8. kolo
24.10.2020 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Marseille slaví Balerdiho gól (© AFP)

Marseille stačil k vítězství na hřišti nováčka Lorientu jediný gól

Nejtěsnějšího vítězství dosáhli fotbalisté Olympique Marseille na půdě Lorientu. Jihofrancouzi byli po většinu zápasu lepším týmem a tři body získávají zcela po právu. Jedinou branku vstřelil v 55. minutě po centru Thauvina Balerdi.

Marseille si vypracovala první šanci v 8. minutě, ale Balerdi po rohovém kopu hlavičkoval do míst, kde se pohyboval brankář Nardi. Lorient jinak v prvním poločase dobře narušoval hostující rozehrávku a Marseille měla s přechodem do útoku velké problémy. Převaha hostů se tak omezila jen na větší procento držení balónu.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a v 52. minutě nebezpečně střílel na zadní tyč Boisgard. Mandanda měl štěstí, balón totiž minul tyčku. O tři minuty později už Marseille vedla. Florian Thauvin poslal dlouhý balón do vápna, brankář Nardi ho "kontroloval", ale nevšiml si za sebou Leonarda Balerdiho, který hlavou poslal Marseille do jednogólového náskoku.

Po dalším centru Thauvina měl na hlavě zvýšení Benedetto, ale i on minul zařízení. Na druhé straně vypálil ostrý projektil Boisgard a Mandanda musel vyrážet. Následná dorážka se pak mezi tyče nevešla. Lorient měl na vyrovnání stále dost času, stejně tak Marseille na vstřelení druhého gólu. Aktivní Thauvin o metr netrefil bránu a domácí Delaplace zase balónem napálil protihráče. Marseille v závěru hrála to, co potřebovala a Lorient se do náporu nedostal. Po porážce s Olympiakosem Pireus si OM spravil náladu a do tabulky Ligue 1 si připsal tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele