7. kolo
22.09.2021 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Benjamin Andre (© AFP)

Lille po třízápasové pauze vyhrálo, nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Remeš

Obhájce titulu však připisuje tři body teprve podruhé v sezoně, díky čemuž nadále setrvává v dolní polovině tabulky. Tam se nachází i Óscarův výběr, přestože to pro něj byla pro změnu druhá porážka.

Jako první se ke střele odhodlal ve 12. minutě domácí Gabriel Gudmundsson. Ovšem prostor mezi třemi tyčemi trefil až Jonathan David. V té době z časomíry čerstvě odplula úvodní půl hodina a nutno dodat, že jeho zakončení hned přineslo vedení pro tým Jocelyna Gourvenneka. V závěru rychlé akce centroval z pravé strany vápan Burak Yilmaz na zadní tyč, kde se jeho v New Yorku narozený spoluhráč prosadil hlavou - 1:0.

Odpovědět se pokusil Michell van Bergen, ale nebyl přesný. Nedlouho před poločasovým odchodem do šaten centroval Burak Yilmaz pro změnu na bližší tyč, kde se opět hlavou prosadil Benjamin André - 2:0. Úvodní dějství tedy vyšlo mnohem lépe borcům hájícím dres LOSC, nicméně pořád před sebou měli ošemetných pětačtyřicet minut proti nepříjemnému soupeři.

Průběh druhé půle by byl pro vedoucí mančaft jistě o poznání klidnější, kdyby Jonathan David nemířil v jednapadesáté minutě jenom do břevna. Poté se osmělil Nathanaël Mbuku, ale Grbić včas zakročil. Van Bergen potom napálil brankovou konstrukci, takže snížit se Remeši podařilo až proměněné penaltě v podání Alexise Flipse, která následovala po faulu na Marshalla Munetsiho - 2:1.

Jenže ve zbývajících minutách už nedokázali hosté nic vymyslet, takže 200 kilometrů dlouhou cestu domů absolvovali s prázdnou. Naopak většina z dvaatřiceti tisíc diváků na stadionu mohla slavit vítězství. O další se Lille pokusí na Stade de la Meinau ve Strasbourgu. Les Rouges et Blancs oproti tomu přivítají na domácím stánku lepšící se FC Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele