7. kolo
22.09.2021 19:00 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

Flavien Tait (© AFP)

Rennes si proti Clermontu s chutí zastřílelo

Ani jeden z týmu nevstupoval do tohoto duelu v nejoptimálnější pohodě. O to více ligový novic nepředpokládal, že by měl odjíždět z Roazhon Parku s šestigólovým přídělem. Kór když od nadupaného PSG inkasoval v Paříži "jenom" čtyři branky.

Na rozdíl od rovněž šestigólového klání mezi MHSC a Bordeaux se v Bretani čekalo na první zásah více než půl hodiny. To však neznamená, že by se do té doby hrálo bez šancí. První výraznější si na konto v 18. minutě připsal Kamaldeen Sulemana, když si navedl balon do středu hřiště a zamířil těsně vedle levé tyče.

Krátce poté posadil ten samý hráč svůj centr na hlavu Martina Terriera, jenž stál na malém vápně, ale přesto jej dokázal Arthur Desmas skvělým reflexivním zákrokem vychytat. Potom neuspěl Gaëtan Laborde a střela Jonase Martina byla tečována na rohový kop. Po něm přišel centr z kopačky Benjamina Bourigeauda, který hlavou poslal do brány právě Jonas Martin - 1:0. Ve 36. minutě se na čele Pascala Gastiena objevily další vrásky, protože Bourigeaud našel Martina Terriera, který se štěstím prostřelil Desmase - 2:0. Za necelých 120 sekund mohl odpovědět Pierre-Yves Hamel, ale v dobré pozici selhal. Na konci úvodního dějství to ještě zkusili Sulemana a Flavien Tait, nicméně jejich chvíle měly přijít až po změně stran.

Ještě předtím cílil na zadní tyč Laborde. Třetí a čtvrtá trefa však patřila mladému talentu z Ghany. Kamaldeen Sulemana si celou akci sám rozjel, dvakrát si narazil se svými kamarády a ve skluzu procedil balon do sítě - 3:0. Hned po rozehrávce se zrodil další hřebíček. Terriera ještě muž v rukavicích vychytal, jenže k dorážce se dostal Sulemana. A protože měl před sebou prázdnou bránu, bylo jasné, že zvýší na 4:0.

Aktivní Martin Terrier se mohl podruhé do listiny střelců zapsat v 63. minutě. Desmas však s obtížemi jeho zakončení před brankovou čárou zkrotil. Ovšem co to bylo platné, když za několik málo okamžiků prošla přihrávka od Martina šťastně na zadní tyč, kde hlavou skóroval Gaëtan Laborde - 5:0. A to ještě nebylo všechno.

V 75. minutě Sehrou Guirassy sice neobstál, ale Flavient Tait svou nekompromisní ranou už šibenici vymetl - 6:0. Teprve potom už byli Les Rouges et Noirs zcela nasyceni a zbývající minuty se dohrávali v klidu. Uvidíme, jestli se přesvědčivý výkon i výsledek podaří zopakovat o víkendu proti Bordeaux. Clermont se pokusí přehrát Monaco.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele