7. kolo
22.09.2021 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Emerson (© AFP)

Lyon po přestávce zabral, třemi góly z druhé půle zlomil nováčka z Troyes

Fotbalisté Lyonu před pár dny neodvedli vůbec špatnou práci na půdě PSG, nakonec nezískali ani bod, ve vloženém kole ovšem měli poměrně rychlou možnost na nápravu situace a uzmout do tabulky úspěšný výsledek. A ten si opravdu připsali. Nováček Ligue 1 z Troyes se v závěru první půle ujal vedení, jenže ta druhá mu vůbec nevyšla a ve finále celkem třikrát inkasoval.

Domácí potvrdili historicky určitě povedenou bilanci se svým protivníkem. Od roku 2012 na něj narazili sedmkrát v rámci soutěžních měření sil a ve všech případech vyhráli. Osmý skalp v pořadí nad Troyes se nerodil úplně nejsnadněji, bylo však vidět, že Lyon přece po obrátce zabral, otočil vývoj skóre na svou stranu a ve finále si asi tenhle zdar o něco více zasloužil.

Hosté se dostali do první nebezpečnější možnosti už ve 3. minutě, rychlonohý Mama Baldé se ocitl po proniknutí do šestnáctky v bezprostřední blízkosti brankáře Anthonyho Lopese, ten se mu ale vrhl pod nohy včas. V 17. minutě naopak mohli udeřit Les Gones, po pobídce Bruna Guimaraese a zakončení Aouara nicméně vytasil vážně skvostný zákrok gólman Gallon.

Když už se zdálo, že obě mužstva se budou muset do obrátky spokojit s nerozhodným stavem, unikl podél pravé lajny Kaboré, jeho pokus o centr se odrazil od vracejícího se Emersona ke spoluhráči Mamaovi Baldému, který míč sklepl pro Chavalerina, a ten svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Vstup do druhého poločasu se každopádně ESTAC nikterak nezdařil.

Ve 48. minutě Bruno Guimaraes našel svou přihrávkou Shaqiriho, jenž i z těžkého úhlu umně zacílil pod břevno a zaznamenal premiérový přesný zásah v dresu OL. V 72. minutě zasadil Olympique svému soupeři další ránu, konkrétně Emerson poté, co bránící Biancone odvrátil balón jen k němu. Vítězství pak ještě v 87. minutě jistil Lucas Paquetá po rychlém protiútoku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele