8. kolo
25.10.2020 21:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Karl Toko Ekambi (© AFP)

Lyon o poločase sfouknul Monako čtyřmi góly

Večerní šlágr francouzské nejvyšší soutěže měl hodně překvapivý průběh. Lyon totiž svému rivalovi za pětačtyřicet minut nasázel čtyři góly a tím zápas prakticky rozhodl. Monako ve druhém poločase sice snížilo, ale více mu skvěle hrající Lyon nedovolil. Mezi střelce Les Gones se zapsali Depay, dvougólový Toko Ekambi a Aouar. Utkání také pro červenou kartu nedohrál Melvin Bard, na výsledek to však nemělo vliv.

Závěrečný duel 8. kola francouzské Ligue 1 proti sobě postavil dva rivaly - Olympique Lyon a AS Monako. Oba celky vstoupily do sezony rozpačitě a ve vzájemném měření chtěly ukázat lepší formu. Oba celky se také chtěly přiblížit pohárovým příčkám, konkrétně Lize mistrů.

Už po 180 sekundách patřičně vystrašil domácí tým Stevan Jovetić, s jeho hlavičkou měl plné ruce práce Lopes. Pak už začaly převážet šance Lyonu, který ale v koncovce selhával. Zařízení minuli Depay i Toko Ekambi. Ve 12. minutě předvedl Lyon rychlý protiútok, na jehož konci byla přesná střela Depaye a vedení Lyonu 1:0. Utkání se neslo ve velmi dobrém tempu a růžky vystrčilo i Monako. Ránu Fofany zpacifikoval Lopes. Následně už se do útoku hnal jenom Lyon. Na pobídku Aouara nikdo z domácích nezareagoval, což nemuselo mrzet, protože ve 34. minutě už to bylo 2:0. Na pravé straně hřiště se rozeběhnul Kadewere, načež přihrál před branku, kde Toko-Ekambi dovedl dílo do zdárného konce.

Lyon vyučoval efektivitu a Monako to mělo v následujících minutách znovu pocítit. Pět minut před přestávkou fauloval Sidibé unikajícího Toka Ekambiho a sudí odpískal pokutový kop. Houssem Aouar ho bezpečně proměnil a Lyon už vedl 3:0. A to stále ještě nebylo vše. Poločasový debakl uzavřel po neshodách v knížecí defenzivě opět Toko Ekambi. Monako prožilo poločas hrůzy a po čtyřech brankách bylo jasné, že si jen tak body neodveze.

Trenér Niko Kovać to měl o poločase těžké. Musel své svěřence ještě motivovat k zápasu a zdá se, že se mu to částečně podařilo. Po faulu na Aguilara kopali penaltu i hosté a Wissam Ben Yedder střelou k tyči snížil. Ze strany Monaka to ale bylo vše. Do konce zápasu ještě zbývala spousta času, ale chytrá hra Lyonu a vysoký náskok prostě nedovolily Monaku vrátit se do hry. V závěru měl Lyon i další šance, ale například Dembélé nechal vyniknout Lecomteho.

Dvě minuty před koncem uviděl červenou kartu Melvin Bard, ovšem vliv na výsledek to žádný nemělo. Monako mělo na využití přesilovky minimum času a jak už bylo řečeno, zápas si prohrálo v prvním poločase.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele