7. kolo
10.09.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Marseille zvládla daleko lépe druhý poločas, doma tak předčila Lille

Tak ani třetí utkání v pořadí v rámci šestého kola Ligue 1 nezměnilo vůbec nic na situaci na prvních třech místech tabulky. Lens v pátek vyhrálo, PSG v sobotu odpoledne též nezaváhalo, přičemž výhru si na své konto připsala rovněž Marseille. Ta každopádně musela podstupovat tvrdý boj proti Lille, s nímž po půli plichtila, po obrátce ale urvala tři body ve svůj prospěch.

Domácí na každý pád trochu zaspali samotný začátek utkání, Dogy přitom vykázaly perfektní produktivitu a už po dvanácti minutách se ujaly vedení. Únás si ve vápně s míčem elegantně poradil a i z otočky a v pádu ho dokázal usměrnit levačkou na bránu, leč k jeho smůle pouze orazítkoval vzdálenější tyčku. Naštěstí pro něj i celý tým ze severu Francie bylo důležité, že na dorážku byl připravený Ismaily, a ten pak bez problémů posunul balón za brankovou čáru.

Olympique nicméně poměrně záhy srovnal, to když předvedl ukázkovou rychlou akci. Háríth proběhl středem pole, ve správný okamžik na pravé straně uvolnil do šestnáctky Ündera, ten poté předložil svou přihrávku na hranici malého vápna, odkud pohotově cílil Sánchez. Ve 30. minutě se marseillský výběr dokonce mohl propracovat ke druhému přesnému zásahu z hodně solidního závaru, Ünderův pokus mířící mezi tři tyče ovšem zastavil pohotově bránící Diakité.

O pár chvil později se naopak opětovně ozvalo LOSC, a to prostřednictvím Davida, nicméně ten svou střelou vlastně jen polechtal rukavice gólmana Paua Lópeze. Po přestávce následně Olympique začal daleko lépe ono druhé dějství, než jak se prezentoval na startu toho prvního, a poté, co se dvakrát neprosadil Ünder a pak ani Háríth se Sánchezem, se v 61. minutě o gól zasadil Gigot, k němuž balón prostrčil Kolašinac po Ünderově standardce. Hosté se na žádný odpor nezmohli, v poslední třetině mače působili v útoku špatně, čili OM svůj náskok uhájilo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí tým ještě neprohrál vypsaný jako favorit-host nevyhrál vypsaný jako outsider .Divné , je odehráno již 6 kol .

Reagovat
smazaný uživatel

Již 7 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele