze byli hodne mladi a mohli mu tim padem dat spoustu sezon?

Tak presne proto ma Messi hodnotu uz "jenom" 170 mega. Je mu 29. Ano, myslim, ze kdyby doslo na to, ze ho Barca proda, bylo by to (aktualne) blizko te castce.

Reagovat
r.mrazik

mozna je prave problem v tom,ze ty si to "myslis" a ty cisla jsou dost vycucany z prstu...samozrejme uplne totalne mimo asi nejsou...mozna nekde i ramcove odpovidaji...ale stejne to jsou imaginarni cisla dobra tak akorat ke hrani a ke komentovani na EF...vypovidajici hodnota nula,i kdyz si k tomu nekdo udelal nejakou peknou sablonu,jak k nim prisel

Reagovat
Busby babes

presne tak. Aspon nekdo to vidi podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs88826.01.2017 14:12# Je vás víc.

Reagovat
r.mrazik

klid...nekdo to bude obhajovat uz jen z principu,protoze jsou slepice nahore a jejich hraci drahy...zbytecna energie..

Reagovat
Busby babes

ja se spis bavim, takze pohoda.

Reagovat
Busby babes

to uz se ale bavime o tom, co REALNE nekdo zaplatil. Ne o imaginarnich cislech.

Reagovat
kiwwi

Áno, ale to sa hodnotí po čase... 140m za 23 ročného Kanea vs 170m za 29 ročného Messiho je proste jeden veľký vtip

Jeden je najlepší hráč v histórii futbalu a druhy nie je ani najlepší útočník v lige

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
vodka

no, já si myslím, že kdyby Messi chtěl přestoupit, tak se ta částka bude pohybovat tak mezi těmi 170-210...

Reagovat
kiwwi

To sú úplne bludy... Tu čiastku by si nikto nemohol dovoliť.

Reagovat
Busby babes

jo a Mrazikova poznamka je samozrejme dobra, ale to uz se bavime o parametrech. ja zpochybnuju podstatu celeho vypoctu.

Reagovat
Busby babes

jo a ten tvuj odkaz mi dal za pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

tyhle zebricky jsou sranda...necemu das vetsi prioritu (koeficient),necemu mensi,vetsinu veci odhadnes...nejaka prace to je,neco ti vyjde a to je tak vsechno....

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Busby babes

nic to nemeni na tom co jsem napsal.

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Barca

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Sturridge je hotovy, nespracuje loptu, nenapada a cela hra timu trpi kvoli nemu. V lete musi ist.

Reagovat
smazaný uživatel

Cela hra trpi koli hracovi ktory je konecne rad ze nakukol po nejakej dobe do zakladu...tak to urcite nie...ale suhlasim ze by mal odist kym este za nho mozme neco ziskat a je cely

Reagovat
vanGomm

Dnes José Mourinho 54.A zítra to bude 118 co se narodil Béla Guttmann někdejší trenér Benfici.S ní vyhrál PMEZ (dnešní LM).Pak po neshodách tento tým proklel na 100 let,že po tuto dobu tento pohár nevyhraje.Letos to bude už 55 let a zatím to prokletí trvá!

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte že som siel spať po polčase ...ten LFC je bez DM ,stopera a kridla zrely na stred tabulky

Reagovat
niflheim

S takovou formou budou rádi, když dokloppýtaj alespoň na to 4 místo v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak , Klopp začína byť neak mimo ..je to top manager ale tvrdohlavy jak beran

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že sebou vezmou City a hezky se podělí o 5 a 6 místo :)

Reagovat
minoLFC

o to sa podelia manchesterské kluby

Reagovat
cristiano.K.

co bychom za něj dali

Reagovat
smazaný uživatel

To si myslim, ze dame. Za chvili se vrati Mane a snad se to zlepsi.

Reagovat
Kowe

To budem rádi i v případě, kdy by se ta forma zvedla

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton včera super výkon, hlavne v prvom polčase boli lepším tímom. Musíme si vziať príklad a na Anfielde hrať podobne, na protiútoky. Rozmýšľal by som aj výmenou Kanea za Sona, ktorý by sa mohol hodiť na protiútoky viac. Kane bol proti City strašne utopený.

Reagovat
smazaný uživatel

Tough call for Costa. Sell out, get rich, playing in a soulless stadium full of wealthy pricks with no football knowledge, or go to China...

Reagovat
icemike

Blbé ale dobré

Reagovat
hona.kub

ta prohra 4:0 stále bolí?

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tím má společnýho? to vyřazení z finále ligy mistrů pořád bolí??

Reagovat
Nikikrew

Odisiel Mane a Liverpool je znova stara odohrana pesnicka

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že z AFP jentak nevypadnou

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ze si si tu picovinu po sebe aspon trikrat neprecital a rovno ju sem tliachol

Reagovat
Nikikrew

Tak co teda, dari sa vam?

Reagovat
smazaný uživatel

Ukaz mi kde som napisal ze sa nam dari...Ty vidis len to ze hrame zle len koli tomu ze Mane je(bol)prec.Na to som narazal...Smw v srackach ci s nim alebo bez neho

Reagovat
vodka

1000. pro Rooneyho

Reagovat
hona.kub

7

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele