7. kolo
22.09.2021 19:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Hwang Ui-Jo (© AFP)

Přestřelka mezi Montpellierem a Bordeaux vítěze nepoznala

Šest branek ve vzájemném zápase těchto dvou celků padlo v novodobé historii pouze dvakrát, a to v letech 2013 a 2017, přičemž se pokaždé radovali z jasné výhry Les Girondins. Tentokrát můžou příznivci a příznivkyně klubu z města nad řekou Garonnou děkovat Samueli Kaluovi, že dokázal pět minut před vypršením řádné hrací doby vyrovnat.

První střelu vyprodukoval už ve 2. minutě bývalý hráč pražské Sparty Mihailo Ristić. Úvodní branku však přinesla až minuta jedenáctá, ve které Omlin rychlou rozehrávkou inspiroval svoje spoluhráče k rychlému brejku, v jehož finální fázi přihrál Stephy Mavididi kolegu Valére Germaina, jenž před bránou nastřelil Costila, od něhož se míč odrazil za čáru - 1:0.

Jestli má Bordeaux v kádru fotbalistu, který pokaždé snese ta nejpřísnější kritéria, bude to rozhodně Hwang Ui-jo. V 18. minutě převzal balon od Yacine Adliho a z bezmála třiceti metrů jej fenomenálním způsobem poslal přesně k levé tyči (tedy ten balon, nikoli svého jednadvacetiletého spoluhráče) - 1:1. Korejský reprezentant pak vymyslel lob, který ale na místo určení nedoputoval.

Vedení hostujícímu výběru tak musel zařídit až po půl hodině hry neméně povedenou ranou z podobného prostoru Jean Onana, jenž měl situaci ztíženou tím, že musel střílet z voleje - 1:2. Les Girondins šli tedy rázem do vedení, na kterém nic nezměnil ani pokus Téjiho Savaniera ze závěru poločasu. Zato po startu toho druhého stačilo MHSC jenom pět minut.

Pak totiž právě Savanier nacentroval na hlavu Valére Germaina, jenž se mohl běžet radovat ze svého druhého zásahu v utkání - 2:2. Trvalo patnáct minut, než bylo na Stade de la Mosson opět k vidění zakončení mezi tři tyče. Postaral se o něj Stephy Mavididi, leč ke gólu nevedlo. Až v jednasedmdesáté minutě odrazil kulatý předmět svými zády Fransérgio rovnou na hranici velkého čtverce, odkud okamžitě zakončoval Florent Mollet. A to tak, že cílil přesně k pravé tyči - 3:2.

Střelec třetí branky pak pobídnul toho, který se postaral o první dvě. Jenže Costil mu hattrick nedopřál. V závěrečné desetiminutovce měl i trochu kliku, že další Molletova navštívenka letěla vedle. Takže mohla přijít chvíli Samuela Kalua, který ve vápně - s trochou štěstí - přešel přes tři protihráče, aby zblízka rozvlnil síť - 3:3. V nastaveném čase musel ještě Omlin vychytat Mexera. Nicméně tahle remíza před zraky necelých deseti tisícovek diváků byla zřejmě spravedlivá.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele