Ligue 1 - souhrn 7. kola: Po hodech přišel menší půst

22.09.2021, 20:58, aktualizováno 22.09.2021, 22:57
Komentáře a souhrny
Benjamin Andre (© AFP)
Sedmé kolo francouzské ligy přineslo gólové hody, v prvních pěti duelech padlo 23 branek. Hned šest jich dalo Rennes a debaklem vše odskákal nováček z Clermontu, Bordeaux remizovalo v Montpellieru, v dalších případech se radovali domácí. Druhá várka zápasů už tak bohatá na branky nebyla, tři body i tak vydolovaly Lyon a PSG...

Angers SCO - Olympique Marseille 0:0

22.09.2021 21:00

Góly: -

Nebylo to zrovna pohledné utkání. K vidění bylo jen minimum šancí a jak Angers, tak i Marseille vystřelili jen jednou na branku. Zejména pro hosty je remíza velkou ztrátou, ačkoliv tým z jihu Francie zůstává neporažen.

Olympique Marseille cestoval na půdu Angers jako favorit, který se v případě vítězství mohl přiblížit vedoucí Paříži. Střelný prach ale Les Phocéens zvlhl a v zápase žádný gól nepadl. Nemuselo to trvat dlouho a Marseille klidně mohla vést 1:0. Ve 14. minutě se totiž dostal do samostatného úniku na brankáře Bernardoniho Henrique, ale naneštěstí pro Marseille zvolil kličku, kterou mu brankář Angers vystihl. Na druhé straně se zase dostal do zakončení Capelle a z první branku minul. To byly zároveň největší šance v průběhu prvního poločasu, který toho jinak moc nenabídl. Obecně byl průběh utkání spíše zklamáním.

Diváci na stadionu Raymonda Kopy se nedočkali ani po změně stran. Ve 49. minutě se sice rýsovala nadějná možnost pro Chabota, ovšem k zakončení nedošlo. Angers hrozilo především z protiútoků, jenomže žádný z nich nedokázalo dovést do zdárného konce.

Šancí bylo ve druhém poločase ještě méně a spíše se hrálo soubojové utkání. Až osm minut před koncem se Olympique naskytla obrovská příležitost. Do samostatného úniku se dostal Bamba Dieng, Bernardoni byl ale rychle z branky a loženku zneškodnil. Oba týmy vystřelily za celé utkání jen jednou na branku a tak není divu, že zápas skončil 0:0.

Více informací k zápasu

RC Lens - Racing Strasbourg 0:1

22.09.2021 21:00

Góly: 67. Ludovic Ajorque

Až v kole číslo sedm přišli fotbalisté Lens o svou neporazitelnost. I tak ovšem jejich konečná porážka neměla výrazný vliv na průběžné pořadí v tabulce, i nadále se totiž nacházejí v jejím popředí se dvanácti získanými body. Štrasburk naopak potvrdil, že po nevalném startu nového ročníku se neustále zlepšuje, a uzmul své třetí vítězství z uplynulých čtyř odehraných klání.

Lens nepředvedlo vyloženě špatný výkon, především v prvním poločase si umělo tvořit šance potřebné ke skórování, jenže neproměnilo ani jednu z nich. V 8. minutě zahrozil Medina, ve 25. minutě naopak Saïd, avšak ani jeden z nich v koncovce neuspěl. Situace se však domácím notně zkomplikovala zkraje druhého dějství, rozhodčí Stinat je totiž náhle poslal do oslabení.

Danso určitě nemínil schválně ohrozit zdraví soupeře, podrážkou kopačky však zkrátka trefil soupeře Caciho, a tak viděl přímou červenou kartu. Tahle rána, s přispěním toho faktu, že pro tento duel nesměli být přítomni diváci na stadionu, jelikož vedení soutěže vydalo takový trest kvůli výtržnostem fandů v nedávném derby s Lille, jako by předznamenala nezdar Sang et Or.

Přesilovku se do té chvíle nepříliš aktivnímu Štrasburku podařilo využít. V 67. minutě vyslal z pravé strany Djiku dlouhý centr do pokutového území, tam na zadní tyči našel spoluhráče Caciho, jenž míč sklepl hlavou pro Ajorqueho, a ten lehce rozvlnil síť. Nejblíže měl srovnání stavu Sotoca, avšak zamířil smolně do obou tyček a z dorážky nezacílili ani Medina a Fofana.

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice 1:0

22.09.2021 21:00

Góly: 23. Thomas Monconduit

Překvapivý výsledek se urodil ve středu večer v Lorientu, kam zavítalo dosud neporažené OGC Nice. Domácí se prosadili jedinou brankou Monconduita a pak udrželi výsledek až do závěrečného hvizdu, přestože hosté neproměnili penaltu a od 69. minuty hrál Lorient bez vyloučeného Jenze.

Neporazitelnost Nice pod Christopherem Galtierem skončila poměrně smolně. Herně na tom nebyli Les Aiglons zle, ale doplatili na neproměňování příležitostí.

Lorient byl překvapivě v úvodu aktivnější a po 14. minutách se dožadoval pokutového kopu Moffi. Marně, protože sudí nechal hru pokračovat. Aktivní Lorient se dočkal o devět minut později. Thomas Monconduit si počkal na přihrávku a z hranice šestnáctky bez přípravy neomylně zakončil. Krásný gól domácích byl nakonec jediným v celém utkání.

To však neznamená, že žádné šance k vidění nebyly. Ještě v prvním poločase nebezpečně vypálil Gouiri a před Delortem v další možnosti na poslední chvíli zasáhla obrana. Brankové příležitosti Nice začaly přibývat, avšak stav 1:0 pro Lorient se neměnil.

Nezměnil se ani v 55. minutě, kdy byla ve prospěch Aiglons nařízena penalta. Gouiri ale vůbec netrefil branku a tím velkou možnost promrhal. Za dalších třináct minut orazítkoval Gouiri břevno a zdálo se, že Nice prostě není přáno. V 87. minutě zase vychytal Gouiriho brankář Nardi. Hosté se v utkání neprosadili a vůbec poprvé v nové sezoně prohráli.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - ES Troyes 3:1

22.09.2021 21:00

Góly: 48. Xherdan Shaqiri, 72. Emerson, 87. Lucas Paquetá - 45. Xavier Chavalerin

Fotbalisté Lyonu před pár dny neodvedli vůbec špatnou práci na půdě PSG, nakonec nezískali ani bod, ve vloženém kole ovšem měli poměrně rychlou možnost na nápravu situace a uzmout do tabulky úspěšný výsledek. A ten si opravdu připsali. Nováček Ligue 1 z Troyes se v závěru první půle ujal vedení, jenže ta druhá mu vůbec nevyšla a ve finále celkem třikrát inkasoval.

Domácí potvrdili historicky určitě povedenou bilanci se svým protivníkem. Od roku 2012 na něj narazili sedmkrát v rámci soutěžních měření sil a ve všech případech vyhráli. Osmý skalp v pořadí nad Troyes se nerodil úplně nejsnadněji, bylo však vidět, že Lyon přece po obrátce zabral, otočil vývoj skóre na svou stranu a ve finále si asi tenhle zdar o něco více zasloužil.

Hosté se dostali do první nebezpečnější možnosti už ve 3. minutě, rychlonohý Mama Baldé se ocitl po proniknutí do šestnáctky v bezprostřední blízkosti brankáře Anthonyho Lopese, ten se mu ale vrhl pod nohy včas. V 17. minutě naopak mohli udeřit Les Gones, po pobídce Bruna Guimaraese a zakončení Aouara nicméně vytasil vážně skvostný zákrok gólman Gallon.

Když už se zdálo, že obě mužstva se budou muset do obrátky spokojit s nerozhodným stavem, unikl podél pravé lajny Kaboré, jeho pokus o centr se odrazil od vracejícího se Emersona ke spoluhráči Mamaovi Baldému, který míč sklepl pro Chavalerina, a ten svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Vstup do druhého poločasu se každopádně ESTAC nikterak nezdařil.

Ve 48. minutě Bruno Guimaraes našel svou přihrávkou Shaqiriho, jenž i z těžkého úhlu umně zacílil pod břevno a zaznamenal premiérový přesný zásah v dresu OL. V 72. minutě zasadil Olympique svému soupeři další ránu, konkrétně Emerson poté, co bránící Biancone odvrátil balón jen k němu. Vítězství pak ještě v 87. minutě jistil Lucas Paquetá po rychlém protiútoku.

Více informací k zápasu

FC Metz - Paris Saint-Germain 1:2

22.09.2021 21:00

Góly: 39. Kiki Kouyaté - 5. Achraf Hakimi, 90+5. Achraf Hakimi

PSG sice opětovně v Ligue 1 zvítězilo, už posedmé v řadě, drží si tak i nadále stoprocentní bilanci a zároveň vedoucí příčku v tabulce, zase se ovšem očekávalo, že finálního úspěchu dosáhnou v o mnoho pohodovějším tempu. Obzvláště, když zavítalo na půdu posledních Mét, které dosud urvaly jen tři body. Rozuzlení celého klání přišlo na řadu až v samotném závěru.

Hosté se museli v Lotrinsku obejít bez své nejzvučnější posily tohoto léta, kvůli zdravotním problémům nemohl nastoupit Lionel Messi, i tak ale disponovali na oko dost silnou sestavou, která plnila úlohu jednoznačného favorita. Ještě do páté minuty nastavení druhé půle byl stav mezi oběma týmy nerozhodný, než si rozhodující trefu připsal na své konto Ašraf Hakimí.

Marocký obránce, za kterého vedení PSG vysázelo zkraje července na šedesát miliónů eur italskému Interu, přitom skóroval ještě jednou hned zkraje střetnutí. Icardimu sice pokazil radost obránce Udol, který stačil jeho lobované zakončení odvrátit, jenže pouze k nohám dorážejícího Maročana, jenž cílil za brankovou čáru, což rozklíčovala i goal-line technology.

Navýšit náskok se snažil Mbappé, jehož svou kolmicí uvolnil Neymar, avšak francouzskému forvardovi nevyšla klička, a tak vyběhnuvší brankář Oukidja účelně zasáhl. Jinak ale Pařížané směrem dopředu nezářili. Les Grenats pak šest minut před přestávkou vyrovnali, to když centr z rohového čtvrtkruhu od M. Gueyeho využil hlavičkou střelou na vzdálenější tyčku Kouyaté.

Méty navíc nebyly daleko od dalšího přesného zásahu, M. Gueye, již autor asistence, ve 45. minutě směřoval zcela sám na bránu, výtečně se ovšem proti němu činil brankář Navas, který jeho tutovku zneškodnil. I ve druhém dějství drželi domácí s pařížským klubem krok. Ten se do vyloženějších šancí nedostával nikterak často, nicméně nakonec přece zabral v pravý čas.

Poslední chvilky tohoto měření sil byly hodně hektické. Nejprve byl vyloučený po druhé žluté kartě a následné červené stoper Bronn, jenž v nevhodný moment zdržoval hru tím, že zakopl míč. Mimo lavičku se pak musel odebrat i rozhořčený trenér Frédéric Antonetti, jenž sudímu Pignardovi a jeho kolegům zpíval zřejmě nepěkná slova. A oslabení následně Méty nepřežily.

Svěřenci kouče Mauricia Pochettina si zisk tří bodů možná ani nezasloužili. Konečná plichta by asi byla daleko spravedlivějším výsledkem. PSG každopádně dokázalo proměnit možná svou poslední možnost utkání, Neymar poslal dlouhou přihrávku na hranici vápna, Hakimí si narovnal balón na svou levačku a zamířil tvrdě, hlavně však přesně do spodního rohu brány.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Reims 2:1

22.09.2021 19:00

Góly: 31. Jonathan David, 43. Benjamin André - 74. Alexis Flips (pen.)

Obhájce titulu však připisuje tři body teprve podruhé v sezoně, díky čemuž nadále setrvává v dolní polovině tabulky. Tam se nachází i Óscarův výběr, přestože to pro něj byla pro změnu druhá porážka.

Jako první se ke střele odhodlal ve 12. minutě domácí Gabriel Gudmundsson. Ovšem prostor mezi třemi tyčemi trefil až Jonathan David. V té době z časomíry čerstvě odplula úvodní půl hodina a nutno dodat, že jeho zakončení hned přineslo vedení pro tým Jocelyna Gourvenneka. V závěru rychlé akce centroval z pravé strany vápan Burak Yilmaz na zadní tyč, kde se jeho v New Yorku narozený spoluhráč prosadil hlavou - 1:0.

Odpovědět se pokusil Michell van Bergen, ale nebyl přesný. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten centroval Burak Yilmaz pro změnu na bližší tyč, kde se opět hlavou prosadil Benjamin André - 2:0. Úvodní dějství tedy vyšlo mnohem lépe borcům hájícím dres LOSC, nicméně pořád před sebou měli ošemetných pětačtyřicet minut proti nepříjemnému soupeři.

Průběh druhé půle by byl pro vedoucí mančaft jistě o poznání klidnější, kdyby Jonathan David nemířil v jednapadesáté minutě jenom do břevna. Poté se osmělil Nathanaël Mbuku, ale Grbić včas zakročil. Van Bergen potom napálil brankovou konstrukci, takže snížit se Remeši podařilo až proměněné penaltě v podání Alexise Flipse, která následovala po faulu na Marshalla Munetsiho - 2:1.

Jenže ve zbývajících minutách už nedokázali hosté nic vymyslet, takže 200 kilometrů dlouhou cestu domů absolvovali s prázdnou. Naopak většina z dvaatřiceti tisíc diváků na stadionu mohla slavit vítězství. O další se Lille pokusí na Stade de la Meinau ve Strasbourgu. Les Rouges et Blancs oproti tomu přivítají na domácím stánku lepšící se FC Nantes.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 3:1

22.09.2021 19:00

Góly: 27. Kevin Volland, 62. Wissam Ben Yedder (pen.), 86. Wissam Ben Yedder - 41. Denis Bouanga

Obhájce třetí příčky nezačal aktuální ročník dobře. Ani do Ligy mistrů se postoupit nepodařilo. Teď však v knížecím klubu věří, že v celkovém součtu třetí duel bez porážky dopomůže k povedené sérii. Co na tom, že Monaco hrálo hodinu proti deseti. Naopak Les Verts si počtvrté v řadě připsali na konto nulový bodový zisk a v tabulce jim patří předposlední místo.

První šance pro domácí se zrodila ve 3. minutě. Kevin Volland balon ve vápně netrefil, leč Krépin Diatta ho už Greenovým směrem dokázal vyslat. Pozdější hříšník jej bez větších potíží zkrotil. Aktivitu mohl zúročit Youssouf Fofana, ale také neuspěl. Následně se do šance drali hosté, nicméně obraná řada soupeře nakonec žádné ohrožení Nübelovy svatyně nepřipustila.

Za německým gólmanem už v příští minutě dvakrát zvonila tyč. Poprvé po centru Wahbiho Khazriho, který nikdo nezachytil, podruhé po střele Denise Bouangy. Ve 24. minutě se opět dostal ke slovu tuniský reprezentant, jenže o kousek přestřelil. Krátce poté přihrál Fofana za obranu Vollandovi, který převzal míč na hranici vápna a následně z úhlu střelou na bližší tyč překonal Etienna Greena - 1:0.

Asistent u úvodní branky pak mohl skórovat sám, kdyby ovšem nenapálil břevno. Ve 33 minutě si Myron Boadu zaběhnul pro míč mezi stopera a gólmana, který jej nekompromisně sestřelil, za což si od sudího Brisarda zblízka prohlédnul červenou kartu. Zbytek utkání tedy dochytal Stefan Bajić, jenž musel ihned likvidovat přímý kop v podání Djibrila Sidibého.

Skvadra Claudea Puela se nepříznivými okolnostmi nenechala rozhodit a ještě do poločasového hvizdu se jí podařilo vyrovnat. Jean-Philippe Krasso pobídnul Denise Bouangu, který si kulatý předmět zpracoval, aby jej překvapivě poslal pravačkou na místo určení - 1:1. Do konce úvodního dějství ještě Sidibé nepříjemně atakoval Khazriho, ale obešlo se to bez karty. A v nastaveném čase Krasso mířil přesně do prostoru, kde se pohyboval Alexander Nübel.

Střelec vyrovnávacího gólu pálil v 57. minutě pouze do tyče, což by se teoreticky dalo označit za rozhodující moment zápasu. V době, kdy uplynula hodina hry, si totiž Timothée Kolodziejczak špatně spočítal dráhu letu balonu, který mu místo na hlavě přistál na ruce. Bohužel pro ASSE se tak stalo v jeho vlastním pokutovém území.

Wissam Ben Yedder penaltu proměnil, protože mířil k levé tyči, zatímco Bajić skákal na opačnou stranu - 2:1. Brankář se srbskými kořeny musel do akce znovu už v 65. minutě, jelikož aktivní Fofana nezištně předložil Golovinovi. Ruskému fotbalistovi patřila i další střela, nicméně ta se mezi tři tyče nevešla. Také Aurélien Tchouaméni přispěchal se svou trochou do mlýna, jenže si vylámal zuby na muži v rukavicích.

Ten do konce tohoto klání přeci jenom ještě jednou inkasoval. Běžela sedmaosmdesátá minuta, když mu zahrál na housle Wissam Ben Yedder, jenž z voleje uklízel centr od Kevina Vollanda - 3:1. Na Monaco čeká o víkendu duel s Clermontem, který hrubě zaváhal proti Rennes. Saint-Étienne přivítá na Stade Geoffroy-Guichard silné Nice.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 3:3

22.09.2021 19:00

Góly: 11. Valère Germain, 50. Valère Germain, 71. Florent Mollet - 18. Ui-jo Hwang, 29. Jean Onana, 85. Samuel Kalu

Šest branek ve vzájemném zápase těchto dvou celků padlo v novodobé historii pouze dvakrát, a to v letech 2013 a 2017, přičemž se pokaždé radovali z jasné výhry Les Girondins. Tentokrát můžou příznivci a příznivkyně klubu z města nad řekou Garonnou děkovat Samueli Kaluovi, že dokázal pět minut před vypršením řádné hrací doby vyrovnat.

První střelu vyprodukoval už ve 2. minutě bývalý hráč pražské Sparty Mihailo Ristić. Úvodní branku však přinesla až minuta jedenáctá, ve které Omlin rychlou rozehrávkou inspiroval svoje spoluhráče k rychlému brejku, v jehož finální fázi přihrál Stephy Mavididi kolegu Valére Germaina, jenž před bránou nastřelil Costila, od něhož se míč odrazil za čáru - 1:0.

Jestli má Bordeaux v kádru fotbalistu, který pokaždé snese ta nejpřísnější kritéria, bude to rozhodně Hwang Ui-jo. V 18. minutě převzal balon od Yacine Adliho a z bezmála třiceti metrů jej fenomenálním způsobem poslal přesně k levé tyči (tedy ten balon, nikoli svého jednadvacetiletého spoluhráče) - 1:1. Korejský reprezentant pak vymyslel lob, který ale na místo určení nedoputoval.

Vedení hostujícímu výběru tak musel zařídit až po půl hodině hry neméně povedenou ranou z podobného prostoru Jean Onana, jenž měl situaci ztíženou tím, že musel střílet z voleje - 1:2. Les Girondins šli tedy rázem do vedení, na kterém nic nezměnil ani pokus Téjiho Savaniera ze závěru poločasu. Zato po startu toho druhého stačilo MHSC jenom pět minut.

Pak totiž právě Savanier nacentroval na hlavu Valére Germaina, jenž se mohl běžet radovat ze svého druhého zásahu v utkání - 2:2. Trvalo patnáct minut, než bylo na Stade de la Mosson opět k vidění zakončení mezi tři tyče. Postaral se o něj Stephy Mavididi, leč ke gólu nevedlo. Až v jednasedmdesáté minutě odrazil kulatý předmět svými zády Fransérgio rovnou na hranici velkého čtverce, odkud okamžitě zakončoval Florent Mollet. A to tak, že cílil přesně k pravé tyči - 3:2.

Střelec třetí branky pak pobídnul toho, který se postaral o první dvě. Jenže Costil mu hattrick nedopřál. V závěrečné desetiminutovce měl i trochu kliku, že další Molletova navštívenka letěla vedle. Takže mohla přijít chvíli Samuela Kalua, který ve vápně - s trochou štěstí - přešel přes tři protihráče, aby zblízka rozvlnil síť - 3:3. V nastaveném čase musel ještě Omlin vychytat Mexera. Nicméně tahle remíza před zraky necelých deseti tisícovek diváků byla zřejmě spravedlivá.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Brestois 3:1

22.09.2021 19:00

Góly: 27. Ludovic Blas, 55. Pedro Chirivella, 58. Lilian Brassier (vl.) - 67. Jérémy Le Douaron

Kombouarého skvadra před týdnem vyplenila Stade Raymond Kopa v Angers a teď si připsala další tři body za druhé vítězství před vlastními diváky. V posledních dvou kolech přitom vstřelil úctyhodných sedm branek, čímž si o dost vylepšila skóre. Naopak Les Pirates po dalším nezdaru spadnul až do sestupového pásma.

Na Stade de la Beaujoire se vrátil Michel Der Zakarian, ovšem coby kouč hostujícího výběru. Úvodní dvacetiminutovka patřila především pozorným defenzivám. Až v jejím závěru to zkusil zpoza šestnáctky Romain Faivre a jeho skákavá střela skončila těsně vedle levé tyče. Na druhé straně předvedl nekompromisní volej Moses Simon. Síť však napálil pouze z boku.

O první gól se tedy postaral až Ludovic Blas, když se k němu míč se štěstím dostal právě od kopačky jeho nigerijského spoluhráče. Marco Bizot už byl mimo hru, avšak tomu, že šli domácí do vedení, svou tečí výrazně dopomohl Ronaël Pierre-Gabriel - 1:0. Odpovědět se pokusil Lucien Agoumé, jenže jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších.

Druhý zásah si Les Canaris nechali až na 55. minutu. Sébastien Corchia z pravé strany po zemi přihrával a Pedro Chirivella se trefil parádně z první, přičemž spolupracoval s břevnem - 2:0. Než se hráči Brestu stačili rozkoukat, inkasovali potřetí. Moses Simon chtěl svým přízemním centrem najít před bránou kolegu Coulibalyho, jenže Lilian Brassier byl rychlejší, což vyústilo ve vlastní gól - 3:0.

Následně vyslal Bizotovým směrem pořádnou pumelici Simon, avšak skóre se díky výbornému zákroku neměnilo. Až v 67. minutě se míč po rohovém kopu šťastně odrazil k Jérémymu Le Douaronovi, jenž měl před sebou už vcelku snadnou úlohu - 3:1. Do závěrečného hvizdu stály za zmínku už jenom dvě situace.

První měl na svědomí Andrei Girotto, ale čtvrtý zásah nepřidal. Nedlouho před vypršením řádné hrací doby ještě zkusil Rafiki Saïd, nicméně Alban Lafont byl na zemi včas. Nantes se tedy rázem vyšplhalo na deset bodů, přičemž další může přidat o víkendu proti Remeši. Piráti se střetnou s podobně se trápícími Metami.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Clermont Foot 6:0

22.09.2021 19:00

Góly: 32. Jonas Martin, 36. Martin Terrier, 55. Kamaldeen Sulemana, 57. Kamaldeen Sulemana, 64. Gaëtan Laborde, 77. Flavien Tait

Ani jeden z týmu nevstupoval do tohoto duelu v nejoptimálnější pohodě. O to více ligový novic nepředpokládal, že by měl odjíždět z Roazhon Parku s šestigólovým přídělem. Kór když od nadupaného PSG inkasoval v Paříži "jenom" čtyři branky.

Na rozdíl od rovněž šestigólového klání mezi MHSC a Bordeaux se v Bretani čekalo na první zásah více než půl hodiny. To však neznamená, že by se do té doby hrálo bez šancí. První výraznější si na konto v 18. minutě připsal Kamaldeen Sulemana, když si navedl balon do středu hřiště a zamířil těsně vedle levé tyče.

Krátce poté posadil ten samý hráč svůj centr na hlavu Martina Terriera, jenž stál na malém vápně, ale přesto jej dokázal Arthur Desmas skvělým reflexivním zákrokem vychytat. Potom neuspěl Gaëtan Laborde a střela Jonase Martina byla tečována na rohový kop. Po něm přišel centr z kopačky Benjamina Bourigeauda, který hlavou poslal do brány právě Jonas Martin - 1:0. Ve 36. minutě se na čele Pascala Gastiena objevily další vrásky, protože Bourigeaud našel Martina Terriera, který se štěstím prostřelil Desmase - 2:0. Za necelých 120 sekund mohl odpovědět Pierre-Yves Hamel, ale v dobré pozici selhal. Na konci úvodního dějství to ještě zkusili Sulemana a Flavien Tait, nicméně jejich chvíle měly přijít až po změně stran.

Ještě předtím cílil na zadní tyč Laborde. Třetí a čtvrtá trefa však patřila mladému talentu z Ghany. Kamaldeen Sulemana si celou akci sám rozjel, dvakrát si narazil se svými kamarády a ve skluzu procedil balon do sítě - 3:0. Hned po rozehrávce se zrodil další hřebíček. Terriera ještě muž v rukavicích vychytal, jenže k dorážce se dostal Sulemana. A protože měl před sebou prázdnou bránu, bylo jasné, že zvýší na 4:0.

Aktivní Martin Terrier se mohl podruhé do listiny střelců zapsat v 63. minutě. Desmas však s obtížemi jeho zakončení před brankovou čárou zkrotil. Ovšem co to bylo platné, když za několik málo okamžiků prošla přihrávka od Martina šťastně na zadní tyč, kde hlavou skóroval Gaëtan Laborde - 5:0. A to ještě nebylo všechno.

V 75. minutě Sehrou Guirassy sice neobstál, ale Flavient Tait svou nekompromisní ranou už šibenici vymetl - 6:0. Teprve potom už byli Les Rouges et Noirs zcela nasyceni a zbývající minuty se dohrávali v klidu. Uvidíme, jestli se přesvědčivý výkon i výsledek podaří zopakovat o víkendu proti Bordeaux. Clermont se pokusí přehrát Monaco.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain770020:721
2.Olympique Marseille642012:514
3.Angers SCO733110:612
4.RC Lens733111:812
5.FC Lorient73318:712
6.Olympique Lyon732212:1111
7.OGC Nice632112:310
8.FC Nantes731310:710
9.Racing Strasbourg731311:1110
10.Montpellier HSC723215:139
11.Clermont Foot723210:169
12.Stade Rennes72239:88
13.AS Monaco72238:108
14.Lille OSC72239:138
15.Stade Reims71427:87
16.Girondins Bordeaux713310:166
17.ES Troyes71247:115
18.Stade Brestois70438:144
19.AS Saint-Étienne70347:143
20.FC Metz70347:153
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Lille jako nebe a dudy. První poločas jasně aktivnější, přehrávali soupeře a Reims si nic nevytvořilo. Ve druhém? Reims ničili Lille na jejich hřišti a nedovolili jím ve druhém poločase žádnou střelu na bránu. Šílený. Potom nakonec ještě zdržovali jak se dalo a tahali čas, protože jím fakt teklo do bot.

Yilmaz zahrává v Lille rohy a připsal si tak asistenci.

Germain za tři zápasy v Mont tolik branek, kolik stihl loni v OM.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lyon zlaté tři body. Prvních dvacet minut hráli jako City, šup sem šup tam to mohlo být pianko 3:0 a čau jdeme domů se ožrat, ale to je Lyon čili drama až do konce. Tlak postupem času opadl a Troyes sem tam zahrozilo, mimo jiné brankou do šatny. Naštěstí hned ve 2. poločase jsme srovnali krok a útočili dál. Sice 3:1, ale reálně tam Troyes 2x (nebo 3x?) nedalo prázdnou bránu, kdy jsme v brance měli čtyři hráče a nějakým způsobem to tam neskončilo. Kvalitní výkon dopředu, ale v zakončení hovada. Defenzíva proti nováčkovi dnes nic moc. Slimak v té mezihře a hře zády k bráně vypadal solidně, dnes snad nepokazil nic a to tam sklepaval, patičkoval furt.

Reagovat
REPLIKATOR

Shaqiri PSG

Reagovat
Langi

PSG slusne…nejdriv vymyslena penalta s Lyonem a pak stejne haluzi i v Metach…skoda…letos budou fakt k nezastaveni

Reagovat
alias

JJ budou k nezastavení, ale jen díky rozhodčím...koukám, že zápasy PSG se hrají tak dlouho dokud nedají vítězný gol

Reagovat
Kily8

Koukám, že si to nekoukal. V nadstavenom čase, sa snáď 3 minúty nehrali. Meti si mysleli, že posledných 10 minút preválajú a rozhodca odpíska koniec. Hrali tak nesympaticky, že som si vychutnal ich pretiahnuté ksichty. Hrali extrémne neférovo a nesympaticky, len v móde je hejtovať PSG, tak hejtujeme, nech sa na ihrisku deje čokoľvek

Reagovat
onze

Reagovat
Israha

Henriqueho jsem loni chválil za solidní produktivitu v asistencích, ale před brankou je solidní spalovač . Bod dobrý, ale tahle remíza mě štve paradoxně spíš kvůli tomu, že další bod pro odporné Angers, kteří si teď nějaké body nahrají a na jaře budou odevzdávat a i tak nesestoupí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele