8. kolo
25.10.2020 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Montpellier domácí duel s Remeší hrubě nezvládnul

Očekávalo se, že MHSC bude svého soupeře přehrávat. Jenže dva brzké góly a dvě červené karty rozhodly o tom, že iniciativu převzal tým Davida Guiona, který nakonec soupeři nasázel čtyři branky.

Že by tenhle zápas mohl být pro Remeš úspěšný, naznačila už 2. minuta, ve které Boulaye Dia mířil z dobré pozice do boční sítě. V 7. minutě poslal Mathieu Cafaro výbornou přihrávku pro kolegu Diu, jehož ve vápně povalil na zem třiačtyřicetiletý Hilton. Soupeře zatáhl rukou, pro což neměl Willy Dejalod pochopení a domácího kapitána trochu přísně vyloučil.

Pochopitelně se kopala i penalta, kterou sám faulovaný fotbalista se štěstím proměnil - 0:1. Ve 12. minutě rozehrála Remeš jednoduchou akci, během které poslal Cafaro balon z první do šestnáctky. Boulaye Dia se vyhnul váhajícímu Omlinovi a zakončoval do prázdné - 0:2. O snížení se pokusil Delort, jenže jeho pokus byl zblokován.

Ten samý hráč se následně po autovém vhazování dožadoval odpískání penalty za faul na svou osobu. Sudí však pro jeho protesty neměl pochopení. Ve 22. minutě se odražený míč snesl ke kopačkám Boulaye Diy, který svou ránu otřel o paty kolegy Nathanaëla Mbukua. VAR technologie však ukázala, že osmnáctiletý útočník stál v těsném ofsajdu.

Mbuku se svého zásahu dočkal po půl hodině hry, kdy využil nedůrazu obránců k tomu, aby vystřihl parádní nůžky do protipohybu gólmana Jonase Omlina, který v tu dobu ještě nevěděl, že do druhého poločasu bude nahrazen Dimitrym Bertaudem - 0:3. Ve 39. minutě měli domácí štěstí, když míč po Faesově hlavičce jen o kousek minul tyč.

Zmar la Paillade ve 42. minutě názorně demonstroval Damien La Tallec, když přišel o balon, a pak vleže nesmyslně nakopl mezi nohy Kaje Sierhuise. Der Zakarianovi svěřenci se rázem ocitli na hrací ploše pouze v devíti a věděli, že ve druhé pětačtyřicetiminutovce je při třígólovém manku nečeká žádné snadné pořízení.

Také v úvodu druhého poločasu byl hodně aktivní Mathieu Cafaro. Ani jedna z jeho dvou střel však nebyla z nejpřesnějších. V 55. minutě si Mbuku běžel do soupeřovy šestnáctky pro kulatý předmět. Ambroise Oyongo rychlostně ztrácel, a tak protihráče fauloval. Jasná penalta a ještě jasnější exekuce přinesla hostujícímu výběru čtyřbrankové vedení - 0:4.

Nutno podotknout, že díky druhé proměněné "pětce" zaznamenal Boulaye Dia hattrick, díky čemuž vede spolu s Ibrahimou Nianem a Kylianem Mbappém tabulku střelců. Senegalský útočník byl následně stažen ze hřiště a obrana MHSC si mohla alespoň trochu oddychnout. Následně se osmělili jinak bezradní domácí. Arnaud Souqet vyprodukoval pohodovou střelu do brankářových rukavic.

V 74. minutě zkusil štěstí Hugo Ekitike. Jeho příležitost postrádala větší razanci, takže si Bertaud v klidu poradil. Vystřídavšího gólmana pak prověřil i Fodé Doucouré. Valon Beriša v další akci našel na zadní tyči Wouta Faese, jenž netrefil podle představ. Nepřesnosti pokračovaly až do závěrečného hvizdu, po kterém se David Guion radoval, kdežto Michel Der Zakarian měl rozhodně o čem přemýšlet.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele