8. kolo
25.10.2020 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jimmy Briand v obležení spoluhráčů (© AFP)

Bordeaux si připisuje proti Nîmes šťastné vítězství

Na Stade Matmut Atlantique si více gólových příležitostí vypracovali hosté, nicméně nakonec doplatili na nedisciplinovanost. Po faulu ve velkém vápně Les Girondins proměnili penaltu. A než se soupeř stačil vzpamatovat, přidal Rémi Oudin pojišťovací trefu.

V 11. minutě si Les Crocodiles neohroženě naběhli do soupeřovy šestnáctky. Nakonec se centr od rohového praporku snesl na hlavu Anthonyho Briançona, s jehož hlavičkou neměl Benoit Costil sebemenší problémy. Za dvě minutky rozehrával Nicolas De Préville přímý kop, nicméně hlavička Paula Baysseho nebyla z nepřesnějších.

Ve čtyřiadvacáté minutě se balon od Melinga a Denkeye dostal k Lamine Fombovi, jehož tečovanou střelu z hranice velkého vápna vyrážel Costil kolenem. Hosté pak dobře napadali protivníkovu rozehrávku, takže míč zůstával daleko od jejich svatyně. Ve 35. minutě opět napřáhl Fomba, avšak hradbu těl před sebou nepropálil.

Za šedesát sekund se svěřenci Jérôma Arpinona dostali do další dobré příležitosti. Tožan Ahoueke Denkey pobídl tentokrát Patricka Burnera, který zaběhl do vápna z pravé strany a ke škodě Nîmes nastřelil jen boční síť. V závěru úvodního poločasu se k centru Hatema Ben Arfy propracoval Pablo, jenže neměl ideálně srovnaný krok, takže z tohoto mráčku nezapršelo. Těsně před odchodem do šaten ztratil Denkey balon, načež se k dobré ráně dostal Rémi Oudin. Baptiste Reynet měl co dělat, aby nepříjemnou ránu vytěsnil na břevno, od kterého se míč odrazil do bezpečí.

V 53. minutě si Loris Benito poradil s Renaudem Ripartem, nposléze našel Ben Arfu, jehož pokus byl obětavými obránci sražen na rohový kop. Deset minut poté mohl opět střílet osamocený třiatřicetiletý záložník. Ve slibně vyhlížející šanci mířil pouze do gólmanových rukavic. Poté chyboval Yacine Adli ve vlastní šestnáctce. Fomba si balon parádně připravil a pořádně zaměstnal brankáře Costila.

V 75. minutě si Mehdi Zerkane narazil s Briandem a jeho pokus lapil Reynet. Nicméně i kdyby jednadvacetiletý forvard ve službách Les Girondins skóroval, jeho zásah by stejně kvůli ofsajdu nemohl platit. Za necelých 180 sekund se do velkého čtverce prodral Ben Arfa a rozhodčí Brisard ukázal po lehkém kontaktu s obráncem Florianem Miguelem na značku pokutového kopu.

Zkušený Jimmy Briand mířil po zemi po své levé ruce, zatímco Baptiste Reynet skočil na opačnou stranu, takže nebylo co řešit - 1:0. Po pětatřicetiletého veterána to byla jubilejní stá trefa v Ligue 1. Hosté po rozehrávce ztratili kulatý předmět, načež Briand servíroval na levou stranu pro Rémiho Oudina, jehož střelu levačkou na bližší tyč nedokázal brankář zkrotit - 2:0.

V následujících deseti minutách se výběr Jeana-Louise Gasseta soustředil především na bránění. "Krokodýli" se tak dostali k jediné střele, kterou v poslední minutě nekorigoval výsledek Karim Aribi, jelikož mířil vedle levé tyče. Les Girondins si zřejmě nezasloužili vyhrát, ale na to se historie ptát nebude. Uvidíme, jak si povedou za týden na stadionu v Monaku. Nîmes přivítá doma Mety.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele