8. kolo
24.10.2020 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Moise Kean (© AFP)

Kean s Mbappém zajistili PSG povinnou výhru nad Dijonem

Alespoň do nedělního odpoledne se fotbalisté PSG posunuli na první místo tabulky. V Parku princů neměli příliš problémů s posledním Dijonem, který stejně jako letos v únoru skolili o čtyři branky, a dokráčeli k zaslouženému vítězství. V prvním poločase se dvakrát trefil Moise Kean, v tom druhém úřadoval Kylian Mbappé, jenž rovněž skóroval ve dvou případech.

Domácí trenér Thomas Tuchel nedisponoval ani náhodou kompletním kádrem. Vlivem několika zranění či z důvodu šetření některých opor před dalšími náročnými týdny nasadil do hry okleštěné složení, i to ale mělo na hřišti dominantní vliv. Byť svěřenci kouče Stéphaneho Jobarda předvedli v některých pasážích hry sympatický výkon, odměny se nedočkali.

Pařížanům, kteří v úterý sehráli nepovedené klání Ligy mistrů s Manchesterem United, rozhodně pomohl nabýt sebevědomí brzký přesný zásah už ze 3. minuty. Marquinhos ze středu pole uvolnil na levé straně sbíhajícího si Bakkera, ten odcentroval na bližší tyčku, odkud Kean, nová posila PSG, překonal z blízkosti marně reagujícího brankáře Allagbého.

A poté, co italský reprezentant zaznamenal premiérovou branku od přestupu z anglického Evertonu, který ho zapůjčil do hlavní francouzské metropole na hostování, rozvlnil síť ve 23. minutě ještě jednou. Neymar založil rychlý brejk, proběhl až do šestnáctky, kde předložil balón svému spoluhráči, a Kean ho pak nikým nehlídaný uklidil pohotově do prázdné brány.

PSG i nadále bez obtíží kontrolovalo celé dění na hrací ploše, svůj pohodlný náskok před outsiderem zkrátka bezpečně hlídalo, přesto ke změně skóre dlouhou dobu nedocházelo. Až se na trávník musel podívat Mbappé, který v 73. minutě nahradil z lavičky právě autora úvodních dvou gólů, a ukázat v 82. a 88. minutě všem, kterak se proměňují vytvořené šance.

Nejprve zaúřadoval po obvykle fungující spolupráci s Neymarem, který ho uvolnil svou kolmicí, Mbappé následně udělal pár rychlejších kroků směrem do pokutového území a odtud našel mezírku mezi nohama Allagbého. A o šest minut později předvedli Les Parisiens velmi povedenou kombinaci, Pablo Sarabia přihrál Mbappému, jenž zacílil do okrytého prostoru.

Dijon v zápase uměl zahrozit, to je potřeba říci, jenže v koncovce se mu jednoduše hrubě nedařilo. Zlobil především Ebimbe, který je mimochodem v Burgundsku na hostování právě z PSG a svého právoplatného zaměstnavatele několikrát potrápil. Avšak v nejslibnějších příležitostech z 20., 42. či 58. minuty se prostě nepotkal s potřebným přesným zakončením.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,5+ goly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele