7. kolo
11.09.2022 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Ibrahima Koné (© AFP)

Bretaňské derby vyšlo o jedinou branku lépe Lorientu

Díky tomu platí, že zatímco v minulé sezoně se Les Merlus strachovali o udržení mezi francouzskou elitou až do posledního kola, v té aktuální jim po sedmi utkáních bude patřit pohárová pozice. Naopak Nantes stále hledá loňskou formu, která mu zajistila Coupe de France.

Osmnáctého srpna 2013 se naposledy stalo, že Lorient ve vzájemném klání s Les Canaris ukořistil všechny tři body. Tentokrát mohl jít do vedení už v 6. minutě, kdyby se Vincent Le Goff svojí příležitosti nezalekl. Dočkal se tedy až jeho protihráč Ignatius Ganago, a to krátce předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala minulostí.

Centr Quentina Merlina od rohového praporku směřoval na bližší tyč, kde neomylně hlavičkoval kamerunský reprezentant - 0:1. Pět minut poté zahrával z osmnácti metrů roh Dango Ouattara a Albana Lafonta střelou přes zeď do pravé šibenice dokonale zaskočil - 1:1. Po půl hodině nejprve tvrdě pálil Stéphane Diarra a Nicolas Pallois tečoval na roh.

Následně se podařilo Ganagovi opět dopravit míč do sítě, jenže VAR systém jej usvědčil z ofsajdového postavení. V poslední minutě měl moře prostoru Evan Guessand. Yvon Mvogo se k jeho nelibosti překonat nenechal. Úvod druhé půle byl charakterizován nepřesnostmi. Až v 60 minutě stihnul Gédéon Kalulu posunout na Yoanna Cathlineho, který okamžitě uklízel na místo určení - 2:1.

Další radost zavládla na Stade du Moustoir čtvrthodiny poté. Pallois si při rozehrávce nepočínal podle trenérových představ, čehož využil Dango Ouattara, jenž se zatím prezentuje ve výborné fazoně. Parádně našel Ibrahimu Koného, který měl před sebou už celkem jednoduchou úlohu - 3:1.

Štěstí stálo při Lorientských pět minut poté, jelikož Ludovic Blas pálil do tyče. V 85. minutě se odhodlal ke střele do té doby málo viditelný Moses Simon a i díky Ponceauově teči snížil na konečných 2:3 z pohledu hostujícího výběru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele