8. kolo
25.10.2020 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Ludovic Ajorque (© AFP)

Štrasburk v pohodě přehrál Brest a podruhé v sezoně vyhrál

Tým Stéphana Moulina nezačal aktuální ročník nejlépe, nicméně tohle vítězství určitě může pomoct k dalším dobrým výsledkům. Brest naopak připisuje třetí porážku z posledních čtyř duelů a tabulkou padá dolů.

Úvodní dvacetiminutovka přinesla pouze nemastné neslané pokusy ze střední či velké vzdálenosti. Až v 19. minutě zavelel k protiútoku Kenny Lala. Ludovic Ajorque se ocitnul sám před Gautierem Larsonneurem, jenže v klíčový okamžik si příliš předkopl balon, čímž tuhle více než slibnou příležitost dokonale zazdil.

Co se nepovedlo Ajorquemu, to napravil v šestadvacáté minutě Habib Diallo, když se položil do Caciho centru z levé strany. Třiadvacetiletý brankář Brestu se stačil jenom ohlédnout - 0:1. S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Gaëtan Charbonnier, avšak cílil pouze do boční sítě. Ten samý hráč se ve 34. minutě po Faivreho rohu dostal k hlavičce, kterou gólman Bingourou Kamara za svá záda nepustil.

Ve 37. minutě se hosté dožadovali odpískání penalty za ruku obránce ve vlastní šestnáctce. Balon se mezitím přemístil na opačný pól hrací plochy, kde Anthony Caci ve vápně fauloval Romaina Faivreho. Sudí Miguelgorry si šel situaci prohlédnout na video, jenže byl upozorněn, že předtím Julien Faussurier zřejmě skutečně zahrál rukou.

Podezření se potvrdilo a Štrasburk mohl kopat penaltu. Kenny Lala měl kliku, že Larsonneur skočil po své pravé ruce, protože kdyby zvolil opačnou stranu, na míč by s velkou pravděpodobností dosáhl - 0:2. V závěru poločasu se ještě dostal v obležení protihráčů k hlavičce Steve Mounié a ke škodě domácích borců mířil nad.

Ve 48. minutě zakončoval zblízka Julien Fassurier. Bohužel byl na zadní tyči z úhlu, a tak trefil hlavou síť pouze z boku. Následně se Jérémy Le Douaron prezentoval tvrdou pumelicí, kterou musel Kamara vyrážet nad břevno. V 57. minutě se balon po rychlém protiútoku dostal k Mouniému, jehož koníček na místě určení neskončil.

Po hodině hry to z větší vzdálenosti zkusil Charbonnier a Senegalec Kamara si tenhle pokus pohlídal. V šestašedesáté minutě poslal Diallo centr za obranu, neboť si všiml nabíhajícího Ludovica Ajorqueho, jemuž se nakonec podařilo muže v rukavicích podstřelit - 0:3. V ten moment o vítězství Racingu zřejmě nepochyboval už vůbec nikdo.

Les Pirates zahrávali celkem 12 rohových kopů, avšak žádný z nich nebyl pro soupeřovu obranu příliš nebezpečný. V poslední minutě řádné hrací doby se ještě chystal ke střele Irvin Cardona. Jenže než stačil vystřelit, sebral mu balon rychle se navrátivší Mohamed Simankan. Osmnáctý Štrasburk hraje za týden na stadionu předposlední Remeše. Brest se představí v Roazhon Parku v Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele