6. kolo
22.09.2019 17:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Hattrick za jedenáct minut! Ninga v závěru sestřelil St. Étienne, Angers doma napočtvrté vyhrálo

St. Étienne sice vedlo po poločase, ve druhém však předvedlo jeden z nejhorších výkonů této sezóny a nakonec si z půdy Angers odvezlo těžkou porážku. Bezpochyby úchvatným výkonem se prezentoval především domácí forvard Casimir Ninga, který od 78. do 89. minuty skóroval hned třikrát a přisoudil svému mužstvu celkové tříbrankové vítězství.

Klub z Bretaňského poloostrova už před vlastními fanoušky skolil doposud Bordeaux, Méty i Dijon, svou stoprocentní bilanci na Stade Raymond Kopa tak touto výhrou prodloužil i na čtvrtý zápas v pořadí a v tabulce se překvapivě prokousal už na druhé místo tabulky! Les Verts naopak potvrdili, že od začátku nejsou v úplně nejlepším rozpoložení.

Od půlky srpna urvali tři body jen na půdě posledního Dijonu, jinak se v Ligue 1 pohybují pod svoje očekávání ve spodních patrech. Nevyšlo jim ani čtvrteční klání v Evropské lize na půdě Gentu, kde inkasovali hned tři góly. V Angers si přitom svou reputaci v defenzívě nevylepšili. Ani v tomto případě nebyli blízko svému prvnímu čistému kontu.

Hosté zvládli první dějství lépe. V branku stačili proměnit svou vůbec první výraznější šanci, to když centr z pravé strany vyprodukoval Debuchy, do vápna si z druhé vlny seběhl Nordin, jenž pak přesnou hlavičkou překonal brankáře Butelleho. Domácí ale těsně po přestávce odpověděli, po nahrávce Mathiase Lageho se prosadil z blízkosti Capelle.

Dlouho se pak na hřišti nic významného neudálo. Možná že čím více se blížil konec střetnutí, tím více jako by ASSE ubývaly síly a pomalu a jistě se spokojovalo s průběžnou remízou. Jenže jeho sok nakonec zabral. A asi nejvíce chtěl získat výhru Ninga, jenž se mimochodem na hrací plochu dostal jako náhradník až v 69. minutě, když vystřídal Capelleho.

Reprezentant Čadu poprvé přesně zacílil dvanáct minut před koncem, hlavičkou zužitkoval centr ze standardní situace od Manganiho. O šest minut později se prosadil podruhé, to když byl na konci hezké kombinace, na konci finální přihrávky Mathiase Lageho. V 89. minutě zkompletoval Ninga hattrick, trefil se na bližší tyčku po nahrávce Thiouba.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele