7. kolo
11.09.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Nice odváží z Korsiky všechny tři body

Pátou příčku obhajující Les Aiglons nezačali novou sezonu nejlépe. V sedmém kole dosáhli teprve na druhou výhru. Kvůli ní se Ajaccio nadále krčí na samém chvostu tabulky s jednou remízou a šesti porážkami.

Už od začátku bylo znát, že tohle s největší pravděpodobností nebude partie, ve které by jedna gólová příležitost měla střídat druhou. Hráčům na obou stranách scházela přesnost i kreativita. Teprve pět minut před vypršením řádného času úvodního dějství musel poprvé do akce Kasper Schmeichel.

V nastaveném čase předvedli hosté kombinaci, jaké pod vedením Luciena Favreho předváděla svého času bundesligová Borussia Mönchengladbach. Sofiane Diop v jejím finále pobídnul Andyho Delorta, jehož chvíle měla přijít až dvacet minut po startu druhé půle. Do té doby byly k vidění nejen jedna nepřesná střela a jeden nepovedený pokus o nůžky, nýbrž také kvalitní zákrok Benjamina Leroy, při kterém si poradil s velikou šancí Nicolase Pépého. Krátce poté ještě Mounaïm El Idrissy rozezvučel břevno.

Potom už Képhren Thuram dopravil míč k Delortovi, který stál zády k bráně, a tak situaci vyřešil kopem přes hlavu, což se ukázalo býti nejoptimálnějším možným řešením - 0:1. Šťastný autor tuhle trefu však neslavil, jelikož za Ajaccio před dekádou odehrál na 50 ligových zápasů. Třicetiletý forvard z města Séte byl záhy poté střídán.

Na trávník vyběhnul Ross Barkley a za Leroyem zvonila tyč. Skvadra Oliviera Pantaloniho byla směrem dopředu prakticky bezzubá, takže není divu, že po sedmi kolech bude mít na kontě tři zásahy. Pépé po návratu do Ligue 1 z Arsenalu zvládnul zatím jedinou trefu. I proto, že v závěru tohoto střetnutí orazítkoval brankovou konstrukci.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele