7. kolo
11.09.2022 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Mory Diaw (© AFP)

Zápas mezi Štrasburkem a Clermontem vítěze nepoznal

Racing si připisuje třetí remízu v řadě a spolu s Ajacciem zůstává po sedmém kolem posledním týmem, který dosud nevyhrál. Oproti tomu Les Lanciers mají na kontě už deset bodů, díky čemuž i po tomto víkendu setrvají v horní polovině tabulky.

Na Stade de la Meinau si našlo cestu více než 25 tisíc diváků. Ti sledovali první šanci už ve 2. minutě. Postaral se o ni Ludovic Ajorque, ovšem na Moryho Diawa nevyzrál. Gólman ve službách hostujícího celku musel předvést další vynikající zákrok v závěru úvodní čtvrt hodiny, když se se svým nekompromisním halfvolejem zpoza vápna prezentoval Habib Diallo.

V dalších minutách bylo plné hřiště Adriena Thomassona. Osmadvacetiletý fotbalista se švédskými a chorvatskými kořeny byl nejblíže ke gólu po půl hodině hry, kdy se mu podařilo po pěkné akci zřejmě kolenem zblízka překonat muže v rukavicích, za něhož zaskočilo břevno. Hned další útočný výpad zaváněl faulem na Ajorqueho, nicméně rozhodčí Bollengier penaltu nepískal.

V nastaveném čase svěřenci Juliena Stéphana rozehráli standardní situaci, po které skončil Le Marchandův koníček opět na brankové konstrukci. Nemohoucnost štrasburské družiny pokračovala i po změně stran. V 64. minutě Kevin Gameiro už překonal Diawa. Na brankové čáře zaskakoval Johan Gastien. Následnou dorážku nasměroval Thomasson jenom do hlavy brankáře, který ani nevěděl, jak zasáhnul.

Právě syn clermontského kouče pak konečně vyzkoušel pozornost Matze Selse. Na svého spoluhráče za chvíli navázal Muhammed Cham Saračević a po něm strážce domácí svatyně nepřelstil ani Jérémie Bela. V samotném závěru ještě Maxime Le Marchand uviděl po podražení Jima Allevinaha druhou žlutou kartu, ale na bezbrankové "plichtě" tato skutečnost nic nezměnila.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele