7. kolo
11.09.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Zakaria Aboukhlal (© AFP)

Toulouse přehrálo Remeš nejtěsnějším možným rozdílem

Klub ze Stadium Municipal se ujal vedení po půlhodině hry. Za dalších třicet minut mu pomohl Alexis Flips, neboť se nechal bez předchozího napomenutí vyloučit. Vítěz loňského ročníku Ligue 1 má tedy na kontě osm bodů, což je meta, na kterou Les Rouges et Blancs ztrácejí šest příček.

Už v 7. minutě přitom chyboval Maxime Dupé. Folarin Balogun si však potřeboval srovnat míč, takže jednička TFC se stihla mezi tři tyče vrátit. Poté se osmělil Kamory Doumbia, nicméně jeho pokus nebude patřit k nejlepším událostem, jaké se v rámci tohoto kola udály. Potom se dostal do šance domácí Fares Chaïbi. Jeho zakončení bylo přesné, ale neumístěná. Patrick Pentz proto neměl žádné velké starosti.

Ve 32. minutě právě Chaïbi načasoval ideálně přihrávku za obranu na Zakariu Aboukhlala, jenž následně mířil levačkou k pravé tyči - 1:0.

Autor gólu mohl ve finále první půle přidat druhý. Stijn Spierings všem předvedl, jak vypadá česká ulička, avšak jeho spoluhráč se hrubě ukopnul. V nastavení ještě stihnul Dupé vyrobit další hrubku. Marshall Munetsi nepochopitelně zaváhal a nabídnutou možnost ke skórování zazdil.

V dresu Toulouse FC předvádí zatím velmi dobré výkony Branco van den Boomen. Po změně stran se chopil rozehrávky přímého kopu, který skončil těsně nad. Remeš zatím může být spokojená s angažováním Baloguna, jehož pokus z 56. minutě ztroskotal na boční síti. Po hodině hry Flips nekompromisně sejmul unikajícího Aboukhlala a vyfasoval červenou kartu.

Zbývající fáze probíhala víceméně podle představ kouče Montaniera. V samotném závěru se v dobré pozici ocitnul Ado Onaiwu. Doteď ho zřejmě mrzí, že nevyprodukoval lepší střelu. Poté centroval Mitchell van Bergen a ve skluzu zakončující Dion Lopy docela minul. V poslední minutě ještě musel Dupé kontrolovat trajektorii dobré rány z dálky, což se mu podařilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele