7. kolo
22.09.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Achraf Hakimi (© AFP)

Dvougólový Hakimí zachráncem PSG, favorit v Métách rozhodl až v závěru

PSG sice opětovně v Ligue 1 zvítězilo, už posedmé v řadě, drží si tak i nadále stoprocentní bilanci a zároveň vedoucí příčku v tabulce, zase se ovšem očekávalo, že finálního úspěchu dosáhnou v o mnoho pohodovějším tempu. Obzvláště, když zavítalo na půdu posledních Mét, které dosud urvaly jen tři body. Rozuzlení celého klání přišlo na řadu až v samotném závěru.

Hosté se museli v Lotrinsku obejít bez své nejzvučnější posily tohoto léta, kvůli zdravotním problémům nemohl nastoupit Lionel Messi, i tak ale disponovali na oko dost silnou sestavou, která plnila úlohu jednoznačného favorita. Ještě do páté minuty nastavení druhé půle byl stav mezi oběma týmy nerozhodný, než si rozhodující trefu připsal na své konto Ašraf Hakimí.

Marocký obránce, za kterého vedení PSG vysázelo zkraje července na šedesát miliónů eur italskému Interu, přitom skóroval ještě jednou hned zkraje střetnutí. Icardimu sice pokazil radost obránce Udol, který stačil jeho lobované zakončení odvrátit, jenže pouze k nohám dorážejícího Maročana, jenž cílil za brankovou čáru, což rozklíčovala i goal-line technology.

Navýšit náskok se snažil Mbappé, jehož svou kolmicí uvolnil Neymar, avšak francouzskému forvardovi nevyšla klička, a tak vyběhnuvší brankář Oukidja účelně zasáhl. Jinak ale Pařížané směrem dopředu nezářili. Les Grenats pak šest minut před přestávkou vyrovnali, to když centr z rohového čtvrtkruhu od M. Gueyeho využil hlavičkou střelou na vzdálenější tyčku Kouyaté.

Méty navíc nebyly daleko od dalšího přesného zásahu, M. Gueye, již autor asistence, ve 45. minutě směřoval zcela sám na bránu, výtečně se ovšem proti němu činil brankář Navas, který jeho tutovku zneškodnil. I ve druhém dějství drželi domácí s pařížským klubem krok. Ten se do vyloženějších šancí nedostával nikterak často, nicméně nakonec přece zabral v pravý čas.

Poslední chvilky tohoto měření sil byly hodně hektické. Nejprve byl vyloučený po druhé žluté kartě a následné červené stoper Bronn, jenž v nevhodný moment zdržoval hru tím, že zakopl míč. Mimo lavičku se pak musel odebrat i rozhořčený trenér Frédéric Antonetti, jenž sudímu Pignardovi a jeho kolegům zpíval zřejmě nepěkná slova. A oslabení následně Méty nepřežily.

Svěřenci kouče Mauricia Pochettina si zisk tří bodů možná ani nezasloužili. Konečná plichta by asi byla daleko spravedlivějším výsledkem. PSG každopádně dokázalo proměnit možná svou poslední možnost utkání, Neymar poslal dlouhou přihrávku na hranici vápna, Hakimí si narovnal balón na svou levačku a zamířil tvrdě, hlavně však přesně do spodního rohu brány.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Messi radsi zranenej, aby to PSG nekazil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele