Ligue 1 - preview 8. kola

23.10.2020, 08:40, aktualizováno 25.10.2020, 08:25
Previews
Lille v sobotu přišlo o první místo a dnes si ho může vzít zpět, potřebuje k tomu uspět v Nice. Lyon hostí AS Monaco a Bordeaux přivítá Nimes. Na programu jsou ještě další tři duely, vypadl z něj naopak souboj RC Lens s Nantes...
RC Lens - FC Nantes  (neděle 13:00)
Lens naposledy nezvládlo severofrancouzské derby na půdě Lille, přesto se i nadále drží jakožto nováček Ligue 1 na předních pozicích. Zapomenout co nejrychleji na čtyřgólový výprask a vrátit se k pozitivním výsledkům, to bude jeho hlavní ambice v souboji s Nantes, které se naopak po sedmi odehraných kolech nacházelo v nudné dolní polovině tabulky.

Domácí minulou neděli předvedli asi nejhorší výkon dosavadního průběhu sezóny. Připsali si už na své konto skalpy ostříleného PSG, Bordeaux nebo Saint-Étienne, nicméně "Dogy" pro ně představovaly příliš velké sousto. "Pořád je to tým, který do ročníku vstoupil parádně. Byť má zvláštní organizaci, uplatňuje jí velmi účelně," říkal Christian Gourcuff, kouč Nantes.

Ten naopak se svým družstvem doteď nezaznamenal nijak uspokojivé rezultáty. Alespoň že před týdnem přerušilo šňůru čtyř zápasů bez vítězství a v bitvě o Bretaňský poloostrov skolilo Brest. "Věděli jsme, že už musíme bodovat naplno. Měli jsme samozřejmě dobré pocity. Nehrajeme zatím vyloženě špatně, ale výsledkově prostě zaostáváme," konstatoval Gourcuff.

V Lens bude chybět i nadále Anthony Limbombe, který se stále zotavuje po svalovém zranění, zdravotní potíže sužují též novou posilu Jeana-Kévina Augustina, jenž se tak na Stade Bollaert-Delelis rovněž nepředstaví. Poranění hlavy proti Brestu utrpěl Pedro Chirivella, který bude rovněž chybět, stejně jako spoluhráči Kalifa Coulibaly a Fábio.

Poslední dva přitom sekla přes prsty celosvětová hrozba s názvem COVID-19. "Liga je stále ještě na svém startu, to však neznamená, že bychom měli zůstávat pozadu," prohlásil Gourcuff. "Musíme být připraveni jak fyzicky, tak psychicky, abychom se zbytečně nebrzdili. Abychom absolvovali sezónu v poklidu, musíme jakékoli absence vykompenzovat," mínil.

Taktéž Lens nemůže v duelu s Nantes využít nejsilnější možné složení. I když se po karetním trestu vrací do hry Facundo Medina, čerstvě jsou disciplinárně potrestaní Jonathan Gradit a Clément Michelin, kteří v Lille byli vyloučeni. Zranění jsou jinak Cheik Traoré, Issiaga Sylla a Ignatius Ganago, neví se pak, jestli trenér Franck Haise bude moci využít Seka Fofanu.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Radovanovič, Badé, Medina - Clauss, Cahuzac, Doucouré, Haïdara - Kakuta - Jean, Sotoca
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Andrei Girotto, Pallois, Traoré - Abeid, Appiah - Louza, Blas, Simon - Kolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.52 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Poslední tři klání proti AS Saint-Étienne totiž Les Grenats zvládli a soupeři dokázali nastřílet dohromady sedm branek. Les Verts naopak budou chtít zastavit sérii tří porážek řadě.

y Po odchodu Christopha Galtiera a Jean-Louise Gasseta zatím není Saint-Étienne týmem, který by dokázal potrápit favority. A to i přesto, že na lavičce sedí zkušený Claude Puel, jenž francouzskou nejvyšší soutěž dokázal před dvaceti lety opanovat s Monakem, a jenž má rovněž zkušenosti s trénováním v Anglii.

Nebo také v Nice, se kterým jeho ASSE v minulém kole doma prohrálo 1:3. "Chtěli jsme hrát aktivně, ale ten brzký gól naše plány hodně ovlivnil. Nedokázali jsme se vrátit do zápasu a dělali jsme chyby, který soupeř využil a zaslouženě vyhrál," řekl devětapadesátiletý trenér, jenž bude postrádat hned sem hráčů.

Na druhou stranu se vrací Wahbi Khazri, který by mohl být rozdílovým hráčem. Tím spíše, že i defenzivní řadu Met zasáhly nucené absence. Velkou ztrátou pro tým Frédérica Antonettiho je především dlouhodobé zranění Ibrahimy Nianeho, jenž se zatím postaral o obě letošní vítězství.

V minulém kole proti Angers zařídil remízu Opa Nguette, který sice nepatří k vyhlášeným kanonýrům, ale i přesto bude střílení branek především na něm. Zároveň se bude muset činit také brankář Alexandre Oukidja, protože rychlé protiútoky v podání Saint-Étienne bývají téměř vždycky nebezpečné.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja; Centonze, Bronn, Boye, Udol; Pajot, Angban; Gueye, Boulaya, Tchimbembe; Nguette
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin; Sow, Moukoudi, Kolodziejczak; Sissoko, Camara, Youssouf, Monnet-Paquet; Aouchiche; Bouanga, Hamouma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.43 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Nîmes Olympique  (neděle 15:00)
Les Girondins v minulém kole nebyli pro Olympique Marseille nebezpečným soupeřem a ze Stade Vélodrome si odvezli porážku 1:3. "Krokodýli" natrefili na nejhoršího možného soupeře a na vlastním stadionu podlehli PSG o čtyři branky.

Na klub z města nad řekou Garonnou mají o poznání lepší vzpomínky, tedy s výjimkou posledního odehraného vzájemného duelu, který skončil na stadionu Matmut Atlantique jednoznačným vítězstvím 6:0 pro domácí. Třemi zásahy se tehdy blýskl Josh Maja, který na svůj výkon od té doby nedokázal navázat.

Ale to není žádné překvapení, neboť se dá směle tvrdit, že jedinými dvěma borci v kádru, kteří si udržují stálou formu, jsou Nicolas De Préville a v ještě větší míře Otávio. Oba nebudou chybět v základní sestavě, tak jako nová posila Hatem Ben Arfa, od kterého se očekávají velké věci, navzdory nepovedeným štacím ve Valladolidu, v Rennes i v PSG.

Mimo hru budou Samuel Kalu a Mexer. Laurent Koscielny rovněž není ještě stoprocentně fit. Na rozdíl od Mehdiho Zerkaneho, jenž však na základní sestavu zřejmě nedosáhne. Na druhé straně barikády budou kouči Arpinonovi scházet Sidy Sarr, Zinedine Ferhat a vykartovaný Loïck Landre.

"Věděli jsme, že nás čeká nesmírně náročné utkání. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, což se nám během úvodní půl hodiny dařilo. PSG má však velmi silný tým plný vynikajících hráčů. Během závěrečných patnácti minut už to pro nás bylo hodně obtížné," nechal se slyšet nástupce Bernarda Blaquarta. Proti Bordeaux jsou šance na bodový zisk přeci jen o něco větší.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil; Sabaly, Pablo, Baysse, Poundje; Basic, Otavio; Oudin, Arfa, Preville; Maja
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reynet; Burner, Briancon, Martinez, Miguel; Cubas, Deaux, Fomba; Eliasson, Roux, Ripart
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.58 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Racing zatím nenavazuje na výkony z minulé sezony, kdy dokázal zaskočit nejednoho favorita. Brest naopak občas propadne v duelu, do kterého vstupuje v roli papírově silnějšího týmu. Jak asi tohle klání může dopadnout?

Před necelým rokem Les Pirates soupeře dokonale zaskočili a zvítězili 5:0. O tři branky se postaral Cristian Battocchio, o jehož startu pro zranění stále není jasno. Nezahrají si zřejmě ani Paul Lasne, Denys Bain a Ronaël Pierre-Gabriel. Do základní jedenáctky se podle všeho vrátí Christophe Hérelle a opustit by ji neměla nová akvizice Romain Philippoteaux, která přišla z Nîmes a nastoupila již o minulém víkendu.

Tehdy se tým Oliviera Dall'Oglia střetl s Nantes a po nemastném neslaném výkonu si ze Stade de la Beaujoire odvezl porážku 1:3. "Z tohoto výsledku jsme hodně zklamaní, protože jsme si na Nantes věřili. Ten první gól byl velmi šťastný a určitě se mu dalo zabránit. Celkově jsme ale nehráli dobře a soupeř si vítězství zasloužil," řekl šestapadesátiletý kouč, jenž v minulosti vedl vcelku úspěšně Dijon.

Na druhé straně bude znovu stát Thierry Laurey, který za čtyři roky ve Štrasburku zažil lepší časy. V minulém kole se jeho skvadra dokázala vrátit do zápasu, přestože prohrávala s Lyonem už o tři branky. Bohužel na tu vyrovnávající se nepodařilo dosáhnout, takže Racing nevyválčil ani bod v šesti ze sedmi dosavadních klání. V této statistice, tak jako v počtu obdržených gólů, je nejhorším celkem Ligue 1.

Obrana zatím tropí zbytečné chyby, které útočníci Ajorque s Diallem nedokáží odčinit. Druhý jmenovaný je přitom nejdražší akvizicí v historii klubu. Mimo hru stále zůstávají gólman Mats Sels, za kterého zatím není Bingourou Kamara adekvátní náhradou. Lebo Mothiba si na návrat na hrací plochu také musí počkat, což ovšem neplatí pro Majeeda Warise, jehož zkušenosti by se mohly hodit, byť patrně nezvládne odehrát celý zápas.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur; Baal, Herelle, Duverne, Perraud; Magnetti, Belkebia; Faivre, Charbonnier, Philippoteaux; Mounie
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kamara; Lala, Kone, Mitrovic, Carole; Bellegarde, Simakan, Thommasson, Aholou, Lienard; Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.75 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Montpellier HSC - Stade Reims  (neděle 15:00)
Svěřencům Davida Guiona se zatím nedaří navázat na výsledky z minulé sezony. V té aktuální prozatím uhráli jenom dva body za remízy s Monakem a Rennes. MHSC po čtyřzápasové sérii bez porážky nedokázalo formu udržet, co bývá u celků vedených Michelem Der Zakarianem typické.

Stejně jako bývá problém rozvlnit síť soupeřovy svatyně. Aktuálně je na tom však klub z jižní Francie překvapivě dobře. Třináct gólů na kontě znamená spolu s vedoucím Lille třetí nejlepší výsledek v této statistice ze všech účastníků Ligue 1. Před týdnem se mu podařilo uhrát v Monaku bod za remízu 1:1.

Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby nebyl už v 19. minutě za ostrý, byť nechtěný zákrok na Florentina Luíse, vyloučen Téji Savanier. Osmadvacetiletý záložník, na kterého se v uplynulých týdnech valila za předváděné výkony chvála prakticky ze všech stran, dostal trest na další dva zápasy.

Podporu útočníkům Labordemu a Delortovi by tak měl mít na starosti zkušený Florent Mollet. Pedro Mendes je po nucené karanténě zpět a měl by pomoci zpevnit obrannou řadu. O startu Mihaila Ristiće se zřejmě rozhodne až v den zápasu. Ambriose Oyongo bude ale připraven naskočit v základu.

Také Remeš doplácí na nedisciplinovanost. Anastasios Donis a Moreto Cassamá neunesli další porážku a v sedmdesáté, resp. devadesáté minutě utkání s Lorientem se nechali vyloučit, přičemž jim komise podle všeho vyměří stopku na více než jeden duel. Marshall Munetsi si naopak karetní trest už odpykal a měl by nastoupit ve středu záložní řady.

Malijský reprezentant Moussa Doumbia by měl být po zranění připravený odehrát už celých 90 minut. Do vzpomínané partie proti Les Merlus zasáhl až v době, kdy hrál jeho tým v početní nevýhodě. Nakonec z toho byla prohra 1:3, přičemž Les rouges et blancs mohl těšit alespoň fakt, že Cassamá zaznamenal první letošní trefu v domácím prostředí.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin; Mendes, Congre, Hilton; Souquet, Ferri, Chotard, Oyongo; Mollet; Laborde, Delort
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovic; Foket, Faes, Abdelhamid, Smet; Munetsi, Chavalerin, Cafaro; Mbuku, Dia, Doumbia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.46 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Lille OSC  (neděle 17:00)
Oba celky ve čtvrtek vstoupily do hlavní fáze Evropské ligy rozdílnými způsoby. Zatímco Lille vyhrálo poměrně jednoznačně na půdě pražské Sparty, Nice schytalo poměrně těžký debakl v Leverkusenu. Roli favorita tak nyní budou plnit Dogy, které mají od začátku sezóny úctyhodnou formu. V uplynulých osmi zápasech šestkrát vyhrály a dvakrát remizovaly.

Pokud se hostům podaří na jihu Francie zvítězit, dostanou se jistojistě do čela tabulky před aktuálního lídra z PSG, které v sobotu večer skolilo očekávaně Dijon. Od vedoucí příčky je dělí pouhý bod. Svěřenci trenéra Christopheho Galtiera jsou v současné chvíli v parádním rozpoložení a nemají prakticky jediný důvod nevěřit si na urvání téhle lukrativní, lákavé mety.

Proti Spartě před pár dny zazářil především Yusuf Yazici, autor hattricku. Galtier zkrátka jeho výkon nadmíru kvitoval. "Podepsali jsme ho loni v létě za šestnáct miliónů eur právě kvůli jeho levačce. Díky jeho schopnostem zakončovat jsme ho sem přivedli," uvedl. "Postavil jsem ho v sestavě na pravý kraj a to byla chyba. Až pak jsem ho přesunul do středu pole," mínil.

V Nice by měl mít k dispozici kompletní kádr, určitě v jeho složení dojde k očekávané rotaci, neboť už za pár dnů LOSC čeká další zápas na evropské scéně proti Celticu. Nechat některé hráče odpočinout kvůli náročnému programu je prostě na místě. "Tím, že u Yaziciho jsem změnil post, se nám otevíraly možnosti pro střelbu ze střední vzdálenosti," pokračoval Galtier.

Lille každopádně nečeká na stadionu Allianz Riviera úplně jednoduchý úkol uzmout plný počet bodů. Z výhry se tam totiž zaradovalo naposledy v roce 2012. "V Praze se ukázalo, že Yazici pro nás může být klíčovým mužem," rozplýval se i nadále. "Po zápase měl v kabině velkou radost, ostatně jako jeho spoluhráči. I já byl šťastný. To je pro nás dobré znamení."

OGC bude chybět pro tento duel zraněný Jeff Reine-Adélaïde, vyloučený je údajně i start Danila Barbosy. Domácí stratég Patrick Vieira určitě bude muset hodně přemýšlet o tom, jakou sestavu zvolí. Tak, aby jeho tým nedopadl výsledkově stejně špatně jako v Německu. Domácí selhali především v defenzivní činnosti, dohromady od Bayeru inkasovali šest gólů.

Byť před týdnem v rámci Ligue 1 skolili venku St. Étienne, v obraně už v tomto klání byly vidět zmatky, například u jediného obdrženého gólu ze druhé půle. "Nebyla to chyba Waltera Beníteze. Znovu opakuji, on je jedním z nejlepších gólmanů ligy," obhajoval svého svěřence Vieira. "Snažíme se hrát zezadu. Někdy prostě chybu uděláte, musíme se jim však vyhýbat."
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Robson Bambu, Dante, N'Soki - Atal, Schneiderlin, Lees Melou, Kamara - Rony Lopes - Gouiri, Dolberg
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, José Fonte, Botman, Bradarič - Luiz Araujo, André, Renato Sanches, Bamba - Yilmaz, Ikoné
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.66 - 3.50 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - AS Monaco  (neděle 21:00)
Velký šlágr má na programu francouzská Ligue 1. Na Stade Gerland totiž vyběhnou celky Olympiqu Lyon a Monaka. Staří známí se v historii utkali několikrát a protože se v dubnu nehrálo, zůstává posledním duelem srpnové klání z loňského roku, které skončilo jednoznačnou výhrou Les Gones v Monaku 3:0. Duel ale jednoznačného favorita nemá.

Oba týmy spolu sousedí na devátém respektive desátém místě, tedy do optimální formy mají daleko. Lyon sice začal novou sezonu drtivou výhrou nad Dijonem, ale pak se trápili a teprve o minulém víkendu přerušil pětizápasové čekání na vítězství, když porazil Strasbourg 3:2.

Monako je na tom opačně. Do ligy vstoupilo výborně, ale poslední zápasy se mu nepovedly podle představ a proto mu zatím patří až devátá příčka. Knížata na začátku října prohrála v Brestu nejtěsnějším rozdílem a následně jenom remizovala s Montpellierem 1:1. V Lyonu se tedy pokusí vylepšit formu a oplatit svému soupeři poslední vzájemnou porážku. "Víme, že Lyon je skvělý nejen ve Francii ale také v Evropě. Viděli jsme to v poslední sezoně Ligy mistrů, kde se dostali až do semifinále. Hráli také finále Coupe de la Ligue, který prohráli až na penalty. Čeká nás složitý zápas, ale právě kvůli tomuhle hrajeme fotbal," prohlásil na tiskové konferenci Niko Kovać.

Chorvatského trenéra zároveň překvapila vysoká úroveň týmů Ligue 1 v defenzivní činnosti. "Abych byl upřímný, jsem docela překvapen defenzivní kvalitou francouzských týmů. Francouzští hráči patří k těm, které se nejlépe vyvážejí do zahraničí a mají skvělé kvality zejména v obranné činnosti," dodal Kovać.

Lyon je letos bez evropských pohárů, takže se může plně koncentrovat na ligovou soutěž. Za tímto účelem přivedl i některá zvučná jména jako Lucase Paquetu z AC Milán. Zdali mladý Brazilec dostane v neděli šanci je zatím nejisté. Stejně je na tom i Monako. Na jihu Francie se také nebudou hrát evropské poháry a toho by Knížata chtěla využít v boji o Ligu mistrů. Pomoci by jim mělo i uzdravení Stevana Jovetiće.

Rudi García má k dispozici takřka všechny hráče, otazník visí nad Melvinem Bardem a také Denayerem, jehož trápily problémy s kolenem. Monaku zase budou chybět Aleksandr Golovin a nejspíše i zadáci Ballo-Touré s Maripánem.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Cornet, Diomandé, Marcelo, Dubois - Aouar, Guimareas, Caqueret - Ekambi, Depay, Kadewere
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Aguilar, Disasi, Mukinayi, Sidibé - Fofana, Fábregas, Tchouameni - Martins, Yedder, Jovetić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.21 - 4.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
Marseille nevstoupila do nového ročníku Ligy mistrů, kam se probojovala poprvé od roku 2013, vůbec dobře. V možná jednom z nejdůležitějších zápasů na půdě Olympiakosu prohrála nejtěsnějším možným způsobem, a nenavázala tak na předchozí ligovou výhru nad Bordeaux. Zapomenout na neúspěch přitom musejí hosté velmi rychle, v Ligue 1 teď narazí na Lorient.

Ze vstupu do této sezóny můžou mít na jihu Francie poměrně smíšené pocity. V úvodních dvou kolech Les Phocéens porazili Brest a v derby i PSG, následovala však šňůra čtyř zápasů bez tříbodového výsledku. Až skalp Les Girondins trochu pomohl vylepšit jejich celkovou reputaci. Jenže na řecké půdě přišlo na řadu pouze a jen další nechtěné vystřízlivění.

Fotbalový kolorit je přitom vlivem mnoha posunutí termínů kvůli pandemii koronaviru ještě neúprosnější než kdy jindy. A už za pár dnů po duelu na Bretaňském poloostrově čeká na OM souboj s Manchesterem City. "Dalo se předpokládat, že mužstvo, které skóruje první, vyhraje. Bohužel tím týmem byl Olympiakos," konstatoval kouč André Villas-Boas.

Právě on cítil největší zodpovědnost za porážku, která se v Pireusu nakonec urodila. "Nemá smysl se mě ptát na tento druh otázek, protože já své hráče chráním. Jsem tím, kdo přece řídí organizaci sestavy," sypal si popel na hlavu. "Vystřídal jsem v průběhu hry tři své útočníky, protože jsem hledal cestu za vítězstvím. Vůbec je neviním, že jsme nevstřelili ani branku."

K dispozici by Olympique nyní neměl mít jen vykartovaného Dimitrie Payeta, který stále pyká za své vyloučení v mači s Lyonem. Se sestavou by tak André Villas-Boas mohl v klidu přiměřeně zarotovat, aby byli jeho svěřenci správně připraveni i na další náročné týdny. "Pokud mí hráči nejsou schopni hrát na nejvyšší úrovni, je to moje zodpovědnost," dodal.

Lorient se jakožto nováček nejvyšší soutěže nachází ve spodních patrech tabulky, před týdnem však aspoň zastavil svou sérii pěti utkání bez vítězství, to když venku skolil Remeš. Domácí trenér Christophe Pélissier nebude mít k dispozici zraněného Vincenta Le Goffa, nejistý je start u Sylvaina Marveauxe, jinak má kádr vlastně kompletně pohromadě.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Mendes, Laporte, Gravillon, Morel - Boisgard, Monconduit, Abergel, Wissa - Moffi, Grbic
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Álvaro González, Čaleta-Car, Amavi - Gueye - Rongier, Kamara, Sanson - Thauvin, Luis Henrique
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.20 - 2.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Dijon FCO  (sobota 21:00)
PSG v úterý přišlo o svou sérii pěti vítězství v řadě, protože v Lize mistrů proti Manchesteru United nepodalo ani náhodou optimální výkon. Navrátit se do starých kolejí bezpochyby míní proti Dijonu, který se nachází na úplně opačném pólu tabulky Ligue 1. Dobře se navnadit na další mač milionářské soutěže s Basaksehirem, to bude asi nejhlavnější cíl domácího celku.

Velkou vlnu kritiky snesli Pařížané po porážce s anglickým výběrem. Servítky si přitom nebral ani sám trenér Thomas Tuchel, který své mužstvo výrazně pokáral. Teď narazí na soupeře, který by jeho svěřencům neměl dělat větší potíže. Tedy určitě za předpokladu, že nepředvedou obdobně mdlé vystoupení jako vůči manchesterskému klubu před pár dny.

Pokud v Parku princů hodlají naplnit ambice v Lize mistrů, v níž PSG v loňské sezóně dokráčelo až do finále, vystoupat ještě o stupínek výše, a to také ke spokojenosti katarských majitelů, podobných herních výpadků by se mělo co nejvíce vyvarovat. Nyní mají domácí možnost, aspoň do neděle, dostat se do čela francouzské ligy, potřebují ale nutně zvítězit.

Je dost možné, že po náročném programu, který zahrnoval rovněž reprezentační povinnosti, dostane od Tuchela volno například Kylian Mbappé, jenž by mohl začít jen na lavičce náhradníků. Layvin Kurzawa a Ángel Di María i nadále zůstávají mimo hru kvůli karetním trestům, fit nebude Idrissa Gueye, přičemž na marodce zůstávají Juan Bernat i Marco Verratti.

Každopádně návrat na trávníky chystají Thilo Kehrer, Mauro Icardi, Julian Draxler i Marquinhos, jenž pravděpodobně utvoří obvyklou stoperskou dvojicí s parťákem Presnelem Kimpembem. "Musíme zvednout hlavy," burcoval francouzský obránce. "Víme, že budeme hrát každé tři dny. Zápasy přicházejí na řadu rychle, je potřeba se soustředit na sebe."

Pandemie koronaviru si žádá nepopulární opatření i v regionu Ile-de-France, kde platí od devíti hodin večer dokonce zákaz vycházení. Fanoušci tak tohle utkání hrané bez diváků budou moci sledovat jen v televizi výhradně z pohodlí domovů. "Byl jsem překvapený, jak špatně jsme v Lize mistrů hráli. Nechápal jsem proč," hodnotil minulý souboj Tuchel.

Hosté, jimž teď budou chybět Yassine Benzia, Romain Amalfitano i Roger Assalé, prožívají těžkopádný start do nového ročníku. Po čtyřech porážkách v řadě však aspoň zmírnili klesající křivku a v uplynulých třech kolech urvali dvě remízy. Tu poslední, velmi cennou, proti Rennes. "Očekávám, že v sobotu budeme trpět," uvedl dijonský kouč Stéphane Jobard.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Marquinhos, Kimpembe, Bakker - Draxler, Ander Herrera, Rafinha - Pablo Sarabia, Kean, Neymar
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Allagbé - Chafik, Écuélé Manga, Panzo, Chalá - Lautoa, Ndong - Ebimbe, Chouiar, Sammaritano - Mama Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 13.30 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Angers SCO  (pátek 21:00)
V sezoně neporažené Stade Rennes přivítá už v páteční předehrávce SCO Angers. Domácí mají hodně nabitý program, v úterý si stihli odbýt premiéru v Lize mistrů a před začátkem víkendu se poměří s týmem, se kterým nikdy v historii neprohráli. Hned v dalším týdnu pak sehrají zápas milionářské soutěže proti španělské Seville.

Stade Rennes nastoupilo v úterý večer k premiérovému zápasu Ligy mistrů proti ruskému Krasnodaru a výsledkem byla remíza 1:1. Bod z Ligy mistrů se sice počítá, ale domácí nezastřeli jisté zklamání, zvláště když v zápase vedli proměněnou penaltou Guirassyho. Krasnodar odpověděl okamžitě gólem Ramírezem a další branka už nepadla.

Les Rennais jsou od začátku sezony neporaženi. Během úvodních sedmi kol nasbírali čtyři výhry a tři remízy a naprosto zaslouženě okupují přední příčky. Do pátečního souboje s Angers jdou v roli velkého favorita, což je ještě umocněno jednoznačně lepší vzájemnou bilancí. V loňské neúplné sezoně spolu oba týmy sehráli jen duel na půdě Rennes a z vítězství 2:1 se radovali domácí.

Angers svého soupeře nikdy neporazilo a tuto nelichotivou bilanci se pokusí v pátek konečně změnit. Forma hostů je všelijaká, po vyhraném zápase zpravidla následovala porážka, pouze v posledním kole hosté remizovali s Métami 1:1. Ani to nebyl pro Les Scoïtes dobrý výsledek, zvláště když před tím utržili debakl od PSG.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Salin - H. Traoré, Da Silva, Aguerd, Dalbert - Camavinga, Nzonzi, Tait - Del Castillo, Guirassy, ​​Teriér.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Bamba, I. Traoré, Thomas, Doumbia - Amadou - Thioub, Fulgini, Mangani, Boufal - Bahoken.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.34 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC752013:217
2.Paris Saint-Germain750216:315
3.Stade Rennes743015:815
4.OGC Nice741210:913
5.RC Lens741210:1013
6.Olympique Marseille733110:812
7.Montpellier HSC732213:911
8.AS Monaco732210:911
9.Olympique Lyon724110:710
10.AS Saint-Étienne73139:1010
11.Angers SCO73138:1510
12.Girondins Bordeaux72327:59
13.Stade Brestois730411:159
14.FC Metz72237:78
15.FC Nantes72239:108
16.Nîmes Olympique72239:118
17.FC Lorient721412:147
18.Racing Strasbourg71066:163
19.Stade Reims70256:132
20.Dijon FCO70254:142

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele