Ligue 1 - preview 6. kola

20.09.2019, 08:51, aktualizováno 22.09.2019, 09:37
Previews
Šlágr Lyonu s Paris Saint Germain, dvou účastníků Ligy mistrů, bude nejsledovanějším duelem nedělního programu francouzské Ligue 1. Zatímco domácí už třikrát za sebou v domácí soutěži nevyhráli, hosté se usadili na první příčce tabulky hned od začátku. Zajímavou bitvu ale slibuje i zápas mezi Rennes a Lille. Domácí jsou zatím čtvrtí, ale v případě ztráty PSG a vlastního úspěchu mohou jít dokonce do čela. Jenže poslední vicemistr nebude snadným soupeřem.
Stade Rennes - Lille OSC  (neděle 15:00)
Famózní vstup do nové sezony se v podání Stade Rennes poněkud zasekl a aktuálně bretaňský celek už tři soutěžní zápasy nevyhrál. Stále mu však v Ligue 1 patří druhá příčka za vedoucím PSG, kterou si bude chtít v souboji s Lille pohlídat. Dogy ztrácejí na svého soupeře pouze jeden bod, zvenčí si však letos nepřivezly žádný.

Lille se letos venku představilo ve všech soutěžích třikrát a pokaždé prohrálo. Naposledy v úterý v Lize mistrů na půdě loňského semifinalisty Ajaxu. Nizozemský klub zvítězil jasně 3:0.

Právě stávající bilanci na venkovních hřištích budou chtít svěřenci Christopha Galtiera vylepšit a nejen v obecném slova smyslu. Lille totiž i v Rennes dlouho nevyhrálo, přesně devět a půl roku! Od té doby se v Roazhon Parku představilo ve všech soutěžích jedenáctkrát, ale maximálně získalo remízu. Připomeňme, že loni skončilo Lille ve francouzské soutěži na skvělém druhém místě, ovšem v létě prodalo některé své opory v čele s útočníkem Nicolasem Pépém, který nasázel dvaadvacet ligových branek.

Vystoupení v evropských pohárech (Evropská liga) mají za sebou i domácí. Rennes hrálo před zraky vlastních diváků s Celticem a remizovalo 1:1, když proměněnou penaltu Mbayeho Nianga oplatil stejnou mincí Ryan Christie. Pro Rennes to byla už třetí bodová ztráta v řadě, o víkendu s totiž bretaňský celek přivezl remízu 0:0 z Brestu a o týden dříve dokonce prohrál doma s Nice 1:2. Po třech úvodních výhrách, včetně té nad Paříží, je to menší propad. Trenér Julien Stéphan však nemá důvod k panice a svůj tým připravuje na zápas s Lille.

Domácím bude chybět pouze zraněný Nyamsi, jinak je zbytek kádru pohromadě. Podobně jsou na tom i hosté, kde se zraněním laboruje pouze Timothy Weah.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Mendy - Gnagnon, Gelin, Silva - Maouassa, Grenier, Camavinga, Bourigeaud, Traoré - Tait, Niang
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Fonte, Gabriel, Bradarić - André, Xeka - Araújo, Ikoné, Bamba - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.11 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
Špatná forma Les Verts se přenesla i do evropských pohárů a po porážce v Gentu se francouzský celek musí opět koncentrovat na Ligue 1, kde mu patří až patnácté místo. Saint-Étienne cestuje na Loiru do Angers a s místními fotbalisty ještě nikdy neprohrálo.

Je tomu skutečně tak, Saint-Étienne se s Angers utkává od roku 2003, častěji pak od roku 2015 a ještě nikdy se nestalo, aby Les Scoïstes zvítězili. Pokusů před vlastními diváky bylo pět a v neděli to bude už šestý vzájemný zápas na stadionu Jeana-Bouina.

A kdy jindy zlomit tuto sérii, než právě teď. Forma Angers je totiž o poznání lepší a zvláště ta na domácím hřišti, kde letos domácí neztratili ani bod. Les Scoïstes porazili Bordeaux, Méty i Dijon. Na druhou stranu zvenčí nepřivezli nic, prohráli jak v Lyonu, tak i v Lille. Lyon jim dokonce nasázel potupných šest branek. Z debaklu se však Angers vzpamatovalo a proti Saint-Étienne bude útočit na čtvrtou domácí výhru v řadě.

Les Verts mají za sebou utkání Evropské ligy, ale ani tam se jim nepodařilo zvítězit. Svěřenci trenéra Ghislaina Printanta nezvládli přestřelku v Gentu a v Belgii prohráli 2:3. Rozhodující branku si přitom vstřelili Francouzi sami, v 75. minutě zamířil do vlastní sítě Thomas Kaminski. ASSE se musí honem rychle přeorientovat na domácí soutěž, kde potřebuje body jako sůl. Jediného vítězství dosáhli v úvodním kole a od té doby na tříbodový import stále čekají.

Angelo Fulgini je jediným hráčem, kterého bude Angers postrádat, zatímco na druhé straně je situace výrazně horší. Jedním z důvodů špatných výsledků je i početná marodka, vždyť kouč Printant nebude mít k dispozici Salibu, Palenciu, Moulina a Monneta-Paqueta. Minimálně nejisté jsou starty Gabriela Silvy a Aholoua.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Butelle - Nouri, Thomas, Traoré, Manceau - Mangani, Santamaría, Lage - Alioui, Bahoken, Capelle
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Debuchy, Moukoudi, Perrin, Kolodziejczak - Youssouf, M'Vila - Bouanga, Boudebouz, Hamouma - Khazri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.27 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Jestliže pro PSG dopadla premiéra v novém ročníku Ligy mistrů doslova snově, Lyon rozhodně nemohl vesele plesat. Zatímco od hostů se možná nečekal tak snadný skalp slavného Realu Madrid, domácí si naopak dle papírových předpokladů měli poradit se Zenitem Petrohrad, s nímž nakonec pouze remizovali. Ve větší pohodě tak zřejmě budou Pařížané.

Lyon každopádně pro PSG vždy představoval v rámci Ligue 1 jednu z nejtěžších zkoušek vůbec. A třeba v uplynulých dvou sezónách na Groupama Stadium dvakrát prohrálo. Nicméně tříbranková výhra nad madridským velkoklubem, a to i bez obvyklého ofenzivního tria ve složení Edinson Cavani, Kylian Mbappé a Neymar, ho musela pořádně nakopnout.

I v okleštěné sestavě Les Parisiens nedovolili Realu vystřelit za celých devadesát minut na bránu. A to přitom herně svěřenci kouče Thomase Tuchela v úvodních ligových kolech nijak výrazně nepřesvědčovali. "Byl to skvělý výkon proti skvělému týmu," rozplýval se záložník Idrissa Gueye, který ve středu pole hrál po boku Marquinhose a Marca Verrattiho.

Třeba minulou sobotu v Parku princů proti Štrasburku se PSG dlouhou dobu nemohlo prosadit. V nastavení druhého poločasu rozhodl o jeho nejtěsnějším možném vítězství až Neymar, který se po opravdu dlouhé odmlce objevil v základní sestavě. Protože v Lize mistrů nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu, proti OL by se měl vrátit zpátky na pažit.

S dvanácti získanými body se hosté po pěti kolech usadili na čele tabulky, urvali celkem čtyři vítězství, neuspěli pouze na půdě Rennes. Aby se s jistotou mohli i nadále hřát na samotném výsluní, měli by v Lyonu naplno bodovat. Jenže od doby, co v roce 2011 převzala klub společnost Qatar Sports Investments, tam vyhráli jen dvakrát v osmi případech.

Olympique vstoupil do tohoto ročníku pod vedením nového trenéra Sylvinha a nového sportovního ředitele Juninha skvěle, porazil snadno Monaco i Angers, jenže pak začal strádat a z možných devíti bodů urval pouze dva. Před týdnem se mu nepodařilo skolit ani Amiens, přičemž v milionářské soutěži nedokázal potvrdit roli favorita proti Zenitu.

Domácí nemohli být spokojeni. "Liga mistrů je ta nejvyšší úroveň, nebyli jsme dostatečně dobří," přiznával brankář Anthony Lopes. Jeho spoluhráč Maxwel Cornet, který nedávno prodloužil s Les Gones smlouvu do roku 2023, věří, že krize bude brzy zažehnána. "Chci s Lyonem něco vyhrát. Usilovně na tom pracujeme," sliboval africký forvard.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Dubois, Andersen, Marcelo, Koné - Reine-Adélaïde, Thiago Mendes, Aouar - Traoré, Dembélé, Depay
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Juan Bernat - Verratti, Ander Herrera, Gueye - Di María, Icardi, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 4.03 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Montpellier HSC  (sobota 17:30)
OM si hodně vylepšilo sebevědomí díky vítězné přestřelce 3:4 na stadionu v Monaku. Montpellier oproti tomu odčinil porážku s Nantes, když doma vyzrál na Nice.

"Inkasovat tři branky je pro trenéra vždycky hodně špatné, protože chceme vycházet ze zabezpečené obrany. Nicméně pro diváky to muselo být velice atraktivní utkání a jsem šťastný, že se nám ho podařilo dovést do zdárného konce. Hráči měli odvahu a výborně si nacházeli volné prostory. Hráli jsme dobrý fotbal, takže to vítězství je ještě krásnější," rozplýval se André Villas-Boas po zmiňované výhře na Stade Louis II.

O dvě branky se postaral Argentinec Darío Benedetto, který se už zvládnul prosadit čtyřikrát a jeho výkony se rozhodně vyplatí nadále sledovat. V obraně bývá spolehnutí na Hirokiho Sakaie, který ovšem kvůli zraněnému lýtku do domácího klání proti la Paillade nezasáhne. Také Florian Thauvin zůstává mimo hru. Jinak se nedá očekávat, že by se chtěl portugalský lodivod pouštět do nějakých větších akcí, co se experimentování se sestavou týče.

Na druhém pólu postrádá Michel Der Zakarian pouze Téjiho Savaniera. Uvidíme, kolik prostoru dostane v současnosti dosti opomíjený Junior Samba. MHSC jinak proti Nice působilo organizovaným dojmem a stejně jako v minulém ročníku, také v tom letošním se prezentuje kvalitní obranou. Pouze PSG, Rennes, Nantes a Remeš inkasovaly méně branek.

"Byl to dobrý zápas od obou týmů a klidně mohl skončit výsledkem 4:2. Hráli jsme velmi dobře v prvním poločase a bývali bychom si zasloužili vést. Nicméně i Nice mělo dobré příležitosti. Jsme šťastní, že se nám podařilo zvítězit. Když si dokážeme vytvářet příležitosti, je radost naši hru sledovat. Míříme správným směrem. Tohle vítězství rozhodně chceme věnovat našim fanouškům," prohlásil Michel Der Zakarian. Bude moct po zápase s Marseille říct něco podobného?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.36 - 4.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - AS Monaco  (sobota 20:00)
V Monacu není ani náhodou dobrá atmosféra. Vedení klubu chtělo letos zapomenout na pořádně nevydařenou loňskou sezónu, v níž knížecí klub horlivě usiloval jen o záchranu, jenže vstup do tohoto ročníku byl v jeho podání hodně mizerný, a pohybuje se tak blízko dna tabulky. Remeš dosud získala sedm bodů. Není to ani špatné, ani perfektní číslo.

Opravdu hodně se hovoří o tom, že by kormidlo ASM mohl opětovně opustit kouč Leonardo Jardim, ačkoliv se k němu vrátil teprve letos poté, co se nedařilo trenérovi Thierrymu Henrymu. Nutno podotknout, že dosud Portugalec se svým mužstvem získal pouhé dvě remízy s Nimes a Štrasburkem. Před týdnem nebodoval proti Marseille.

Pro nezaujatého diváka však byl souboj s OM bezpochyby atraktivní, nabídl sedm gólů, leč neměl úspěšný konec pro Monaco. "Udělali jsme příliš mnoho chyb. Už jsme letos obdrželi čtrnáct gólů," připomínal hodně negativní numero hostující stratég. "Musíme být silnější, musíme vyřešit naše problémy v defenzívě, musíme na sebe být celkově daleko náročnější."

Les Monégasques výrazně zaostávají v obraně. Dvouciferný počet inkasovaných branek nemá v pelotonu Ligue 1 nikdo. A to se jim přitom postupně vyprazdňuje jindy početná marodka, nacházejí se na ní už jen Danijel Subašič, Benjamin Henrichs, Willem Geubbels a Stevan Jovetič, přičemž debutovat by brzy měl již uzdravený Pietro Pellegri.

Remeš by chtěla po celou dobu hrát minimálně v klidném středu tabulky, což se jí v tuto chvíli daří. Urvala už pro sebe dva slušné výsledky, vyhrála například na půdě Marseille a skolila doma i Lille, moc se jí ovšem paradoxně nevedlo proti papírově slabším bretaňským celkům. Venku v Brestu a naposledy s Nantes nevydolovala ani bod.

Domácí se nebudou moci spolehnout na zraněného Arbëra Zeneliho, který v dresu Les Rouges et Blancs stále ještě nenastoupil, otazník visí nad startem Tristana Dingomého. "Nemyslím si, že jsme v Nantes hráli tak špatně. Tam odtud se body neodvážejí snadno. V Ligue 1 prostě není nikdy snadné zvítězit," hodnotil utkání před týdnem kouč David Guion.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.27 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - Amiens SC  (sobota 20:00)
Mety i Amiens tlí těsně nad sestupovými vodami. Les Grenats nebudou chtít dopustit čtvrtou porážku v řadě. Les Licornes oproti tomu věří, že navážou na povedené představení v duelu s Lyonem.

Při remíze 2:2 za výběr Luky Elsnera skórovali Christophe Jallet a Mathieu Bodmer. První z postu obránce, zatímco ten druhý se prosadit v samotném závěru, tři minuty po svém příchodu na hřiště. Ani to sedmatřicetiletého kouče nepřinutilo k tomu, aby šestatřicetiletého záložníka nechal hrát od začátku. Přeci jen Bodmer, co se fyzické kondice týče, převyšuje i některé o deset roků mladší spoluhráče.

"V šatně to teď vypadá, jako kdybychom vyhráli. Ukázali jsme velkou psychickou odolnost. To nám získá více sebevědomí a rozhodně na tom můžeme stavět. Troufám si tvrdit, že takhle kvalitních devadesát minut jsme už hodně dlouho nesehráli. Tým fungoval jako celek. V prvním poločase jsme si nepočínali dobře a klidně jsme mohli prohrávat 0:3. Ve druhém dějství jsme ovšem předvedli výborný výkon proti výbornému týmu," nechal se slyšet Elsner.

To jeho protějšek Vincent Hognon slovy chvály po porážce v duelu s Bordeaux výrazně šetřil: "Musíme zlepšit koncentraci a hrát dobře od úvodního hvizdu. Možná jsme také neukázali dostatek respektu, bez kterého se Ligue 1 body sbírají těžko. Ve třech našich zápasech jsme už o poločase prohrávali o dvě trefy a na tom je třeba zapracovat."

"Zkoušeli jsme různé varianty, dostali se k blízkosti jejich šestnáctky a věděli jsme, jak jim zadělat na problémy, byť jsme tedy nakonec neskórovali. Ale Bordeaux je zvláště v domácím prostředí silné a troufám si tvrdit, že málokterý tým tady dokáže Les Girondins přinutit, aby se zatáhli takhle do obrany,"
dodal pětačtyřicetiletý rodák z Nancy, jenž má jako jeden z mála koučů ve francouzské nejvyšší soutěži k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.06 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Čtyřikrát v řadě už Bordeaux neprohrálo. Určitě může hodnotit vstup do této sezóny kladně, nicméně pakliže chce opravdu po celou držet krok například s příčkami zajišťující evropské poháry pro ročník další, nemůže si dovolit polevovat. Před vlastními fanoušky teď přivítá nováčka ligy z Brestu, který zatím mezi francouzskou fotbalovou elitou netápe.

Nutno podotknout, že domácí neměli úplně nejtěžší los, na druhou stranu třeba s Montpellierem nebo v Lyonu uhráli velmi cenný bod. Právě tyto výsledky by mohly naznačovat, že by se Les Girondins nemuseli pohybovat jen ve středních patrech tabulky, jako tomu bylo loni. Určitě by letos chtěli být výše než na minulém čtrnáctém místě.

Náročný trenér Paulo Sousa byl před týdnem rád za výhru nad Métami, viděl každopádně velké rezervy. "Fakt, že jsme získali tři body, byl lepší než samotný výkon," nepřeháněj to s chválou na adresu svých svěřenců. "Dobře jsme se nastartovali, ale po dvaceti minutách jsme sundali nohu z plynu. Hráli jsme jen na protiútoky, vzdali jsme se kontroly míče."

Domácím bude i nadále chybět zraněný Youssef Aït Bennasser, fit není ani Youssouf Sabaly, ale jeho návrat na trávníky se čeká v následujících dnech či týdnech. "S jedinou skutečností, se kterou jsem byl během utkání s Métami spokojený, bylo udržení čistého konta. Stále musíme tvrdě pracovat, abychom si vštípili bojovného ducha," dodal Paulo Sousa.

Brest má zatím na svém kontě z uplynulých pěti kol hned tři remízy, jednou se mu podařilo skolit Remeš, jinak je ho obecně docela těžké porazit. Podařilo se to letos pouze Nimes, proti němuž bretaňskému celku zápas opravdu výrazně nevyšel. Naposledy poměrně slušně zvládl derby s Rennes, uhrál se svým zkušenějším protivníkem bezbrankovou plichtu.

Hostující trenér Olivier Dall'Oglio, jenž by měl mít v Bordeaux k dispozici kompletní kádr, rozhodně nesmutnil, že jeho mužstvo neporazilo před týdnem svého lokálního rivala. "Rennes se pohybuje v horní polovině tabulky. Opravdu jsme předvedli dobrý výkon," broukal si spokojeně. "Byl to hodně intenzivní zápas. Mohl jsem být na své hráče pyšný."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.57 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nîmes Olympique - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Osm měsíců uběhlo od chvíle, kdy Toulouse zvítězilo na hřišti Nimes Olympique 1:0 a nyní se obě mužstva potkávají znovu na stejném místě. Fialky mají od začátku sezony slušnou formu, jenomže ani Nimes si nevede špatně a tentokrát bude chtít zúročit domácí prostředí stadionu des Costiéres.

Nimes nemá s Toulouse zrovna zářnou vzájemnou bilanci, na druhou stranu mužstva se potkala všudy všeho jen třikrát, z toho dvakrát na prvoligové scéně, a to v minulé sezoně. Toulouse vyhrálo dvakrát 1:0, ale nedá se říci, že by mělo pokaždé navrch. Hostům přálo štěstí a to zdá se mají i v úvodu nové sezony. Ze čtyř případů zatím jediná porážka od PSG, to je více než slušná bilance na tým, který se loni i předloni zachraňoval.

TFC je zatím doma stoprocentní a body sbírá i venku. Remizovalo v Brestu i v Saint-Étienne a nestačilo pouze v Parku princů na PSG. Trenér Alain Casanova může být s výkony svých svěřenců spokojen, týmu se daří směrem dopředu a s výjimkou jednoho utkání i směrem dozadu. Přestože Fialky loni oba zápasy nad Nimes vyhrály, nepůjde v žádném případě o snadný úkol.

Crocodiles totiž touží po odplatě a ani jejich aktuální forma není k zahození. Po remíze v Monaku snadno přejeli Brest a díky bezbrankové remíze v Dijonu si přivezli další bod. Nimes zaujímá v tabulce sice až čtrnácté místo, ale to je v tomto případě zavádějící. Domácí ztratili body v prvním kole v Paříži a následně i s Nice, ale od té doby neprohráli.

Ani jedna strana nebude kompletní. Crocodiles budou scházet Depres a Duljević, zatímco Téfécé musí oželet starty Rogela, Jeana a Shojiho.
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Miguel, Martínez, Briancon, Alakouch - Fomba, Deaux, Valls - Philippoteaux, Ripart, Ferhart
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Reynet - Moreira, Amian, Diakité, Sylla - Vainqueur, Sangaré - Dossevi, Makengo, Gradel - Koulouris
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.64 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Svěřenci Patricka Vieiry před týdnem smolně prohráli s Montpellierem a ztratili tak možnost se bodově dotáhnout na vedoucí PSG. Dijon naopak v pátém kole poprvé bodoval a věří, že se podaří uhrát další dobrý výsledek i na stadionu Allianz Riviera.

"Sice máme bod, ale zároveň jsme docela frustrovaní, protože jsme měli šance na vítězství. V Ligue 1 prostě musíte dávat góly. Na druhou stranu jsme poprvé v sezoně udrželi čisté konto. V defenzivě jsme si počínali dobře, přestože jsme se museli potýkat s několika nebezpečnými situacemi. Svým hráčům prakticky nemám co vytknout. V úvodním poločase možná byli trochu zakřiknutější, ale v tom druhém sehráli dobrou partii. Jenom škoda, že se nepodařilo vstřelit tu jednu branku," litoval Stéphane Jobard.

Osmačtyřicetiletý kouč se musí nadále obejít bez služeb Júlia Tavarese, Jordana Mariého, Frédérica Sammaritana, Senou Coulibalyho. Nedá se očekávat, že by v sestavě DFCO došlo k nějakým výrazným změnám. V útoku by vedle sebe mohli nastoupit dva kmenoví fotbalisté Juventusu, tedy Matheus Pereira a Stephy Mavididi. V bráně zase před Runarem Runarssonem dostává přednost senegalský reprezentant Alfred Gomis.

Na druhé straně zůstává neotřesitelnou jedničkou Walter Benítez, který Orlům od roku 2016 mnohokrát pomohl k výbornému výsledku. Nutno dodat, že ani brankářská dvojka Yoan Cardinale co do kvalit o moc nezaostává. Před ním by post obou stoperů měli zastávat mladíci Pelmard a Lloris. Plně připraven by měl být Myziane Maolida a alespoň na lavičku by mohl usednout Malang Sarr. Jediným hráčem, který do zápasu určitě nezasáhne, bude Brazilec Dante.

Jak uvedeno, les Aiglons v minulém kole těsně nestačili na MHSC, načež Vieira prohlásil: "Měli jsme jasný plán, jak na ně vyzrát, ale odjíždíme poražení, což hodně bolí. Vytvořili jsme si několik šancí a mohli jsme vyrovnat. Určitě bychom si zasloužili alespoň bod. Chyběly nám zkušenosti, ale na druhou stranu jsme si častokrát počínali hodně odvážně. Naši noví hráči sehráli dobrý zápas. Do týmu výborně zapadli, nicméně po psychické stránce to pro ně evidentně bylo hodně náročné." Bude to proti Dijonu pro Nice snadnější?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.61 - 5.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - FC Nantes  (pátek 20:45)
Možná že za poněkud horšími výsledky Štrasburku doposud stojí náročnější program než u ostatních protivníků, neboť se na rozdíl od ostatních v předkolech snažil o postup do Evropské ligy. V Ligue 1 zůstával po pěti odehraných kolech spolu s Monacem a Métami jediným, kdo ještě nezískal vítězství. Změnit se to bude snažit proti Nantes.

Jenže pro klub z Alsaska nebude vůbec snadné svého soka skolit. Kanárci totiž pod vedením trenéra Christiana Gourcuffa, jenž v létě nahradil svého předchůdce Vahida Halilhodžiče, neprohráli už čtyřikrát v řadě, třikrát za sebou už bodovali naplno, a drželi se v tabulce třetí za druhým Rennes a vedoucím PSG. Aktuálně jsou zkrátka v perfektní formě.

Mužstvo z Bretaňského poloostrova disponuje mladým kádrem. A Gourcuffa těší, že s ním může pracovat. Žádné drahé posily po vedení nevyžaduje. "Je mnohem lepší být v průběžném pořadí vepředu. Tahle skutečnost má dobrý dopad na týmového ducha," mnul si ruce hostující stratég. "A to si myslím, že se můžeme stále a stále zlepšovat," dodával.

Les Canaris nebudou mít k dispozici Marcuse Coca, který v půlce července přišel do klubu ze sestoupivšího Guingampu za tři miliony eur, jelikož si nedávno zpřetrhal kolenní vazy. Zdravotní šrámy má taktéž Rene Krhin, ale jeho start není vyloučený. "Nechci předpovídat, co můžeme ještě dokázat. Musíme mít ale čisté hlavy," zakončil Gourcuff.

Domácí by se co nejrychleji měli vzpamatovat po neúspěšné pouti na evropské scéně. Ne že by jim vyloženě teklo do bot na začátku sezóny, potřebovali by se ale přece jenom chytnout. Proti Nantes jim budou chybět Kévin Zohi a Adrien Lebeau, kteří jsou zranění, otazník pak visí nad startem Youssoufa Fofany, jenž by se nakonec mohl dát zdravotně do kupy.

Le Racing naposledy sehrál velmi těžké klání na pařížské půdě. A prohrál až díky inkasovanému gólu v nastavení druhé půle. "Proti PSG nehrajete každý týden," hodnotil kouč Thierry Laurey. "Bylo to frustrující a kruté, ale moc jsme toho při tom momentu změnit nemohli. Jsem však na hráče hrdý. Hráli přesně tak, jak jsem si představoval."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.12 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain540111:212
2.Stade Rennes53116:310
3.FC Nantes53115:310
4.Olympique Marseille53117:610
5.Lille OSC53027:59
6.OGC Nice53028:79
7.Angers SCO53029:99
8.Olympique Lyon522112:48
9.Girondins Bordeaux52217:58
10.Toulouse FC52216:78
11.Stade Reims52124:27
12.Montpellier HSC52124:47
13.Stade Brestois51313:56
14.Nîmes Olympique51226:75
15.AS Saint-Étienne51225:85
16.Amiens SC51135:84
17.FC Metz51134:84
18.Racing Strasbourg50323:63
19.AS Monaco50237:142
20.Dijon FCO50141:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska pro OM to bude podle mě mnohem težší zápas než s Monacem. Zároveň to chce pokračovat ve šňůře zápasů. Tyhle zápasy musíme vyhrávat a sbírat body, jelikož v říjnu přijde extrémní zátěž v podobě PSG, Lyon, opět Monaco, Lille za sebou. A pořád bez Thauvina.

Reagovat
Israha

Čekám nějaké 1:1 nebo něco, proti betonářům tenhle tým hrát neumí a neuměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Zároveň však proti Montpellieru máme velmi dobrou bilanci tak věřím že to snad na 2:1 dáme. Vítězná se nemění ale proste nemůžu si pomoct, i když Home grown tak se mi proste již od minulé sezony nelíbí Kamara a přijde mi mírně přehypovanej.

Reagovat
Israha

On je surový talent, ale chybí mu disciplína. Si někdy, mám pocit, o sobě myslí až moc a má tendence hrávat strašně bohorovně a až příliš elegantně. Takový wannabe Varane trochu . Alvaro vedle něj s tím destruktivním stylem je balzám na duši . Hrát by Kamara měl, ale rotace s Ćaletou-Carem by mu prospěla.

Reagovat
Israha

Villas-Boasův fotbal není špatný, ale Montpellier je držen Rullim, ten chytá skvěle, a na druhé straně to zase srážejí individuální výkony, a jmenovitě obvyklí podezřelí Sanson s Amavim. Tohle Zakarian zabetonuje a remíza nakonec bude zlatá

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele