Ligue 1- souhrn 8. kola

23.10.2020, 22:55, aktualizováno 25.10.2020, 22:56
Komentáře a souhrny
PSG má další výhru, tentokráte si poradilo s Dijonem a už je na prvním místě tabulky před Lille, které remizovalo s Nice. Rennes překvapivě podlehlo Angers, naopak Marseille přivezla tři body z Lorientu. Lyon zabral a doma si poradil s Monacem, další porážky mají na kontě rovněž Saint-Étienne a Montpellier...

Olympique Lyon - AS Monaco 4:1

25.10.2020 21:00

Góly: 12. Memphis Depay, 34. Karl Toko Ekambi, 41. Houssem Aouar (pen.), 44. Karl Toko Ekambi - 47. Wissam Ben Yedder (pen.)

Večerní šlágr francouzské nejvyšší soutěže měl hodně překvapivý průběh. Lyon totiž svému rivalovi za pětačtyřicet minut nasázel čtyři góly a tím zápas prakticky rozhodl. Monako ve druhém poločase sice snížilo, ale více mu skvěle hrající Lyon nedovolil. Mezi střelce Les Gones se zapsali Depay, dvougólový Toko Ekambi a Aouar. Utkání také pro červenou kartu nedohrál Melvin Bard, na výsledek to však nemělo vliv.

Závěrečný duel 8. kola francouzské Ligue 1 proti sobě postavil dva rivaly - Olympique Lyon a AS Monako. Oba celky vstoupily do sezony rozpačitě a ve vzájemném měření chtěly ukázat lepší formu. Oba celky se také chtěly přiblížit pohárovým příčkám, konkrétně Lize mistrů.

Už po 180 sekundách patřičně vystrašil domácí tým Stevan Jovetić, s jeho hlavičkou měl plné ruce práce Lopes. Pak už začaly převážet šance Lyonu, který ale v koncovce selhával. Zařízení minuli Depay i Toko Ekambi. Ve 12. minutě předvedl Lyon rychlý protiútok, na jehož konci byla přesná střela Depaye a vedení Lyonu 1:0. Utkání se neslo ve velmi dobrém tempu a růžky vystrčilo i Monako. Ránu Fofany zpacifikoval Lopes. Následně už se do útoku hnal jenom Lyon. Na pobídku Aouara nikdo z domácích nezareagoval, což nemuselo mrzet, protože ve 34. minutě už to bylo 2:0. Na pravé straně hřiště se rozeběhnul Kadewere, načež přihrál před branku, kde Toko-Ekambi dovedl dílo do zdárného konce.

Lyon vyučoval efektivitu a Monako to mělo v následujících minutách znovu pocítit. Pět minut před přestávkou fauloval Sidibé unikajícího Toka Ekambiho a sudí odpískal pokutový kop. Houssem Aouar ho bezpečně proměnil a Lyon už vedl 3:0. A to stále ještě nebylo vše. Poločasový debakl uzavřel po neshodách v knížecí defenzivě opět Toko Ekambi. Monako prožilo poločas hrůzy a po čtyřech brankách bylo jasné, že si jen tak body neodveze.

Trenér Niko Kovać to měl o poločase těžké. Musel své svěřence ještě motivovat k zápasu a zdá se, že se mu to částečně podařilo. Po faulu na Aguilara kopali penaltu i hosté a Wissam Ben Yedder střelou k tyči snížil. Ze strany Monaka to ale bylo vše. Do konce zápasu ještě zbývala spousta času, ale chytrá hra Lyonu a vysoký náskok prostě nedovolily Monaku vrátit se do hry. V závěru měl Lyon i další šance, ale například Dembélé nechal vyniknout Lecomteho.

Dvě minuty před koncem uviděl červenou kartu Melvin Bard, ovšem vliv na výsledek to žádný nemělo. Monako mělo na využití přesilovky minimum času a jak už bylo řečeno, zápas si prohrálo v prvním poločase.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Lille OSC 1:1

25.10.2020 17:00

Góly: 50. Kasper Dolberg - 58. Burak Yilmaz

Soupeři obou pražských S ve skupině Evropské ligy spolu jenom remizovali 1:1. OGC Nice se na vlastním stadionu ujalo vedení, ale to trvalo pouhých osm minut, než se prosadil Turek Yilmaz. LOSC Lille tak prodloužilo svojí letošní neporazitelnost a v tabulce má shodný počet bodů jako vedoucí PSG.

Lille se ve čtvrtek představilo na půdě pražské Sparty a teď pro změnu cestovalo na jih Francie do Nice. Kouč Galtier udělal oproti Evropské lize několik změn a od začátku například nastoupil Burak Yilmaz.

Do první vážnější šance se dostalo Nice. Po rohovém kopu se natlačil k hlavičce Bambu a Maignan, naštěstí pro Lille, zůstal na místě a balón vyrazil. Po hříchu to ale byla jediná vážnější šance prvního poločasu. Oba celky se prezentovaly spíše bojovným projevem a bezbrankový stav proto nebyl nijak překvapivý.

Zápasu mohla výrazně pomoci vstřelená branka a přesně to se pět minut po přestávce stalo. Claude-Maurice si velice dobře všiml nabíhajícího Dolberga, z jedničky mu poslal přihrávku a sám Dolberg šikovně uklidil balón za brankářova záda. Nice se však dlouho neradovalo. Za osm minut vyslal parádní pas za obranu Araujo a Burak Yilmaz nekompromisní dělovkou srovnal na 1:1.

V 62. minutě se dostal na hrací plochu i sparťanský "kat" Yazici, ale na rozdíl od pohárového zápasu se prosadit nedokázal. V Nice se na další šanci čekalo a to až do 86. minuty, kdy trestuhodně hlavičkoval mimo Thuram. Vyrovnané utkání vítěze nepoznalo a dá se konstatovat, že remíza je spravedlivá.

Více informací k zápasu

FC Metz - AS Saint-Étienne 2:0

25.10.2020 15:00

Góly: 5. Farid Boulaya, 78. Alpha Sissoko (vl.)

Opět se potvrdilo, že se FC Metz proti ASSE daří. Celkem to byla pro Les Grenats už třetí výhra v sezoně. Naopak družina Claudea Puela počtvrté prohrála a jenom potvrzuje, že zřejmě nebude snadné najít optimální formu.

Na první gól čekal Stade Municipal Saint Symphorien necelých pět minut. Pak se k přímému kopu ve vzdálenosti nějakých dvacet metrů od branky postavil Farid Boulaya. Zeď se mírně rozestoupila, což se ukázalo být klíčové pro Jessyho Moulina, který nestihl být u své levé tyče včas - 1:0. Jen dvě minuty poté zvonila za hostujícím brankářem tyčka.

Teprve potom se osmělil Denis Bouanga, avšak vyrovnávací zásah neobstaral, protože trefil boční síť. Ve 22. minutě se domácí dožadovali odpískání penalty poté, co v šestnáctce spadl Opa Nguette. Rozhodčí Karim Abed však požadavky nevyslyšel. Ve 25. minutě to zkusil Vincent Payot a míč se snesl těsně vedle tyče.

Ve druhém poločase Mety spíše vyčkávaly, s čím přijde soupeř. V 68. minutě byly Les Grenats blízko ke druhému gólu, kdyby na brankové čáře nezasáhl obránce ve službách ASSE. Po dalším rohu se ocitnul na malém vápně neobsazený Marvin Tshibuabua. Ve výborné pozici však poměrně trestuhodně přestřelil zařízení ohraničené třemi tyčemi.

V 78. minutě přiletěl do šestnáctky centr z pravé strany. Jeden z obránců hostujícího týmu před nepříjemným balonem raději uskočil, aby si nedal vlastní gól. Bohužel s něčím takovým nepočítal Alpha Sissoko, který letící předmět smolně srazil do vlastní brány - 2:0. Drobné postrčení od Vagnera Gonçalvese nechal sudí bez povšimnutí.

Ve zbývajících minutách si svěřenci kouče Antonettiho vedení hlídali, takže se Les Verts zmohli zásluhou Lucase Douatha jenom na jednu nepřesnou střelu. V příštím kole se pokusí obrat o body Montpellier. Mety zajíždějí na Stade De Costiéres, kde nastupuje k domácím utkáním mužstvo Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Nîmes Olympique 2:0

25.10.2020 15:00

Góly: 80. Jimmy Briand (pen.), 82. Rémi Oudin

Na Stade Matmut Atlantique si více gólových příležitostí vypracovali hosté, nicméně nakonec doplatili na nedisciplinovanost. Po faulu ve velkém vápně Les Girondins proměnili penaltu. A než se soupeř stačil vzpamatovat, přidal Rémi Oudin pojišťovací trefu.

V 11. minutě si Les Crocodiles neohroženě naběhli do soupeřovy šestnáctky. Nakonec se centr od rohového praporku snesl na hlavu Anthonyho Briançona, s jehož hlavičkou neměl Benoit Costil sebemenší problémy. Za dvě minutky rozehrával Nicolas De Préville přímý kop, nicméně hlavička Paula Baysseho nebyla z nepřesnějších.

Ve čtyřiadvacáté minutě se balon od Melinga a Denkeye dostal k Lamine Fombovi, jehož tečovanou střelu z hranice velkého vápna vyrážel Costil kolenem. Hosté pak dobře napadali protivníkovu rozehrávku, takže míč zůstával daleko od jejich svatyně. Ve 35. minutě opět napřáhl Fomba, avšak hradbu těl před sebou nepropálil.

Za šedesát sekund se svěřenci Jérôma Arpinona dostali do další dobré příležitosti. Tožan Ahoueke Denkey pobídl tentokrát Patricka Burnera, který zaběhl do vápna z pravé strany a ke škodě Nîmes nastřelil jen boční síť. V závěru úvodního poločasu se k centru Hatema Ben Arfy propracoval Pablo, jenže neměl ideálně srovnaný krok, takže z tohoto mráčku nezapršelo. Těsně před odchodem do šaten ztratil Denkey balon, načež se k dobré ráně dostal Rémi Oudin. Baptiste Reynet měl co dělat, aby nepříjemnou ránu vytěsnil na břevno, od kterého se míč odrazil do bezpečí.

V 53. minutě si Loris Benito poradil s Renaudem Ripartem, nposléze našel Ben Arfu, jehož pokus byl obětavými obránci sražen na rohový kop. Deset minut poté mohl opět střílet osamocený třiatřicetiletý záložník. Ve slibně vyhlížející šanci mířil pouze do gólmanových rukavic. Poté chyboval Yacine Adli ve vlastní šestnáctce. Fomba si balon parádně připravil a pořádně zaměstnal brankáře Costila.

V 75. minutě si Mehdi Zerkane narazil s Briandem a jeho pokus lapil Reynet. Nicméně i kdyby jednadvacetiletý forvard ve službách Les Girondins skóroval, jeho zásah by stejně kvůli ofsajdu nemohl platit. Za necelých 180 sekund se do velkého čtverce prodral Ben Arfa a rozhodčí Brisard ukázal po lehkém kontaktu s obráncem Florianem Miguelem na značku pokutového kopu.

Zkušený Jimmy Briand mířil po zemi po své levé ruce, zatímco Baptiste Reynet skočil na opačnou stranu, takže nebylo co řešit - 1:0. Po pětatřicetiletého veterána to byla jubilejní stá trefa v Ligue 1. Hosté po rozehrávce ztratili kulatý předmět, načež Briand servíroval na levou stranu pro Rémiho Oudina, jehož střelu levačkou na bližší tyč nedokázal brankář zkrotit - 2:0.

V následujících deseti minutách se výběr Jeana-Louise Gasseta soustředil především na bránění. "Krokodýli" se tak dostali k jediné střele, kterou v poslední minutě nekorigoval výsledek Karim Aribi, jelikož mířil vedle levé tyče. Les Girondins si zřejmě nezasloužili vyhrát, ale na to se historie ptát nebude. Uvidíme, jak si povedou za týden na stadionu v Monaku. Nîmes přivítá doma Mety.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Racing Strasbourg 0:3

25.10.2020 15:00

Góly: 26. Habib Diallo, 39. Kenny Lala (pen.), 66. Ludovic Ajorque

Tým Stéphana Moulina nezačal aktuální ročník nejlépe, nicméně tohle vítězství určitě může pomoct k dalším dobrým výsledkům. Brest naopak připisuje třetí porážku z posledních čtyř duelů a tabulkou padá dolů.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla pouze nemastné neslané pokusy ze střední či velké vzdálenosti. Až v 19. minutě zavelel k protiútoku Kenny Lala. Ludovic Ajorque se ocitnul sám před Gautierem Larsonneurem, jenže v klíčový okamžik si příliš předkopl balon, čímž tuhle více než slibnou příležitost dokonale zazdil.

Co se nepovedlo Ajorquemu, to napravil v šestadvacáté minutě Habib Diallo, když se položil do Caciho centru z levé strany. Třiadvacetiletý brankář Brestu se stačil jenom ohlédnout - 0:1. S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Gaëtan Charbonnier, avšak cílil pouze do boční sítě. Ten samý hráč se ve 34. minutě po Faivreho rohu dostal k hlavičce, kterou gólman Bingourou Kamara za svá záda nepustil.

Ve 37. minutě se hosté dožadovali odpískání penalty za ruku obránce ve vlastní šestnáctce. Balon se mezitím přemístil na opačný pól hrací plochy, kde Anthony Caci ve vápně fauloval Romaina Faivreho. Sudí Miguelgorry si šel situaci prohlédnout na video, jenže byl upozorněn, že předtím Julien Faussurier zřejmě skutečně zahrál rukou.

Podezření se potvrdilo a Štrasburk mohl kopat penaltu. Kenny Lala měl kliku, že Larsonneur skočil po své pravé ruce, protože kdyby zvolil opačnou stranu, na míč by s velkou pravděpodobností dosáhl - 0:2. V závěru poločasu se ještě dostal v obležení protihráčů k hlavičce Steve Mounié a ke škodě domácích borců mířil nad.

Ve 48. minutě zakončoval zblízka Julien Fassurier. Bohužel byl na zadní tyči z úhlu, a tak trefil hlavou síť pouze z boku. Následně se Jérémy Le Douaron prezentoval tvrdou pumelicí, kterou musel Kamara vyrážet nad břevno. V 57. minutě se balon po rychlém protiútoku dostal k Mouniému, jehož koníček na místě určení neskončil.

Po hodině hry to z větší vzdálenosti zkusil Charbonnier a Senegalec Kamara si tenhle pokus pohlídal. V šestašedesáté minutě poslal Diallo centr za obranu, neboť si všiml nabíhajícího Ludovica Ajorqueho, jemuž se nakonec podařilo muže v rukavicích podstřelit - 0:3. V ten moment o vítězství Racingu zřejmě nepochyboval už vůbec nikdo.

Les Pirates zahrávali celkem 12 rohových kopů, avšak žádný z nich nebyl pro soupeřovu obranu příliš nebezpečný. V poslední minutě řádné hrací doby se ještě chystal ke střele Irvin Cardona. Jenže než stačil vystřelit, sebral mu balon rychle se navrátivší Mohamed Simankan. Osmnáctý Štrasburk hraje za týden na stadionu předposlední Remeše. Brest se představí v Roazhon Parku v Rennes.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Reims 0:4

25.10.2020 15:00

Góly: 8. Boulaye Dia (pen.), 12. Boulaye Dia, 30. Nathanaël Mbuku, 55. Boulaye Dia (pen.)

Očekávalo se, že MHSC bude svého soupeře přehrávat. Jenže dva brzké góly a dvě červené karty rozhodly o tom, že iniciativu převzal tým Davida Guiona, který nakonec soupeři nasázel čtyři branky.

Že by tenhle zápas mohl být pro Remeš úspěšný, naznačila už 2. minuta, ve které Boulaye Dia mířil z dobré pozice do boční sítě. V 7. minutě poslal Mathieu Cafaro výbornou přihrávku pro kolegu Diu, jehož ve vápně povalil na zem třiačtyřicetiletý Hilton. Soupeře zatáhl rukou, pro což neměl Willy Dejalod pochopení a domácího kapitána trochu přísně vyloučil.

Pochopitelně se kopala i penalta, kterou sám faulovaný fotbalista se štěstím proměnil - 0:1. Ve 12. minutě rozehrála Remeš jednoduchou akci, během které poslal Cafaro balon z první do šestnáctky. Boulaye Dia se vyhnul váhajícímu Omlinovi a zakončoval do prázdné - 0:2. O snížení se pokusil Delort, jenže jeho pokus byl zblokován.

Ten samý hráč se následně po autovém vhazování dožadoval odpískání penalty za faul na svou osobu. Sudí však pro jeho protesty neměl pochopení. Ve 22. minutě se odražený míč snesl ke kopačkám Boulaye Diy, který svou ránu otřel o paty kolegy Nathanaëla Mbukua. VAR technologie však ukázala, že osmnáctiletý útočník stál v těsném ofsajdu.

Mbuku se svého zásahu dočkal po půl hodině hry, kdy využil nedůrazu obránců k tomu, aby vystřihl parádní nůžky do protipohybu gólmana Jonase Omlina, který v tu dobu ještě nevěděl, že do druhého poločasu bude nahrazen Dimitrym Bertaudem - 0:3. Ve 39. minutě měli domácí štěstí, když míč po Faesově hlavičce jen o kousek minul tyč.

Zmar la Paillade ve 42. minutě názorně demonstroval Damien La Tallec, když přišel o balon, a pak vleže nesmyslně nakopl mezi nohy Kaje Sierhuise. Der Zakarianovi svěřenci se rázem ocitli na hrací ploše pouze v devíti a věděli, že ve druhé pětačtyřicetiminutovce je při třígólovém manku nečeká žádné snadné pořízení.

Také v úvodu druhého poločasu byl hodně aktivní Mathieu Cafaro. Ani jedna z jeho dvou střel však nebyla z nejpřesnějších. V 55. minutě si Mbuku běžel do soupeřovy šestnáctky pro kulatý předmět. Ambroise Oyongo rychlostně ztrácel, a tak protihráče fauloval. Jasná penalta a ještě jasnější exekuce přinesla hostujícímu výběru čtyřbrankové vedení - 0:4.

Nutno podotknout, že díky druhé proměněné "pětce" zaznamenal Boulaye Dia hattrick, díky čemuž vede spolu s Ibrahimou Nianem a Kylianem Mbappém tabulku střelců. Senegalský útočník byl následně stažen ze hřiště a obrana MHSC si mohla alespoň trochu oddychnout. Následně se osmělili jinak bezradní domácí. Arnaud Souqet vyprodukoval pohodovou střelu do brankářových rukavic.

V 74. minutě zkusil štěstí Hugo Ekitike. Jeho příležitost postrádala větší razanci, takže si Bertaud v klidu poradil. Vystřídavšího gólmana pak prověřil i Fodé Doucouré. Valon Beriša v další akci našel na zadní tyči Wouta Faese, jenž netrefil podle představ. Nepřesnosti pokračovaly až do závěrečného hvizdu, po kterém se David Guion radoval, kdežto Michel Der Zakarian měl rozhodně o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Dijon FCO 4:0

24.10.2020 21:00

Góly: 3. Moise Kean, 23. Moise Kean, 82. Kylian Mbappé, 88. Kylian Mbappé

Alespoň do nedělního odpoledne se fotbalisté PSG posunuli na první místo tabulky. V Parku princů neměli příliš problémů s posledním Dijonem, který stejně jako letos v únoru skolili o čtyři branky, a dokráčeli k zaslouženému vítězství. V prvním poločase se dvakrát trefil Moise Kean, v tom druhém úřadoval Kylian Mbappé, jenž rovněž skóroval ve dvou případech.

Domácí trenér Thomas Tuchel nedisponoval ani náhodou kompletním kádrem. Vlivem několika zranění či z důvodu šetření některých opor před dalšími náročnými týdny nasadil do hry okleštěné složení, i to ale mělo na hřišti dominantní vliv. Byť svěřenci kouče Stéphaneho Jobarda předvedli v některých pasážích hry sympatický výkon, odměny se nedočkali.

Pařížanům, kteří v úterý sehráli nepovedené klání Ligy mistrů s Manchesterem United, rozhodně pomohl nabýt sebevědomí brzký přesný zásah už ze 3. minuty. Marquinhos ze středu pole uvolnil na levé straně sbíhajícího si Bakkera, ten odcentroval na bližší tyčku, odkud Kean, nová posila PSG, překonal z blízkosti marně reagujícího brankáře Allagbého.

A poté, co italský reprezentant zaznamenal premiérovou branku od přestupu z anglického Evertonu, který ho zapůjčil do hlavní francouzské metropole na hostování, rozvlnil síť ve 23. minutě ještě jednou. Neymar založil rychlý brejk, proběhl až do šestnáctky, kde předložil balón svému spoluhráči, a Kean ho pak nikým nehlídaný uklidil pohotově do prázdné brány.

PSG i nadále bez obtíží kontrolovalo celé dění na hrací ploše, svůj pohodlný náskok před outsiderem zkrátka bezpečně hlídalo, přesto ke změně skóre dlouhou dobu nedocházelo. Až se na trávník musel podívat Mbappé, který v 73. minutě nahradil z lavičky právě autora úvodních dvou gólů, a ukázat v 82. a 88. minutě všem, kterak se proměňují vytvořené šance.

Nejprve zaúřadoval po obvykle fungující spolupráci s Neymarem, který ho uvolnil svou kolmicí, Mbappé následně udělal pár rychlejších kroků směrem do pokutového území a odtud našel mezírku mezi nohama Allagbého. A o šest minut později předvedli Les Parisiens velmi povedenou kombinaci, Pablo Sarabia přihrál Mbappému, jenž zacílil do okrytého prostoru.

Dijon v zápase uměl zahrozit, to je potřeba říci, jenže v koncovce se mu jednoduše hrubě nedařilo. Zlobil především Ebimbe, který je mimochodem v Burgundsku na hostování právě z PSG a svého právoplatného zaměstnavatele několikrát potrápil. Avšak v nejslibnějších příležitostech z 20., 42. či 58. minuty se prostě nepotkal s potřebným přesným zakončením.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 0:1

24.10.2020 17:00

Góly: 54. Leonardo Balerdi

Nejtěsnějšího vítězství dosáhli fotbalisté Olympique Marseille na půdě Lorientu. Jihofrancouzi byli po většinu zápasu lepším týmem a tři body získávají zcela po právu. Jedinou branku vstřelil v 55. minutě po centru Thauvina Balerdi.

Marseille si vypracovala první šanci v 8. minutě, ale Balerdi po rohovém kopu hlavičkoval do míst, kde se pohyboval brankář Nardi. Lorient jinak v prvním poločase dobře narušoval hostující rozehrávku a Marseille měla s přechodem do útoku velké problémy. Převaha hostů se tak omezila jen na větší procento držení balónu.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a v 52. minutě nebezpečně střílel na zadní tyč Boisgard. Mandanda měl štěstí, balón totiž minul tyčku. O tři minuty později už Marseille vedla. Florian Thauvin poslal dlouhý balón do vápna, brankář Nardi ho "kontroloval", ale nevšiml si za sebou Leonarda Balerdiho, který hlavou poslal Marseille do jednogólového náskoku.

Po dalším centru Thauvina měl na hlavě zvýšení Benedetto, ale i on minul zařízení. Na druhé straně vypálil ostrý projektil Boisgard a Mandanda musel vyrážet. Následná dorážka se pak mezi tyče nevešla. Lorient měl na vyrovnání stále dost času, stejně tak Marseille na vstřelení druhého gólu. Aktivní Thauvin o metr netrefil bránu a domácí Delaplace zase balónem napálil protihráče. Marseille v závěru hrála to, co potřebovala a Lorient se do náporu nedostal. Po porážce s Olympiakosem Pireus si OM spravil náladu a do tabulky Ligue 1 si připsal tři body.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Angers SCO 1:2

23.10.2020 21:00

Góly: 18. Adrien Hunou - 27. Sofiane Boufal, 57. Angelo Fulgini

Od roku 2015, kdy se Angers probojovalo do Ligue 1, se mu nikdy nepodařilo svého lokálního rivala z Bretaňského poloostrova porazit. Na desátý pokus už ale přece slavilo ligové vítězství nad Rennes, které naopak zaznamenalo po sedmizápasové sérii vůbec svou první porážku v sezóně. Odmítlo tak možnost dočasně se posunout na první místo tabulky.

Hosté, kteří v uplynulých dvou kolech nepředvedli nijak povedený výkon, vysoko padli v Paříži a naposledy před vlastními fanoušky jen remizovali s Métami, otočili nepříznivě se vyvíjející utkání ve svůj prospěch. Jejich soupeř se ujal vedení díky Adrienovi Hunouovi, nicméně Les Scoïstes na něj zareagovali góly Sofianeho Boufala a Angela Fulginiho.

Svěřenci trenéra Juliena Stéphana, kteří si v úterý odbyli svou premiéru v Lize mistrů, vstoupili do tohoto střetnutí velmi dobře. Protože v 18. minutě neudržel brankář Bernardoni jakousi střelu Taita ve své náručí, mohl doklepnout míč za jeho záda Hunou. Avšak srovnáno bylo ve 27. minutě, v brankové síti skončilo bekem Da Silvou tečované zakončení Boufala.

Oba celky mohly v závěru půle přidat na své konto další dva přesné zásahy, jenže Hamari Traoré ve 40. minutě namířil balón jen nad hostující bránu a Bahoken ve 43. minutě nepřekonal domácího gólmana Gomise. Klíčový okamžik přišel na řadu nakonec v 57. minutě a postaralo se o něj mužstvo Stéphaneho Moulina, které definitivně rozhodlo o zisku cenných tří bodů.

Nedorozumění mezi sebou vyrobili oba stopeři Aguerd a Da Silva, přičemž prvně jmenovaný podskočil dlouhý pas Ismaëla Traorého, a druhý jmenovaný pak již nezastavil důrazného Fulginiho, který přehodil vyběhnuvšího Gomise. Rennes se na žádný zvrat v utkání nezmohlo, ba naopak mohlo být rádo, že například v 75. minutě neproměnil svou slušnou příležitost Bahoken.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain860220:318
2.Lille OSC853014:318
3.Stade Rennes843116:1015
4.Olympique Marseille843111:815
5.OGC Nice842211:1014
6.Olympique Lyon834114:813
7.RC Lens741210:1013
8.Angers SCO841310:1613
9.Girondins Bordeaux83329:512
10.FC Metz83239:711
11.Montpellier HSC832313:1311
12.AS Monaco832311:1311
13.AS Saint-Étienne83149:1210
14.Stade Brestois830511:189
15.FC Nantes72239:108
16.Nîmes Olympique82249:138
17.FC Lorient821512:157
18.Racing Strasbourg82069:166
19.Stade Reims812510:135
20.Dijon FCO80264:182
Zbývající zápasy
25.10. 13:00RC Lens - FC Nantes

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Israha

Ok, tak i letos jsou to pořád ti stejní Rennes. Prognózy o tom, že se konečně stabilizují na špičce tabulky, mi zřejmě nevyjdou .

Reagovat
Seydou Doumbia

To to bylo tak hrozný? Potřebuji nějakou naději a konkurenta pro ty žebráky z Paříže

Reagovat
Israha

Nesledoval jsem, přednost dostala druhá série The Boys . Ale stačí se podívat na výsledky. Typicky rennesovská remíza s Krasnodarem v LM, a teď toto. To je jak z příručky "Jak zadrbat sezonu pro účastníky pohárů z Ligue 1", kterou tam většina inkriminovaných čte každoročně .

Reagovat
Seydou Doumbia

V tom máš, bohužel pravdu. Otázkou tedy je, jak skončí duel Nice s Lille v neděli. Nice dostáli solidní deku, jak jsem na ten zápas koukal.

Reagovat
Israha

Věřím Lille. Galtier je synonymem pro konzistenci.

Reagovat
8lampard8

Za the Boys i kdyz druha serie neni takova jizda jako prvni, porad je to kvalitka

Reagovat
Kongo

No ale oni nehráli špatně. Mně se jejich výkon včera docela líbil. Beru v potaz to, že měli zápas po lize Mistrů a pro ně za poslední roky úplně jiná situace na kterou nejsou zvyklí. Ten klub se dokáže stabilizovat až po několika letech v pohárech.Mimochodem, včera nastoupil extrémně mladý tým. 5 hráčů základní sestavy mělo 20 a méně let. Možná až moc šetřil hráče, spíše než na ligu bych hráče šetřil na národní poháry. Včera to byla chyba trenéra.

Reagovat
Israha

Já jsem ani nechtěl hodnotit výkon, jen čistě výsledky a bodové zisky. Tvé vysvětlení dává smysl, ale Rennes nejsou tým, co by si opakovaně nezkusili skupinovou fázi EL, takže s nahuštěným zápasovým programem jsou zvyklí být v kontaktu. A zase se to neprojevilo, zase totéž v bleděmodrém, byť, jak píšeš, spíše vinou trenéra.

Reagovat
Kongo

Tohle už je takový každoroční kolotoč každého týmu z L1, co uspěje v sezóně a dostane se do poháru. Konečně se to podařilo prolomit Lille a vypadá to že budou mít další dobrou sezónu.

Reagovat
Israha

Však jo, já jsem se jen vysmál sám sobě, jak mi predikce o změně trendu v podání Rennes nevyšla

Reagovat
Kongo

Rennes potřebuje ještě čas, jejich juniorská základna je veliká. Navíc dost jim ublížil odchod Raphinhy.

Reagovat
Israha

I bez něj mají v pohodě druhý nejlepší kádr v lize.

Reagovat
Pharrell

Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille hra neskutočne zle. Nenapocital som jedinú presnú naražačku. Extrémna neforma Benedetta. Nevedia sa dostávať do šancí, góly viacmenej náhodné. A Slovenský komentátor na Nova Sport ma privádza k myšlienkam o samovražde.

Reagovat
Israha

Benedetto si musí na pár zápasů sednout, to jinak nejde. Germain nebo Aké, jakkoliv to nejsou hroty, by byli aktuálně platnější. Nebo plcnout napravo Henriqueho a dát Thauvina na false 9, ani to nemůže být horší. Benedetto je aktuálně slabší než svého času Mitroglou.

Reagovat
Kily8

Neymar hral fantasticky, takýto výkon som dlho u nikoho nevidel, rovnako dlho som nevidel, aby v 1 zápase padli 2 góly, do prázdnej opustenej bránky. Neymar na seba viazal viacero hráčov, bez problémov sa uvolnil a Kean a Mbappé doklepávali do opistenej brány. Akurát rozhodca bol zlý. Je len otázka času, pri takejto poľovačke na Neymara, keď bude mať ťažké zranenie. Kvoli zdraviu, by sa mal vrátiť do Španielskej ligy, tam takéto brutálne zákroky niesú.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar hrál parádně, ale to jeho zakončení je poslední měsíce otřesné, zase zahodil několik nájezdů na brankáře, překopl bránu snad ze dvou metrů z dorážky, to se mu dřív nestávalo. Od těch záapsů z dohrávané LM jakoby to pořád měl v hlavě. Hráči Dijonu ho okopávali dost, ale občas si za to prostě může sám, není nutné pokaždý přejít přes 5 hráčů, když má spoust jiných možností jak situaci řešit.

Reagovat
Kily8

Može si sám za okopávanie. Akože súper mu nevie zobrať loptu čisto, on svojim driblingom vie vytvoriť šancu, ale nemá to použiť, aby ho nemusel súper faulovať? To je taký názor, ako že žena si možem za znásilnenie sama, lebo je moc pekná a ešte to aj ukáže a dá si minisukňu.

Reagovat
smazaný uživatel

kdo říká že to nemá použít? Ale musít to být taky účelné, většinou to pak dopadne tak že než někomu přihraje leží na zemi a ne vždycky to rozhodčí pískne. Pak tam Tuchel musel zbytečně posílat Mbappého aby dal třetí gol, protože Dijon měl spoustu šancí to zdramatizovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva, co ty seš za dementa? Jak někdo vůbec může napsat takovou sračku

Reagovat
Kily8

Sračky ti lezú s papule aj tvojej debilnej matky očividne vyliezol primitív. Nauč sa normálne diskutovať, keď už si tupý dement.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nice v prvním poločase lepší, hrozilo zejména při standartních situacích. Ve druhé půli rozebrali defenzívu hostů a dokázali dát i gól, ale Kamara neubránil Yilmaze a zápas skončil nerozhodně. Domácí se rychle oklepali po debaklu od Fake Bayernu, ale celkově ten fotbal nebyl kvalitní, jak jsem čekal.

Reagovat
mayday

Díval jsem se na Ligue 1 včera po dlouho době, konkrétně Lorient - Marseille, a to byla neskutečná kopaná, holonajzna strašná. Sice těžký počasí, ale i tak prostě hrůza.

Reagovat
juninho8

Ak bude v Lyone celý zápas ako prvých 15 minút tak to bude neskutočný zápas

Reagovat
juninho8

Tak toto bol polčas snov. Lekcia z efektivity ako hovado. Monaco bolo polhodinu aktívnejším tímom, Lyon môže ďakovať Lopesovi a vpredu je to koncert. Čo by sme robili bez Depaya a Aouara fakt neviem. Dnes hrajú neskutočne. Sekunduje im aj Ekambi. Kiežby takto hral stále. Kadewere trochu v úzadí ale pri druhom góle hodne dôležitá robota. Neposrat sa v druhom polčase a v kľude to dohrať

Reagovat
Seydou Doumbia

Monaco Vypadali, jako by se před zápasem nadopovali red bullama a kávou zároven...extrémní napadání, přihrávky, kombinace všechno...potom 2x si Lyon nahraje míč a hned z toho jsou protiútoky a 2-0. Dokonce i ten dřevák Ekambi trefil bránu a dal dva góly i když při tom prvním mu zpracování nevyšlo asi o 5 metrů. Vůbec nikde jsem neviděl zálohu Monaca. Bud útočili křídla, beci a nebo Yedder a nebo jejich obrana se snažila bránit. Ale záloha byla kde? Extrémně naivní fotbal od nich. Pokud to takhle povedou i nádále, tak jsou pěkně v prdeli. Komicky, jak se Lyon dostal 10 do protiútoku jen díky dvoum přihrávkám. To jsem dlouho neviděl takový fotbal. Škoda redky v závěru.

Reagovat
Israha

Jako vy jste v první půli bránili leckdy taky dost legračně, ale Monaco, to byl fotbal jak někde za barákem. Zakopem si, zastřílíme na bránu, bránit přece nebudem. Od Kovače výkon na odevzdání trenérské licence.

Reagovat
juninho8

No presne ako píše Israha. Tá naša obrana v prvom polčase nebola o nič lepšia. Tam na začiatku famózne podržal Lopes. To isté aj minulý týždeň so Štrasbourgom. Tam by to chcelo toho Umtitiho o ktorom je tu práve expreska že sa riešil ale nevyšlo to. Možno v zime. Ale na Monako sa aj tak teda nechytali presne aj komentátor to spomenul, neviem či už bolo 2:0 alebo 1:0 že Lyon mal vtedy 33 prihrávok oproti vyše 100 tuším Monaka a stav bola aký bol A ešte k tomu Ekambimu. Trošku mu podľa mňa krivdíš pri tom góle. To spracovanie bolo vidno že tak chcel. Chcel si to predhodiť asi o trošku menej ale nakoniec to bolo ideálne tak ako to spravil No a tá redka byť veru nemusela. To nebol nejaký zákerný šlapák na stehno. Skôr nešikovnosť Barda že tam zluftoval a súper mu nabehol stehnom na kopačku.

Som zvedavý na nedeľu večer a Lille. chcelo by to potvrdiť za 3 body. Vo štvrtok majú doma Celtic tak to proste musíme využiť

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyonu na začátku dělal problém ten extrémní presing Monaca, ale se štěstím ty míče po odrazech lítali k naším hráčům a ne k dorážkám hostům. Hosté se tedy vyblbli a my chodili do jednoho protiutoku za druhým. Ekambi to trefil tak, jak to trefí jednou z 10 případu.

Reagovat
juninho8

Kiežby to tak nebolo ale obávam sa že asi hej Uvidíme. Momentálne ťahá šnúru 4 góly v 2 zápasoch. To že 2 boli do prázdnej, štvrtý mu darovala obrana Monaca a niečo ukázal akurát tak pri treťom je len detail. Nech také dáva pre mňa za mňa aj do konca sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

"Skôr nešikovnosť Barda že tam zluftoval a súper mu nabehol stehnom na kopačku." Ty si to povedal ako keby Bard bol oběť v tom zákroku

Reagovat
juninho8

Teraz keď to čítam tak to tak znie už aj mne Faul bezpochyby, karta tiež. Ale redku mu dať nemusel. Takto nejak to bolo myslené. Že to nebola nejaká hnusná prasarna

Reagovat
smazaný uživatel

Bože moj ta impotence v utoku Absolutně žádná myšlenka žadná finalka nic je to odpad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele