7. kolo
22.09.2021 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (vpravo) (© AFP)

Monaco doma nezaváhalo a proti ASSE slaví druhou výhru v sezoně

Obhájce třetí příčky nezačal aktuální ročník dobře. Ani do Ligy mistrů se postoupit nepodařilo. Teď však v knížecím klubu věří, že v celkovém součtu třetí duel bez porážky dopomůže k povedené sérii. Co na tom, že Monaco hrálo hodinu proti deseti. Naopak Les Verts si počtvrté v řadě připsali na konto nulový bodový zisk a v tabulce jim patří předposlední místo.

První šance pro domácí se zrodila ve 3. minutě. Kevin Volland balon ve vápně netrefil, leč Krépin Diatta ho už Greenovým směrem dokázal vyslat. Pozdější hříšník jej bez větších potíží zkrotil. Aktivitu mohl zúročit Youssouf Fofana, ale také neuspěl. Následně se do šance drali hosté, nicméně obraná řada soupeře nakonec žádné ohrožení Nübelovy svatyně nepřipustila.

Za německým gólmanem už v příští minutě dvakrát zvonila tyč. Poprvé po centru Wahbiho Khazriho, který nikdo nezachytil, podruhé po střele Denise Bouangy. Ve 24. minutě se opět dostal ke slovu tuniský reprezentant, jenže o kousek přestřelil. Krátce poté přihrál Fofana za obranu Vollandovi, který převzal míč na hranici vápna a následně z úhlu střelou na bližší tyč překonal Etienna Greena - 1:0.

Asistent u úvodní branky pak mohl skórovat sám, kdyby ovšem nenapálil břevno. Ve 33 minutě si Myron Boadu zaběhnul pro míč mezi stopera a gólmana, který jej nekompromisně sestřelil, za což si od sudího Brisarda zblízka prohlédnul červenou kartu. Zbytek utkání tedy dochytal Stefan Bajić, jenž musel ihned likvidovat přímý kop v podání Djibrila Sidibého.

Skvadra Claudea Puela se nepříznivými okolnostmi nenechala rozhodit a ještě do poločasového hvizdu se jí podařilo vyrovnat. Jean-Philippe Krasso pobídnul Denise Bouangu, který si kulatý předmět zpracoval, aby jej překvapivě poslal pravačkou na místo určení - 1:1. Do konce úvodního dějství ještě Sidibé nepříjemně atakoval Khazriho, ale obešlo se to bez karty. A v nastaveném čase Krasso mířil přesně do prostoru, kde se pohyboval Alexander Nübel.

Střelec vyrovnávacího gólu pálil v 57. minutě pouze do tyče, což by se teoreticky dalo označit za rozhodující moment zápasu. V době, kdy uplynula hodina hry, si totiž Timothée Kolodziejczak špatně spočítal dráhu letu balonu, který mu místo na hlavě přistál na ruce. Bohužel pro ASSE se tak stalo v jeho vlastním pokutovém území.

Wissam Ben Yedder penaltu proměnil, protože mířil k levé tyči, zatímco Bajić skákal na opačnou stranu - 2:1. Brankář se srbskými kořeny musel do akce znovu už v 65. minutě, jelikož aktivní Fofana nezištně předložil Golovinovi. Ruskému fotbalistovi patřila i další střela, nicméně ta se mezi tři tyče nevešla. Také Aurélien Tchouaméni přispěchal se svou trochou do mlýna, jenže si vylámal zuby na muži v rukavicích.

Ten do konce tohoto klání přeci jenom ještě jednou inkasoval. Běžela sedmaosmdesátá minuta, když mu zahrál na housle Wissam Ben Yedder, jenž z voleje uklízel centr od Kevina Vollanda - 3:1. Na Monaco čeká o víkendu duel s Clermontem, který hrubě zaváhal proti Rennes. Saint-Étienne přivítá na Stade Geoffroy-Guichard silné Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele