Ligue 1- souhrn 7. kola: Monako zvládlo šlágr s Lyonem

09.09.2022, 22:51, aktualizováno 11.09.2022, 22:42
Komentáře a souhrny
Monako zapomíná na špatný úvod a podruhé za sebou vyhrálo, skalp Lyonu je dvakrát tak cenný. Rennes snadno rozebralo Auxerre. Marseille vyhrála nad Lille a bodově se dotáhla na čelo na PSG, které otevřelo sobotní program triumfem nad Brestem. Vysoko se po výhře s Nantes drží i Lorient a RC Lens. Druhou výhru v sezoně si připsalo Toulouse stejně jako Nice...

AS Monaco - Olympique Lyon 2:1

11.09.2022 20:45

Góly: 55. Benoît Badiashile, 63. Guillermo Maripán - 81. Karl Toko Ekambi

Fotbalisté Monaka v sedmém kole francouzské Ligue 1 navázali na dobré výsledky z posledních zápasů a porazili silný Lyon 2:1. O vítězství domácích rozhodli obránci, když se nejprve po rohu v 55. minutě prosadil mladík Benoit Badiashile. Na jeho trefu následně navázal Guillermo Maripán, jenž tak náležitě oslavil svůj 100. start v dresu knížecího celku.

Lyon po skvělém vstupu do nové ligové sezony v posledním kole nestačil na Lorient, se kterým padl 1:3. Zpět na vítěznou vlnu se chtěli Les Gones vráti v duelu s Monakem, které po pěti utkáních bez výhry zabralo a triumfovalo dvakrát v řadě. Oba vítězné duely, z toho jeden v základní skupině Evropské ligy, rozhodl jedinou brankou Breel Embolo, jenž se tak začal v knížecím klubu rozehřívat.

V první velké šanci Monaka se však objevil Krépin Diatta, na kterého propadla přihrávka Aleksandra Golovina. Senegalec ale z nadějné pozice orazítkoval pouze tyč. Následná hlavička Embola z podobného místa zase mířila až příliš doprostřed brány. Pak už se o slovo přihlásil také Lyon a dobrou příležitost využít přečíslení měl Tete, zpoza vápna ovšem bránu přestřelil. Se štěstím se vzápětí do zakončení dostal na druhé straně Diatta, skvěle však zasáhl blokem jeden z bránících hráčů. Těsně před pauzou ještě mohl gólmana hostů překvapit dalekonosnou ránou aktivní Golovin, Anthony Lopes si s jeho projektilem ale dokázal poradit.

Druhý poločas začali lépe fotbalisté Lyonu a obrovskou příležitost měl v 53. minutě Alexandre Lacazette, vyběhlý Alexander Nübel však dokázal jeho pokus vykrýt. Vzápětí tak udeřili domácí. Na centr z rohového kopu si vyskočil Badiashile a hlavou uklidil míč do sítě. Jen o osm minut později pak další vydařenou standardní situaci zakončil jubilant Maripán a navýšil vedení Monaka. V 81. minutě ještě snížil z voleje Karl Toko Ekambi, vyrovnat ale hosté i přes obrovské příležitosti střídajícího Moussy Dembélého nedokázali.

Monako tak dotáhlo utkání do vítězného konce a připsalo si tři body do tabulky. Oba celky bude další ligové kolo čekat 18. září. Knížecí klub se střetne s Reims, Lyon pak svede těžký duel s PSG.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AJ Auxerre 5:0

11.09.2022 17:05

Góly: 3. Kamaldeen Sulemana, 60. Amine Gouiri, 68. Martin Terrier, 79. Flavien Tait, 85. Matthis Abline

V součtu s Evropskou ligou Les Rouges et Noirs teď neprohráli tři utkání za sebou. S výjimkou prvního kola také pokaždé skórovali, ačkoli takový gólostroj, jakým se prezentovali v minulé sezoně, se jim zatím rozvinout nedaří. Proto jim v tabulce patří až šesté místo, zatímco ligový nováček setrvává na čtrnáctém.

Skvadře trenéra Bruna Génésia hrála náramně do karet skutečnost, že už ve 3. minutě skryl Kamaldeen Sulemana svou přízemní střelu za obránce, načež se míč odrazil od pravé tyče a skončil v síti - 1:0.

Vzápětí Bourigeaud našel Amineho Gouiriho, který hlavičkoval mimo. V závěru otevírací patnáctiminutovky bylo před Costilem znovu hodně rušno. Na druhou trefu si ochozy musely ještě počkat.

Nedočkali se ani za minutku, protože Sulemanovu akci dokázal v poslední chvíli zmařit Paul Joly. Lassine Sinayoko na opačném pólu věřil, že se mu podaří vyrovnat, avšak zamířil pouze do boční sítě. Po půlhodině hry se osmělil jeho spoluhráč Mathias Autret a Steve Mandanda se musel činit. Pozadu nechtěl zůstat ani M’Baye Niang, nicméně v jeho případě by se muselo hrát na bránu o větších rozměrech.

Po prvním dějství to nevypadalo, že by hosté měli z Bretaně odjíždět s nějakým velkým přídělem. V 60. minutě chyboval Alexandre Coeff coby poslední instance. Amine Gouiri se chopil balonu a přízemní střelou zvýšil vedení na 2:0.

Prakticky záhy po rozehrávce Martin Terrier na Benoîta Costila ještě nevyzrál, leč chuť si spravil v minutě osmašedesáté, když zblízka dopravil do hostující svatyně lehce tečovanou přihrávku napříč pokutovým územím - 3:0.

Další hřebíček pro tým Jean-Marca Furlana přišel na pořad večera v 78. minutě. Dlouhý nákop vlastního gólmana si Flavien Tait vcelku optimálně zpracoval. Ještě důležitější bylo, že se nenechal odstavit Gideonem Mensahem. Přiťuknutí Costil nezachytil, takže bylo možné ve skluzu zaznamenat čtvrtou branku - 4:0.

V 85. minutě už bylo domácích borců celé hřiště. Gouiri sice muže v rukavicích nepřekonal, další pokus byl zblokován. Nicméně kulatý předmět se nakonec odrazil ke střídajícímu Matthisi Ablinemu, jehož volej zapadnul přesně k levé tyči - 5:0. Trenér měl šťastnou ruku, jelikož jeho svěřenec nebyl v té době na trávníku ani dvě minutky.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - OGC Nice 0:1

11.09.2022 15:00

Góly: 66. Andy Delort

Pátou příčku obhajující Les Aiglons nezačali novou sezonu nejlépe. V sedmém kole dosáhli teprve na druhou výhru. Kvůli ní se Ajaccio nadále krčí na samém chvostu tabulky s jednou remízou a šesti porážkami.

Už od začátku bylo znát, že tohle s největší pravděpodobností nebude partie, ve které by jedna gólová příležitost měla střídat druhou. Hráčům na obou stranách scházela přesnost i kreativita. Teprve pět minut před vypršením řádného času úvodního dějství musel poprvé do akce Kasper Schmeichel.

V nastaveném čase předvedli hosté kombinaci, jaké pod vedením Luciena Favreho předváděla svého času bundesligová Borussia Mönchengladbach. Sofiane Diop v jejím finále pobídnul Andyho Delorta, jehož chvíle měla přijít až dvacet minut po startu druhé půle. Do té doby byly k vidění nejen jedna nepřesná střela a jeden nepovedený pokus o nůžky, nýbrž také kvalitní zákrok Benjamina Leroy, při kterém si poradil s velikou šancí Nicolase Pépého. Krátce poté ještě Mounaïm El Idrissy rozezvučel břevno.

Potom už Képhren Thuram dopravil míč k Delortovi, který stál zády k bráně, a tak situaci vyřešil kopem přes hlavu, což se ukázalo býti nejoptimálnějším možným řešením - 0:1. Šťastný autor tuhle trefu však neslavil, jelikož za Ajaccio před dekádou odehrál na 50 ligových zápasů. Třicetiletý forvard z města Séte byl záhy poté střídán.

Na trávník vyběhnul Ross Barkley a za Leroyem zvonila tyč. Skvadra Oliviera Pantaloniho byla směrem dopředu prakticky bezzubá, takže není divu, že po sedmi kolech bude mít na kontě tři zásahy. Pépé po návratu do Ligue 1 z Arsenalu zvládnul zatím jedinou trefu. I proto, že v závěru tohoto střetnutí orazítkoval brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Montpellier HSC 2:1

11.09.2022 15:00

Góly: 9. Adrien Hunou, 69. Sofiane Boufal (pen.) - 7. Arnaud Nordin

Tým Gérarda Baticleho nezačal sezonu dobře. O tom nejlépe svědčí fakt, že navzdory tříbodovému zisku nadále zůstává v sestupovém pásmu. S tím, že doposud inkasoval osmnáctkrát, což se žádnému klubu Ligue 1 po sedmi kolech nepodařilo. MHSC podruhé prohrál, ale ztráta na pohárové příčky zůstává minimální.

Závěr úvodní desetiminutovky musel diváky na nepříliš zaplněném Stade Raymond Kopa bavit. V 8. minutě domácí defenziva vůbec nezachytila náběh Arnauda Nordina, který z hranice malého vápna uklidil na místo určení Maouassův centr z pravé strany - 0:1. Jenže hned po rozehrávce dokázali borci hájící barvy SCO odpovědět.

Střelu z nějakých čtrnácti metrů stačil Bingourou Kamara jenom vyrazit před sebe, kde si míč sebral Adrien Hunou a po zemi vyrovnal - 1:1. Ve 24. minutě přišla další chvíle Faitouta Maouassy. Kdyby lépe mířil, třeba by i skóroval. Po půlhodině si dělal prostor v pokutovém území Azzedine Ounahi, pro což neměli pochopení dva obránci a jeho střelu zblokovali do bezpečí.

V nastaveném čase se k balonu dostal Elye Wahi a nutno dodat, že o druhé zářijové neděli roku 2022 neměl svůj den. Necelých 180 sekund po startu druhého dějství před Kamarou vyplaval Hunou a hostující jednička musela vytáhnout dobrý zákrok. Konfrontace obou aktérů se opakovala po hodině hry. Tentokrát útočící hráč minul.

Zato když se v 66. minutě střetli potřetí, byla z toho žlutá pro muže v rukavicích a pro Angers tudíž výhoda pokutového kopu. Sofiane Boufal se rozhodnul pro střed brány, což bylo to nejlepší, co mohl udělat - 2:1.

Hned poté přiletěl Savanierův roh na hlavu Nicolase Cozzy, jenž na zadní tyči nedal. Závar před brankou La Paillade, ke kterému došlo v 82. minutě, už také se stávajícím stavem nikterak nepohnul.

Více informací k zápasu

FC Lorient - FC Nantes 3:2

11.09.2022 15:00

Góly: 19. Dango Ouattara, 60. Yoann Cathline, 74. Ibrahima Koné - 13. Ignatius Ganago, 85. Moses Simon

Díky tomu platí, že zatímco v minulé sezoně se Les Merlus strachovali o udržení mezi francouzskou elitou až do posledního kola, v té aktuální jim po sedmi utkáních bude patřit pohárová pozice. Naopak Nantes stále hledá loňskou formu, která mu zajistila Coupe de France.

Osmnáctého srpna 2013 se naposledy stalo, že Lorient ve vzájemném klání s Les Canaris ukořistil všechny tři body. Tentokrát mohl jít do vedení už v 6. minutě, kdyby se Vincent Le Goff svojí příležitosti nezalekl. Dočkal se tedy až jeho protihráč Ignatius Ganago, a to krátce předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala minulostí.

Centr Quentina Merlina od rohového praporku směřoval na bližší tyč, kde neomylně hlavičkoval kamerunský reprezentant - 0:1. Pět minut poté zahrával z osmnácti metrů roh Dango Ouattara a Albana Lafonta střelou přes zeď do pravé šibenice dokonale zaskočil - 1:1. Po půl hodině nejprve tvrdě pálil Stéphane Diarra a Nicolas Pallois tečoval na roh.

Následně se podařilo Ganagovi opět dopravit míč do sítě, jenže VAR systém jej usvědčil z ofsajdového postavení. V poslední minutě měl moře prostoru Evan Guessand. Yvon Mvogo se k jeho nelibosti překonat nenechal. Úvod druhé půle byl charakterizován nepřesnostmi. Až v 60 minutě stihnul Gédéon Kalulu posunout na Yoanna Cathlineho, který okamžitě uklízel na místo určení - 2:1.

Další radost zavládla na Stade du Moustoir čtvrthodiny poté. Pallois si při rozehrávce nepočínal podle trenérových představ, čehož využil Dango Ouattara, jenž se zatím prezentuje ve výborné fazoně. Parádně našel Ibrahimu Koného, který měl před sebou už celkem jednoduchou úlohu - 3:1.

Štěstí stálo při Lorientských pět minut poté, jelikož Ludovic Blas pálil do tyče. V 85. minutě se odhodlal ke střele do té doby málo viditelný Moses Simon a i díky Ponceauově teči snížil na konečných 2:3 z pohledu hostujícího výběru.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Reims 1:0

11.09.2022 15:00

Góly: 32. Zakaria Aboukhlal

Klub ze Stadium Municipal se ujal vedení po půlhodině hry. Za dalších třicet minut mu pomohl Alexis Flips, neboť se nechal bez předchozího napomenutí vyloučit. Vítěz loňského ročníku Ligue 1 má tedy na kontě osm bodů, což je meta, na kterou Les Rouges et Blancs ztrácejí šest příček.

Už v 7. minutě přitom chyboval Maxime Dupé. Folarin Balogun si však potřeboval srovnat míč, takže jednička TFC se stihla mezi tři tyče vrátit. Poté se osmělil Kamory Doumbia, nicméně jeho pokus nebude patřit k nejlepším událostem, jaké se v rámci tohoto kola udály. Potom se dostal do šance domácí Fares Chaïbi. Jeho zakončení bylo přesné, ale neumístěná. Patrick Pentz proto neměl žádné velké starosti.

Ve 32. minutě právě Chaïbi načasoval ideálně přihrávku za obranu na Zakariu Aboukhlala, jenž následně mířil levačkou k pravé tyči - 1:0.

Autor gólu mohl ve finále první půle přidat druhý. Stijn Spierings všem předvedl, jak vypadá česká ulička, avšak jeho spoluhráč se hrubě ukopnul. V nastavení ještě stihnul Dupé vyrobit další hrubku. Marshall Munetsi nepochopitelně zaváhal a nabídnutou možnost ke skórování zazdil.

V dresu Toulouse FC předvádí zatím velmi dobré výkony Branco van den Boomen. Po změně stran se chopil rozehrávky přímého kopu, který skončil těsně nad. Remeš zatím může být spokojená s angažováním Baloguna, jehož pokus z 56. minutě ztroskotal na boční síti. Po hodině hry Flips nekompromisně sejmul unikajícího Aboukhlala a vyfasoval červenou kartu.

Zbývající fáze probíhala víceméně podle představ kouče Montaniera. V samotném závěru se v dobré pozici ocitnul Ado Onaiwu. Doteď ho zřejmě mrzí, že nevyprodukoval lepší střelu. Poté centroval Mitchell van Bergen a ve skluzu zakončující Dion Lopy docela minul. V poslední minutě ještě musel Dupé kontrolovat trajektorii dobré rány z dálky, což se mu podařilo.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Clermont Foot 0:0

11.09.2022 13:00

Góly: -

Racing si připisuje třetí remízu v řadě a spolu s Ajacciem zůstává po sedmém kolem posledním týmem, který dosud nevyhrál. Oproti tomu Les Lanciers mají na kontě už deset bodů, díky čemuž i po tomto víkendu setrvají v horní polovině tabulky.

Na Stade de la Meinau si našlo cestu více než 25 tisíc diváků. Ti sledovali první šanci už ve 2. minutě. Postaral se o ni Ludovic Ajorque, ovšem na Moryho Diawa nevyzrál. Gólman ve službách hostujícího celku musel předvést další vynikající zákrok v závěru úvodní čtvrt hodiny, když se se svým nekompromisním halfvolejem zpoza vápna prezentoval Habib Diallo.

V dalších minutách bylo plné hřiště Adriena Thomassona. Osmadvacetiletý fotbalista se švédskými a chorvatskými kořeny byl nejblíže ke gólu po půl hodině hry, kdy se mu podařilo po pěkné akci zřejmě kolenem zblízka překonat muže v rukavicích, za něhož zaskočilo břevno. Hned další útočný výpad zaváněl faulem na Ajorqueho, nicméně rozhodčí Bollengier penaltu nepískal.

V nastaveném čase svěřenci Juliena Stéphana rozehráli standardní situaci, po které skončil Le Marchandův koníček opět na brankové konstrukci. Nemohoucnost štrasburské družiny pokračovala i po změně stran. V 64. minutě Kevin Gameiro už překonal Diawa. Na brankové čáře zaskakoval Johan Gastien. Následnou dorážku nasměroval Thomasson jenom do hlavy brankáře, který ani nevěděl, jak zasáhnul.

Právě syn clermontského kouče pak konečně vyzkoušel pozornost Matze Selse. Na svého spoluhráče za chvíli navázal Muhammed Cham Saračević a po něm strážce domácí svatyně nepřelstil ani Jérémie Bela. V samotném závěru ještě Maxime Le Marchand uviděl po podražení Jima Allevinaha druhou žlutou kartu, ale na bezbrankové "plichtě" tato skutečnost nic nezměnila.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Lille OSC 2:1

10.09.2022 21:00

Góly: 26. Alexis Sánchez, 61. Samuel Gigot - 12. Ismaily

Tak ani třetí utkání v pořadí v rámci šestého kola Ligue 1 nezměnilo vůbec nic na situaci na prvních třech místech tabulky. Lens v pátek vyhrálo, PSG v sobotu odpoledne též nezaváhalo, přičemž výhru si na své konto připsala rovněž Marseille. Ta každopádně musela podstupovat tvrdý boj proti Lille, s nímž po půli plichtila, po obrátce ale urvala tři body ve svůj prospěch.

Domácí na každý pád trochu zaspali samotný začátek utkání, Dogy přitom vykázaly perfektní produktivitu a už po dvanácti minutách se ujaly vedení. Únás si ve vápně s míčem elegantně poradil a i z otočky a v pádu ho dokázal usměrnit levačkou na bránu, leč k jeho smůle pouze orazítkoval vzdálenější tyčku. Naštěstí pro něj i celý tým ze severu Francie bylo důležité, že na dorážku byl připravený Ismaily, a ten pak bez problémů posunul balón za brankovou čáru.

Olympique nicméně poměrně záhy srovnal, to když předvedl ukázkovou rychlou akci. Háríth proběhl středem pole, ve správný okamžik na pravé straně uvolnil do šestnáctky Ündera, ten poté předložil svou přihrávku na hranici malého vápna, odkud pohotově cílil Sánchez. Ve 30. minutě se marseillský výběr dokonce mohl propracovat ke druhému přesnému zásahu z hodně solidního závaru, Ünderův pokus mířící mezi tři tyče ovšem zastavil pohotově bránící Diakité.

O pár chvil později se naopak opětovně ozvalo LOSC, a to prostřednictvím Davida, nicméně ten svou střelou vlastně jen polechtal rukavice gólmana Paua Lópeze. Po přestávce následně Olympique začal daleko lépe ono druhé dějství, než jak se prezentoval na startu toho prvního, a poté, co se dvakrát neprosadil Ünder a pak ani Háríth se Sánchezem, se v 61. minutě o gól zasadil Gigot, k němuž balón prostrčil Kolašinac po Ünderově standardce. Hosté se na žádný odpor nezmohli, v poslední třetině mače působili v útoku špatně, čili OM svůj náskok uhájilo.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 1:0

10.09.2022 17:00

Góly: 30. Neymar

Pouze jeden gól viděli diváci v Parku princů v zápase Paris Saint-Germain proti Brestu. Pařížané byli jasným favoritem a tak trochu se očekávalo vyšší vítězství, než výsledek 1:0. Na třech bodech se však nic nemění a to je pro Christophera Galtiera to nejdůležitější. Zápas rozhodl už po půlhodině hry Brazilec Neymar.

Příznivci PSG si letos navykli na výraznější výsledky, ovšem tentokrát musí vzít s povděkem i výhru 1:0, koneckonců Pařížané se na ní poměrně nadřeli. Brest měl dokonce k dispozici pokutový kop, který ale dvacet minut před koncem neproměnil

Parc princů se znovu těšil na ofenzivní představení tria Messi, Neymar, Mbappé a poprvé se dočkal přesně ve 30. minutě. Do té doby sice měli Pařížané mírnější převahu, ale žádná velká akce se z jejich strany nekonala. To přišlo až po půlhodině hry, po perfektní pasu Lionela Messiho, který Neymar už ve vápně jednoduše zalepil a poslal ke vzdálenější tyči - 1:0.

Očekávalo se, že úvodní branka otevře "stavidla" a Pařížané přidají i další góly, ale to se nestalo. Kylian Mbappé před koncem poločasu vstřelil gól z ofsajdu, který neplatil a veškeré příležitosti domácích končily buďto na Bizotovi nebo mimo branku.

Jediná a ta největší příležitost Brestu přišla v 71. minutě. Kimpembe se ve vápně dopustil faulu a Brest měl po verdiktu sudího ideální možnost vyrovnat. Islam Slimani však italského brankáře Donnarummu nepřekonal. PSG si pak vedení 1:0 udrželo a zůstává na čele Ligue 1.

Více informací k zápasu

RC Lens - ES Troyes 1:0

09.09.2022 21:00

Góly: 39. Kevin Danso

Tým Francka Haiseho zůstává jedním z posledních tří neporažených klubů. Podruhé za sebou sice zaznamenal jedinou branku, nicméně - na rozdíl od duelu s Remeší - přinesla tříbodový zisk. Naopak série neporazitelnosti v podání Estacu skončila na třech zápasech.

Už v 6. minutě centroval Argentinec Facundo Medina do soupeřova vápna, kde z první zakončoval do břevna Loïs Openda. V 10. minutě se pokoušel kolem Erika Palmer-Browna prosmýknout Jonathan Gradit. Se zlou se potázal, jelikož se po důrazném obranném zákroku ocitnul na zemi. Nicméně i kdyby se rozhodčí Hakim Ben El Hadj rozhodnul písknout faul, stejně by z toho ještě byla jenom standardní situace.

Každopádně, po čtvrt hodině musel právě Gradit uvolnit místo Przemyszlawovi Frankowskimu, jenž měl svůj velký podíl na jediném gólu tohoto střetnutí. Dostavil se v devětatřicáté minutě. Zmíněný Polák centroval ze standardní situace z levé strany na hranici malého čtverce, kde nejvýše ze všech vyskočil Kevin Danso a připsal si nakonto premiérový zásah v tomto ročníku - 1:0.

Ve druhém poločase se na zajímavou šanci čekalo deset minut. Brice Samba zaváhal, ale téměř v posledních chvíli stačil svou chybku napravit. Mama Baldé se sice snažil, nicméně tohle nebyl jeho zápas. Zato v 70. minutě musel Gauthier Gallon vyrážet jedovatou ránu z kopačky Opendy, který si ve vápně šikovně udělal prostor.

Další pokus patřil Florianu Sotocovi. Šestý zásah v sezoně nepřidal, neboť o kousek minul. Mrzet ho to příliš nemuselo, protože i tak Racing dokázal dovést celou partii do vítězného konce. Za týden zajíždí na Stade de la Beaujoire v Nantes. Prozatím sedmibodové Troyes se znovu nepředstaví na domácím stadionu, nýbrž v Clermontu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain761025:419
2.Olympique Marseille761015:419
3.RC Lens752016:717
4.FC Lorient751114:1116
5.Olympique Lyon741216:913
6.Stade Rennes732213:711
7.AS Monaco732210:1211
8.Lille OSC731314:1510
9.Clermont Foot73138:1010
10.Montpellier HSC730417:149
11.Toulouse FC72238:118
12.OGC Nice72235:88
13.ES Troyes721411:157
14.AJ Auxerre72147:167
15.FC Nantes71338:116
16.Stade Reims713310:146
17.Racing Strasbourg70525:75
18.Stade Brestois71248:175
19.Angers SCO71248:185
20.AC Ajaccio70163:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

V těch po LM zápasech je každý tým zralý ke ztrátě...škoda že toho Brest nevyužil, posraný Slimak

Reagovat
Mandanda_30

Allez L'OM !!!

Reagovat
Israha

Smolná prohra v LM, náročný zápas v nohách, Lille nastoupilo zostra a bylo prvních 20 minut lepší...a světě div se, ten tým se nesložil, otočili to a výsledek si v pohodě pohlídali, přičemž kromě kalamitózního Balerdiho (kterého naštěstí Tudor včas vylil ) všichni podali více či méně kvalitní výkony? Na to v Marseille nejsem zvyklý. Navíc to vypadá, že se s novým rozestavením konečně sžil i Ünder, dnes nejlepší na hřišti.

Lille pod Fonsecou ale taky nevypadá úplně zle a ta rychta od PSG byla spíš asi shoda okolností. Hrají v tempu a výborně presují, a krom občasné bezradnosti v koncovce mi přijdou poměrně vyvážení. To by na boj o poháry mohlo být.

Reagovat
Mandanda_30

Viděl jsem jen druhej poločas, ale Under vypadá, že se konečně probral, takže paráda. Mohli jsme ale vyhrát víc, gólman je podržel, Sánchezova hlavička z blízka, pak Under 2 šance, Harita dobře vychytal, Veretout skoro gól z dálky ke konci.... Kolašinac taky nevypadal marně a Bailly se mi líbi, Isaak Touré bohužel trochu blbne jako další Balerdi, jen přijde na hřiště a dostane okamžitě žlutou, dost připomnělo ten přátelák proti ACčku, kdy nastoupil ze střídačky a po chvilce dostal červenou, tak snad se trošku zlepší s tímto. Rád bych ale už zase viděl Payeta, trochu mi je ho líto, 80 minut se tam rozcvičuje, jen aby tam Igor dal Gersona na posledních pár minut

Reagovat
Israha

Kolašinac mi paradoxně přijde lepší na stoperu, než na wingbackovi. On pro ty náběhy za obranu a vytváření šancí nemá cit ani techniku, ale pozičně je slušný a nevypustí souboj, takže jako variantu na stopera ho beru. Nicméně poté máme za Clausse a Nuna jedinou (a kdoví, jestli funkční) náhradu v Kaborém . Touré je gigantický teenager, co doteď hrával druhou ligu...od něj očekávám jen fyzickou prezenci a možnost rotace proti slabším. Balerdi už je v týmu déle a má víc odehráno na vyšší úrovni, tady už shovívavost možná není, úplně bych je nesrovnával. Ohledně Payeta...byl po zranění a asi se s ním počítá na LM, tady imho spíš měli jít Bakambu nebo Suárez, kteří na ten závěr pro brejky a narušování rozehrávky obrany Lille mohli pomoct lépe, než Gerson. A navíc oproti Payetovi mají i jakous takous formu, když občas nastoupí.

Reagovat
Mandanda_30

Nevěděl jsem, že Payet je po zranění ani... Jsem myslel, že Tudor ho tam furt nechce dávat, že je moc tlustej nebo co, jak jsem někde četl na začátku sezóny Hlavně v LM tam musí Tudor dát Sáncheze, naposled byl prej suspendovanej ještě z Interu bohužel, zatím je ale nesrovnatelně lepší v gólovosti, než Baka se Suárezem....

Reagovat
Israha

Na Auxerre nejel kvůli menšímu zranění. Jestli to mělo nějaký efekt na jeho účast v zápasech s Totáčem a dnes, to těžko říct, ale mohlo. Alexis jasně musí hrát ty nejdůležitější zápasy, o parník nejlepší fotbalista z hroťáků v kádru, ale ti dva taky potřebují nějakou zápasovou zátěž.

Reagovat
Mandanda_30

Reagovat
Langi

hodně bych se divil, kdyby Bosz přežil podzim, navíc už se zase začíná proslýchat, že Aulas kontaktoval Blanca

no nic...stejně si nemyslím, že tohle je primárně o trenérovi, byť ta Boszova schopnost stavět neustále tu stejnou jedenáctku a maximálně vyměnit jednoho CM, bez ohledu na formu, je unikátní...ten kádr je ale letos šíleně poskládaný vinou nezvládnutého přestupáku a marně přemýšlým, co je na letošním Lyonu vůbec zajímavé...tehle náraz bude asi docela bolet a paradoxně bych se víc divil, kdyby Lyon skončil v TOP5 než mimo ni...

Reagovat
juninho8

Tiež som na to pomyslel včera. Ten Mendes tam navyše naozaj kole oči. A oni ho nechajú brániť Badiashileho pri rohu Do obrany nemáme absolútne žiadne alternatívy, stred zálohy bez Paquety a Aouara je nemastný neslaný. Útok je ešte ako tak v poriadku. Tete je super, Laca fajn a na druhom krídle sa môžu točiť ostatní. Celkovo je to ale také alibistické a oničom. Keď vidím napr. súpisku OM tak len ticho závidím pár hráčov...

Pomaly si začínam myslieť, že ryba smrdí od hlavy a či Aulas neni už troška senilný. Ten presupák je zbabraný riadne. Ono keby sa priviedli hráči a ukázalo by sa že nenapĺňajú potenciál tak budiš...to sa stáva...ale najhoršie je, že tí hráči vôbec neprišli

Reagovat
Seydou Doumbia

A i tak to mohlo vypadat alespon trošku lépe, stačilo vyhrát v Lorientu a Reméši a včera by se klidně mohlo prohrát...jenže nakonec možná můžeme být rádi za kontrolovanou výhru s Ajaciem a Auxerre 2:1...a ted příjde PSG, Lens, Toulouse, Rennes, Montpellier, Lille, OM, Nice a my máme všechny konkurenty na zádech, manipulační prostor pro nějaké ztráty téměř nulový...

Reagovat
Seydou Doumbia

Blanc 10 let spojovaný se všemi týmy světa to už je taková fotbalová klasika bez které by to nešlo

včera i když jsme byli více na balonu a měli více šancí, tak mi to jako nějaký extra přesvědčivý výkon nepřišlo...když pomineme že máme 3 použitelný hráče do obrany tak mi tam chybí nějaký větší drive v záložní řadě, někdo kdo se dokáže dostat do formy Aouara ze sezony, kdy jsme skoro vyhráli LM, zvládne to Caqueret? Na tuto pozici by se mi spíš hodil Faivre, jen nevím zda na to má...

hlavně že máme luxusního hrotového útočníka jako žolíka, smlouva do konce sezony...hned bych ho vyměnil za stopera, ale zároven mi ho je líto, protože on až na předlonskou sezonu byl skvělý a ted mu vedení trochu podkoplo nohy, proč vůbec zustával to taky nechápu

Reagovat
Langi

Tak Blanc to má asi reálně v prdeli...měl dobře nastartovanou trenérskou kariéru a pak 4 roky netrénoval.

Obrana je v totálním rozkladu a dost mě sere, že zrovna když je tam Gusto a Lukeba, kteří by vedle kvalitních spoluhráčů mohli letos slušně vyrůst, tak vedle nich hraje někdo jako Mendes nebo Da Silva...

V záloze naopak zcela nedává smysl ten přetlak na CM...na jednu soutěž je tam do systému 4-3-3 Caqueret, Faivre, Lepenant, Tolisso, Adelaide a Aouar...a to záměrně nepočítám Cherkiho, který jako jediný umí aspoň křídlo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Faivre taky dokáže zahrát křídlo, ale chápu kde tím míříš...je tam spíš papírová kvalita než reálná...když si vezmeme že Tolisso a Adeleide jsou náchylní ke zranění, Aouar by potřeboval resuscitaci, Faivre se ještě nechytil a o Lepenantovi pořád nevím co si myslet...hlavně v porovnání s tou obranou to bije do oči no...kdybychom reálně do ledna se udrželi jakž takž v kontaktu (což znamná přežít výše zmíněný brutální rozpis bez možnosti něco podniknout v obraně) tak bych klidně šel i do nějaké výměny záložníka/dembélého za stopera

Reagovat
Langi

Je to směs průměráků, kteří ve finále budou brát minuty těm, kteří by za něco mohli i stát...

Jinak ono jde hlavně o to, že s tou situací v obraně nikdo nic dělat nechce...Aulas na to měl 3 měsíce a prakticky se o nic ani nepokusil...už v červnu. věděl, že mu neprodlouží Denayer a následně nechal jít Duboise, toho turka i Koného...ke cti mu jde jenom to, že dokázal podepsat toho Tagliafica, protože to už by tam musel hrát dorostenec...

A bohužel nevidím to pro Lyon nějak extra dobře...vsadím se, že budou zimovat zase 5.-6. před Monacem, které zase předvede své tradiční jaro a nebude z toho pro Lyon ani EKL

Reagovat
Langi

jen taková vsuvka k tomu přestupáku...překvapeně koukám, že v létě nás už konečně opustil Pape Cheikh, borec, který za 5 let smlouvy udělal krásných 900 minut a stál 15 ME a dalších skoro 5 stál na platu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele