7. kolo
22.09.2021 19:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Pedro Chirivella (© AFP)

Nantes znovu vyhrálo, tentokrát si poradilo s Brestem

Kombouarého skvadra před týdnem vyplenila Stade Raymond Kopa v Angers a teď si připsala další tři body za druhé vítězství před vlastními diváky. V posledních dvou kolech přitom vstřelil úctyhodných sedm branek, čímž si o dost vylepšila skóre. Naopak Les Pirates po dalším nezdaru spadnul až do sestupového pásma.

Na Stade de la Beaujoire se vrátil Michel Der Zakarian, ovšem coby kouč hostujícího výběru. Úvodní dvacetiminutovka patřila především pozorným defenzivám. Až v jejím závěru to zkusil zpoza šestnáctky Romain Faivre a jeho skákavá střela skončila těsně vedle levé tyče. Na druhé straně předvedl nekompromisní volej Moses Simon. Síť však napálil pouze z boku.

O první gól se tedy postaral až Ludovic Blas, když se k němu míč se štěstím dostal právě od kopačky jeho nigerijského spoluhráče. Marco Bizot už byl mimo hru, avšak tomu, že šli domácí do vedení, svou tečí výrazně dopomohl Ronaël Pierre-Gabriel - 1:0. Odpovědět se pokusil Lucien Agoumé, jenže jeho hlavička nebyla z nejpřesnějších.

Druhý zásah si Les Canaris nechali až na 55. minutu. Sébastien Corchia z pravé strany po zemi přihrával a Pedro Chirivella se trefil parádně z první, přičemž spolupracoval s břevnem - 2:0. Než se hráči Brestu stačili rozkoukat, inkasovali potřetí. Moses Simon chtěl svým přízemním centrem najít před bránou kolegu Coulibalyho, jenže Lilian Brassier byl rychlejší, což vyústilo ve vlastní gól - 3:0.

Následně vyslal Bizotovým směrem pořádnou pumelici Simon, avšak skóre se díky výbornému zákroku neměnilo. Až v 67. minutě se míč po rohovém kopu šťastně odrazil k Jérémymu Le Douaronovi, jenž měl před sebou už vcelku snadnou úlohu - 3:1. Do závěrečného hvizdu stály za zmínku už jenom dvě situace.

První měl na svědomí Andrei Girotto, ale čtvrtý zásah nepřidal. Nedlouho před vypršením řádné hrací doby ještě zkusil Rafiki Saïd, nicméně Alban Lafont byl na zemi včas. Nantes se tedy rázem vyšplhalo na deset bodů, přičemž další může přidat o víkendu proti Remeši. Piráti se střetnou s podobně se trápícími Metami.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele