8. kolo
23.10.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Angelo Fulgini (© AFP)

Konečně na desátý pokus. Angers poprvé od roku 2015 skolilo Rennes

Od roku 2015, kdy se Angers probojovalo do Ligue 1, se mu nikdy nepodařilo svého lokálního rivala z Bretaňského poloostrova porazit. Na desátý pokus už ale přece slavilo ligové vítězství nad Rennes, které naopak zaznamenalo po sedmizápasové sérii vůbec svou první porážku v sezóně. Odmítlo tak možnost dočasně se posunout na první místo tabulky.

Hosté, kteří v uplynulých dvou kolech nepředvedli nijak povedený výkon, vysoko padli v Paříži a naposledy před vlastními fanoušky jen remizovali s Métami, otočili nepříznivě se vyvíjející utkání ve svůj prospěch. Jejich soupeř se ujal vedení díky Adrienovi Hunouovi, nicméně Les Scoïstes na něj zareagovali góly Sofianeho Boufala a Angela Fulginiho.

Svěřenci trenéra Juliena Stéphana, kteří si v úterý odbyli svou premiéru v Lize mistrů, vstoupili do tohoto střetnutí velmi dobře. Protože v 18. minutě neudržel brankář Bernardoni jakousi střelu Taita ve své náručí, mohl doklepnout míč za jeho záda Hunou. Avšak srovnáno bylo ve 27. minutě, v brankové síti skončilo bekem Da Silvou tečované zakončení Boufala.

Oba celky mohly v závěru půle přidat na své konto další dva přesné zásahy, jenže Hamari Traoré ve 40. minutě namířil balón jen nad hostující bránu a Bahoken ve 43. minutě nepřekonal domácího gólmana Gomise. Klíčový okamžik přišel na řadu nakonec v 57. minutě a postaralo se o něj mužstvo Stéphaneho Moulina, které definitivně rozhodlo o zisku cenných tří bodů.

Nedorozumění mezi sebou vyrobili oba stopeři Aguerd a Da Silva, přičemž prvně jmenovaný podskočil dlouhý pas Ismaëla Traorého, a druhý jmenovaný pak již nezastavil důrazného Fulginiho, který přehodil vyběhnuvšího Gomise. Rennes se na žádný zvrat v utkání nezmohlo, ba naopak mohlo být rádo, že například v 75. minutě neproměnil svou slušnou příležitost Bahoken.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele