Ligue 1 - souhrn 6. kola

20.09.2019, 22:38, aktualizováno 22.09.2019, 23:01
Komentáře a souhrny
Šlágr kola opanoval mistr, PSG vyhrálo v Lyonu a na čele tabulky si drží tříbodový náskok na duo Nice, Angers. Rennes doma remizovalo s Lille, AS Monaco veze bod z Remeše a stále čeká na první výhru. Marseille se rozešla smírně s Montpellierem...

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 0:1

22.09.2019 21:00

Góly: 87. Neymar

Večerní šlágr francouzské ligy dokázalo ovládnout PSG jedinou, ale zaslouženou brankou. Lyonu sázka na defenzívu nevyšla, v 87. minutě totiž rozhodl jedinou brankou Brazilec Neymar. Mimochodem stejný hráč zajistil Paříži tři body i v minulém kole.

Paříž si ve středu poradila s Realem Madrid a v domácí soutěži jí čekal další těžký test v podobě zápasu v Lyonu. Hostům byl na rozdíl od zápasu Ligy mistrů k dispozici Neymar, stále však chyběli Mbappé s Cavanim. Les Gones nemají úplně optimální formu, v lize už tři kola nevyhráli a v milionářské soutěži doma remizovali 1:1 se Zenitem Petrohrad.

PSG bylo od úvodní minuty aktivnější, Lyon ve zformované defenzívě čekal na chybu, která však nepřicházela, a tak Keylora Navase vlastně nedokázal zaměstnat. Ve 14. minutě měl více práce Lopes, a to po střele Choupo-Motinga, kterou dokázal vyrazit. O chvíli později posunul Di María balón na Neymara, ten si ho šikovně stáhl pro sebe a zblízka brankáře Lyonu trestuhodně nepřekonal. Pařížané dokázali v pokutovém území Lyonu vytvářet tlak a Lopes měl místy velké štěstí, že v prvním poločase neinkasoval.

Lyon se spoléhal na defenzivní činnost a to byla proti Paříži dost možná chyba. Obraz hry se totiž po změně stran nezměnil a Lopes musel většími i drobnějšími zákroky mařit šance hostí. Nutno podotknout, že Lyon bránil celou dobu velmi dobře. Jeho defenzívu neprolomil ani čtvrthodinu před koncem Di María, který z dobré pozice přestřelil.

Užuž se zdálo, že Lyon proti PSG remízu ubrání, ale nestalo se tak. V 87. minutě se uvnitř vápna mezi třemi obránci obtočil s balónem Neymar a střelou k tyči překonal Lopese. Pařížané tři minuty před koncem hrací doby vedli v Lyonu 1:0 a byli blízko důležitým třem bodům. Lyon najednou musel útočit a v nastavení si vytvořil vlastně jedinou výraznější situaci za celé utkání. Dembélého zablokovanou střelu napálil z druhé vlny Koné, ale bohužel pro Lyon minul. PSG vyhrálo nad Les Gones 1:0 a je stále v čele Ligue 1.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Saint-Étienne 4:1

22.09.2019 17:00

Góly: 48. Pierrick Capelle, 78. Casimir Ninga, 84. Casimir Ninga, 89. Casimir Ninga - 34. Arnaud Nordin

St. Étienne sice vedlo po poločase, ve druhém však předvedlo jeden z nejhorších výkonů této sezóny a nakonec si z půdy Angers odvezlo těžkou porážku. Bezpochyby úchvatným výkonem se prezentoval především domácí forvard Casimir Ninga, který od 78. do 89. minuty skóroval hned třikrát a přisoudil svému mužstvu celkové tříbrankové vítězství.

Klub z Bretaňského poloostrova už před vlastními fanoušky skolil doposud Bordeaux, Méty i Dijon, svou stoprocentní bilanci na Stade Raymond Kopa tak touto výhrou prodloužil i na čtvrtý zápas v pořadí a v tabulce se překvapivě prokousal už na druhé místo tabulky! Les Verts naopak potvrdili, že od začátku nejsou v úplně nejlepším rozpoložení.

Od půlky srpna urvali tři body jen na půdě posledního Dijonu, jinak se v Ligue 1 pohybují pod svoje očekávání ve spodních patrech. Nevyšlo jim ani čtvrteční klání v Evropské lize na půdě Gentu, kde inkasovali hned tři góly. V Angers si přitom svou reputaci v defenzívě nevylepšili. Ani v tomto případě nebyli blízko svému prvnímu čistému kontu.

Hosté zvládli první dějství lépe. V branku stačili proměnit svou vůbec první výraznější šanci, to když centr z pravé strany vyprodukoval Debuchy, do vápna si z druhé vlny seběhl Nordin, jenž pak přesnou hlavičkou překonal brankáře Butelleho. Domácí ale těsně po přestávce odpověděli, po nahrávce Mathiase Lageho se prosadil z blízkosti Capelle.

Dlouho se pak na hřišti nic významného neudálo. Možná že čím více se blížil konec střetnutí, tím více jako by ASSE ubývaly síly a pomalu a jistě se spokojovalo s průběžnou remízou. Jenže jeho sok nakonec zabral. A asi nejvíce chtěl získat výhru Ninga, jenž se mimochodem na hrací plochu dostal jako náhradník až v 69. minutě, když vystřídal Capelleho.

Reprezentant Čadu poprvé přesně zacílil dvanáct minut před koncem, hlavičkou zužitkoval centr ze standardní situace od Manganiho. O šest minut později se prosadil podruhé, to když byl na konci hezké kombinace, na konci finální přihrávky Mathiase Lageho. V 89. minutě zkompletoval Ninga hattrick, trefil se na bližší tyčku po nahrávce Thiouba.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 1:1

22.09.2019 15:00

Góly: 68. Adrien Hunou - 47. Jonathan Ikoné

Aby se Rennes pokusilo o to minimálně uhájit průběžné druhé místo v tabulce, potřebovalo ze souboje dvou tradičních celků Ligue 1 ze severu Francie jednoznačně porazit Lille. Mezi oběma kluby, které mimochodem nedávno vstoupily do evropských pohárů, se ale body dělily. Nejprve se za hosty trefil Jonathan Ikoné, za domácí srovnával Adrien Hunou.

Svěřenci trenéra Julien Stéphana vstoupili do sezóny velmi dobře, v lize třikrát vyhráli, jenže pak se jejich bilance poněkud zadrhla. A dobře namazaný stroj neposunuli dopředu ani nyní, takže na výhru čekají už tři kola v řadě. LOSC doposud před vlastními fanoušky třikrát zvítězilo, venku však ještě nebodovalo. Až teď v Bretani konečně částečně uspělo.

Oba týmy v úterý, respektive ve čtvrtek, sehrály náročné bitvy v Lize mistrů i v Evropské lize. Zatímco Lille nestačilo jasně na půdě Ajaxu, Rennes uhrálo se Celticem aspoň plichtu. Hosté každopádně jako by si chtěli v prvním poločase udobřit své fanoušky za nemastný výkon z Amsterdamu, ovšem úvodní střelu Ikoného zpoza vápna vychytal gólman Mendy.

Po půlhodině hry se Dogy propracovaly k další dobré možnosti. Luiz Araujo vnikl na hranici pokutového území a odtud krkolomně vypálil, avšak Mendy byl na tuhle situaci připravený. Míč ovšem vyrazil jen ke kopačkám Osimhena, který se už snažil dorážet, jenže v podnikání mu zamezil bránící Gelin, a to účinným a hlavně včasným skluzem pod soupeřovy nohy.

Ještě jednou musel v první pětačtyřicetiminutovce zasahovat Mendy, ve 33. minutě mířil k jeho vzdálenější tyčce Bamba, ani on však domácího muže v rukavicích nepřekonal. Těsně po změně stran se již Lille ujalo asi zaslouženého vedení. Chybnou rozehrávku Gelina zachytil Osimhen, po jehož přihrávce zleva z blízkosti snadno zacílil do sítě Ikoné.

SRFC nakonec odpovědělo v 68. minutě. Bourigeaud přetáhl pas k pravé lajně, odtud Traoré adresoval ostrý pas do šestnáctky, kde hlavou zakončil střídající Hunou. Mužstvo kouče Christopheho Galtiera ještě mohlo přetavit tři body na svou stranu, svou pumelici pod břevno totiž vyslal v 74. minutě Bamba, avšak Mendy mezi třemi tyčemi stačil zakročit.

Více informací k zápasu

Stade Reims - AS Monaco 0:0

21.09.2019 20:00

Góly: -

Monacké trápení nebere konce a i po 6. kole zůstane Jardimův tým bez vítězství. Knížata se tentokrát musela spokojit s bodem za bezbrankovou remízu na hřišti Remeše. Zápas přitom nabídl několik dobrých příležitostí, ovšem převážně na domácí straně.

Pod trenérem Leonardem Jardimem se pořádně kýve židle, Monako z pěti kol ani jednou nevyhrálo a příliš si nepolepšilo ani v Remeši. Tam přitom mohlo inkasovat ve 23. minutě, kdy po centru z levé strany zakončoval zblízka do Lecomteho Dia a další nebezpečí zažehnal odkopem Martins. Jen o dvě minuty později přilétl do vápna Knížat další centr a tentokrát Oudin z první přestřelil branku. Remeš měla i další možnosti, první poločas byla jasně lepší a Monako jen se štěstím drželo nerozhodný výsledek.

Monako ve druhém poločase zlepšilo herní projev, směrem dopředu ale dál zůstávalo zcela impotentní. Dvacet minut před koncem zkusil ranou z dálky překvapit Lecomteho Oudin, ale hostující brankář si připsal jistý zákrok. Teprve až v 77. minutě měli hosté první opravdu velkou možnost na skórování. Golovin si na hranici pokutového území hodil balón na silnou pravačku a pěknou ranou protáhl Rajkoviće. Po hříchu to byla jediná vážná šance Monaka, které čtyři minuty před koncem přežilo další tutovku. Poté co se Foket zbavil ofsajdové pasti poslal balón jen do boční sítě. Hosté tak ani v 6. kole nevyhráli a za bod z Remeše vlastně mohou být ještě rádi.

Více informací k zápasu

FC Metz - Amiens SC 1:2

21.09.2019 20:00

Góly: 68. Habib Diallo - 39. Serhou Guirassy, 54. Bakaye Dibassy

Amiens po dlouhých třinácti zápasech zvítězilo na hřišti soupeře. V Métách, na které se mu daří, se radovalo po vítězství 2:1. Rozhodly branky Guirassyho a Diabassyho.

Les Licornes to zkrátka na Les Grenats umějí. Vyhráli nad nimi i třetí střetnutí mezi francouzskou elitou. V zápase sice bylo k vidění celkem osm střel mezi tři tyče, nicméně málokterá z nich (kromě těch gólových) by se dala označit za opravdu nebezpečnou.

Ve 29. minutě se dostal po Oterově centru do šance Sehrou Guirassy. Alexandre Oukidja jeho příležitost zlikvidoval, neboť chvíle třiadvacetiletého útočníka měla přijít až o deset minut později.

Lehoučký centr od Alexise Blina mířil mezi Johna Boyeho a Stoppilu Sunzu. Guirassy na rozdíl od nich nezaspal, na hranici malého čtverce trknul do balonu a muž v rukavicích neměl žádnou šanci zasáhnout - 0:1. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se na Stade Municipal Saint-Symphorien už nic pozoruhodného nestalo.

Pojistku k úvodní trefě přidali hosté ve čtyřiapadesáté minutě. Guirassy tentokrát zprava poslal ostrý centr do vápna a Bakaye Diabassy dokázal kulatý předmět ve skluzu usměrnit na místo určení - 0:2.

Méty se dočkaly nakonec alespoň čestného zásahu. A kdo jiný se o něm měl postarat než čtyřiadvacetiletý senegalský forvard Habib Diallo. Adama Traoré jej našel mezi obránci zcela neobsazeného. Diallo pak s přehledem obešel Régise Gurtnera a v poklidu zasunul do prázdné branky - 1:2.

Méty zůstávají v sestupovém pásmu a příště se pokusí napravit dojem v Saint-Étienne. Amiens má na kontě sedm bodů a v týdnu jej čeká náročné střetnutí proti Girondins Bordeaux.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Stade Brestois 2:2

21.09.2019 20:00

Góly: 6. Jimmy Briand, 69. Pablo - 20. Samuel Grandsir, 45. Mathias Autret

Bordeaux díky uhrané remíze s Brestem protáhlo svou sérii neporazitelnosti na pět utkání v řadě, přesto si asi představovalo o něco lepší výsledek proti nováčkovi ligy. Ten naopak v úvodních šesti kolech už počtvrté plichtil a stále má na svém kontě jen porážku od Nîmes. V tomto ohledu nemá v Ligue 1 dosud nikdo více nerozhodných rezultátů než on.

Oba celky byly před tímto vzájemným kláním v poměrně dobrém rozpoložení, před týdnem Les Girondins porazili před vlastními fanoušky Méty, Les Ty' Zefs naopak uhráli cenný bod v bretaňském derby proti Rennes. Ve finále si podělili bod asi spravedlivě. Byť domácí vyprodukovali více šancí, celkově statisticky na tom byli dost podobně jako hosté.

Svěřenci trenéra Paula Sousy vstoupili do utkání velmi dobře. Už v 6. minutě zužitkovali svou první nebezpečnější standardní situaci, Benrahou zleva nacentroval na bližší tyčku, kde si v pohodě naskočil nikým nehlídaný Briand, jenž hlavičkou snadno překonal gólmana Larsonneura. Vedení jim však vydrželo zhruba nějakou čtvrthodinku.

Brest odpověděl poté, co Court zvládl těžkou přihrávku ve skluzu, z první jí nasměroval do pokutového území., balón propadl až na zadní tyč, kam si z druhé vlny naběhl Grandsir, a ten snadno prostřelil brankáře Costila. Ve 34. minutě se mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia snažilo udeřit ještě jednou, avšak Perraud svou levačkou o kousek bránu minul.

Každopádně Brest přece skóroval těsně před přestávkou. Svou druhou asistenci v zápase zaznamenal Court, který unikl za obranu a vlétl do šestnáctky, a ačkoli mohl sám zakončovat, chytře si vybral lépe postaveného Autreta, který z vyložené pozice v koncovce nezaváhal. Favorizovanější Bordeaux stačilo ve druhém dějství již pouze vyrovnat.

Opět se mu podařilo proměnit standardní situaci, tentokráte v 69. minutě poslal Adli centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Pabla, jenž nasměroval míč za záda Larsonneura. Od té doby Girondins tlačilo na svého soka, co to jen šlo, ale na třetí branku nedosáhlo. A to i proto, že v závěru pálil těsně nad Otávio a o chvilku později hlavičkoval mimo i Mexer.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - Toulouse FC 1:0

21.09.2019 20:00

Góly: 39. Romain Philippoteaux

Jediná branka stačila Krokodýlům z Nimes na tři body proti Toulouse. Domácí soupeře zcela vymazali, nedovolili mu vůbec nic a když v závěru uviděl červenou kartu za ostrý zákrok Bafodé Diakité, bylo po utkání. Autorem vítězné trefy se stal Romain Philippoteaux.

Utkání bylo soubojem dvou týmů, které si v úvodu Ligue 1 nevedou vůbec špatně. Nîmes mělo proti Toulouse o motivaci postaráno, před osmi měsíci totiž na stejném místě se stejným soupeřem prohrálo.

Tentokrát vstoupilo do utkání lépe a už po 180 sekundách spálil zajímavou příležitost Romain Philippoteaux. Ač těsně bráněn, dokázal vypálit, jenomže branku netrefil. Domácí ještě reklamovali faul, ale sudí se k penaltě neodhodlal. Po půlhodině hry se o slovo přihlásilo i Toulouse, ovšem Max Gradel po přihrávce před branku na balón nedosáhl. Na druhé straně zase Ripart střelou z dálky trefil jen protihráče. Rozhodující okamžik celého utkání nakonec přišel ve 39. minutě. Philippoteaux ve vápně přešlapávačkou zmátl obránce, načež skrze něj vystřelil a nedal Reynetovi vůbec žádnou šanci. Nîmes si po prvním poločase hýčkalo jednobrankový náskok, avšak proti Toulouse ho ještě čekala pořádná dřina.

V 62. minutě mohl pojistit výsledek Sidy Sarr, jeho tvrdou hlavičku Baptiste Reynet skvěle zlikvidoval. Domácí měli i další šance, zatímco hosté nemohli najít na obranu Nîmes žádný recept. V 81. minutě navíc přišla velká komplikace, která rozhodla o konečném výsledku. Bafodé Diakité předvedl ostrý zákrok z kategorie hororových a sudí Abed nemohl Diakitému udělit nic jiného, než červenou kartu. Oslabené Téfécé už se na odpor nezmohlo a v Nîmes prohrálo.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Dijon FCO 2:1

21.09.2019 20:00

Góly: 29. Kasper Dolberg, 47. Youcef Atal - 22. Júlio Tavares

Fotbalisté Nice porazili na domácím hřišti Dijon 2:1. Svěřenci Patricka Vieiry navíc vcelku nenápadně vystoupali tabulkou až na čtvrté místo. Proti Dijonu se jim podařilo uhrát další povinné tři body. Hosté zůstávají s jediným bodíkem na posledním místě.

Že by to mohl v sobotu být večer Kaspera Dolberga ukázala už 14. minuta, ve které přinutil k výbornému zákroku Alfreda Gomise. Nedlouho poté vyprodukoval další nebezpečnou střelu Youcef Atal. Ve dvaadvacáté minutě se však dostal za obranu domácích Orlů Júlio Tavares a přesným obstřelem k pravé tyči zařídil hostujícímu celku vedení a zároveň ukončil 438 minut dlouhé čekání na gól - 0:1.

Náskok hostů však neměl dlouhého trvání. I proto, že si v sedmadvacáté minutě Walter Benítez výborně pohlídal snahu Didiera N’Donga. Pak už se při svém druhém startu v Ligue 1 dočkal jednadvacetiletý Dán Dolberg. Adam Ounas mu z první adresoval famózní přiťuknutí před Gomise a Dolberg si poradil jednoduchým dloubáčkem - 1:1.

Do konce poločasu se ještě osmělili Racine Coly a Tavares. Nerozhodný stav však svítil na ukazateli skóre i při odchodu do šaten. Pierre Lees-Melou za Dijon v minulosti hrával, nicméně necelé dvě minuty po začátku druhého dějství se postaral o jeho další ztrátu. Při rychlém přenesení hry z pravé strany na levou to byl právě šestadvacetiletý záložník, kdo posunul na Youcefa Atala. Od alžírského reprezentanta, který se svou rodnou zemí letos opanoval Africký pohár národů, všichni čekali přihrávku. Jenže on místo toho zvolil střelu na bližší tyč - 2:1.

Do konce zápasu stihl ještě dvakrát nebezpečně zahrozit Júlio Tavares. A Walter Benítez opět potvrdil, že se na něj můžou jeho spoluhráči spolehnout.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Montpellier HSC 1:1

21.09.2019 17:30

Góly: 74. Valère Germain - 17. Bouna Sarr (vl.)

Ale že to na jihu Francie byla pestrá podívaná. Dva góly Andyho Delorta nebyly uznány a po vypršení devadesáti minut byly k vidění hned tři červené karty! To se nestává každý víkend. Marseille každopádně nakonec remizovala s Montpellierem 1:1.

Pro Marseille nezačal zápas nejlépe. Už v 5. minutě se zranil obránce Álvaro González a na jeho místo přišel Duje Ćaleta-Car. V 9. minutě střílel Valére Germain a Geronimo Rulli se musel vyznamenat. Jedenáctá minuta přinesla centr Jordana Ferriho a přesnou hlavičku Delorta, kterou sudí Delerue nemohl uznat kvůli ofsajdu.

V 17. minutě byla situace pro Montpellier veselejší. Florent Mollet snadno obehrál na pravém křídle protihráče a jeho přízemní centr na malé vápno si srazil do vlastní sítě nešťastník Bouna Sarr - 0:1.

Tým portugalského kouče Andrého Villase-Boase pak převzal iniciativu a za aktivitu byl málem odměněn v osmadvacáté minutě, kdy tečovanému pokusu Morgana Sansona scházely centimetry.

Do konce úvodního dějství to ještě zkusil levačkou Darío Benedetto a po něm na opačném konci hřiště chyběl kousíček Delortovi. Ten samý fotbalista se hodně rozčiloval sedm minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky, neboť rozhodčí po poradě s videem neuznal jeho další přesný zásah. Díky tomu domácí nadále zůstávali ve hře.

Srovnání se dočkali patnáct minut před vypršením řádné hrací doby. Radonjićova přihrávka šťastně propadla k Germainovi, jehož skákavá střela byla mimo Rulliho dosah - 1:1.

Dimitri Payet a Valentin Rongier argentinského brankáře ovšem překonat nedokázali, takže duel skončil nerozhodně. V nastaveném čase neměl sudí pochopení pro vzniklou potyčku, po které museli o něco dříve do šaten Ferri s Kamarou. O dvě minutky později přibrzdil Payet nestárnoucího Hiltona a právem uviděl žlutou kartu. Sám byl ovšem jiného názoru, takže se barva záhy po jeho protestech proměnila na červenou.

Remíza posouvá OM v neúplné tabulce na třetí příčku, kterou bude nutné potvrdit či vylepšit za týden proti Dijonu. Dvanáctý MHSC se doma střetne s Nîmes Olympique.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - FC Nantes 2:1

20.09.2019 20:45

Góly: 66. Dimitri Liénard, 89. Ludovic Ajorque (pen.) - 28. Kalifa Coulibaly

Štrasburk spolu s Métami a Monacem zůstával po pěti odehraných kolech jediným celkem Ligue 1, který nezískal jediné vítězství. Na šestý pokus ale tuhle nevlídnou bilanci změnil, neboť se mu podařilo skolit rozjeté Nantes. Ačkoli tenhle souboj směřoval ke konečné remíze, rozhodl o domácím úspěchu z proměněné penalty Ludovic Ajorque v 89. minutě.

Hosté zajížděli do Alsaska notně povzbuzeni o tři výhry v řadě, porazili postupně Amiens, Montpellier i Remeš, a mohli si tak na svého soupeře bezpochyby věřit. Měli mu navíc co oplácet z posledního kola z loňského ročníku, před vlastními fanoušky s ním totiž padli o branku. Jenže o revanš se díky nepříjemnému momentu ze závěru prostě nepostarali.

První dějství přitom dopadlo pro Les Canaris velmi dobře, ve 28. minutě se ujali vedení, které udrželi až do přestávky. Traoré během centrování z levé strany podklouzl, přesto se míč snesl na bližší tyčku, kde si nedůrazně počínal bránící Lala, jenž situaci podcenil, a ačkoli se nepodařilo vystřelit Simonovi, jeho spoluhráč Coulibaly už zakončil pod břevno.

Le Racing v první pětačtyřicetiminutovce v ofenziě nijak nezářil, Nantes si těsný náskok poměrně v pohodě hlídalo, a to ho mohlo přitom ve 33. minutě ještě navýšit, jenže Blas po průniku za šestnáctky vypálil pouze nad bránu. Až po obrátce se domácí poprvé výrazněji ozvali, v 56. minutě byl blízko gólu Thomasson, jehož pokus letěl těsně vedle.

O deset minut později se již svěřenci trenéra Thierryho Laureyho dočkali vyrovnání. Nejprve se ve vápně snažil propracovat k balónu Nuno Da Costa, byl ovšem odzbrojen, nicméně jen chvilku na to už se meruna objevila u nohou náhradníka Liénarda, jenž měl dostatek času pro střelbu, a tak zamířil přesně podél ne úplně dobře reagujícího brankáře Lafonta.

Oba týmy byly pomalu smířeny s faktem, že si rozdělí zřejmě spravedlivý bod, minutu před koncem základní hrací doby ovšem v pokutovém území srazil pronikajícího Bellegardeho nešikovně Louza a sudí Batta nařídil správně penaltu. Šancí na skórování vybraný exekutor Ajorque nepohrdl, zamířil jednoduše, účinně a chytře do protipohybu Lafonta.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain650112:215
2.Angers SCO640213:1012
3.OGC Nice640210:812
4.Stade Rennes63217:411
5.Olympique Marseille63218:711
6.Lille OSC63128:610
7.FC Nantes63126:510
8.Girondins Bordeaux62319:79
9.Olympique Lyon622212:58
10.Stade Reims62224:28
11.Nîmes Olympique62227:78
12.Montpellier HSC62225:58
13.Toulouse FC62226:88
14.Amiens SC62137:97
15.Stade Brestois61415:77
16.Racing Strasbourg61325:76
17.AS Saint-Étienne61236:125
18.FC Metz61145:104
19.AS Monaco60337:143
20.Dijon FCO60152:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
Gedofrey

Tři červené v nastavení Ligue 1

Payet tím dost podtrhl dnešní výkon. Stejně tak Sanson, v záloze prostě bylo těch chyb strašně moc. Montpellier zejména v druhém poločase tragický. Ale furt je tam trochu posun od začátku sezóny

Reagovat
Israha

Payet tam měl několik klíčových přihrávek a dobře rozehraných standardek, zrovna u něho ten závěr byl zkrat, který neodrážel výkon v celém zápase. Sanson šílený, první dotek děs, sólování...Rongier okamžitě do základu. Plusem je Germain, kterému ta role makače na Benedetta sedí, tohle AVB pochopil správně. No jsem každopádně zvědav, co příští zápas, protože ze stoperů možná bude jen Ćaleta-Car a Radonjič se Sarrem na křídlech budou taky hodně zábavní

Reagovat
Seydou Doumbia

Opravdu to byla rvačka? Zápas jsem neviděl.

Reagovat
Israha

Ferri pleštil Radonjičovi (který mu pleštil taky a měl jít ven spíš), a Kamara pak šel mstít. Pak se strhla mela, ale ti dva si dali jen po jedné ráně. Payet dostal kartu nezávisle na téhle situaci,

Reagovat
Israha

Jinak teda výkonnost Hiltona v jeho letech je něco, co absolutně nedává smysl. Ten chlap hraje celé zápasy v tempu, bez chyb a naprosto s přehledem, to mi hlava nebere...kor když si uvědomím, že kdysi v OM se Zubarem tvořil stoperský sen všech soupeřových útočníků . A ve světle skvělého Rulliho se Mandanda, který z prvních čtyř míčů na bránu dostal tři góly a jen neschopnost Delorta hlídat si ofsajd zabránila debaklu, jeví hodně smutně

Reagovat
Godwinson

Taky nechápu. Když si vezmu, jak jsem tedy nadával, že se bere odpad z Marseille. A ten je v podstatě na postavení sochy před stadionem.

Reagovat
Israha

Bez debat. Největší ikona klubu v rámci poslední dekády.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě teda poprvé po letech v rámci toho jak to dopadlo tak jim prostě nemám co vyčíst. Makali, zkoušeli různý věci, AVB to odcouchoval dobře. Jasně hrajeme bez normálních beků a s Amavim je každý zápas jak začínat 0:1 . Montpellier je proste (minimálně proti OM) vždy betonářský tým, který hraje skoro nejhnusnější fotbal proti nám na úrovni nejhoršího Mourinhova autobusu). Problém příští zápasy. Alvaro mimo na 4 tydny! Kamara minimalne dva zapasy out. Payet také. Nevím kdo nastoupí na stoperu.

Reagovat
Israha

Na stoperu Sertić nebo někdo z juniorky leda. Snad tam AVB nevrazí Strootmana, ten je sotva DMko, natož stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

Mathieu Gregoire z l'equipe rika ze AVB bude mít v plánu tam hodit Sakaie, jestli se zmátoří do úterý.

Reagovat
Israha

Tpč, tak to snad v úterý odmítnu plánovanou hospodu a půjdu se domů dívat. protože Sakai se Sarrem vedle sebe a ob hráče od nich Amavi, to bude zážitek na celý život

Reagovat
Langi

5 obrancu + plne ofenzini zaloha a 0 strel na branu...tohle zoufalstvi nepredvadel ani Genesio

Reagovat
montaigne33

Neymar má mimořádně problematickou osobnost- ale je super fotbalista... dnes opět rozhodl... Pochybuji, že mu FANS PSG někdy odpustí...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsem zvědavý, jestli ho takhle zahází při rohu i doma...

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar je má úplně na háku. Příští rok se ten přestup už dotáhne, možná už v zimě když je Barca v takové krizi.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar, ak chce z PSG vypadnúť čím skôr, nemôže mať nič na háku. Naopak, musí sa snažiť.

Predpokladám, že mu to takto po lopate vysvetlili.

Reagovat
Whitemedia

Další uhrané body díky Neymarovi, to se asi fandům PSG nelíbí

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kily8

Neymar o triedu lepší od všetkých na ihrisku.Dobre hrali ešte Di Maria, Marquinhos, Silva a hlavne Veratti po príchode. V zálohe veľmi chýba Rabiot, v Juve má už otlaky na zadku.

Reagovat
celestial-

Niekto, kto v fandí PSG, čo ten Icardi, ako sa zatiaľ javí?

Reagovat
smazaný uživatel

Ako na tréningu?

Reagovat
smazaný uživatel

Odehrál dva zápasy, ještě brzo hodnotit.

Reagovat
celestial-

Diky, no viem, že je skoro, ale gól ešte nedal, cez víkend nehral.. Zatiaľ z toho nemám dobrý pocit

Reagovat
smazaný uživatel

V pohodě, aspoň je někdo na lavičku Po sezoně ho můžou poslat zpátky Interu když se nechytne.

Reagovat
celestial-

Toho sa práve obávam

Reagovat
Kongo

Jen taková zajímavost.Nice má ve své sestavě jediného třicatníka a tím je Dante.Jinak jsou to všechno hráči 28 a dolů.Zajímavý tým.

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad urvou pohárové příčky. Na konci přestupového období celkem solidní jména přivedlo. Ounas, Dolberg, Claude Maurice

Reagovat
Kongo

dávám tomu rok a Cyprien jde do PL.Jasný Newcastle nebo West Ham

Reagovat
Seydou Doumbia

Newcastle jasný

Reagovat
Seydou Doumbia

Casimir Ninga první hráč v historii L1, který se stal mužem zápasů i když nastoupil až v 69. minutě, kdy je hráč obvykle nehodnocen? Alespon takhle jsem to pochopil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele