8. kolo
25.10.2020 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Burak Yilmaz (© AFP)

Nice remizovalo s Lille

Soupeři obou pražských S ve skupině Evropské ligy spolu jenom remizovali 1:1. OGC Nice se na vlastním stadionu ujalo vedení, ale to trvalo pouhých osm minut, než se prosadil Turek Yilmaz. LOSC Lille tak prodloužilo svojí letošní neporazitelnost a v tabulce má shodný počet bodů jako vedoucí PSG.

Lille se ve čtvrtek představilo na půdě pražské Sparty a teď pro změnu cestovalo na jih Francie do Nice. Kouč Galtier udělal oproti Evropské lize několik změn a od začátku například nastoupil Burak Yilmaz.

Do první vážnější šance se dostalo Nice. Po rohovém kopu se natlačil k hlavičce Bambu a Maignan, naštěstí pro Lille, zůstal na místě a balón vyrazil. Po hříchu to ale byla jediná vážnější šance prvního poločasu. Oba celky se prezentovaly spíše bojovným projevem a bezbrankový stav proto nebyl nijak překvapivý.

Zápasu mohla výrazně pomoci vstřelená branka a přesně to se pět minut po přestávce stalo. Claude-Maurice si velice dobře všiml nabíhajícího Dolberga, z jedničky mu poslal přihrávku a sám Dolberg šikovně uklidil balón za brankářova záda. Nice se však dlouho neradovalo. Za osm minut vyslal parádní pas za obranu Araujo a Burak Yilmaz nekompromisní dělovkou srovnal na 1:1.

V 62. minutě se dostal na hrací plochu i sparťanský "kat" Yazici, ale na rozdíl od pohárového zápasu se prosadit nedokázal. V Nice se na další šanci čekalo a to až do 86. minuty, kdy trestuhodně hlavičkoval mimo Thuram. Vyrovnané utkání vítěze nepoznalo a dá se konstatovat, že remíza je spravedlivá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele