Ligue 1 - preview 7. kola: Ve středu se hraje kompletní kolo

22.09.2021, 09:11
Previews
Vložené kolo si naplánovala rovněž francouzská nejvyšší soutěž a ve středu je na programu všech deset zápasů. PSG bude svou suverenitu potvrzovat na půdě FC Metz, Marseille cestuje do Angers a Nice pro změnu do Lorientu, výhodu domácího prostředí naopak mají Lyon nebo AS Monaco...
Lille OSC - Stade Reims  (středa 19:00)
Hodně špatný začátek sezony prožívá obhájce trofeje Lille. Dogy loni uchvátily Ligue 1 a získaly titul na úkor favorita favoritů PSG. Jenomže nyní mají po šesti kolech jen pět bodů a jsou výrazně blíže sestupu, než pohárovým příčkám.

Když Lille na začátku srpna ovládlo Trophée des Champions, vypadalo to na další vynikající sezonu. Jakmile se ale rozjel ročník Ligue 1, všechno je zatím jinak. Lille paběrkuje, nedaří se mu a zapisuje jeden horší výsledek za druhým. O víkendu podlehlo Lensu 0:1, před týdnem zase nedalo gól Wolfsburgu v Lize mistrů. Zkrátka Lille nepřipomíná ten válec, který získal mistrovský titul.

Trenér Jocelyn Gourvennec to má bez pochyby hodně složité. Navázat na skvělou práci Christophera Galtiera je nesmírně náročným úkolem a nový trenér ho zatím nezvládá. A tlak pochopitelně roste, stejně jako sílí hlasy požadující jeho odvolání.

Klidnější spaní má jeho protějšek Óscar García. S Remeší se od něho zázraky nečekají a po šesti kolech získal klub sedm bodů. Není to hodně a není to ani málo. Remeš si v poklidu hoví na jedenáctém místě, přičemž prohrála jen utkání s PSG.

Remeš byla nebezpečným soupeřem už v minulé sezoně. Lille sice dvakrát zvítězilo, ale pokaždé se na to nadřelo. V Remeši rozhodl jedinou brankou Jonathan Bamba, zatímco na domácím hřišti muselo Lille otáčet z 0:1 na 2:1.

Francouzský šampion bude ve středečním zápase bez Xeky, který už posbíral dostatečný počet žlutých karet. Nebudou ani Jonathan Bamba (stehenní sval) a Renato Sanches (koleno). Ještě větší marodkou oplývá Remeš, které nepomohou Mathieu Cafaro, El Bilal Toure, Moussa Doumbia, Fraser Hornby a Arber Zeneli.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Grbić - Celik, Fonte, Botman, Reinildo - Ikoné, Andre, Onana, Yazici - David, Yilmaz
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajković - Gravillon, Faes, Abdelhamid - Matusiwa, Foket, Kebbal, Munetsi, Konan - Van Bergen, Ekitike
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.57 - 5.23
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Monaco se po šesti odehraných kolech nacházelo na čtrnáctém místě tabulky. Takové umístění je v kontrastu s jeho dlouhodobými ambicemi a potřebovalo by se tedy co nejrychleji posunout vpřed. A napravit tak nevalný vstup do nové sezóny. Po víkendové plichtě v jihofrancouzském derby s Nice se nyní pokusí vydolovat tři body proti St. Étienne.

Loni domácí skončili v Ligue 1 na parádním třetím místě, dokonce matematicky usilovali i o celkový triumf. Jenže letos zatím na ligové scéně strádají, všudy všeho skolili pouze nováčka z Troyes. "Dnešní fotbal je především o detailech. A v tuhle chvíli spousta z nich hraje proti nám," řekl monacký lodivod Niko Kovač. "Na všem každopádně usilovně pracujeme," dodal.

ASM v minulosti nemělo nejlepší bilanci se svým nynějším soupeřem, když se však oba celky střetly naposledy, tedy v březnu letošního roku, utnulo svou pětizápasovou sérii bez vítězství, pokud do statistik započítáme i jedno měření sil v rámci Coupe de France. Byl to přitom skalp v poměrně velkém stylu, knížecí klub si zapsal dohromady čtyři přesné zásahy na cizí půdě.

I v nynějším případě bude plnit roli favorita, protože St. Étienne neodcestuje na Stade Louis II v dobrém rozpoložení. Aktuálně je až na předposlední příčce se třemi získanými body, v posledních třech utkáních padlo. Start do tohoto ročníku je tak pro něj vůbec ten nejhorší od roku 1988. Tehdy disponovalo stejným počtem bodů jako teď až do osmého kola.

Hosté naposledy nestačili doma Bordeaux, duel notně ovlivnil také silný liják. A jejich sok se s nástrahami popasoval lépe. "Ještě když bylo hřiště hratelné, odváděli jsme dobrou práci. Ale musíme ze svých schopností prostě vytěžit více," povídal Claude Puel, kouč Les Verts. "Moc dobře víme, že v této oblasti musíme být lepší. Daří se nám aspoň protivníky trápit," těšilo ho.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Maripán, Pavlovič, Disasi - Caio Henrique, Tchouaméni, Fofana, Aguilar - Golovin, Ben Yedder, Gelson Martins
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Green - Kolodziejczak, Nadé, Moukoudi, Camara - Gourna-Douath, Neyou Noupa - Hamouma, Chazrí, Bouanga - Ramírez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.33 - 6.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Girondins Bordeaux zlomilo smůlu a konečně v nové sezoně vyhrálo. Jakou váhu budou mít tři body ze hřiště Saint-Étienne ukáže i následující vložené kolo v Montpellieru. Bordeaux nevyhrálo nad HSC tři a půl roku!

Co se týče domácího týmu, ten si odvádí svůj standard. Dvě výhry doplněné dvěma remízami činí slušný zisk osmi bodů a stávající osmé místo v tabulce. Mimochodem na stejné příčce se umístil Montpellier i v minulé sezoně. Předchozí víkend Montpellier porazil Saint-Étienne 2:0 a před pár dny si přivezl bod z Troyes za remízu 1:1. Montpellier patří k těm soupeřům, jehož výkony bývají hodně nevyzpytatelné.

Až v šestém kole se svého prvního vítězství dočkalo Girondins Bordeaux. Pozice Vladimira Petkoviće se trochu zlepšila, ale při pohledu na tabulku je to pro příznivce Les Girondins stále smutný pohled. Kde jsou ty časy, kdy Bordeaux získalo francouzský titul a pravidelně startovalo v evropských pohárech? Z titulu se Les Girondins radovali v roce 2009, základní skupinu Evropské ligy si zase zahráli v sezoně 2018/2019 a soupeřem jim byla i pražská Slavia.

Letos je situace hodně jiná. Na kontě Girondins je pouhých pět bodů, což znamená v tabulce postavení těsně nad sestupovou propastí. Před Petkovićem stojí hodně práce a je vůbec otázkou, zdali to švýcarský lodivod stihne. Hlasy požadující jeho odvolání sílí.

V loňské sezoně vyhrál Montpellier oba zápasy doma i venku a s Bordeaux neprohrál v pěti soutěžních duelech v řadě. Hosté budou chtít tuto negativní bilanci vylepšit a odvézt si podobně jako o víkendu tři body.

Montpellieru bude chybět suspendovaný Matheus Thuler i zranění Ambroise Oyonga, Thibault Tamas a Pedro Mendes. Podobně je na tom i Bordeaux. Trenér Vladimir Petković musí oželet starty Paula Baysse, Joshe Maji a Albertha Elise.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Sambia, Esteve, Cozza, Ristic - Ferri, Chotard, Savanier - Mollet, Mavididi, Germain
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Pembele, Kwateng, Mexer, Gregersen, Mangas - Onana, Otavio, Adli - Hwang, Dilrosun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.71 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Stade Brestois  (středa 19:00)
Nantes se o víkendu naladilo vysokou výhrou a tři body bude chtít urvat i proti Brestu, který na svoji první výhru v sezoně stále čeká. Hosté mají na svém kontě jen čtyři nerozhodné výsledky a sbírat body po jednom by nepřineslo žádný úspěch.

Třikrát a dost, řekli si fotbalisté FC Nantes. Tři porážky v řadě a navíc bez vstřeleného gólu se podařilo ukončit přesvědčivým výsledkem na půdě Angers. Dvěma góly se přitom zaskvěl Ludovic Blas. Šlo teprve o druhou výhru v sezoně a jak už to tak bývá, s jídlem roste chuť. V minulé sezoně slavilo Nantes nad Brestem dvě výhry a mírnějším favoritem je i tentokrát.

Brest se v úvodních šesti kolech vítězství nedočkal, ale porazit ho bylo pro jeho soupeře nesmírně obtížné. Lyonu se to například nepodařilo a hvězdné PSG získalo tři body až po gólové přestřelce. V neděli zavítali hráči Brestu na půdu nováčka Clermontu a zase z toho byla remíza.

Na jednu stranu je potěšující, že Brest prohrává málo zápasů, na druhou je ale čekání na tříbodový import už dlouhé. A čím déle to potrvá, tím spíše může na Brest dopadnout psychická deka.

Domácí straně nadále chybí Anthony Limbombe a to by měla být jeho jediná absence. Horší je situace na straně Brestu. Steve Mounie, Sebastien Cibois, Juri Uronen, Christophe Herelle a Paula Lasna nebudou pro středeční utkání k dispozici.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Girotto, Pallois, Traore - Cyprien, Chirivella, Blas - Bukari, Simon, Kolo Muani
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Duverne, Chardonnet, Brassier, Pierre-Gabriel - Agoume, Belkebla, Faivre - Honorat, Cardona, Badji
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.33 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Clermont Foot  (středa 19:00)
Devět soutěžních zápasů stačilo již sehrát Rennes včetně duelů v Konferenční lize, a jestliže zkraje sezóny si vedlo velmi slušně, v posledních týdnech strádá. Až natolik, že se po šesti odehraných kolech nacházelo až na šestnácté příčce Ligue 1. Především uplynulá tři ligová klání se mu hodně šeredně nevydařila. A už by nebylo vážně vůbec od věci uspět proti Clermontu.

Opravdu stěží se dá odhadnout, jak dlouho si bretaňský výběr bude zvykat na hru bez Eduarda Camavingy, který během letního přestupového období zamířil do španělského Realu Madrid. Utkání s Marseille ovšem ukázalo, že reorganizace například i v herním systému může trvat déle, než se předpokládalo. V minulých třech duelech Ligue 1 domácí ani jednou neskórovali!

Šnůru tří porážek za sebou je nutno utnout co nejdříve. Na řadu nicméně musí přijít výrazné zlepšení. "Ztrácíme sebedůvěru," přiznal Benjamin Bourigeaud, záložník Rennes, po minulém nepovedeném souboji s OM. "Musíme zvednout hlavy a nezůstat negativní. Pár zajímavých akcí jsme ukázali, jenže daleko více fotbalových potřeb nám proti Marseille prostě chybělo."

Clermont, ač naprostý nováček nejvyšší francouzské soutěže, by přitom nemusel představovat pro SRFC lehce překonatelného protivníka. Doposud prohrál v jednom případě, a to na hřišti vysoce favorizovaného PSG, v ostatních střetnutích pak minimálně bodoval. Ligové udržení je jeho hlavním cílem, nynější šesté místo tabulky je pro něj vlastně luxusním nadstandardem.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Traoré, Badé, Aguerd, Meling - Bourigeaud, Ugochukwu, Santamaría, Tait - Laborde, Sulemana
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Desmas - Zedadka, Hountondji, Ogier, N'Simba - Oriol Busquets, Samed, Berthomier - Dossou, Rashani, Bayo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.47 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Angers SCO - Olympique Marseille  (středa 21:00)
Pouze jeden tým zatím drží krok se suverénní Paříží. Olympique Marseille ještě nenašel přemožitele a na vedoucí PSG ztrácí pět bodů, ovšem má jedno přerušené utkání k dobru. Les Phocéens teď zavítají do Angers, kde se tři body získávají obtížně. V minulém kole se to povedlo Nantes, povede se to i Olympiqueu?

Angers prožilo hodně nepovedený víkend, když v domácím utkání podlehlo Nantes vysoko 1:4. Příznivci Les Scoïstes takový výsledek rozhodně nečekali, zvláště na domácí půdě, kde bývá Angers hodně nepříjemné. Vždyť v předchozích kolech tu padly Lyon nebo Stade Rennes a přitom brankář Bernardoni ani jednou neinkasoval. V zápase s Nantes bylo od začátku všechno špatně. Už v 6. minutě vedli Kanárci o dva góly a i když Angers rychle snížilo, soupeř zase odskočil aby nakonec zvítězil 4:1.

Marseille přicestuje na stadion Jeana-Bouina ve výtečné formě. Jako jediná zatím může konkurovat hvězdnému PSG. V pěti odehraných kolech získala třináct bodů a v tabulce jí patří druhé místo. Angažování argentinského trenéra Jorgeho Sampaoliho se zatím jeví jako trefa do černého. Malým škraloupem na dosavadních výkonech je jen úvodní remíza v Evropské lize na hřišti Lokomotivu Moskva a rovněž ligová remíza doma s Bordeaux.

V minulé sezoně to Marseille v Angers nezvládla. Les Scoïstes zvítězili nad favoritem 2:1, ale v odvetě už se radoval tým z Azurového pobřeží. Historicky hovoří vzájemná bilance pro Olympique.

Oba trenéři mají k dispozici kompletní kádr, ale zatímco Gérard Baticle zřejmě sáhne do sestavy, jeho protějšek Jorge Sampaoli nemá důvody ke změně. Na hrotu by se tedy měl představit Dieng, doplňovaný Payetem.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Manceau, Traore, Thomas - Cabot, Mendy, Mangani, Doumbia - Cho, Boufal, Fulgini
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Lopez - Saliba, Balerdi, Petroni - Lirola, Gueye, Guendouzi - Ünder, Fuente, Payet - Dieng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.53 - 3.26 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - Racing Strasbourg  (středa 21:00)
Po šesti odehraných kolech se Lens může pyšnit, společně už pouze s dalšími třemi družstvy Ligue 1, neporazitelností. Je nyní opravdu předčasné cokoliv hodnotit a předpovídat, je však patrné, že stejně jako loni se celek ze severu Francie chce pohybovat na příčkách zaručující evropské poháry. Aspoň si o ně tedy nahlas říká. Teď ve vloženém kole vyzve Štrasburk.

Loni Sang et Or unikla účast v nově vytvořené Konferenční lize opravdu o malinký kousek, letos přitom navázali plynule na nečekaně dobré výkony a po třech výhrách a třech remízách se ocitli na třetím místě tabulky. Minulou sobotu zvládli také vždy náročné derby s Lille, které je bezpochyby může ještě více nakopnout do dalších týdnů, a to včetně aktuálního měření sil.

Domácí stratég Franck Haise má vlastně k dispozici stejný kádr jako v ročníku minulém. Jeho družina je zvyklá na herní systém, v podstatě jen vylepšuje své dovednosti. A byť ligové dění je programově náročnější, neočekávají se zásadní změny v sestavě. "Nebudu rotovat se svým složením jen tak. Budou hrát ti, co si hrát zaslouží, pochopitelně s ohledem na soupeře," říkal.

Svěřenci kouče Juliena Stéphana, na rozdíl od svého protivníka, hledali trošku sami sebe, ve finále se změn v kádru Les Coureurs událo více, především pak v obraně. Avšak v posledních třech duelech bylo vidět zlepšení, porazili Brest i Méty. "Nehodlám nasadit na plac tři čtvrtě nového týmu. Určitě je ovšem potřeba udržet i dynamiku ostatních hráčů," dovysvětlil Haise.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca - Gradit, Danso, Medina - Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski - Sotoca, Kalimuendo-Muinga, Kakuta
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, Djiku, Nyamsi, Le Marchand, Liénard - Thomasson, Aholou, Bellegarde - Diallo, Ajorque
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.54 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - OGC Nice  (středa 21:00)
Na Stade du Moustoir přivítá domácí Lorient dosud neporažené OGC Nice. Jihofrancouzský celek pod vedením Christophera Galtiera válí a podle prognóz by měl na hřišti Lorientu uspět. Les Merlus však nehrají špatně, o čemž se přesvědčily Monako nebo Lille.

Pokud jste v této sezoně narazili na Lorient, pravděpodobně vás to stálo nějaké body. Les Merlus prohráli jen jednou na Montpellieru, jinak pravidelně bodují a patří k příjemným překvapením sezony Ligue 1. O víkendu to sice z jeho strany nebyla žádná hitparáda, remíza 0:0 diváky nudila, na druhou stranu i bod z Remeše se počítá. Lorient už má na kontě dvě výhry a tři remízy a v tabulce si lebedí na sedmé příčce.

Ještě lépe je na tom Nice, které útočí na příčky zaručující Ligu mistrů. Svěřenci trenéra Galtiera dosud neprohráli, ale dvě domácí remízy s Remeší a Monakem trochu zamrzeli. Víkendové derby o Azurové pobřeží přineslo čtyřgólovou přestřelku. Nejprve vedlo Monako po brance Golovina, ale Nice výsledek otočilo a čtvrthodinu před koncem drželo nadějný stav. Konečnou remízu 2:2 ale vzápětí zařídil z pokutového kopu Ben Yedder.

Nice je v tomto zápase favoritem, ale určitě to nebude mít jednoduché. V minulé sezoně se v obou případech zrodila remíza.

Lorient nebude pro středeční utkání zcela kompletní. Kvůli zranění mu scházejí Quentin Boisgard, Jeremy Morel nebo Loris Mouyokolo. Ze zcela jiných důvodů bude chybět Fabien Lemoine. Kapitán Lorientu dostal osobní volno kvůli pohřbu. Ani Nice nemůže počítat se všemi hráči. Robson Bambu a Claude Maurice jsou zranění.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi - Le Goff, Mendes, Laporte, Jenz, Silva - Monconduit, Abergel, Bourles - Lauriente, Moffi
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benitez - Bard, Todibo, Dante, Lotomba - Boudaoui, Rosario, Lemina, Stengs - Gouiri, Dolberg
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - ES Troyes  (středa 21:00)
Dvě vítězství, dvě remízy a dvě porážky usadily Lyon na deváté místo tabulky. Ne že by tahle příčka byla vyloženě katastrofální, francouzský gigant se chce ale bezpochyby pohybovat na těch nejpřednějších. V rámci vloženého kola doma přivítá Troyes, které sice mělo poněkud těžkopádnější start do sezóny, jakožto nováček Ligue 1 se ovšem přece výsledkově zlepšuje.

Minulou neděli sehráli Les Gones šlágr na půdě PSG, nakonec v hlavní francouzské metropoli padli o branku. Domácí nicméně nepanikaří. Pořád jsou totiž v jakémsi procesu začleňování návyků nového trenéra Petera Bosze. "Hráči jsou v dobré formě. Nemáme vlastně žádné velké problémy. Odehrát tolik duelů za dva týdny je prostě hodně obtížné," uvedl lyonský lodivod.

Sám své družstvo po minulém souboji s Pařížany nijak nekritizoval. Ba naopak. "Kabina je sebevědomější," prozrazoval. "Byli jsme zklamaní, protože jsme si určitě nezasloužili prohrát. Ukázalo se, že umíme zahrát dobře proti skvělým soupeřům. Musíme být v budoucnu ještě organizovanější. Teď nás čeká úplně jiné klání. Budeme muset být stále naplno soustředění."

ESTAC v předminulém kole získalo venku svou první výhru, uspělo na hřišti Mét, následně plichtilo s Montpellierem. Mužstvo kouče Laurenta Batllese se nyní nachází nad sestupovým pásmem, záchrana je pro něj jasnou prioritou a velmi rádo by na bezpečných pozicích zůstalo i po tomto střetnutí. Bude však plnit roli outsidera, jakýkoli zdárný rezultát by byl dost cenný.

Jelikož hosté po tři sezóny působili ve druhé nejvyšší soutěži, datuje se jejich poslední mač s OL na rok 2018. Už sedmkrát v řadě s ním padli, včetně měření sil v Coupe de France. "Na nás je vždy tlak, prostě musíme vyhrávat," povídal Bosz. "Na začátku ročníku jsme přitom něco takového neplnili. Skoro vždy děláme pokroky, nejdůležitější je ovšem sbírat body."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Emerson, Denayer, Boateng, Gusto - Caqueret, Bruno Guimaraes - Lucas Paquetá, Aouar, Shaqiri - Toko Ekambi
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - Biancone, El Hajjam, Giraudon, Azamoum, Kaboré - Tardieu, Kouamé, Chavalerin, Rodrigues - Touzghar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.37 - 8.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Paris Saint-Germain  (středa 21:00)
Můžeme opravdu pouze stěží odhadovat, jaká atmosféra v kabině PSG panuje. Ne že by po výsledkové stránce hosté strádali, po gigantických rošádách během letního přestupového období však široká fotbalová veřejnost očekávala určitě lepší herní projev. Kolorit Ligue 1 jim tak nabízí další šanci, jak ukázat své dovednosti, a to v rámci vloženého kola na půdě posledních Mét.

Šest ligových zápasů, šest vítězství. Dalo by se říci, že Pařížané nemají jediný důvod být se svými vystoupeními na domácí scéně nespokojeni. Jenže evidentně bude chvíli trvat, než se obávané ofenzivní trio Lionel Messi, Kylian Mbappé a Neymar naplno sehraje. Hlavně prvně jmenovaný možná není v nejlepším rozmaru. Právě takovou skutečnost ukázal mač s Lyonem.

Argentinská hvězda totiž byla stažena z placu zhruba čtvrthodinu před koncem, a jakmile se odebrala z hrací plochu, nepodala trenérovi Mauriciovi Pochettinovi ruku. "Je jasné že, každý hráč jeho formátu chce být v akci co nejdéle," komentoval situaci pařížský stratég. "My jsme si ovšem všimli, že má potíže s kolenem. I proto jsme se rozhodli tak, jak jsme se rozhodli."

Možná je tak celý tento příběh ohledně střídání zbytečně nafouknutou bublinkou. Každopádně Messi pro střetnutí v Métách k dispozici nebude právě kvůli svým potížím. Doposud se neví, jak dlouho bude chybět, detaily budou totiž známy po čtvrteční prohlídce. "Byl jsem spokojený s jeho výkonem a nasazením proti Lyonu, i když neskóroval. Hrál dobře," říkal Pochettino.

Díky nepřítomnosti Messiho se tak v sestavě objeví pravděpodobně Mauro Icardi, v útoku by PSG mělo disponovat vlastně osvědčeným a ozkoušeným systémem s Mbappém, Neymarem a Di Maríou. Na debut v dresu PSG si mimochodem stále musí počkat Sergio Ramos, který i nadále pokračuje v individuálním tréninku, brzy by se mohl vrátit po zranění Marco Verratti.

Méty neporazily svého soupeře od roku 2006, v posledních jedenácti případech, včetně Coupe de la Ligue, vždy padly. A že by zrovna nyní měli svěřenci kouče Frédérica Antonettiho, jenž by měl postrádat pouze zdravotně indisponovaného Kévina N'Dorama, otáčet statistiky zcela naruby, to se čekat nedá. Zatím nevyhrály ani jednou, v posledních dvou zápasech prohrály.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Centonze, Bronn, Kouyaté, Udol, Delaine - Maïga, Pajot, Sarr - de Préville, Niane
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Hakimi, Marquinhos, Diallo, Nuno Mendes - Gueye, Paredes - Di María, Neymar, Mbappé - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.40 - 5.96 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain660018:618
2.Olympique Marseille541012:513
3.RC Lens633011:712
4.Angers SCO632110:611
5.OGC Nice532012:210
6.Clermont Foot623110:109
7.FC Lorient62317:79
8.Montpellier HSC622212:108
9.Olympique Lyon62229:108
10.FC Nantes62137:67
11.Stade Reims61416:67
12.Racing Strasbourg621310:117
13.ES Troyes61236:85
14.AS Monaco61235:95
15.Lille OSC61237:125
16.Stade Rennes61233:85
17.Girondins Bordeaux61237:135
18.Stade Brestois60427:114
19.AS Saint-Étienne60336:113
20.FC Metz60336:133
Bodové odečty
OGC Nice-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak příští sezona bude velká sranda. Čtyři týmy sestupující a od další sezony s osmnácti týmy. Podle mě dobrý krok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele