7. kolo
22.09.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Thomas Monconduit (© AFP)

Nice poprvé padlo, výhru Lorientu zařídil Monconduit

Překvapivý výsledek se urodil ve středu večer v Lorientu, kam zavítalo dosud neporažené OGC Nice. Domácí se prosadili jedinou brankou Monconduita a pak udrželi výsledek až do závěrečného hvizdu, přestože hosté neproměnili penaltu a od 69. minuty hrál Lorient bez vyloučeného Jenze.

Neporazitelnost Nice pod Christopherem Galtierem skončila poměrně smolně. Herně na tom nebyli Les Aiglons zle, ale doplatili na neproměňování příležitostí.

Lorient byl překvapivě v úvodu aktivnější a po 14. minutách se dožadoval pokutového kopu Moffi. Marně, protože sudí nechal hru pokračovat. Aktivní Lorient se dočkal o devět minut později. Thomas Monconduit si počkal na přihrávku a z hranice šestnáctky bez přípravy neomylně zakončil. Krásný gól domácích byl nakonec jediným v celém utkání.

To však neznamená, že žádné šance k vidění nebyly. Ještě v prvním poločase nebezpečně vypálil Gouiri a před Delortem v další možnosti na poslední chvíli zasáhla obrana. Brankové příležitosti Nice začaly přibývat, avšak stav 1:0 pro Lorient se neměnil.

Nezměnil se ani v 55. minutě, kdy byla ve prospěch Aiglons nařízena penalta. Gouiri ale vůbec netrefil branku a tím velkou možnost promrhal. Za dalších třináct minut orazítkoval Gouiri břevno a zdálo se, že Nice prostě není přáno. V 87. minutě zase vychytal Gouiriho brankář Nardi. Hosté se v utkání neprosadili a vůbec poprvé v nové sezoně prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele